Vie en Rose – Prima rețetă din 7 Day Smoothie Challenge

 
Am stat mult până să mă hotărăsc ce ingrediente voi folosi la rețetele din 7 Day Smoothie Challenge, în ce combinații, cu ce să încep mai întâi, ce mixuri să prezint.

 
Vie en Rose 2

 
Știam că, pe de o parte, unii dintre voi au mai făcut Smoothies și au experimentat cu diverse texturi, diverse legume și verdețuri, semințe, polen, tot felul de pudre sau uleiuri.

Dar știam și că, pe de altă parte, alții poate nu și-au făcut niciodată un Smoothie, poate urăsc de moarte legumele de orice fel și poate că ar vrea să facă o schimbare în alimentație, dar sunt intimidați de toate informațiile noi și necunoscute care vin înspre ei din zona healthy food. Hei, știu ce zic, am fost și eu fix în locul acela acum câțiva ani și ăsta este adevărul: zona asta de healthy poate fi foarte intimidantă.

Pana mea, imaginează-ți următorul scenariu: tu ești obișnuit să mănânci la KFC, shaormeria din colț și să iei take-out non-stop. Și ai vrea, chiar ai vrea să faci o mică schimbare în alimentație și să te apuci de gătit ceva light & healthy, din diverse motive: că au început să te strângă pantalonii, că parcă nu mai ai tonusul de altă dată, poate gâfâi când urci scările și na, ai și tu 30 și ceva de ani și ți-ai dat seama că nu e rațional și matur să mai continui să mănânci parizer cu icre în fiecare seară (parizer cu icre was my thing, you know). Ei bine, dacă în momentul acela nimerești peste niște rețete care din prima îți bagă polen, semințe de chia, pudră proteică de nu mai știu ce și spirulină și carob și rhodiola și psyllium, s-ar putea să faci cale întoarsă și să zici ”Da, bine dude, mersi, hai pa!”

Am trecut și eu prin asta acum câțiva ani, după ce am hotărât să renunț la meniul meu clasic de KFC de trei ori pe săptămână, Pizza Hut o dată și shaorma de la Genin de câte ori mi se făcea poftă de sosul acela galben. Și atunci când am început să caut niște feluri de mâncare (ceva mai) sănătoase pe net, nimic nu mă enerva mai mult decât o rețetă de nu știu ce în care găseam, la ingrediente, făină de spelta, ulei de cocos, zahăr de palmier, negrilică, polen nu știu de care și pudră de ceai matcha. Eu nu știam bine să fierb un ou și oamenii ăia voiau să știu ce-i aia psyllium?

Nu c-ar fi ceva în neregulă cu aceste ingrediente, repet. Doar că pe mine mă intimidau atunci foarte tare. Și știu că și alții trec acum prin ce treceam și eu atunci. 🙂

 
Vie en Rose 3

 
Așa că prima rețetă am vrut să fie simplă și ușoară. Să se facă repede, din ingrediente simple și accesibile, să fie CLAR foarte bună. Cei care au mai experimentat cu Smoothie-urile să o considere delicioasă și, dacă doresc, să o completeze, accesorizeze, tuneze în ce fel vor. Iar cei noi, care n-au mai încercat Smoothie până acum, să își dea seama că băuturile acestea se fac ușor, că pot fi mega-gustoase și să aibă încredere să încerce și alte combinații data viitoare.

 
O doamnă simpatică de pe grup mi-a povestit azi de dimineață despre experiența fiicei sale, școlăriță, cu Smoothie-ul Vie en Rose: ”Întâi l-a gustat prudentă și apoi… l-a băut pe nerăsuflate!” Exact asta îmi doresc de la toți cei care sunt încă ”prudenți” cu Smoothies: să-l guste pe Vie en Rose și apoi… să-l bea pe nerăsuflate!

Poți să vezi rețeta video pentru Smoothie-ul Vie en Rose aici:

 

 
Ingrediente Smoothie Vie en Rose

 • 200 ml apă plată.
 • 200 g pepene roșu.
 • 200 g piersică (aproximativ o piersică medie).
 • 80 g măr (aproximativ jumătate de măr mediu).
 • 2 cuburi de gheață

Vor rezulta:

 • Aproximativ 700 ml de Smoothie, adică două porții generoase.

Mod de preparare:

 • Taie în cuburi cele 200 de grame de pepene roșu și nu uita să îi scoți sâmburii.
 • Taie în cuburi cele 200 de grame de piersică, după ce i-ai scos și ei sâmburele, bineînțeles.
 • Taie în cuburi cele 80 de grame de măr, după ce i-ai scos căsuța cu sâmburi.
 • Pune, în recipientul blenderului, în acestă ordine: apa plată, pepenele, piersica, mărul și cuburile de gheață.
 • Mixează până când obții un Smoothie catifelat. Pentru Smoothie-urile mele, eu am folosit Blenderul de Tip Vortex Optimum 9200A de la Froothie, o bestie al cărui review îl poți găsi aici.
 • Toarnă în pahar și savurează imediat – va fi răcoritor de la gheața mixată!

 
M-am bucurat să văd că mulți oameni au postat astăzi pe grupul 7 Day Smoothie Challenge pozele lor cu Vie en Rose. Unii dintre ei au respectat rețeta originală, alții au adăugat și alte ingrediente: pepene galbe, polen, pudră rhodiola. M-am bucurat tare pentru toate încercările, și cele care s-au ținut de rețeta de bază, și cele care au improvizat pornind de la aceasta. Te invit să îmi scrii acolo de fiecare dată când improvizezi, să îmi povestești ce ai folosit în plus sau în minus, în ce cantități și în ce fel s-a modificat gustul inițial. Îți las aici câteva fotografii postate pe Grupul nostru, ca să te inspiri.

 
Fotografii de la participanți - Vie en Rose

 
Iar în seara aceasta aterizează, la tine în Inbox, rețeta pentru Smoothie #2. Sunt foarte curioasă cum o să ți se pară, mai ales că m-am prostit maxim la înregistrări. 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>