3 idei pentru micul dejun – pe care le poți pregăti cu o seară înainte [#3deWeekend]

 
Rubrica #3deWeekend (fosta #3deVineri) conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deWeekend va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile).Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!

 
Mic dejun 1

 
Una dintre frustrările prin care trec de când am câine (pe lângă cele care țin de wiping pee & poop and the occasional puppy vomit) este faptul că ritualul meu de dimineață s-a cam dus pe apa Sâmbetei.

Da, aveam un ritual. Mai bine zis, un RITUAL. Care mă transforma din zombi cu ochii lipiți într-un om zâmbitor și plin de energie, gata să se arunce pe bicicletă și să pornească spre birou. Un ritual care dura aproximativ două ore și conținea trezire lentă, mic dejun cu o carte în mână, cafea, sport la sală sau cu câte un clip antrenant de pe YouTube, câteodată gomaj cu zațul de cafea, hidratare cu ulei pe picioare și alte elemente extrem de girly pe care le adoram. Cu alte cuvinte, când ieșeam pe ușă eram deja gata pentru o nouă zi și foarte optimistă.

De când există Sansa, ritualul meu a belit ceaprazul.

De jumătate de an, trezirea este la orele 7 trecute fix (în lătraturi disperate, când era mai mică; când a crescut, a trecut la the good olde fund de câine așezat fără prea multă politețe pe capul stăpânului*). După care urmează o împleticire a mea până la baie, unde Sansa se strecoară cu mine înăntru și începe să tragă de pantalonii mei / de chiloți / de prosoape / de furtunul de la duș / de hârtia igienică și în general FACE TOT FELUL DE ZGMOTE PUTERNICE în timp ce au încerc din răsputeri să mă spăl pe față, pe dinți și să alung nițel somnul. Vezi tu, după o noapte întreagă, câinele 1. Se bucură că mă vede (și eu, dar n-am putere să sar ca ea) și 2. Se pișă maxim pe el (ceea ce înseamnă ca trebuie dus rapid afară). Așa că mă grăbesc, sar peste micul dejun, sar peste sport, gomajul și hidratarea mă fac să râd amar și, una peste alta, la zece minute după ce m-am trezit ies brutal pe ușă, cu capsa pusă și iritată la maxim.**

Nu-i de mirare că, atunci când mă întorc, sunt de obicei gata să mă apuc de treabă, nu să-mi pornesc ritualul meu, așa că micul dejun trebuie să fie rapid și eventual gata pregătit.

*Între timp, trebuie să mărturisesc, am mai educat câinele, care așteaptă relativ cuminte să ne trezim și putem snoozui până pe la 8 fără un sfert. Nu mai mult pentru că vezi Punctul 2: Se pișă maxim pe el.

**Îmi trece de obicei când ajung în parc și mă uit la ea cum aleargă după frunze, după ciori, după bețe și după mingile pe care i le arunc.

 
Sansa

 
Dacă și tu ai dimineți din ăstea în care totul se mișcă repede (mai ales câinele), am pentru tine trei idei pentru micul dejun delicioase, simplu de făcut, dar mai ales, SIMPLU DE PUS PE MASĂ. 3 idei pentru micul dejun pe care să le pregătești în prealabil, de cu seară, și pe care trebuie doar să le scoți din frigider și să le mănânci a doua zi. Best part about them? Se păstrează bine la frigider, așa că poți să bifezi 2 sau chiar 3 mese de dimineață dintr-un foc (nu știu cum sunteți voi, dar eu n-am nimic împotrivă să mănânc trei zile la rând același lucru de dimineață).

 

1. Overnight oats de la Angela Liddon.

 
Mic dejun 5

 
Overnight oats de la Angela Liddon au fost my secret weapon în perioada asta, dar și în perioada în care lucram la Digi și trebuia să fiu la fabrică la ora 9 am sharp în fiecare zi și, prin urmare, n-aveam foarte mult timp de dimineață. Acest mic dejun se bazează pe un amestec de fulgi de ovăz, semințe de chia, lapte și piure de banane pe care îl poți prepara cu o seară înainte și pune într-un castron uriaș. Peste noapte, la frigider, fulgii se îmbibă cu laptele, semințele de chia se umflă și toată compoziția se leagă și se încheagă până când ajunge de consistența unei budincuțe. Scoți din frigider, pui ce toppinguri vrei deasupra, mănânci. Atât de simplu.

 

2. Pastă tartinabilă de ouă (rețetă Sunny Side Up).

 
Mic dejun 3

 
Iubesc ouăle de dimineață, dar când nu am timp să le fac, ar fi grozav să le găsesc gata pregătite. Și cum ouăle ochiuri, amestecate sau omletele pregătite de cu seară și lăsate peste noapte la frigider sunt absolut groaznice a doua zi (am încercat, da), eu zic să optezi pentru o pastă tartinabilă din ouă. Spread-ul de ou (cunoscut şi sub numele de egg salad sau egg paste) este perfect mai ales după Paşte, când ai prin frigider o mulţime de ouă fierte de care te-ai săturat până peste cap, dar merge și dacă te hotărăști într-o zi să fierbi 6 ouă și să ai astfel material pentru 3 mic dejunuri. Pasta asta este atât de simplu de făcut – închipuiește-ți că prima oară am făcut-o în facultate, când habar n-aveam să gătesc şi mesele mele erau compuse din parizer, icre de la magazin şi tot felul de invenţii la sandwich-maker.

 

3. Chec sărat 7 pahare de la Teo’s Kitchen.

 
Mic dejun 4

 
Sunt complet îndrăgostită de checurile sărate, checurile aperitiv și toate aceste pandișpanuri umplute cu brânzeturi, bacon, ceapă, ciuperci sau măsline care pot ține loc de ORICE masă. Teo a postat acum câteva zile o rețetă de chec sărat la ea pe blog, care se poate face extrem de ușor, fără cântar, fără instrumente de măsură, cu un singur pahar de iaurt de 150 g folosit ca unitate de măsură. Pregătește checul ăsta și o să ai câteva mese de dimineață asigurate: tai o felie sau două, mănânci, te apuci de treabă.

Dacă încerci și tu una din aceste rețete, dă-mi de veste! Scrie-mi un comentariu sau postează fotografia pe Facebook și taguiește pagina Sunny Side Up – sau folosește hashtagul #SunnySideUp ca să pot vedea și eu ce ai făcut.

 
PS. Prima fotografie și cea de-a treia îmi aparțin. A doua este de pe site-ul Oh She Glows, de la rețeta ei de overnight oats, iar ultima este de pe Teo’s Kitchen, de la rețeta de chec sărat 7 pahare.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>