#3deVineri: 3 mâncăruri mișto pe care să ți le comanzi la birou!

 
Rubrica #3deVineri conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deVineri va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile).Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!
 

From #3deVineri delivery

 
Supă cremă de legume cu crutoanele deja băgate înăuntru, de s-au înmuiat și fleșcăit complet până au ajuns la mine (de fapt, la mine la birou a ajuns un terci gros, cu cocolașe). Ciorbă în care se simțea stringent desaga de cuburi și prafuri Knorr sau Maggi băgate înăuntru. Fripturi de rață atât de ațoase, încât (too much information, știu, but it is for the greater good!) mi-a rămas câte o bucățică de rață între fiecare dinte și măsea. Cartofi copți care de fapt au ajuns la mine prăjiți. Paste cu legume care au ajuns cu carne. Salate pe care am plătit 25 de lei și care ar fi încăput, lejer, într-un mic bol de supă. Și, evident, varza aceea a la Cluj, sarmalele acelea și pennnele ACELEA cu smântână după care m-am simțit atât de bine, încât am blagoslovit toaleta biroului și am dat la boboci masiv. Au trecut 5 ani de atunci, dar tot îmi amintesc.
 
 
Dap, toate astea mi s-au întâmplat în cei 10 ani de când lucrez într-un birou, deci în 10 ani de prâzuri comandate de la firme de delivery sau restaurante cu livrare. În ultimii ani am cam fentat livrările ăstea pentru că încerc să îmi iau, în fiecare zi, mâncare de acasă (poate că ai văzut, pe Facebook, hashtag-ul #ProiectPachetel). Dar câteodată, când CHIAR am frigiderul gol, când CHIAR sunt pe fugă sau când CHIAR am chef să dorm până risc să întârzii grosolan, îmi comand și eu alături de colegii mei. Câteodată risc și încerc ceva nou, dar am 3 chestii pe care mi le comand, iar și iar, pentru că sunt delicioase, relativ ieftine și vin în porție generoasă, care mă satură. Le comand de la firme de catering serioase, de la care nu am avut surprize, care ajung, în general, întro oră – o oră și jumătate, iar aceste trei produse au fost întotdeauna foarte gustoase, cu rețeta neschimbată. După ce le termin, nu mai am senzația că aș mai ciuguli ceva, dar nici senzația aia în care îți vine să mormăi, somnoros: adio colegi, io trebuie să mă culc, nu mă mai strigați că mă stresați din siestă. Iată cele 3 mâncăruri mișto pe care ai putea să ți le comanzi și tu la birou, pentru că sigur nu o să dai greș!

 

1. Rulouri de dovlecei de la BunBun.ro

 

From #3deVineri delivery

 
De departe, este mâncarea pe care mi-o comand cel mai des când sunt la birou. Numele nu trebuie să te sperie, pentru că, de fapt, ”Rulouri de dovlecei” este o salată uriașă, plină de chestii mișto și chiar inedite pentru restaurantele cu livrare. Într-un castron încăpător de salată (cam ca ălea mari de la McDonalds), cei de la BunBun pun niște salată verde, roșii și măsline negre. Aruncă deasupra câțiva bulgări rotunzi de brânză de burduf delicioasă și potrivit de sărată. Și în chestia asta pun câteva rulouri de dovlecei trași puțin pe grătar, pe care le umplu generos cu fasole bătută. Toată combinația asta ușchită este stropită cu ceva sos de ulei și oțet. Rezultatul? O salată genială, consistentă, hrănitoare: basically ai și legume, și brânză, și fasole bătută băgată în dovleceii ăia fragezi, așa că fiecare furculiță în care înfigi niște roșie, un pic de rulou și o fărâmă de brânză de burduf devine un amestec de arome, gusturi și texturi. Salata costa 14 lei și are 250 de grame, eu o mănânc de obicei cu o chiflă comandată de la ei și nu-mi mai trebuie nimic.

Poți să găsești această salată pe site-ul celor de la BunBun, la capitolul ”Salate – Antreuri”, dând click aici.

