0
DE ACTIVITĂȚI
0
DE PAGINI
0
LUNI DE JOACĂ

Vrei să te joci cu bebelușul tău, dar nu ești sigură de unde să începi?

Cu toții am trecut prin asta! Am pentru tine 55 de idei de joacă istețe și amuzante, ilustrate și explicate pas cu pas, scrise de un părinte pentru toți părinții care înțeleg cât de importantă este joaca în dezvoltarea copilului și în clădirea unei relații de iubire și încredere. 

Comandă acum de pe Google Books sau Apple Books!

De ce am scris acest eBook?

”Ok, eu ce fac cu ăsta mic? Ne jucăm, dar cum? Vreau să îi ofer experiențe captivante, dar de unde să încep, că deocamdată încă mi-e frică să-l țin în brațe! Nici nu mă vede bine, are sens să ne jucăm așa devreme?!”
Dacă întrebările acestea îți sunt familiare, acest eBook este pentru tine.

Bebelușii și toddlerii sunt fascinanți, iar evoluția lor în primele 18 luni de viață este
spectaculoasă! Creierul bebeluşului creşte cel mai repede imediat după naştere; deși nu pare la prima vedere, copilul tău vrea să exploreze încă din prima zi de viață și este echipat genetic cu o curiozitate fundamentală. Îi poți oferi ocazia de a experimenta și descoperi lumea din jur – iar eu îți pot ghida primii pași pentru ca tu, la rândul tău, să îi ghidezi pe ai bebelușului!

Ce conține cartea mea?

Scrisă de o mamă pentru părinții la început de drum și nu numai, cele 99 de pagini ale acestui eBook conțin 55 de activități, jocuri și proiecte pentru bebeluși și toddleri de la 0 la 18 luni, cu poze și explicații pas cu pas, menite să-i dezvolte copilului tău dexteritatea, limbajul, abilitățile cognitive și senzoriale, felul în care percepe lumea înconjurătoare și, bineînțeles, atașamentul și încrederea în tine. Toate jocurile și activitățile sunt ”testate” de mine și de băiețelul meu, Mircea. Ele vin la pachet cu poze reale din viața noastră, deoarece m-am ferit de fotografii clasice, cumpărate din biblioteci online. Am vrut ca totul să fie autentic și să intri în lumea noastră de părinți simpli, normali și mai ales imperfecți. Îți promit că vei număra pe degetele de la o mână jucăriile ”de cumpărat” de care vorbesc în această carte, pentru că am vrut ca totul să fie la îndemâna ta și să poți face proiectele cu ce ai prin casă. Hei, trăiască sulurile de hârtie și orezul!

Joaca de la 0 la 2 luni

Te întrebi cum ai putea să te joci cu un nou-născut care nici nu te vede bine și care încă nu-și ține capul drept? Bebeluşii vin pe această lume cu poftă să învețe chestii, nu să stea pasivi (chiar dacă în primele săptămâni aşa pare), iar cel mai bine fac acest lucru prin joacă, alături de tine!

Joaca de la 2 la 4 luni

La 2-4 luni, bebelușul este light years away față de cum este nou-născutul! Începe să dea din mâini înspre orice obiect le puneți în față, iar spre 4 luni deja va încerca (și chiar va reuși) să-l apuce, fiind interesat de culoarea, forma, textura sau zgomotul făcut de obiectul din mâna lui. Ce etapă grozavă pentru joc!

Joaca de la 4 la 6 luni

Bebelache a crescut, e mult mai flexibil, atent, curios și poate sta treaz ceva mai mult timp decât înainte. Capitolul acesta al cărții vine cu mai multe idei practice de jucării și mici proiecte captivante pe care poți să le construiești singur, din ce ai prin gospodărie.

Joaca de la 6 la 9 luni

Perioada de la 6 la 9 luni m-a lăsat mască! Jocurile de la vârsta asta devin și mai captivante, și mai incitante, copilul are mai multă răbdare, așa că îți propun mai multe proiecte care să-i stimuleze dexteritatea, îndemânarea și motricitatea fină. O să te uimească felul în care își exersează răbdarea!

Joaca de la 9 la 12 luni

Concentrare și migală! Bebeluşului îi place tot mai mult să pună cuburi unul peste celălalt, să aranjeze pahare de plastic, să pună / scoată lucruri din cutii, să desfacă capace sau piese mari, simple de lego, sau să încerce să le pună la loc. Oferă-i sprijin și încurajare, vei observa imediat expresia satisfacției pe chipul său.

