Adevărul despre mine și Smoothies

 
Smoothie Challenge 1

 
Am făcut multe tâmpenii atunci când am hotărât că nu trebuie să mai car după mine prin lume 25 de kilograme absolut inutile, instalate prin cure extinse de KFC și supă la plic.

Multe tâmpenii este o indulgență.

M-am înfometat săptămâni în șir, până ajungeam să mă culc seara pe la opt, o dată cu găinile, doar ca să uit de foamea cruntă.

Am sărit peste mic dejunuri, prânzuri și cine, iar de multe ori pe la ora unu noaptea stăteam ghemuită în pat, cu dinții strânși, lihnită de foame, dar hotărâtă să nu mă ating nici măcar de o felie de măr până dimineața.

Am încercat un regim cu niște brânză dulce de vaci și legume, așa că acuma îmi vine să vărs numai când văd o cutie de Făgăraș.

Am exclus complet sarea din alimentație, până când am ajuns să visez noaptea solnițe și mine de sare, de parcă aș fi fost înrudită cu o familie de capre.

Și am insistat să fiu raw-vegană timp de câteva (multe) luni, fără să mă documentez, fără să cercetez, după ureche, până când am ajuns să fiu o slăbănoagă cu brațe ca niște vreascuri, agitată și nervoasă în permanență, cu anxietăți și nesiguranțe. Deh, aveam 25 de ani.

Tu să nu faci ca mine.

 
***

 
Smoothie Challenge 5

 
Din toată perioada aceasta tumultoasă (din care până la urmă am scăpat mai slabă cu 25 de kilograme și ceva mai înțeleaptă), mi-a rămas totuși un lucru bun, de care sunt mândră: o poftă neostoită pentru fructe, legume, semințe și nuci. O dorință de a mânca cât mai curat și cât mai sănătos pot eu, în condițiile unei vieți, în pana mea, moderne și agitate până la urmă; o hotărâre dârză de a păstra lucrurile simple, firești și echilibrate când vine vorba de alimentație; și o încântare teribilă atunci când beau un Smoothie bun, mătăsos, făcut cum trebuie.

De ce Smoothie? Pentru că se face ușor, rapid și fără stres, pentru că nu trebuie să murdărești toată vesela din bucătărie și 15 tacâmuri atunci când îl pregătești, și pentru că it is not rocket science, în sensul că, dacă te ții de o rețetă, nu trebuie să îți faci griji că ți se arde, că ți se prinde de cratiță sau că ți se taie ca maioneza. Pentru că poate fi, pe rând, mic dejun sănătos, gustare delicioasă, un boost înainte de sală, un desert decalent sau o cină ușoară. Și pentru că este calea rapidă de a include în alimentația ta o mulțime de fructe, legume, nuci și semințe, cu tot cu fibră.

Pentru că sunt adepta echilibrului, îți spun de pe acuma că nu sunt de acord cu diete exagerate în care să bei numai Smoothies, nu sunt de acord cu a bea zilnic prea multe Smoothies făcute numai din fructe (fructoza aia se adună totuși) și nu sunt de acord cu acele rețete care includ tot felul de ingrediente complicate, aduse de departe, cu nume greu de pronunțat, pe care dai bani mulți și apoi uiți de ele prin cămară. Smoothie-ul tău ar trebui să fie ușor de făcut, cu ingrediente ușor de cumpărat și, pe cât se poate, de sezon. Am scris mai demult un articol intitulat ”3 chestii pe care să NU le faci cu sucurile de fructe și legume”, aruncă o privire acolo pentru mai multe detalii.

 
***

 
Smoothie Challenge 3

 
Tocmai de aceea, provocarea pe care Froothie România mi-a propus-o acum câteva săptămâni mi se potrivește ca o mănușă. ”7 Day Smoothie Challenge” este o campanie de zile mari: șapte zile mari, mai exact, în care, alături de Froothie, îți propun să intri în comunitatea noastră și să încerci cele 7 rețete de Smoothie pe care le-am creat special pentru tine. Vei primi tot ce îți trebuie ca să pornești la drum: rețete video detaliate, explicate pas cu pas, care o să îți lase gura apă; fotografii care o să te facă să te îndrăgostești de fructe și legume; postări pe larg despre fiecare Smoothie în parte; lista de cumpărături ca să știi exact ce ai nevoie și să nu-ți lipsească nimic din frigider și cămară; o comunitate de oameni veseli, energici și pasionați; plus asistență non-stop în cazul în care te impiedici puțin și ai nevoie de ajutor cu smoothie-ul tău. 

Iar, la finalul provocării, poți fi câștigătorul unui unui Blender de Mare Viteză Optimum G2.1 Platinum Series de la Froothie, un appliance profesionist în valoare de peste 4.000 de lei, apreciat de bucătari și bloggeri culinari din lumea întreagă. Personal, îți pot spune că eu sunt fericita posesoare a unui Optimum 9200A de la Froothie, deci un model nu la fel de nou și de performant, care este o Bestie de care m-am îndrăgostit – așa că îți dai seama cât de șmecher este G2.1. Poți să vezi aici primul articol pe care l-am postat când am primit Blenderul Optimum 9200A în teste, iar aici, recenzia pe care i-am făcut-o după 3 luni de utilizare.

Cum funcționează ”7 Day Smoothie Challenge”? Te invit pe Grupul acestui proiect și pe pagina Evenimentului, pentru mai multe detalii. Citește, înscrie-te cu ajutorul acestui Formular Google și pregătește-te de o săptămână plină de Smoothies.

 
***

 
Smoothie Challenge 4

 
De asemenea, te invit să descoperi clipurile pe care micul meu atelier de creație, Sunny Side Up, le-a pregătit pentru acest proiect. Poți intra pe Canalul meu de YouTube ca să le urmărești. Îți las aici primele 3 Teasere și aștept să îmi scrii cum ți s-au părut.

 

 

 

 
 
Interesat? Atunci #JoinTheSmoothieChallenge!

 

One Comment

  1. Alina
    Posted September 8, 2016 at 9:27 pm | #

    Abia astept, sa-nceapa provocarea! 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>