Sunshine Smoothie la Froothie Optimum 9200A

 

OPTIMUM

 

Îmi urăsc bucătăria. Cine mă cunoaște știe deja că bucătăria mea veche, cu mobilă de acum 30 de ani, cu spații insuficiente de depozitare, tavan cenușiu și gresie ciobită mă scoate din minți. Îi urăsc frigiderul care scârțaie din toate încheieturile, cu ușa de la congelator care se mai ține într-o balama stricată și care îmi cade în cap când mi-e lumea mai dragă. Îi urăsc aragazul care are o personalitate foarte puternică și arde blaturi și pâini când te aștepți mai puțin. Îi urăsc dulapurile neîncăpătoare și faptul că trebuie să pun farfurii, oale și tăvi în bibliotecile din alte camere. Îi urăsc masa din lemn care va ajunge curând la venerabila vârstă de 40 de ani, cu picioare inegale, o crăpătură uriașă care o secționează pe toată lungimea și pete negre, dubioase pe lemnul murdărit de vreme și de faptul că niciodată nu o curăț la timp.

Din cauza asta, mi-am spus că, până mă apuc de renovări, n-are rost să investesc în accesorii scumpe, electrocasnice mișto sau vase șmechere. Pe lângă frigiderul vechi și aragazul model 1987, mai am în bucătărie un mixer pe care fratele meu l-a primit cadou la nuntă, un toaster furat de la o prietenă care s-a mutat în Germania, un chopper + blender vertical rămas tot de la fratele meu, o mașină de pâine primită de la tata și un blender ieftinache, de 300 de watti, pe care mi l-am cumpărat acum 8 ani, cu 100 de lei, la mâna a doua, care face smoothie-uri cu gâlme de morcov și cu bucăți măricele de țelină prin ele. Cred că dacă mi-aș vinde toate appliance-urile din bucătărie, n-aș scoate pe ele mai mult de 1500 de lei. Da, cu totul.

Așa că îți dai seama cam cu ce emoții am primit în teste #BestiaFroothie, adică blenderul de mare putere Optimum 9200A de la Frooothie România. A devenit, brusc, cea mai scumpă chestie de la mine din bucătărie, cea mai nouă, cea mai puternică și, de fapt, aparatul care costă mai mult decât toată bucătăria mea la un loc. Am fost intimidată rău de el. Am fost, pe rând, speriată (”ce dracu mă fac dacă îl stric?!”), rușinată (”pariez că o să-mi ia ceva până mă  prind cum merge…”), enervată (”băi, va trebui să îl spăl bine și atent de fiecare dată, că pana mea, ăștia îl vor înapoi și nu pot să-l las ca pe al meu, cu resturi de sfeclă lipite de lamele!”) și extrem de curioasă (”ohohooo, și zice aici în carte că face și UNTURI de nuci?!”).

Așadar, timp de o lună, #BestiaFroothie, adică Optimum 9200A, va sta în laboratorul meu, va fi testat, verificat, cercetat, pus la treabă și supus încercărilor mai ceva ca Făt Frumos din poveste. O să vedem împreună dacă și cât de șmecher este. O să aflăm ce poate să facă și unde îi sunt limitele. O să îl comparăm cu blenderul meu vechi. O să calculăm dacă chiar își face banii. Și, la final, o să vedem dacă îl dau înapoi celor de la Froothie fără regrete sau dacă o să fug cu blenderul și cu iubitul meu în lume, pentru o viață întreagă de smoothie-uri verzi, hummus și unturi de migdale. Rămâi pe aproape ca să vezi care-i faza cu Froothie ăsta și, dacă ai vreo propunere pentru testele mele, nu ezita să-mi scrii.

 

Sunshine Smoothie la Optimum 9200A de la Froothie

 

SMOOTHIE

 

Pentru prima mea rețetă făcută la Optimum 9200A de la Froothie am zis să pornesc de la ceva simplu și să fac un smoothie de fructe și legume numai bun pentru diminețile răcoroase de primăvară și pentru perioada asta în care toată lumea pare că-i plină de viruși și răceli. De fapt, mă cam c***m pe mine de frică să nu-l stric chiar așa de repede și am zis să nu bag gheață și nuci în el chiar din prima. Smoothie-ul ăsta pe care l-am numit Sunshine Smoothie (de la culoarea lui faină și compoziția plină de portocale roșii și morcovi) e ceva ce fac des la blenderul meu vechi, care produce o licoare delicioasă, dar cam plină de gâlme și cam aspră. Plus, la blenderul meu trebuie s-o mestec un pic, nu merge chiar dată pe gât ca un suc.

 

BLENDER cu fructe

 

Ingrediente (pentru un smoothie mare):

 • 225 grame apă.
 • o banană.
 • 3 portocale roșii.
 • 2 morcovi medii.
 • o bucățică de 1 cm de ghimbir.
 • o lingură de miere.

Cum am făcut:

 • Am pus apa în recipientul blenderului. Am pus apoi, mai întâi, ingredientele mai moi (banana tăiată felii și portocalele tăiate în bucăți), apoi ingredientele mai tari (morcovii tăiați felii și ghimbirul). Apoi am turnat mierea.
 • Am pus capacul blenderului, am fixat recipientul la locul lui, am băgat blenderul în priză, l-am pornit și apoi am apăsat pe butonul Fast și l-am blenduit timp de 45 de secunde. Gata!

 

BLENDER detaliu

 

Concluziile mele:

 

 • Cu mâna pe inimă, pot spune că a fost cel mai bun smoothie pe care l-am băut vreodată și că am înțeles, cu ocazia asta, că ”smoothie” trebuie să vină de la ”smooth”, nu de la gâlme. Blenderul ăsta de mare viteză (are 2611 wați și viteza de 48.000 de rpm) mi-a transformat portocalele, banana, morcovii și ghimbirul într-o băutură fină, catifelată și mătăsoasă, într-o spumă ușoară și omogenă, într-o licoare care îți alunecă ușor pe gât și care îți aduce aminte de textura celei mai fine și elegante ciocolăți calde. 
 • Mi-a plăcut că a fost foarte silențios față de blenderul meu, care îmi trezește tot blocul, dar și că a fost rapid – băutura asta am obținut-o în 45 de secunde, vechitura mea în 45 de secunde de-abia dacă face o ciorbiță de legume tocate.
 • Mi-a plăcut că nu a avut nevoie de multă apă ca să transforme toate acele fructe și legume în smoothie. Eu am folosit 225 de grame de apă, dar cred că merge și cu mai puțină – la blenderul meu trebuia să folosesc în jur de 400 grame de apă ca să get it going.
 • Aceasta a fost o simplă și primă încercare, mult mai multe urmează, așa că stai pe aici și mai dă-mi idei, sunt sigură că #BestiaFroothie poate să facă chestii mai complicate decât un Sunshine Smoothie.

 

PS. Ce-ai vrea să fac cu el? Ce ai vrea să băgăm în el? Cât de tare o să ne crească fundul dacă ne dăm seama că putem face unturi de arahide cu #Bestia Froothie?

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>