Fitpass: O aplicație dezvoltată de 2 români și 2 suedezi ar putea să te trimită la sală mai des

 
Fitpass FOTO 1

 
Am câteva cifre pentru tine.

Am scormonit ceva prin Google Calendar, History-ul de la ING Home Bank, mailul de Yahoo, agendele și carnețelele de acasă pentru a le pune cap la cap. Noroc că am o obsesie veche legată de liste, calendare și planificatoare, altfel nu aș fi reușit să strâng toate aceste date.

Din 2009 și până astăzi, am plătit 28 de abonamente lunare la diverse săli de fitness din București.

Din cele 28 de abonamente, 9 au fost achitate fără ca eu să calc VREODATĂ prin sălile respective. Niciodată, niciun pas, nici măcar un drum până în vestiar nu am făcut. Iartă-mă, tata.

Din restul de 19 abonamente, 8 au fost folosite pentru câte 2-6 intrări lunare, deși ele erau full-access, adică puteam să mă duc oricând, oricum, la orice clasă.

Ah, da, apropo de asta: toate cele 28 de abonamente lunare au fost full-access, ca să am libertatea de a face sport oricând îmi trecea prin cap. Să nu-mi vină, Doamne fereste, pofta de body pump la ora 17.00 și abonamentul meu să fie valabil în intervalul orar 07 – 16. First world problems.

Am plătit pentru aceste abonamente între 120 de lei și 240 de lei, în funcție de an și de sala de sport la care mă înscriam. Să zicem, o medie de 180 lei / abonament. Asta înseamnă că am aruncat pe geam 1.620 lei pe abonamente de care n-am profitat nici cât negrul sub unghie. Și încă 1.440 lei pe abonamente full-access folosite pentru câte 2-6 intrări pe lună.

Din banii ăștia, puteam să-mi cumpăr un bilet dus întors până în Thailanda și să mănânc și pe acolo ceva bun. Puteam să îmi cumpăr un obiectiv macro șmecher sau 15 saci de câte 12 kilograme cu mâncare pentru Sansa. Sau 100 de ciorapi mișto, cu 200 den, pentru iarnă, de la Penti. Să mai calculez câte KFC buckets puteam să mănânc din banii ăștia? Hell, puteam să-mi mai iau încă un Labrador.

Sunt sigură că și tu ai trecut prin așa ceva. Nu e nevoie să faci calculele, o să te enervezi cam cum m-am enervat și eu acum.

 
 

”Am dat skip workout-urilor pentru că…”

 
Fitpass FOTO 2

 
Am stat și m-am gândit la 10 motive pentru care săream peste antrenamentele de la sală. Am dat skip workout-urilor pentru că:

 

  1. Mi-era lene și n-aveam chef de așa ceva și voiam doar să merg acasă și să mă chillez sub pătură. Skip sală.
  2. Sala de sport era lângă locul de muncă, iar eu eram acasă (=drum prea lung). Skip sală.
  3. Sala de sport era lângă casă, iar eu eram la muncă (=drum prea lung). Skip sală.
  4. Mi se făcea chef de sport, intram pe site-ul sălii ca să văd ce cursuri sunt la ora potrivită pentru mine, dar mă enervam pentru că găseam un curs idiot la care nu mă vedeam mergând niciodată, cum ar fi Zumba sau Latino Dance – sau poate un curs foarte avansat la care încă nu făceam față. Skip sală.
  5. Voiam să particip la un anumit curs, dar în orar era mereu planificat la ore imposibile, ca 14.00 sau 06.15. Skip sală.
  6. Îmi placea un anumit curs, dar mă enerva maxim instructorul. Skip sală.
  7. Sala era mișto, dar nu avea saună. Skip sală, căutat alt loc cu saună.
  8. Sala avea saună, dar cam atât. Skip sală, căutat alt loc.
  9. Sala faină, vestiar grețos. Skip sală.
  10. După 2-3 luni mă plictiseam invariabil de toate cursurile oferite de sala respectivă și visam la altceva. Skip sală.

 
 

Doi români și doi suedezi au lansat un proiect șmecher, ca tu să faci mai multă mișcare

 
Fitpass FOTO 7

 
Tocmai de asta m-am bucurat foarte tare când echipa Fitpass m-a contactat pentru a testa, timp de o lună, oferta lor. Fitpass este un proiect proaspăt lansat (în luna octombrie) de 2 suedezi și 2 români – Gustaf Kornias (CEO), Björn Östberg (CPO), Daniel Luca (CTO) și Ciprian Hetea (Head of App). Toți patru sunt pasionați de sport (Kornias de MMA și boxing, Östberg de MMA, boxing și dans, iar Daniel Luca și Ciprian Hetea, de înot și crossfit, respectiv de dans, crossfit și escaladă), deci știu cu ce se mănâncă abonamentele la sală.

Principiul Fitpass este foarte simplu: poți avea acces la o multitudine de săli prin intermediul unui abonament unic. Cu alte cuvinte, plătești o sumă lunară și poți intra nu într-una, ci în 100 de săli partenere Fitpass, fiecare cu stilul său, cursurile sale, antrenorii săi, saunele și vestiarele proprii. În caz că nu îți place una, mergi la alta. În caz că ești la birou, mergi la sala parteneră Fitpass de lângă biroul tău. Ești acasă? Probabil că ai o sală parteneră Fitpass și lângă tine.