 

2. Falafel Clasic la lipie de la Calif.ro

 

From #3deVineri delivery

 
Când mi-e foame de urlu și vreau ceva care să mă sature (de exemplu, când de dimineață n-am băut decât un smoothie de legume și fructe), când vreau ceva care să-mi cadă călduț și savuros în stomac și să-mi dea senzația aia de confort food, dar nu vreau să mănânc carne, atunci îmi comand un Falafel Clasic la lipie de la Calif.ro. Nu Falafelul cu Hummus și Maidanos, nu cel cu sos de vinete și rodie, ci Falafelul Clasic. E o chestie URIAȘĂ despre care Dorin îmi tot spune că nu trebuie NEAPĂRAT să o mănânc pe toată, dar, nu știu cum se face că eu de fiecare dată mă chinui, oftez de plăcere, mai iau o mușcătură, mă mai uit luuuung prin redacție, mai îmi pică niște sos pe bărbie și uite așa o termin. Șaorma asta vegetariană este burdușită cu chiftele de falafel savuroase, e plină de legume (salată de varză, morcov, roșii, pătrunjel) și are un dressing ușor, dar foarte condimentat (pare a fi ceva cu smântână și condimente și parcă un pic de usturoi, dar nu găsesc ingredientele pe site-ul celor de la Calif). Lipia este delicioasă (știi că și-o fac acolo, la ei, nu folosesc lipii din ălea libaneze de la supermarket), iar după ce termini de mâncat te simți atât de sătul și de mulțumit, încât probabil n-o să mai vrei decât ceva ușor, lejer pentru masa de seara. Monstrul ăsta are 570 de grame (o, dar Cătălina, cum poți să mănânci atât la o singură masă – hehe, just watch me!) și costă 16 lei. Calif nu face delivery, dar noi de obicei ne strângem mai mulți în redacție și unul dintre noi takes one for the team și se duce să le cumpere de la Califatul Militari.

Poți să găsești Falafelul Clasic pe site-ul celor de la Calif, la capitolul VEGGGIE, dând click aici.

 

3. Supa de linte de la Mezze.ro

 

From #3deVineri delivery

 
Creme de la creme și mama tuturor cremelor, supa asta este genul ăla de licoare în care îți vine să te scufunzi cu totul. Este, by far, cea mai bună supă cremă de linte pe care am mâncat-o vreodată, depășind chiar și supele grozave pe care le mănânc în bombele mele preferate, pe la turcii de la Lizeanu sau cei de la Naser. Cred că o pasează cu un blender de foarte mare putere, pentru că este extrem de mătăsoasă și catifelată și îți dă senzația că mănânci nori lichizi. Are înăuntru linte roșie, ceapă, morcovi, cartofi și usturoi, și vine la pachet cu o punguliță cu bucăți de lipie prăjită și condimentată. Ce să mai, te simți într-O Mie și Una de Nopți (și unele zile la birou par lungi cât O Mie și Una de Nopți, nu-i așa?). Cu 13 lei iei 450 ml de supă plus lipia prăjită și te asigur că o să fii plin ca un burduf (mda, n-o să prea arăți ca o cadână după supa asta, te asigur) și fericit ca un șeic. Mezze livrează rapid, cam într-o oră ajung la noi la birou, iar supa asta mi-a ajuns de fiecare dată fierbinte și cu lipia prăjită pusă SEPARAT, nu băgată deja înăuntru, cum mi s-a întâmplat de prea multe ori în alte părți ca să mai fie fun.

Poți să găsești Supa de linte pe site-ul celor de la Mezze, la capitolul SUPE, dând click aici.

 

From FINALE

 
Una peste alta, cel mai important este să îți amintești, totuși, să mănânci de prânz – încet, temeinic, cu drag. Nu pe marginea tastaturii, nu făcând încă șapte mii de task-uri în timpul ăsta, nu la nervi. Give yourself a break, chiar meriți.

PS. Food should be fun & wow.

 

*** Prima fotografie îmi aparține, restul sunt luate de pe site-urile sau paginile de Facebook ale respectivelor restaurante sau firme de delivery. Țin să-ți zic că n-am luat niciun ban de la proprietarii acestor afaceri, postarea asta nu este sponsorizată și este făcută din drag pentru produsele despre care am vorbit.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>