2 în 1: Cum să cumperi cadouri mișto de Crăciun și să faci o faptă bună în același timp

 

Puține lucruri sunt mai enervante în decembrie decât cumpărăturile de Crăciun lăsate pe ultima sută de metri. Eu sunt genul mai papă-lapte și încerc pe cât posibil să previn orice anxietate, așa că îmi place să mă gândesc din timp la cadourile pe care vreau să le fac. Le cumpăr sau comand la început de decembrie, le dosesc prin casă (greu într-un apartament fără mobilă și cu un câine on the loose) și apoi le scot fix odată cu Moșul (btw, pentru o listă genială, completă și complexă, de potențiale cadouri pentru Crăciun, îți recomand articolul acesta scris de fosta mea colegă de la Digi24, Iulia Ionescu).

Pentru un fundraiser, puține lucruri sunt mai enervante în decembrie, zic eu, decât avalanșa de oameni care vor să facă bine, să contribuie, să ajute, participând la tot felul de evenimente și de acțiuni care aduc în căminele de copii sau de bătrâni saci întregi de portocale, sute de ciocolățele de calitate îndoielnică, bombonele și biscuiței. A spus-o și Republica, am citit-o și la Cristiana Ionescu de la Edulier – copiilor le vine rău de la câtă ciocolată mănâncă într-o singură zi, portocalele se strică în lăzi, iar copiii sau bătrânii respectivi au nevoie de atenție și activități constante, nu doar de Crăciun și de Paște.

 
Daruim si Ajungem Mari 1

 
Am pus cap la cap cele două enervări și am o soluție pentru tine. Dacă vrei să rezolvi o parte din cumpărături și să faci și o faptă bună în același timp, faptă bună care va avea consecințe pentru tot restul anului, nu doar pentru ziua de Crăciun, te invit duminică, între 13.00 și 18.00, la Copper s Pub din București, la a treia ediție a Târgului Caritabil de Iarnă ”Dăruim și Ajungem MARI”.

De la târg poți să cumperi jucării, decorațiuni și pernuțe de la Papillon en Papier, produse hand-made de la Art Maia Paintings, tricouri personalizate pictate de Simona Bereș de la See me Art, pernuțe și elefănței de la Vivianda Mihăilă – și te invit să intri pe pagina evenimentului ca să afli ce alte produse vei mai găsi la târg. Nu pleci de-acolo cu stomacul gol, Adina Chițu de la Pancake Planet o să îți pregătească pancakes proaspete, iar tu poți să alegi din multitudinea de toppinguri pe care o să ți le pună la dispoziție.

 
Pancake Planet

 
Pentru mine e a doua participare la acest târg. Prima oară l-am bifat anul trecut, când am gătit un quiche cu gorgonzola și ciuperci, plăcintă cu dovleac, zeci de steluțe din turtă dulce și niscaiva plăcintă cu dovleac. Am făcut-o pentru că mi-a atras atenția Ajungem MARI un proiect care și-a propus să ajute copiii din centrele de plasament nu doar de Crăciun și de Paște, ci pe termen lung, de-a lungul anilor. Proiectul face educație non-formală prin joc în centre de plasament din București și 25 de județe din țară. Cu alte cuvinte, fetele de la Ajungem MARI au reușit să convingă sute de voluntari din toata țara să ajute peste 2000 de copii să… ajungă mari, prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative. Scopul programului? Să le dea copiilor încredere în ei, să le formeze abilități pentru a deveni adulți independenți și responsabili. Deci mai puține ciocolățele ronțăite doar de Crăciun, mai multe planuri concrete, pe termen lung, care chiar îi ajută.

Am vrut să aflu mai multe detalii despre târgurile organizate de Ajungem MARI, așa că le-am trimis fetelor câteva întrebări. Vezi mai jos răspunsurile lor.

 
Daruim si Ajungem Mari 7

 
Câte evenimente de acest tip ați organizat până acum și în ce măsură sunt ele importante / relevante pentru proiectul vostru? În ce fel ajută ele cauza Ajungem MARI?

Ajungem MARI: ”Târgul caritabil din data de 11 decembrie, găzduit de Copper’s Pub, este al treilea eveniment din seria “Dăruim și Ajungem MARI!” Primul a avut loc anul trecut în preajma Crăciunului și cel de-al doilea, în primăvara acestui an. Târgurile caritabile sunt atât un prilej de a îi cunoaște pe cei care ne susțin sau vor să afle mai multe despre proiectul nostru, cât și o modalitate de a strânge fonduri pentru susținerea programului Ajungem MARI, pentru a le putea oferi copiilor din centrele de plasament sprijin și susținere pe termen lung.”

 
Ce se întâmplă de obicei la evenimentele de acest tip? Cum ați descrie atmosfera, astfel încât să îi convingeți pe oameni să vină și să doneze?

Ajungem MARI: ”Pentru că în perioada sărbătorilor de iarnă copiii din centre de plasament primesc foarte multe cadouri, noi ne-am gândit să le facem un cadou mai important: un an de educație prin joc, încurajări și motivația să țintească mai sus. De aceea, pe 11 decembrie ne întâlnim din nou cu food bloggeri și creatori de produse hand-made, care ne pregătesc cele mai delicioase gustări și dulciuri și cele mai inventive decorațiuni și produse hand-made și invităm oamenii de bine să susțina educația copiilor din centre de plasament. Fiți cu ochii pe pagina de Facebook a evenimentului, săptămâna aceasta vă vom devălui din secretele lor.”

 
Daruim si Ajungem Mari 6

 
Ce sfaturi ați da oamenilor care vor să dea o mână de ajutor, dar care nu vor să faca asta doar de Craciun și de Paște? Concret, ce pot ei să facă?

Ajungem MARI: ”2.000 de copii din Bucuresti si alte 25 de judete ajung MARI cu ajutorul volutarilor și donatorilor care se implică în programul nostru educațional! Ne bucurăm să fim o comunitate de oameni grozavi unde fiecare dintre noi poate contribui cu ceva:

– devenind voluntar

– donând

– devenind fundraiser (transformând cadourile de ziua de naștere în donații, participând la evenimente sportive sau strângând pur și simplu fonduri pentru educația copiilor – toate se pot face prin intermediul platformei Galantom: http://lindenfeld.galantom.ro/event-projects/). 

– direcționând cei 2% din impozitul pe venit, prin completarea și depunerea la ANAF a formularului 230

– participând la evenimente caritabile, precum târgul de pe 11 decembrie 

– venind cu propuneri de parteneriate (ca să obținem bilete la spectacole sau ieșiri pentru copii)

– ca firmă, direcţionând 20% din impozitul pe profit, fără a avea costuri suplimentare, printr-un simplu contract de sponsorizare.”

 
Daruim si Ajungem Mari 8

 
Așadar, dacă vrei să ajuți, să faci o faptă bună și să bifezi, în acelaști timp, și lista ta de cadouri pentru Crăciun, vino duminică la târg. Pentru orice idee, propunere, întrebare sau nelămurire vizavi de acest proiect, le poți scrie fetelor la office@ajungemmari.ro.

 
 
PS. Toate fotografiile din postare au fost făcute de echipa Ajungem MARI la ediția de anul trecut a târgului. Le găsiți pe toate pe pagina lor de Facebook, aici. Singura excepție este a doua fotografie, făcută de Adina Chițu de la Pancake Planet – minunată, nu-i așa?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>