#3deVineri: 3 festivaluri de food MIȘTO la care să mergi toamna asta. Sau weekendul ăsta. Sau azi.

 
Rubrica #3deVineri conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deVineri va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile). Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!

 
Recunosc, am multe păcate de spălat în ultima vreme. Agitația ultimelor luni a făcut ca atenția mea să fie focusată, 100%, pe atelierul nostru de creație, pe iubitul meu, tatăl meu, câinele meu și cam atât. Am cam dat țeapă întâlnirilor cu prietenii, am sărit peste toate invitațiile la bere și cafea, am dat skip la concerte și la filme, dar mai ales am sărit peste niște adunări de mâncăcioși super mișto (sau adunări super mișto de mâncăcioși) care s-au întâmplat primăvara asta: Burger Fest, Gourmet Festival și Food Bloggers Conference, ediția a patra. Nasol. Mai ales că la toate cică s-a mâncat bine, s-a băut bine și s-a relaxat bine, adică trei dintre activitățile preferate de mine și de Sansa.

 
Toamna asta însă îmi voi lua revanșa și voi semna condica la aproape tot aproape tot ce o să prind. În cazul în care nu știați la ce festivaluri mișto de food trebuie să megeți toamna asta, vă prezint eu 3, cele mai șmechere, că poate nu ați auzit de ele. Și e păcat să nu mergeți acolo, zău – cum să mă lăsați pe mine să dau iama în burgeri și bere singură?

 

1.Bucharest Craft Beer Festival

 
Bucharest Craft Beer Festival

 
Este prima ediție a primului festival dedicat în întregime berii artizanale. Să vă spun o poveste legată de mine și de berea asta artizanală. Se făcea că demult, într-o viață anterioară, mie nu-mi plăcea berea. Că e câh, amară, prea acidulată, nu-mi plăcea și pace. După care am făcut un road-trip de vreo două săptămâni până în Germania. Și acolo… am băut niște bere de-a lor. Hmmm. Și am băut și niște craft beer. Double hmmmm. Și apoi încă una. Și încă una. Erau ALTCEVA. Erau gustoase, savuroase, mi-era poftă și sete de ele. Nici nu puteam să le compar cu majoritatea berilor pe care le luam la noi, din magazin. În scurt timp, ajunsesem să beau cam două beri în fiecare seară și să îmi apară un început de burtă de bere (în cazul meu, burta de bere chiar nu a fost un mit). Așa că am decis să o iau mai moale cu berea, evident. Dar ideea a prins: e foarte important CE bere bei. Craft beer poate fi delicioasă, iar un pahar rece, aburit, e fix ce vă trebuie într-o zi toridă de vară. La Bucharest Craft Beer Festival o să vină cu berea White Stork, Sunstone, Mort Subite, Zăganu, Bereta și alți câțiva de care eu habar n-am (dar o să am în curând). Și e și cidrul pe listă, reprezentat de Harvester și Clark’s.

Bucharest Craft Beer Festival se întâmplă între 2 si 4 septembrie (adică a început azi!!!), in Bucuresti, la Verde Stop, zona Barbu Vacarescu 162-164.

Un abonament costă 39 de lei, iar prețul unui bilet pentru o zi de festival este de 15 lei. Chi-li-pir!

 

2.Bucharest Street Food Festival

 
Bucharest Street Food Festival

 
Oh boy oh boy, de-abia îl aștept pe ăsta! Este primul (tot primul, vedeți ce prolifici suntem noi, foodiștii?) festival din București dedicat street food-ului. Adică Sansa și cu mine vom mânca burgeri, hot dogs, sandwich-uri, tacos, burritos, paste, BBQ și inghețată și poate o salată mare, cu multe legume. Eu o să mă simt la festivalul ăsta ca peștele în apă, pentru că ador să mănânc pe stradă, am făcut chestia asta de când au apărut chipsurile ălea Halli-Lullu în gimnaziu, am pus pe mine vreo zece kile în State doar din Corn Dog și Dog-on-a-Stick și Bean Burritos și Crawfish-Bisque-To-Go, așadar pot fi trecută la categoria profesioniști.

Cuptoarele se aprind pe 8 septembrie, la Romexpo (București), pe aleea din fața Pavilionului Central, pe 11.500 metri pătrați de alei și gazon. Masa și dansul durează până pe 11 septembrie inclusiv, deci la dracu’, nici anul ăsta nu îmi iau înapoi corpul de plajă.

Prețul unui abonament pentru cele 4 zile de festival este de 30 de lei + taxe, dacă este achiziționat până pe 1 septembrie. Doar în masura în care vor exista locuri disponibile, biletele zilnice vor putea fi achiziționate și direct de la Romexpo.

 

3.Festivalul Transilvania Gastronomică.

 
Transilvania Gastronomica

 
A doua ediție a Festivalului Transilvania Gastronomică a început ieri, la ora 10.00, și dacă anul acesta nu aș fi fost blocată în atelier pentru filmări de dimineața până seara, oh boy, ce-aș fi mers acolo! O să fie o decadență culinară cu tot felul de mese pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani, degustări, sesiuni de live cooking, bunătăți de la producători locali aduse în Piața Cibin și, cel mai probabil, mult lichiu și multe jumări. Eu am fost la preview-ul acestui festival organizat la Mazilique Studio și am scris un articol cu 5 bunătăți tradiționale din Transilvania pe care musai trebuie să le încerci în viața asta – uitați-vă pe el dacă mergeți la festival. Uite aici și un articol scris de Mazi cu 10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi dacă te duci la Festivalul Transilvania Gastronomică.

 

Mențiune specială: Raw Generation Expo.

 
Raw Generation Expo

 
Printre atâtea cărnuri și jumări și burgeri și bere, trebuia să facem loc și pentru ceva mai ușor, nu? A 11-a ediție a Expoziției Naționale Raw Generation se va desfășura pe 3-4 septembrie la Bucuresti, Romexpo, în Pavilionul C3, și ce îmi place masiv la ei este că nu se adresează exclusiv veganilor, vegetarienilor sau raw-veganilor, ci oricui vrea să aibă un stil de viață mai sănătos. Pentru că și ei, ca și mine, merg pe ideea că nu trebuie să faci excese, nu trebuie să elimini neapărat grupe întregi din alimentația ta, nu trebuie să adopți niciun label culinar – ci doar să adaugi ceva mai multe legume proaspete, fructe, semințe și cereale de bună calitate în mesele tale. It’s that easy.

Expoziția va dura două zile (sâmbătă și duminică), între orele 9-19. Prețul este de 5 lei/zi și se achită la intrarea în pavilionul C3.

 
Voi la care dintre ele mergeți? Lăsați-mi un comentariu și povestiți-mi! Iar dacă aveți fotografii de la vreun astfel de festival, trimiteți-mi și mie, poate facem un potpuriu de hămesiți pe-aici.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>