[UNDE MÂNCĂM] Chefs.Experience, locul unde am mâncat pentru prima oară panseluță

 

Am fost sâmbătă pentru prima oară la Chefs.Experience din București, pentru că auzisem ceva despre niște cartofi proaspeți prăjiți în coajă cu usturoi și pătrunjel, despre scoicile lor renumite și despre cât de bună este mâncarea de acolo. Dar și pentru că restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 este pe o faimoasă listă scrisă de prietena mea Ana și de mine, cu locuri în care e musai să mâncăm, ca să vedem what the big fuss is all about. Experiența Chefs.Experience a avut loc sâmbăta aceasta, de la ora 11.30 (am fost primele cliente), deci informația este straight from the oven.

 
Chefs Experience 18

 
La Chefs.Experience se ajunge ușor, intrarea în restaurant este chiar la stradă și sâmbătă am găsit loc de parcare rapid, chiar în apropiere. Din experiență, niciodată n-am găsit loc de parcare foarte dificil în zona aceea, unde mergeam într-un timp foarte des pentru că Vivo Fusion Food (este peste drum de Chefs.Experience).

Restaurantul este spațios, decorat simplu și estetic, modern, dar fără să cadă în păcatul bistro-urilor prea hipsterești care au început să pară trase la indigo (dacă mai văd lampadarul ăsta de la Ikea pe undeva o să mi se spargă o venă). Lumina este caldă, muzica nu a fost dată prea tare, te puteai înțelege cu omul de lângă tine fără să strigi, dar în același timp nu aveai impresia că te aude toată lumea când o bârfeai pe vecina Corinuța mai cu spor. Chelnerii erau atenți, zâmbitori și serviabili, au făcut câteva glume simpatice, fără să sară calul (ca un anume chelner dintr-un restaurant din Piața Amzei care ne servea glumă după glumă din repertoriul lui Doru Octavian Dumitru, ne dădea coate și era atât de mult-prea-prietenos, încât chiar credeam la un moment dat că o să se așeze la masă cu noi).

 
Chefs Experience 12

Chefs Experience 13

Chefs Experience 14

Chefs Experience 16
 
 
Pentru băuturi, eu am comandat un Caffe Latte cu Amaretto (13 lei, 250 ml, foarte mișto), iar prietena mea un Capuccino simplu (11 lei, 160 ml) și o Cherry Lemonade (16 lei, 400 ml bună, fără gustul acela scârbos pe care îl au multe limonade din comerț cu cireșe, vișine sau căpșuni).

  
Chefs Experience 1

Chefs Experience 2

 
Am văzut a doua zi, pe Facebook, că locul servește și Freakshake-uri, probabil o reinterpretare personală a celebrelor Shake-uri uriașe de la Black Tap Craft Burgers & Beer din New York. Dacă m-aș fi documentat în prealabil, fix unul din ăsta mi-aș fi luat.

Mâncarea la Chefs.Experience este bună, dar ce am încercat noi nu ne-a dat pe spate. Nu ne-a dezamăgit, nu am simțit că am aruncat banii pe fereastră (ceea ce eu simt constant când mănânc în oraș), dar nici nu am avut vreo mârâială sau vreo pupilă dilatată, cum ni se întâmplă când o anumită îmbucătură este fix ceea ce trebuie.

Eu am comandat un Cheeseburger de Casă cu Garnitură de Cartofi Proaspeți făcuți în casă (400 de grame, 33 de lei). Cartofii au fost geniali, un pic crocanți în exterior și moi în interior, subțiri, numai buni de tăvălit cu mâna în cele două sosuri primite (unul era de barbeque și celălalt de maioneză cu un pic de usturoi). Chiar i-am spus prietenei mele că data viitoare probabil că o să vin și o să cer numai 5 porții de cartofi din ăștia, cu câte 3 porții din fiecare sos.

  
Chefs Experience 5

 
Cheeseburgerul a fost bun, but nothing to write home about. Mi-a plăcut chifla, pâinea era de calitate și nu ți se rupea în mâini, dar carnea, deși gustoasă, nu era savuroasă, era prea puțin condimentată (mă refer la condimente de orice fel, nu numai la iuțeală) și nu avea that juicy awesomeness care îi iese, de exemplu, lui Dorin când facem burgeri în casă. Dacă ar fi să fac un clasament rapid, Cheeseburgerul de la Chefs.Experience a fost mai bun decât cel de la Baz Bistro and Lounge, Voila le Bistrot sau Trafalgar, dar mai slab decât cel de la Vivo Fusion Food și Modelier.

