[VIDEO] Cum să faci un Green Monster Smoothie la Froothie Optimum 9200A

 

From Green Monster Smoothie

 

De câţiva ani de zile, smoothie-urile verzi au luat cu asalt Internetul. Sunt pline de chestii bune pentru tine, ca spanac, kale, mangold şi tot felul de alte frunzeturi şi furajere din ăstea de iepuri, arată foarte sexy, verde electrizant, şi eu aveam impresia că sunt aşa, un fel de energie lichidă la borcan, genul ăla de băutură fresh şi cool care îţi dă instant un boost de veselie. Plus că, mna, dacă eşti pe fugă dimineaţa e băutura perfectă de luat cu tine la purtător, iar dacă n-ai mâncat prea multe legume într-o zi, sunt varianta rapidă de a consuma instant nişte veggies fără să arunci nimic din ele, ca în cazul sucurilor făcute la storcător.

 

From Green Monster Smoothie

 

Problema mea principală? Nu mă ajuta tehnica. Aveam un blender varză, cumpărat la mâna a doua acum opt ani în schimbul sumei spectaculoase de 100 de lei. Cei 300 de watti nu-l ajutau prea mult şi de fiecare dată când am băgat în el nişte frunze verzi cu niţică apă şi cu câteva cuburi de gheaţă, am renunţat la idee rapid pentru că în primele 10 secunde scotea nişte zgomote înfiorătoare, de bestie de crom prinsă între nişte fiare contorsionate de oţel. Pentru videoclipul acesta, mi-am luat inima în dinţi şi l-am lăsat să huruie în legea lui, să scrâşnească, să se învârtă în gol şi să miroasă a ars până când în sfârşit a reuşit să mixeze bine îngredientele smoothie-ului şi să-mi dea înapoi o băutură cam aspră, cam cu gâlme şi cu un gust uşor de fier ars. Deci de putut, poate să scoată o poşircă, dar sunt sigură că dacă îl mai supun la asemenea atrocităţi de 2-3 ori, rămân fără el.

Rezolvarea: blenderul de mare viteză Optimum 9200A pe care l-am primit în teste de la Froothie România. Am mai scris despre el aici, când am făcut un smoothie de fructe şi legume, şi aici, când am preparat cu el unt de arahide şi migdale, dar muream de curiozitate să-l văd ce face cu frunzetul şi cu gheaţa. O să vezi în clip cât de uşor şi de fără efort a transformat toată grădina aia pe care o aruncasem în el într-o cremă mătăsoasă, subţire şi catifelată, tot ce îţi pot spune deocamdată este că în 45 de secunde transformă furajerele ălea într-un nor pufos şi lichid şi verde.

 

From Green Monster Smoothie

 

Problema secundară? Dacă aveai impresia că un blender de mare viteză este SUFICIENT ca să îţi începi dimineţile cu un smoothie verde genial, think again. Nimic, nici chiar cel mai şmecher blender din univers, nu poate salva gustul ăla atroce pe care îl au kale-ul şi spanacul atunci când le pasezi doar cu apă. Au gust de gazon prin care s-a tăvălit un cîine ud. Au gust de prânzul preferat al vacilor de la ţară. Au gust de lături. Au gust de gunoi. Ideea e că trebuie să mai bagi nişte chestii pe acolo, trebuie să îl tunezi un pic, pentru că altfel o să iei o gură şi o să-ţi bagi picioarele în el de smoothie.

Rezolvarea: uită-te la clipul de mai jos şi fă-ţi şi tu un smoothie din ăsta. Aştept fotografiile tale aici, pe Instagram sau pe pagina de Facebook Sunny Side Up.

 

Cum să faci un Green Monster Smoothie la Froothie Optimum 9200A

 

 

Reţeta Green Monster Smoothie – ingrediente pentru un smoothie

 

 • 250 ml apă
 • 100 de grame de kale, spanac şi/sau alt frunzet. Dacă foloseşti kale, foloseşte-te doar de frunze, nu şi de peţiol, că e cam amar şi o să-ţi strice toată distracţia
 • 1 banană tăiată bucăţi
 • 1 lingură seminţe de chia
 • 1 lingură unt de arahide (nu sări peste el, o să îi dea super cremozitate)
 • 2 picături de esenţă de vanilie
 • 2 linguriţe de miere
 • 3 cuburi de gheaţă (nu sări peste ele, smoothie-ul e cu atât mai bun cu cât îl bei mai rece şi cu atât mai scârbos cu cât se încălzeşte)

 

Reţeta Green Monster Smoothie – cum se face

 

 • Pune toate ingredientele în cuva blenderului, în ordinea în care le-am scris şi eu aici
 • Pune capacul blenderului şi porneşte-l pe FAST, timp de 45 de secunde
 • Atât! Dacă ai un blender de putere mai mică, s-ar putea să dureze mai mult de 45 de secunde sau să aibă nevoie de ceva mai multă apă ca să funcţioneze. Eu am cam forţat blenderul meu vechi pentru clip, voiam să văd cum se comportă cu FIX aceleaşi ingrediente şi cantităţi pe care le folosisem la Froothie, tu nu face asta că s-ar putea să îi arzi motorul.

 

Cum se curăță blenderul:

 

 • Asta e partea care îmi place maxim, pentru că este super ușoară. Clătește nițel cuva blenderului. Umple-o cam 2/3 cu apă. Adaugă o picătură de detergent.
 • Întoarce-te cu ea la corpul blenderului, pune-i capacul și blenduiește pe FAST 30 de secunde. Bam, s-a spălat singur!
 • Clătește bine cuva și capacul de detergent și lasă-le să se usuce în bucătărie, pe un prosop.

 

From Green Monster Smoothie

Nu uita că oamenii ăștia de la Froothie au fost și sunt tare simpatici cu mine și cu cititorii mei. Așa că mi-au pus la dispoziție un cod prin care, dacă te hotărăști să îți cumperi și tu un blender Optimum 9200A de pe site-ul lor, primești o reducere de 20 de Euro. Yup, tot ce trebuie să faci este ca, atunci când achiziționezi Froothie-ul, să nu uiți să introduci și codul Sunny-Optimum-20, pentru a primi reducerea de 20 de Euro.

LATER EDIT: Codul nu mai este valabil de când am început să lucrez pentru Froothie România. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 

From Green Monster Smoothie

PS. Încearcă să NU pui rucola în smoothie-ul tău verde. Eu am încercat şi a fost oribil. Cred că e foarte bun şi cu 2-3 curmale aruncate înăuntru, o să-i dea o dulceaţă aparte.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>