#3deVineri: 3 idei pentru o cină rapidă și delicioasă, cu pește sau fructe de mare

 
Rubrica #3deVineri conține 3 recomandări de-ale mele din domeniul foodz, pe care ți le propun cu mâna pe inima (sau pe furculiță, după caz). #3deVineri va avea recomandări de rețete pe care le-am testat și care sunt failproof, restaurante în care am mâncat ceva bun ca să te duci punct-ochit-punct-lovit fix unde trebuie, canale video în care ți se explică mișto tehnici de gătit ca să nu-ți pierzi timpul căutând acul în carul YouTube-ului și tot felul de chestii faine din zona culinară. Le încerc eu ca să nu-ți pierzi tu timpul. Le comand eu ca tu să n-ai surprize neplăcute. Le gătesc eu ca să nu descoperi când scoți tava din cuptor că ceva n-a mers, deși tu ai făcut totul exact cum scria în rețetă (da, sunt și bloguri proaste de cooking pe Internet, și rețete scrise prost, și mâncăruri care chiar nu-ți ies deși ai respectat indicațiile).Tot ce o să găsești aici sunt lucruri pe care le-am gătit, le-am folosit, le-am testat în repetate rânduri și am fost foarte mulțumită de ele. Enjoy!

 
Mazilique Curry de Creveti

 
Este oficial. După patru luni de haos și dezechilibru, de tartine cu unt și sandvișuri obosite, m-am reapucat de gătit. Am început încet, treptat, cu chestii ușoare, rapide și (cât mai) sănătoase. Operațiunea #MerităSăGătești (așa m-am gândit eu, creativă nevoie mare, să îi spunem) s-a împletit de minune cu îndemnul meu #HaiMaiSimplu, așa că încerc să pregătesc feluri simple de mâncare, pe care le pot asambla repede, care să fie delicioase și on the healthy side. Pentru că e bine să optăm pentru mâncarea gătită, dar n-are rost să ne petrecem ore întregi în bucătărie – timpul acela poate fi folosit mult mai bine pentru un drum la film, o plimbare cu câinele sau un concert cu părinții.

Așa că astăzi îți prezint trei idei simple pentru cină, gata de pus în farfurie în sub o oră (una dintre ele este gata în 30 de minute, iar cealaltă, în vreo 15) – cu pește și fructe de mare. Eu nu țin post și n-am ținut niciodată, dar poate tu ții, așa că felurile ăstea sunt bune pentru zilele cu dezlegare la pește (dacă scoți din ele brânza și ouăle), dar în mai multe detalii nu vreau să intru pentru că postul is totally not my area of expertise.

 
 

1.Curry de creveți cu lapte de cocos de la Chez Mazilique.

 
Mazilique

 
Jeez, ce combinație grozavă! Numai privind fotografiile lui Mazi și citind lista de ingrediente ți se face poftă. Tigaia asta este exotică, aromată, cremoasă, complet neplictisitoare pentru că reușește să combine șmecher mai multe texturi, plus că dacă te miști repede, în 30 de minute ți-o poți turna în farfurie. Aromele sunt puternice, ghimbirul cu laptele de cocos merg împreună la fel de bine cum merg chiftelele cu cartofii prăjiți, iar dacă nu ai chef să prestezi și orezul, poți face repede niște crutoane condimentate pe care să le bagi în sosul ăla demențial. Bravo Mazi, you rule!

 
 

2.Vinete umplute cu sardine de la Laura Adamache.

 
Laura Adamache

 
Iată de ce mi se pare că doamna Laura Adamache este regina combinațiilor mișto: pentru că a imprietenit vinetele cu sardinele, chestie la care eu nu m-am gândit niciodată (deși sunt renumită pentru combinațiile rezultate din frigiderul meu când simt că mi se strică ceva înăuntru și că trebuie să-l arunc în tigaie rapid). Cina asta este simplă și vei avea nevoie de aproape o oră ca să îți ajungă în farfurie, dar treaba o va face, în mare parte cuptorul, iar gustul sardinelor amestecate cu pulpa de vinete este mortal. Confort food at its best.

 
 

3.Salată de broccoli cu ou, anșoa, usturoi și crutoane de la Chicineta.

 
Chicineta

 
Acestă salată este cea mai rapidă din echipa #3deVineri și cea mai aromată. Usturoi plus anșoa este una dintre combinațiile mele preferate, pe locul II imediat după cea de usturoi plus vinete prăjite – nu înțeleg de ce n-am combinat până acum usturoiul cu vinetele prăjite și cu nițel anșoa, dar vom remedia situația RAPID. Salata Oanei Titică are de toate – are proteină, are legumă verde, are cremozitate de la ou, are cranț de la crutoane, are zing! de la anșoa și are grijă să nu te mai pupi cu nimeni toată seara de la usturoi.

 
Ai și alte idei pentru o cină rapidă cu pește sau fructe de mare? Scrie-mi-le aici sau pe catalina.sunnysideup@gmail.com!

 
PS. Primele două fotografii sunt luate de pe Chez Mazilique, a doua este de pe blogul Laurei Adamache, iar a treia de la Chicineta. Ca să nu avem probleme la judecată. 🙂

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>