Vreau să te iau cu mine sâmbătă, la Brunch-ul Latin America!

 
Sâmbăta asta, trecutul meu profesional și prezentul meu profesional se vor amesteca viguros într-o bucătărie profesionistă, de restaurant, vor fi trase în tigaie, amestecate cu mirodenii, coapte, sotate, prăjite și condimentate cu mult coriandru.

Pentru prima oară în ultimii cinci ani, nu o să merg la un festival de film ca să iau interviuri invitaților, ca să fac reportaje sau ca să mă uit la 4 filme pe zi. Nu-nu-nu. De data aceasta, o să ocolesc sălile de cinematograf, o să îmi acopăr părul cu o plasă, o să îmi pun șorț și o să îmi iau locul printre cratițe, cuțite și mulți avocado (care sper din tot sufletul să se coacă în timp util).

 
Pelicula 1

 
Vestea cea mare? Am acceptat să gătesc la Brunch-ul organizat de Pelicula – Latin American Film & Experience, un festival de film aflat la prima ediție care va împleti cinematograful latin-american cu fotografia, dansul, gastronomia și alte elemente culturale de pe continentul lui Che Guevara, Hugo Chavez și Shakira. Totul se va întâmpla sâmbătă, pe 17 septembrie, la POINT, unde între 12.00 și 16.00 poți să vii și să guști din mâncărurile latin-americane pregătite de mine și de prietena mea, Alina Sin, de la Taste of SIN. O fată mișto rău pe care am cunoscut-o în primele mele luni la Pro Tv – eu lucram în departamentul producție, iar ea la PR. Avem multe povești legate de televiziune, de viața de la Buftea și mai ales de o anumită vizită a actorului Eric Braeden în România (mustăciosul de Victor Newman din Tânăr și Neliniștit), de care a trebuit să ne ocupăm împreună acum vreo 8 ani. Dacă ne tragi suficient de limbă, s-ar putea să îți povestim și cum, de emoție, chelnerul care ne servea pe toți trei la Casa di David a scăpat votca pe care o comandase Victor Newman direct pe spatele meu, reușind să o scurgă pe toată pe SUB cămașa mea albă. Fun times, fun times.

Fără să deconspir prea mult meniul nostru, o să îți spun că, dacă vii la Brunch-ul de la POINT, o să ai parte de mult guacamole, de chilli la greu, de o reinterpretare a vestitului Chilli con Carne și de coriandru mai mult decât mi-ar plăcea mie să recunosc, pentru că eu urăsc iarba aia împuțită, dar se pare că mexicanilor le place la nebunie.

 
Pelicula 3

 
Dacă vrei să vii la Brunch-ul nostru, îți poți cumpăra bilet de aici. A doua zi, duminică, tot la POINT, va avea loc un eveniment și mai mișto, zic, eu, pentru că este un Brazilian Brunch gândit și executat de Viorel Copolovici. Adică un chef profesionist care, după ce a studiat jurnalismul și a lucrat în marketing mai bine de 10 ani, a ales gătitul ca vocație. A condus două restaurante, unul în România și altul în Brazilia și a studiat la una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume – Le Cordon Bleu Culinary Institute of London.

 
Pelicula 2

 
Pentru că grozav mi-ar plăcea ca unul dintre voi să fie alături de mine sâmbătă – la partea de mâncat, nu la partea de gătit, stai liniștit – vreau ofer o invitație la Brunch-ul Latin America pe care o să îl pregătesc eu, alături de Alina. Scrie-mi un comentariu la această postare în care îmi spui ce mâncăruri latin-americane ai încercat și ți-au plăcut, sau poate le-ai gustat și ți s-au părut îngrozitoare, sau poate doar ai citit despre ele și ți-ai dori să le testezi. Eu o să folosesc Random.org și voi extrage, mâine seară, la ora 19.00, un câștigător. Care poate veni gratis sâmbătă la Brunch și poate mânca propria lui/ei greutate în nachos și guacamole și quinoa.

Buena suerte și ne vedem sâmbătă! Eu voi fi cea cu părul răvășit și cu carne tocată pe sorț.

PS. Toate fotografiile din această postare sunt făcute de Sunny Side Up. Afișul festivalului aparține, evident, celor de la Pelicula.

***LATER EDIT***

Domnul Random.org a ales, din cele 6 comentarii, comentariul numărul 5! Felicitări, Ștefania, te aștept sămbătă, între 12 și 16, la Brunch-ul Latin America organizat de Pelicula. Ești tare norocoasă  cu domnul Random, îmi amintesc că te-a mai desemnat câștigătoare pe aici și în trecut, nu? 😀

Mulțumesc tuturor participanților, you were great, as always. 

6 Comments

 1. Alina LV
  Posted September 14, 2016 at 8:58 am | #

  Cele mai bune preparate mexicane le-am incercat la un restaurant din Las Vegas, China Poblano, unde am mancat Lobster Tacos cu salsa de avocado, shrimp mojo cu usturoi negru copt si ardei poblano.

 2. Posted September 14, 2016 at 9:30 am | #

  Guacamole, frățică. Guacamole și quesadilla și chimichurri și dulce de leche. Dar ai dreptate cu coriandrul, e super iaics și când îmi fac acasă pasta-divină-cu-avocado, pun pătrunjel. Muuuuuult pătrunjel.

 3. Posted September 14, 2016 at 9:33 am | #

  Arroz Con Coco (orez cu lapte de cocos) – cand am fost in Cartagena de Indias, Columbia

 4. Ionela
  Posted September 14, 2016 at 3:16 pm | #

  Tortillas, tamales, tacos, pupusas, arepas cu diverse salsas si diverse alte guacamole, pico de gallo, mole, chimichurri, chili, aji, pebre. Ole! 😛

 5. stefania ungureanu b
  Posted September 14, 2016 at 6:40 pm | #

  Ahm, first of all, am facut acuma un studiu pe 2 scorpioance : yeah, u and me beibi. Concluzia e ca scorpioancele nu e pretene cu nenea coriandru..ba din contra, e dujmance :)) Acestea fiind zise, face fina mea niste tamales si un guacamole tu dai for! Also, desi nu prea ma dau in vant dupa spicy food, as incerca un chilli con carne 😀

 6. Daiana
  Posted September 14, 2016 at 11:28 pm | #

  El que mas me gusta es el dulce de leche:d.Asta poate si pentru ca sunt fana declarata a dulciurilor

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>