Joaca de la 12 la 18 luni

Toddlerul este un munte de energie si dorință de explorare! Te simți pregătită să iei un loc pe parchet, lângă cel mic, și să puneți la cale jocuri și instalații captivante? Dacă răspunsul este DA, atunci pregătește-te să faci minuni cu suluri de hartie, paie, sau cu o cutie de șervețele pe care plănuiai să o arunci la gunoi.
Am pus totul într-un eBook care vă va ține ocupați cu voie bună de la nașterea copilului până la un an și jumătate. Cumpără-l acum de pe Google Books sau Apple Books!

Despre Mine

Sunt o mamă pasionată de joacă, cu un copil vesel, energic și plin de voie bună, căruia vreau să-i ofer experiențe faine și amintiri calde – la fel ca tine.

Dar ca sa pot face asta, am citit zeci de cărți și articole despre joacă, jocuri și activități pentru 0-18 luni, am descărcat și plătit aplicații cu idei pentru dezvoltare motrică, cognitivă și senzorială, am discutat cu educatori Montessori, m-am bucurat când o activitate îl captiva pe băiețelul meu și m-am enervat când găseam proiecte pentru realizarea cărora trebuia să cumpăr un arsenal întreg de ”ingrediente”. Așa că am vrut să dau mai departe o carte cu idei simple, deștepte și care funcționează, pentru părinți care n-au nici timp, nici chef să plaseze comenzi la trei magazine diferite de accesorii înainte de a se putea apuca de joacă cu bebelușul.

Când doarme Mircea, sunt jurnalist și autoarea blogului sunnysideup.ro, prin care vreau să ofer un spațiu sigur și blând pentru mamele care au nevoie de tihnă, relaxare, informații, idei și sprijin. Scriu cu onestitate și blândețe despre ce înseamnă maternitatea pentru mine, despre joacă și despre viața alături de un băiețel chitit să exploreze lumea.

Cătălina Bucur, Sunny Side Up

De ce e important să te joci cu copilul tău?

Niciodată nu e prea devreme să te joci cu copilul tău! Și asta pentru că joaca nu se rezumă la niște cuburi puse unul peste celălalt sau la o piscină cu bile în care îți cufunzi bebelușul. Să te joci alături de copilul tău înseamnă să îl ajuți să exploreze lumea înconjurătoare într-un mod plăcut, care să-i construiască încrederea, autonomia și pofta de viață.

Bebelușul se dezvoltă motric, senzorial și cognitiv

Iar asta îl face din ce în ce mai autonom, mai încrezător în forțele proprii și îi dezvoltă stima de sine. Nu există bebeluși dezinteresați sau plictisiți, dimpotrivă, acesta este momentul din viață în care ei sunt mai curioși și mai dornici de explorare decât vor fi vreodată – trebuie doar să le oferi ocazia.

Relația cu bebelușul tău se construiește prin joacă

Copilul mic nu știe că face activități și că învață (deși tot ceea ce face, de când se trezește și până când adoarme, poate fi numit activitate). Pentru ei totul este un joc, iar participarea ta la jocul lui construiește încet o relație profundă de atașament. Cel mic capătă încredere în tine, începe să conteze pe tine, te asociază cu buna-dispoziție, veselie și joc – iar acestea sunt cărămizi de la temelia relației voastre viitoare.

Bebelușul va percepe lumea înconjurătoare pozitiv și optimist

Factorii principali care influențează dezvoltarea creierului în perioada aceasta super importantă sunt: nutriția adecvată, expunerea la mediul înconjurător şi experiențele pe care bebeluşul le are cu oamenii. Aceste experiențe depind de noi, părinții lor. Avem șansa de a-i ajuta să exploreze, de a le satisface curiozitatea, de a-i încuraja – într-un cuvânt, de a-i porni în viață cu încredere în propriile forțe.

Un eBook citit deja de zeci de mame
și ”jucat” de zeci de bebeluși!

Cumpără “Let’s Play, Baby! - Getting Started”

Cumpără acum acest eBook de pe Google Books sau Apple Books ca să poți începe cât mai repede joaca!
Cumpără acum acest eBook de pe Google Books sau Apple Books ca să poți începe cât mai repede joaca!
logo curtea veche