Sucului tău chiar nu-i pasă că…

 

Când Ruxandra și Costin m-au inclus în campania #AlegSanatatea, habar n-aveam că urma să mi se pună pata rau pe sucurile lor și pe vagonul ăla portocaliu pe care și l-au construit. Poate pentru că produsele mi se par foarte simple și cinstite, poate pentru că mi se părea firesc să avem și noi odată o opțiune decentă de băut atunci când mergem prin magazine sau mall-uri și nu vrem apă plată, în pana mea, sau poate pentru că încă am coșmaruri când mă gândesc la cum arăta viața me pe când meniul îmi era format din carne-lapte-brânză-ouă-fast-food-și-multă-pâine – cert este că Vagonul cu Sucuri m-a cucerit.

Așa că m-am hotărât să te determin și pe tine să acorzi o șansă sucurilor de fructe și legume, ălea mișto, ălea honest, fără zahăr, fără adaosuri și fără tâmpenii prin ele. Că le cumperi sau de faci, treaba ta, tu speli vasele. Săptămâna asta, pe pagina de Facebook sunny side up poți să urmărești proiectul #IncearcaUnSucDeFructeSiLegume, unde o să găsești rețete de suc simple și bune, de-ale mele și de-ale altor bloggeri culinari. De asemenea, poți să intri pe acest album al campaniei #AlegSanatatea, e plin de rețete și idei mișto. Pentru că, breaking news, ai un mesaj super-important de la sucul tău:

 

sucului nu ii pasa 1

 

 

sucului nu ii pasa 2

 

 

sucului nu ii pasa 3

 

 

sucului nu-i pasa 4

 

 

sucul tau stie

 

Dacă totuși nu vrei să-ți faci drum prin Centrul Comercian Auchan Drumul Taberei, unde e Vagonul cu Sucuri, și încă nu ești convins că vrei să faci o comandă online, în magazinul lor virtual (eu am făcut și mi le-au livrat la birou fix a doua zi), pentru că ți-e nițel scârbă de fructe și numai gândul că ai putea bea morcovi pasați îți provoacă gag reflex, trebuie să știi că am fost și eu acolo acum vreo cinci ani și… am depășit momentul. Mai întâi cu sucuri de fructe, că na, erau dulci și-mi plăceau și n-arătau dubios, apoi cu sucuri de fructe combinate cu legume care îmi păreau inofensive (morcovi, țelină), iar acuma aș băga în blender ORICE, că sigur dau peste o combinație mișto. Uite, tu poți să încerci Red Hawt Beet, smoothie-ul meu de căpătâi, pe care mi-l fac cam o dată la două săptămâni pe post de mic dejun. E dulce de la banană și măr, aromat de la morcov și portocală, și super-atrăgător-și-roșu-aprins de la sfeclă. Uite ce sexy e:

 

the big red

 

Ingrediente (pentru două porții sau una uriașă din care să tot ghiogâlțești până spre prânz):

  • 1 banană.
  • 1 sfeclă roșie.
  • 1 morcov mediu.
  • 1 măr mediu.
  • 1 portocală medie sau mandarină / clementină.
  • 300 ml apă (dacă ai un blender șmecher nu ai nevoie de apă, al meu e cam prostovan și nu se descurcă fără un mediu lichid în care să pistocească toate fructele și legumele).

Cum se face:

  • taie toate fructele și legumele în cubulețe cam de 1 cm și aruncă-le în blender.
  • adaugă apa și mixează până când obții un smoothie fin.
  • dacă vrei, poți strecura smoothie-ul de pulpa – eu nu fac niciodată asta, îmi place așa gros și dens.

Dacă încerci rețeta mea și îți place, poți intra pe Facebook în albumul acesta și să îmi acorzi un vot printr-un like la fotografia mea de acolo, pentru că am inscris-o în concursul campaniei #AlegSanatatea. Prin votul tau, vei participa automat si la o extragere ce va avea drept premiu un pachet cu 6 sucuri naturale presate la rece, create chiar la Vagon. În plus, dacă treci spre sârșitul săptămânii pe aici, o să am și eu un concurs pentru tine – o să poți câștiga un pachet de 6 sucuri, livrate la tine acasă, și 4 vouchere de reducere la comenzi de pe site-ul Vagonului cu Sucuri.

PS. Curaj. Curăța un morcov. Sau o sfeclă. Aruncă-le în blender alături de o banană. Promit că n-o să vomiți.

PPS. Data viitoare vorbim despre cât de mult de prea mult în materie de sucuri și de ce e mai bine să pistocești legumele decât fructele – cu alte cuvinte, nu arunca bre șapte portocale în storcător, ca apoi să dai pe gât tot sucul ăla dintr-o sorbitură!

 

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>