 
Chefs Experience 6

  
Prietena mea și-a luat o Salată Caesar cu Piept de Curcan, Parmezan și Salată Coss (27 lei, 350 grame). Dressingul era foarte bun, crutoanele mi-au plăcut că erau tăiate grosier și se puteau îmbiba bine de sos. Carnea a fost bună, dar am găsit 2-3 bucățele insuficient făcute, erau un pic cam crude pe interior și nu le-am putut mânca. Chelnerul a fost de acord, și-a cerut scuze, dar atât.

  
Chefs Experience 7

Chefs Experience 9

 
Pentru desert, am mers pe mâna chelnerului și bine am făcut, căci am testat un desert proaspăt lansat la Chefs.Experience – Tort cu Castane, Ciocolată și Nuci din Abundență. A fost bun, dar nu genial (Jesus, cred că am mai scris asta de cinci ori până acum, dar din punctul meu de vedere așa a fost întreaga experiență Chefs, bună, dar nu genială).

 
Chefs Experience 11

 
Cu această ocazie am mâncat pentru prima oară o panseluță din aceea decorativă, comestibilă. Am mirosit-o, am băgat-o temător în gură, am crănțănit-o și imediat am regretat alegerea făcută, pentru că frate, panseluța aia are (șoc, șoc!) chiar are gust de panseluță, de păpădie, de tufănea din aia crescută de străbunica la curte la Eforie Sud. În naivitatea mea, eu credeam că, pe lângă rolul decorativ, floricelele ăstea puse estetic pe felii de tort și fripturi au și alt scop, de exemplu de a complimenta în vreun fel tortul sau fripturea aia. Nope. Panseluța asta avea fix gust de tulpină de păpădie și a trebuit să iau rapid o linguriță de tort ca să maschez gustul de trifoi din gură.

 
Chefs Experience 10

 
Prețul este scumpicel. Cu totul, o masă pentru două persoane (incluzând Salata Caesar, Cheeseburgerul cu cartofi, desertul, Caffe Latte-ul, Capuccino-ul, Limonada și o sticlă de apă plată de un litru) ne-a costat 160 de lei, adică o distracție pe care n-o s-o repet prea curând pentru că am o întreținere de plătit.

  
Chefs Experience 8

 
Două sfaturi mai am: unu, desertul acesta este mare, there is no need să vă luați câte unul de fiecare, și vă spune asta un om căruia nu prea îi place să-și împartă mâncarea. Și doi, nu vă cumpărați apă plată de acolo, o sticlă la un litru ne-a costat 17 lei (dar am fost nătăflețe și nu ne-am uitat la preț înainte să comandăm, așa că c’est la vie).

 
Chefs Experience 19

 
Una peste alta, eu m-aș mai întoarce o dată sau de două ori la Chefs.Experience, ca să le încerc Freakshake-urile, soicile (am înțeles că sunt super faimoase, dar mie mi se pusese pata pe Cheeseburger) și pentru acele 5 porții de cartofi prăjiți de care vă vorbeam. Însă o să vin de acasă hidratată, ca să n-am nevoie de apă.

4 Comments

 1. Andreea
  Posted October 31, 2016 at 8:57 pm | #

  Daca nu ai incercat deja 🙂 sa incerci si burgerii de la Circus Pub – un local de cartier, in Tei, dar burgeri foarte buni la preturi rezonabile (sau cel putin asa a fost ultima oara cand am mancat noi, aproximativ acum o luna)

  • Posted November 1, 2016 at 11:47 am | #

   Multumesc! Am auzit de locul asta, este si el pe lista noastra. Ajungem acus si acolo. 😀

 2. Posted October 31, 2016 at 9:31 pm | #

  Foarte faina descrierea, chiar am reușit sa imi fac o idee, pentru ca pusesem locul asta pe lista de ceva timp. Nu pot spune ca m-a convins, dar măcar știu ce sa comand și ce nu, când ajung acolo.

  • Posted November 1, 2016 at 11:48 am | #

   Cu placere! 🙂 Ah, si vezi ca daca iti iei burger, sa ii spui tu chelnerului cum vrei sa fie facuta carnea. Am uitat sa trec asta in articol, dar nu m-a intrebat nimeni daca o vreau rare, medium, well done, etc. Iar eu am uitat sa zic. Asa ca am primit by default un burger medium well.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>