#3deVineri: 3 sandvișuri delicioase pe care să le mănânci dacă ești pe fugă

 
Rubrica #3deVineri conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deVineri va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile).Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!

 
#3deVineri Green Kitchen Stories First

 
Impresia mea când mi-am dat demisia din televiziune și am început viața de freelancer a fost că o să înceapă o perioadă lungă și languroasă în care o să fac FIX ce vreau. Mă gândeam la dimineți relaxante, în care o să citesc pe îndelete un roman în timp ce o să îmi beau cafeaua. La drumuri aproape zilnice la sală sau la workout-uri făcute la mine acasă, la coapse tonifiate și piele fermă. Visam că o să îmi gătesc în fiecare zi micul dejun, prânzul și cina, că o să prepar mâncăruri savuroase, salate sănătoase și deserturile de care nu am avut niciodată timp. Plus un smoothie pe zi, că doar acum lucrez în domeniu, nu?

Nu.

Faza pe care ar fi trebuit să o învăț până la 32 de ani despre impresiile mele este că de foarte multe ori sunt haotice, mult prea optimiste, au personalitatea unei adolescente naive din Tecuci și sunt la fel de îndepărtate de realitate cum sunt eu acum de coapsele ălea tonifiate și pielea fermă. O să îți povestesc cu altă ocazie cum arată diminețile mele (reci, cu somnul brutal terminat de alarma nenoricită, cu un câine extrem de energic care îmi sare literalmente în cap de bucurie idioată că mă vede și cu un drum prin parc la 3 grade Celsius). Deocamdată aș vrea să mă focusez pe mesele mele.

Da, oameni buni. Mesele mele sunt o rușine și o corvoadă, o treabă pe care o termin rapid și din mers, o alăturare parcă interminabilă de sandvișuri, sandvișuri și iar sandvișuri. Ce-am mâncat ieri la prânz? Sandviș cu pâine din făină integrală și cașcaval. Ce-am mâncat alaltăieri la prânz? Sandviș cu pâine din făină integrală și telemea. Cu o zi înainte? Sandviș cu pâine din făină integrală, telemea și zacuscă.

Aham, te-ai prins.

Creativitatea mea culinară s-a dus dracului. Lenea a luat-o de mâna stângă și toate proiectele la care lucrez, de mâna dreaptă.

Dacă și prânzurile tale arată ca ale mele, nu o să îți spun acum ”Hai să renunțăm la mâncarea asta de căcat și să ne gătim ceva cald!” No way. Încă n-am forța asta și nici disponibilitatea de a mă desprinde de Adobe Premiere ca să fac ciorbă. Dar o să îți dau 3 exemple de sandvișuri geniale (open faced, bruschete sau toast), pe care le-am testat, devorat și repetat de foarte multe ori. Se fac repede, sunt delicioase, savuroase și aromate. Iar prânzul va fi gata cât ai zice ”Sandviș”, ca tu să te poți întoarce la ce tot faci acolo în fața calculatorului.

Acuma, tot ce trebuie să fac este să mă pornesc către primul magazin, ca să iau ingrediente. În frigider am tot cașcaval, telemea și zacuscă.

 

3 sandvișuri delicioase pe care să le mănânci dacă ești pe fugă

 

1.Sandwich cu pâine de secară, avocado și Za’atar de la Green Kitchen Stories.

 
#3deVineri Green KKitchen Stories

 
Avocado ăsta reușește să transforme orice tartină din ceva banal, în ceva delicios. E cremos, e grăsuț și mie îmi dă senzația că mănânc ceva extrem de decadent. Creierul meu se bucură la avocado ca la mascarpone, înghețată, frișcă, cremă de vanilie, mozarella topită sau alte minunății cremoase. Încearcă rețeta asta de la Green Kitchen Stories și pune felii subțiri de ridiche deasupra sandvișului tău open faced. Nu uita de Za’atar. Eu nu uit să adaug și niște fulgi de chilli.

 

2. Toast cu hummus, avocado, roșii uscate, cânepă și piper de la Oh She Glows.

 
#3deVineri Oh she glows

 
Pare complicat, dar adevărul este că dacă ai toate ingredientele în frigider, toată asamblarea ia un minut, iar prânzul, între 5 și 10 minute (depinde de câte ori trebuie să îi spui câinelui ”Sansa! Mâncăm! Acum tu stai la ușă și nu intri peste noi!”). Toast-ul ăsta este extrem de suculent și aromat, mie îmi place să îl umplu de roșii uscate în ulei și să mă murdăresc pe mâini până la cot în timp ce îl mănânc. Poți să sari peste semințele de cânepă dacă nu ai, dar mie îmi place cranț-ul lor și gustul aparte.

 

3. Tartină cu spread de semințe de floarea soarelui, roșii uscate și busuioc de la My New Roots.

 
#3deVineri My New Roots

 
Pare complicat? E doar o părere. Adevărul este că, dacă ai un robot de bucătărie sau un blender ceva mai puternic în casă, spread-urile acestea (pateuri, paste tartinabile etc) se fac foarte repede. Iar combinația lui Sarah B. de la My New Rootssemințe de floarea soarelui, roșii uscate, busuioc – este delicioasă. Eu folosesc Blenderul Vortex de Mare Viteză Optimum 9200A de la Froothie România și pasta asta este gata în 20-30 de secunde, cât stau feliile de pâine în toaster. Din frigider, în blender și apoi în farfurie în doar 2 minute, this is what I call a fast lunch.

 
Ai și alte idei pentru un prânz rapid? Scrie-mi-le aici sau pe catalina.sunnysideup@gmail.com!

Acum te las, căci zacusca, telemeaua și cașcavalul mă strigă din frigider.

 
PS. Primele două fotografii sunt de pe Green Kitchen Stories, a treia fotografie este de pe Oh She Glows, iar a patra, de pe My New Roots. Practic, nu am avut niciun aport fotografic la acest articol, doar unul stomacal.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>