#3deVineri: 3 rețete de muffins geniale!

 

From #3deVineri: Muffins.

 

Astăzi pornesc o rubrică nouă pe blog, pe care sper că o s-o găsești aici în fiecare vineri – pentru asta, trebuie să ne rugăm cu toții să-mi fac rapid și eficient treaba la birou, să nu-mi pice neașteptat vreo filmare și să nu fiu în crizele deadline-urilor. Rubrica se numește #3deVineri și va conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deVineri va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile). Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!

 

#3deVineri: 3 rețete de muffins geniale!

 

From #3deVineri: Muffins.

 

Ah, muffins! Prăjituricile ălea simpatice, dulci și ciocolătoase sau aromate și fructate pe care ți le cumpărai de la Mac și Starbucks până când ți-ai dat seama că poți să ți le faci și tu acasă, de o mie de ori mai bune și de foarte multe ori mai ieftine. Checulețele care îți umplu casa de cel mai frumos miros și care adună toți prietenii în jurul cuptorului. Pufoșeniile cu care aproape fiecare food blogger și-a început cariera. Muffins sunt ușor de făcut, rapide și sunt un desert simplu pe care îl poți încerca chiar dacă nu prea ai treabă cu bucătăria, pentru că vei prinde încredere în aluaturi, mixer și cuptor. Sau poți să pățești ca mine, să nimerești o rețetă proastă și să îți iasă niște chestii oribile, care o să îți diminueze complet încrederea (și așa șubredă) în forțele tale bucătărești. Ca să nu pierzi ore în șir căutând rețete și ca nu cumva să nimerești una… nu foarte grozavă, îți las aici trei rețete de muffins geniale, pe care eu le-am făcut iar și iar. Sunt failproof, sunt rapide, ingredientele se găsesc ușor la primele două, n-am întâlnit om care să le încerce și să nu fie înnebunit după ele. Cu mâna pe inimă, sunt cele mai bune muffins pe care le-am făcut (și gustat!) până acum!

 

1. Muffins de post după rețeta Olguței Iliescu (Pastry Workshop și Dulcessa).

 

From #3deVineri: Muffins.

 

Muffinurile ăstea sunt delicioase! Deși sunt de post, deci nu au unt și ouă, combinația de ingrediente le face extrem de ciocolătoase, intense și aromate. Consistența va fi una umedă și îți va aminti de un brownie cu extra-ciocolată. Eu am folosit rețeta Olguței și pentru candy bar-ul făcut pentru ziua Veronicăi Soare și muffinurile ăstea s-au terminat rapid.

Ce spune Olguța despre această rețetă? ”Deși de obicei mă ghidez după regula: nimic fara unt, ouă sau smântână, aceste brioșe mi-au întrecut orice așteptări. E drept că nu au niciun ingredient din cele menționate mai sus, dar sunt pufoase, aromate și fairly guilt-free. În plus, sunt super versatile – le-am facut cu fructe uscate, cu miez de nucă și chiar și cu fructe proaspete, ba chiar am facut același aluat pentru un blat de tort! Ce să mai, e o rețetă de trecut la catastif!”

Rețeta o găsiți dând click aici.

 

2. Cele mai ciocolătoase muffins din lume, după rețeta Geaninei Staicu-Avram (Jamila Cuisine).

 

From #3deVineri: Muffins.

 

Dacă îți place ciocolata și muffinurile simple, pentru micul dejun, cu vanilie și afine, nu-ți spun mare lucru, atunci fii pe fază, că scot artileria grea. Aceste muffinuri de pe Jamila Cuisine sunt cele mai ciocolătoase, profunde, dark and sexy pe care le-am încercat vreodată. Sunt chiar primul desert pe care i l-am gătit iubitului meu și man, cât mă bucur că am ales rețeta asta – le-am făcut rapid, au ieșit impecabile, le-am terminat într-o singură zi pe toate și de fiecare dată când mușcam din ele, mă dădea pe spate intensitatea gustului. Mind you, sunt consistente și calorice, dar cui. îi. pasă?!

Ce spune Geanina despre această rețetă? ”Aceste brioșe cu ciocolată reprezintă pentru mine desertul care te binedispune după o zi grea, care-ți transformă o zi mohorâtă într-una perfectă și mai ales desertul despre care știi că îngrașă, dar nu-ți pasă de nicio culoare pentru că MERITĂ!”

Rețeta o găsiți dând click aici.

 

3. Muffins sănătoase, pentru micul dejun, după rețeta celor de la Green Kitchen Stories.

 

From #3deVineri: Muffins.

 

Aceasta este o rețetă pe care o fac când am chef să mănânc un desert fără nici măcar o urmă de vinovăție (bine, nu că m-aș fi simțit foarte vinovată când am mâncat muffinsurile Olguței și ale Geaninei). Sunt foarte sănătoase, au ingrediente mișto și sunt perfecte pentru micul dejun, pachețelul de la muncă sau vreo gustare. Se fac repede, rețeta este failproof (am încercat-o în repetate rânduri și mi-a ieșit de fiecare dată) și sunt perfecte pentru momentele în care ai chef să mănânci un muffin fără să te simți apoi ca după un desert copios. Lista de ingrediente e ceva mai complexă și câteodată renunț la ele pentru că nu am toate produsele ăstea în casă, dar sunt sigură că am și câteva cititoare care au prin casă mereu alune sau curmale.

Ce spun cei de la Green Kitchen Stories despre această rețetă? ”The basic idea was pretty clear to me from the beginning; I wanted a muffin that we could enjoy for breakfast without feeling that we actually were eating dessert in the morning (which I am pretty certain most people that eat muffins for breakfast feel). Of course, muffin by definition is a dessert, but I at least only wanted to fill them with ingredients that normally made an appearance on our breakfast table.”

Rețeta o găsiți dând click aici.

 

Asta a fost, now go git those muffins dun! Dacă ai vreo propunere pentru următoarul articol #3deVineri, lasă-mi un comentariu.

PS. Hai că e simplu să gătești. Începe cu un muffin. Pretty soon o să te uimești pe tine însuți.

*Primele două fotografii sunt făcute de Vanilla Roads. Următoarele două fotografii aparțin Olguței Iliescu și, respectiv, Geaninei Staicu-Avram, care m-au lăsat cu generozitate să le folosesc. A treia fotografie este făcută de Green Kitchen Stories și este luată de pe blogul lor.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>