 
Fitpass FOTO 8

 
Întâi de toate, am luat la întrebări oamenii din spatele proiectului Fitpass, ca să înțeleg mai multe despre afacerea lor.

 

1. Explică-mi, te rog, ce este Fitpass și ce nevoi ale utilizatorului întâmpină acest proiect?
Fitpass: ”Suntem un startup româno-suedez și avem 100 de săli partenere. Practic, ce oferă Fitpass este accesul la o multitudine de săli prin intermediul  unui abonament unic.
Utilizatorii Fitpass sunt avantajați prin posibilitatea de a alterna diverse activități și săli de fitness, fără a fi condiționați de un abonament lunar la o sală specifică. Clienții pot căuta de asemenea pe site care sunt sălile ce oferă o anumită activitate, facilitându-le alegerea.”

 

2. Să spunem că eu aș vrea neapărat să mă apuc de mișcare, dar sunt o lepră și mi-e lene să merg la sală. O situație foarte des întâlnită de altfel, nu? Cum poate Fitpass să mă ajute față de, să spunem, un abonament clasic la o sală de sport din apropierea casei mele?
Fitpass: ”Aceasta este și ideea Fitpass de altfel, să oferim clienților un boost de motivație prin varietatea activităților disponibile. În special dacă nu ești familiarizat cu mișcarea, ai posibilitatea de a te provoca constant prin multitudinea de clase, și să afli ulterior care este cea mai potrivită pentru tine. În plus, dacă pentru tine lipsa timpului reprezintă un motiv de bază pentru a nu face sport, drumul până la sală este mai scurt, deoarece cu Fitpass poți să te antrenezi atât în apropierea casei tale, cât și în zona biroului, pentru că se găsește câte un studio în fiecare zonă, în funcție de preferințe. Pe lângă beneficiile abonamentului, postăm constant pe blogul nostru articole relevante din domeniul fitness & nutrition, care îți vor oferi un plus de motivație, dar și tips & tricks.”

 
Fitpass FOTO 6

 

3. Cine sunt creatorii Fitpass și ce background au? De ce ar paria pe acest proiect?
Fitpass: ”Echipa Fitpass este formată din 2 suedezi și 2 români. Am mai avut proiecte în trecut și ne-a plăcut foarte mult să lucrăm împreună. Aș vrea să spun exact care sunt rolurile fiecărei persoană în echipă, dar am ajuns toți să ne implicăm în mult mai multe activități zilnice. Avem un echilibru destul de bun între persoane specializate în marketing, programare, design și usability. Am dorit să pornim acest proiect pentru că ne place foarte mult spațiul fitness și mai ales fitness în România. Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că trebuie să facă mișcare și că trebuie să devină o parte din stilul lor de viață.”

 

4. Mai exista proiecte asemănătoare pe piață. Ce aduce Fitpass în plus și de ce ar fi un avantaj pentru mine să plătesc acest abonament lunar?
Fitpass: ”În primul rând, noi ne adresam atât companiilor ce doresc să le ofere un abonament Fitpass angajaților, dar și oricărei persoane care vrea să practice sport. Check-in-ul la săli, prin intermediul Fitpass, este destul de ușor. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi online un cont  (+link), fără a pierde timp la o sală cu înscrierea, și să descarci aplicația Fitpass pe telefonul tău. În momentul în care ajungi la o sală, la intrare vei observa un afiș cu un QR Code, pe care îl vei scana cu aplicația de pe mobil și gata, ai acces. Acest mod de check-in reprezintă un avantaj, deoarece nu există riscul să pierzi contul Fitpass, cum ai pierde de exemplu un abonament sau un card.”

 
 

#TestezFitpass

 
Fitpass FOTO 10

 

Pe mine ideea Fitpass m-a cucerit, dar eu sunt ușor influențabilă, naivă și optimistă când vine vorba de abonamente la sală, după cum a arătat experiența anterioară. Așa că timp de o lună voi lua la testat aplicația Fitpass, voi încerca diverse săli, cursuri variate, felurite opțiuni și voi vedea dacă accesul la o paletă mai largă de opțiuni o să mă determine să fac mai multă mișcare sau dacă lepra tot lepră rămâne. 

 

O să postez aici despre întreaga mea experiență, iar tu poți să mă urmărești și pe Facebook sau Instagram, căutând după hashtag-ul #TestezFitpass. Hashtag-ul aplicației este #thefitlife, caută-l și pe acesta ca să fii la curent cu vești și articole mișto.

 
 
Fitpass FOTO 9

 
 

PS. Toate fotografiile din această postare sunt de pe site-urile unor săli partenere cu Fitpass, cum ar fi Happy Gym Liberty, Fabrica de Cățărat, Vertical Fit Studio, Chelsea București, Centrul Sportiv Apollo, Floreasca Fitness Club sau Hot Pod Yoga.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>