Care-i faza cu Froothie Optimum 9200A?

Am stat în casă 3 luni cu Bestia Froothie, adică blenderul Optimum 9200A pe care l-am primit în teste de la Froothie România. Iată cum a fost experienţa cu un blender care literalmente sparge pietre şi de care m-am îndrăgostit până peste urechi.

 

From Green Monster Smoothie

Întotdeauna am visat la o bucătărie mişto, din aia desprinsă direct din Pinterest, cu etajere pline de sticluţe simpatice, dulapuri vintage, borcănaşe cu mirodenii, frigider în care să încap cu tot cu iubitul şi câinele şi tot felul de aparate suple şi performante, care să meargă brici. Mereu mi-am dorit un cuptor din ăla şmecher, electric, un Kitchen Aid într-o culoare care eventual o să îi dubleze preţul, de genul turcoaz sau roz prăfuit sau verde-mentă, o hotă care să arate ca un panou de comandă din Star Trek şi un blender cu care să sparg şi pietre.

Dacă pentru bucătăria de pe Pinterest va trebui să mai aştept câteva luni (la toamnă am programat renovările, după ce trec nunţile acestei veri), iată că blenderul l-am primit ceva mai devreme – şi da, Froothie Optimum 9200A chiar sparge pietre cu aceeaşi uşurinţă cu care transformă migdalele în făină, arahidele în unt, fructele congelate în îngheţată şi sorbet sau pâinea uscată în pesmet.

 

Specificaţii

Fragmentul ăsta o să fie foarte pe placul geekşilor sau al celor obsedaţi, ca mine, care se documenteaza INTENSIV înainte să faca o achiziţie. Dacă te gândeşti să ţi-l cumperi, e bine şă ştii că Froothie Optimum 9200A are un motor de mare viteză, de 2.611 waţi, o viteză de 48.000 rpm şi un ansamblu de tăiere format din 6 lame din oţel inoxidabil. Bestia are încorporat un senzor care opreşte automat motorul atunci când este detectată utilizarea în exces, ceea ce e bine pentru că-i prelungeşte viaţa şi evită eventualele defecţiuni şi incidente. Vine la pachet cu un recipient de 1.5 sau 2 litri, transparent, din policarbonat, care este rezistent la temperaturi înalte şi este aprobat de FDA, UL şi de Comisia Europeană pentru Siguranţa Alimentară. Partea mişto e că, spre deosebire de alte blendere scumpe şi foarte bune (eu numesc această categorie “Blenderele Ferrari”), nu îţi trebuie două recipiente, unul pentru produse ude şi altul pentru produse uscate – la Froothie foloseşti acelaşi recipient pentru tot ce ai nevoie, ura şi la gară. Uite aici un clip pe care l-am făcut eu ca să vezi cât de mişto iese smoothie-ul verde la Froothie:

 

Experienţa mea

În cele trei luni cât a stat la mine, eu l-am folosit de câteva ori pe săptămână şi de fiecare dată am fost foarte încântată – mai ales în primele săptămâni, când încă descopeream ce-i poate pielea motoraşul şi mă bucuram ca un copil de tot ce ieşea din el.

Este THE SHIT în ceea ce priveşte smoothie-urile de fructe şi legume, dar şi la capitolul smoothie de verdeţuri şi frunzeturi. Scoate de fiecare dată nişte licori fine, mătăsoase, catifelate, care îţi alunecă pe gât ca o poţiune din 1001 de nopţi (pe bune, nu exagerez, experienţa e super mişto), indiferent ce legume cotoroase, noduroase şi tari ai folosi.

Este rege la unturi din nuci, alune, migdale, arahide sau caju şi în două minute o să ai un unt cremos, bogat şi aromat la tine acasă – fără porcăriile care intră de obicei în peanut butter-ul din comerţ.

From Unt de arahide si migdale la Froothie Optimum 9200A

Te scuteşte de o mulţime de timp pierdut atunci când faci sosuri, creme tartinabile, paste, pesto – şi toate vor avea o textură de norişori pufoşi. Sparge fără probleme cuburile de gheaţă pentru smoothie sau slurpee. N-are nicio problemă în a face îngheţată din fructe congelate. Rapid transformă migdalele şi fulgii de ovăz în făină, pâinea uscată în pesmet.

E musai să îl încerci atunci când faci supă cremă. Eu de obicei o pasam cu un blender vertical, dar am încercat să o răcesc niţel şi să o trec în Froothie – a ieşit o supă atat de fină, atât de omogenă, atât de catifelată încât mi-am jurat că n-are niciun sens să mai mănânc supa mea grunjoasă, groasă şi cu textură complicată. Serios, când se schimbă consistenţa supei cremă, când textura devine fină, parcă şi gustul este altul. Uite aici un clip filmat de mine în care îţi arăt cât de simplu face unt de arahide:

 

Ce mai face Froothie Optimum 9200A

Sparge pietre, face blaturi, poate frământa aluatul de pâine, poate face singur supele cremă (inclusiv le încălzeşte), poate pregăti compoziţii (pentru omletă, pentru prăjituri, pentru budinci), poate face maioneză. Poţi să intri pe canalul lor de YouTube pentru idei inedite şi după aceea anunţă-mă şi pe mine ce ai făcut cu el – niciodată nu strică un pic de inspiraţie de la alţii!

From Unt de arahide si migdale la Froothie Optimum 9200A

 

Cum ţi-l cumperi?

Dacă eşti din România, îl poţi cumpăra de pe site-ul Froothie.com.ro. Ai parte de o perioadă de probă de 30 de zile şi un preţ special (un fel de #BelsugLaPretRedus, vorba Lianei de la Aveti si pe roz). Dacă ţi se pare că este prea scump, eu zic să te gândeşti bine înainte să cumperi un blender ieftin şi mai puţin peformant – în toţi anii ăştia de experimente prin bucătărie, am învăţat că, de cele mai multe ori, cât dai atâta face, şi că mai bine investeşti în calitate decât să te zgârceşti şi să ieşi în pierdere pe termen lung. În plus, echipa Froothie mi-a pus la dispoziție un cod prin care, dacă te hotărăști să îți cumperi și tu un blender Optimum 9200A de pe site-ul lor, primești o reducere de 20 de Euro. Tot ce trebuie să faci este ca, atunci când achiziționezi Froothie-ul, să nu uiți să introduci și codul Sunny-Optimum-20, pentru a primi reducerea de 20 de Euro.

LATER EDIT: Codul nu mai este valabil de când am început să lucrez pentru Froothie România. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 

From Green Monster Smoothie

PS. Dacă mai ai întrebări despre Optimum Froothie 9200A, le aştept aici sau la adresa mea de mail, catalina.sunnysideup@gmail.com. Also, if all goes well, o să am în curând nişte veşti foarte mişto legate de clipurile Sunny Side Up şi de canalul meu de YouTube.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>