Food truck nou în București: Za German – WurstWagen

 
Za German 6

 
Lume-lume, avem un food truck nou în București. Se numește Za German – WurstWagen, este portocaliu aprins și miroase înnebunitor a muștar, curry, ceapă caramelizată și a wurst. Am fost ieri la Soft Opening Party – petrecerea lor de lansare organizată în curte la Voila – pentru că voiam musai să testez cât mai multe produse și să îți povestesc și ție cum a fost. Am reușit un wurst și 2 long-dogs în două persoane și un câine veșnic înfometat, dar vrem să mai mergem ca să experimentăm și restul meniului.

 
Za German 7

 
Za German – WurstWagen este afacerea pusă pe roate (la propriu) de Monica Roșu de la Foodie Family și Mădălin Simion de la Wine and Knives. Și s-au gândit chiar bine, pentru că din valul recent de food-trucks din București lipsea cu desăvârșire un loc cu wursti și hot-dogs de calitate – îmi amintesc că acum trei ani, la un târg de Crăciun, am așteptat jumătate de oră la coadă pentru un wurst care era de fapt un cârnat cam uscat, cam zgârcios, cu multă grăsime și uitat cam prea mult timp pe grătar. Așa că cei doi au mirosit bine piața și apoi și-au petrecut multe luni mirosind și degustând ingrediente. A fost nevoie de 5 luni de teste, 87 de tipuri de hot dogs fierți, 52 de wursti la grătar, 26 de feluri de ketchup degustate, 14 feluri de curry sauce, 21 de maioneze și 16 feluri de muștar pentru ca echipa Za German să parieze pe ”cei mai grozavi wursti pe grătar și cei mai gustoși și mai lungi hot dogi pe care i-ai văzut” (Sursa aici).

 
Za German 3

 
La Za German o să găsești 4 tipuri de Long Dogs: Hermann (cu egg-salad și maioneză+ ceapă crudă și caramelizată), Frank (cu castraveți murați și ceapă caramelizată), Otto (cu brânză Gouda) și Wolfgang (cu varză murată). Fiecare costă 15 lei.

În plus, ai 3 tipuri de wurst: Currywurst (20 de lei), Bratwurst (18 lei) și Thuringer (16 lei).

Noi am încercat un Hermann, un Otto și un Thuringer care au fost grozavi (m-aș fi aruncat și la un Currywurst, dar am ajuns cam spre finalul situației și tocmai se terminase). Carnea este gustoasă și de calitate (Monica și Mădălin spun că toți wurstii lor vin din Germania și au între 85-95% carne), muștarul, maioneza și ketchupul sunt savuroase, iar truck-ul primește nota 10 pentru chifle – pufoase, cu coajă elastică și fermă, nu ți se rup în mână, nu se frămituresc, nu se îmbibă enervant de sosuri ca să te murdărești apoi până la cot. Mi-a plăcut maxim carnea și varza murată de la Thuringer, ceapa caramelizată și egg-saladul de la Hermann. De fapt, aș cumpăra ceapa aia caramelizată ca side-dish și aș mânca-o goală, cu lingurița, atât de bună este. Monica, sper că tocmai v-am dat o idee. *wishful thinking.

 
Za German 2

 
O singură obiecție am, care ține de fapt de incapacitatea mea de a mânca street-food fără să mi-o pun în păr, pe obraji, pe haine și pe câine: mi-ar plăcea ca varza murată să fie tăiată ceva mai mărunt (este tăiată în fâșiuțe subțiri de tot, dar luuungi), ca să o pot mușca și molfăi fără să mi-o întind pe palton.

Concluzia: mai vrem! Eu vreau să gust și Currywurst-ul + Bratwurst-ul, plus că vreau să mă mai imprietenesc cu Hermann.

 
Za German 4

 
Pe Za German – WurstWagon îi găsești din 7 martie în parcare la Mall Promenada, la Food Truck Festival Spring Edition. Caută camioneta portocalie și dispenserele ăstea simpatice pentru sosuri. N-o să regreți.

 
Za German 5

 
PS. Fotografiile sunt toate de pe pagina de Facebook Za German – WurstWagon.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>