Mic-dejun PERFECT pentru weekend: Croissante Umplute la Cuptor

 
 
Croissante Umplute 3

 
Iubesc weekendurile pentru că sunt zilele în care eu mănânc nu unul, ci DOUĂ mic-dejunuri. Primul îl iau undeva între 7 și 8 dimineața, înainte să plec cu Sansa în parc. Vezi tu, de când m-am apucat de slăbit și mi-am impus să mănânc micul dejun în fiecare dimineață, îmi este practic imposibil să mai sar peste el. Pentru binele fizic al stăpânilor de câini din țarcul de la Charles de Gaulle, TREBUIE să mănânc înainte să ajung acolo ca să fiu stabilă psihic. Așa că în timp ce Sansa își linge iaurtul cu ovăz și mere sau bobițele, mănânc și eu niște pâine prăjită cu unt, niște lapte cu biscuiți, un sandviș, niște iaurt cu cereale și cu fructe uscate. Și sunt gata de parc. Ăsta e micul dejun #1, cel numit și light & healthy, micul dejun fără regrete, micul dejun hipsteresc, #FeelingBlessed sau #IWokeUpLikeThis.

După ce ne întoarcem de la căței și se trezește și Dorin, vine micul dejun #2, adică ăla porno. Care e un fel de brunch: se situează, ca și concept și conținut, undeva între micul dejun și prânz. E prea târziu ca să mâncăm doar lapte cu cereale, dar prea devreme ca să frigem burgerii.

 
Croissante Umplute 1

 
Ieri, de exemplu, am făcut Croissante Umplute la Cuptor, și ni s-a părut masa perfectă. Sunt sățioase, gustoase, consistente dar nu grele și, în funcție de ce bagi înăuntru, pot fi o nebunie pentru simțuri. Noi le-am făcut ieri cu brânză Brie, mușchi țigănesc, roșii, ceapă verde și jalapenos, dar în general dacă te ții de următoarea ecuație o să fie bine:

 

Ecuația Perfectă a Croissantului Umplut la Cuptor

 

Croissant + Unt + O brânzică + O proteină + O plantă aromată + Ceva Spicy = Perfection!

 
Unde brânzica poate fi cașcaval, mozzarella, gouda, caș sau ce aveți voi prin frigider, proteina poate fi mușchi, bacon, șuncă, ton din conservă, sardine, anșoa sau, dacă o ardeți veg style, niște boabe de năut sau fasole sau niște chifteluțe vegetale, planta aromată poate fi ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, coriandru if that is your thing, iar ceva spicy poate fi un sos iute, o salsa dulce-acrișoară, guacamole, niște mirodenii arăbești, un piper bun, niște ardei jalapenos. Ideea de bază la croissantele ăstea este că nu prea poți să dai greș și că poți să înlocuiești varianta mea cu tot ce ai prin frigider. Hei, sunt sigură că și combinația brânză Brie cu pere și rucola e bună. Sau cașcaval cu căpșune. Sau prosciutto cu pepene galben. Sau ardei copt cu brânză. Încearcă!

 
Croissante Umplute 10

 
Ingrediente Croissant Umplut la Cuptor (pentru două porții):

 • 4 croissante simple, cu unt (acestea din fotografii sunt din Lidl, mi-au plăcut cel mai mult pentru că au o formă frumoasă, sunt măricele și nu sunt sfărâmicioase. Cele din Carrefour sunt prea ”pâinoase”, cele din Mega sunt prea mici și scofâlcite, iar pe cele din Kaufland încă nu le-am testat).
 • 15 grame unt
 • 8 feliuțe de brânză Brie.
 • 8 feliuțe de mușchi țigănesc.
 • 1 roșie.
 • 1 fir de ceapă verde.
 • câteva feliuțe de ardei jalapeno.

 
Mod de preparare Croissant Umplut la Cuptor (pentru două porții):

 • Am încins cuptorul la 180 de grade (mă rog, cuptorul meu nu are grade, așa că îl pornesc înainte să mă apuc de prepararea croissantelor și îl dau la foc mic-spre-mediu).
 • Am tăiat croissantele în două, pe lungime.
 • Am uns fiecare croissant cu un pic de unt (poți să sari peste pasul ăsta dacă vrei o variantă mai light, dar de ce? Mie îmi place că untul se topește, se amestecă  cu brânza topită și împreună crează în croissant o băltoceală brânzoasă și scurgătoare care cred eu că în rai curge sub formă de izvoare).
 • Am adăugat feliuțele de brânză Brie.
 • Am tăiat roșia în feliuțe subțiri și am adăugat câte două felii de roșie pentru fiecare croissant, deasupra brânzei.
 • Am adăugat, peste roșii, câte două felii de mușchi țigănesc.
 • Am tăiat ceapa verde și am presărat-o peste mușchiul țigănesc.
 • Am adăugat câte două felii de ardei jalapeno deasupra.
 • Am pus ”capacul” croissantelor, le-am pus într-o tavă de cuptor pe care pusesem deja hârtie de copt.
 • Le-am băgat la cuptor pentru 5-10 minute.
 • Le-am mâncat fierbinți, cu mâna, în timp ce ne spuneam că data viitoare trebuie să punem ȘI mai mulți ardei jalapeno înăuntru.

 
Croissante Umplute 2

 
Dacă încerci și tu alte combinații cu croissante la cuptor, nu ezita să îmi scrii aici. Eu cred că o să încerc și o variantă cu anșoa, castraveți murați și porumb dulce. Pffff, sau cu creveți și sos alb, greek style? All these possibilities kill me! 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>