
Vrei să te joci cu bebelușul tău, dar nu ești sigură de unde să începi?
Cu toții am trecut prin asta! Am pentru tine 55 de idei de joacă istețe și amuzante, ilustrate și explicate pas cu pas, scrise de un părinte pentru toți părinții care înțeleg cât de importantă este joaca în dezvoltarea copilului și în clădirea unei relații de iubire și încredere.

De ce am scris acest eBook?
Bebelușii și toddlerii sunt fascinanți, iar evoluția lor în primele 18 luni de viață este
spectaculoasă! Creierul bebeluşului creşte cel mai repede imediat după naştere; deși nu pare la prima vedere, copilul tău vrea să exploreze încă din prima zi de viață și este echipat genetic cu o curiozitate fundamentală. Îi poți oferi ocazia de a experimenta și descoperi lumea din jur – iar eu îți pot ghida primii pași pentru ca tu, la rândul tău, să îi ghidezi pe ai bebelușului!

Ce conține cartea mea?

Joaca de la 0 la 2 luni

Joaca de la 2 la 4 luni

Joaca de la 4 la 6 luni

Joaca de la 6 la 9 luni

Joaca de la 9 la 12 luni

Joaca de la 12 la 18 luni

JOACA DE LA 0 LA 2 LUNI
Te întrebi cum ai putea să te joci cu un nou-născut care nici nu te vede bine și care încă nu-și ține capul drept? Bebeluşii vin pe această lume cu poftă să învețe chestii, nu să stea pasivi (chiar dacă în primele săptămâni aşa pare), iar cel mai bine fac acest lucru prin joacă, alături de tine!

JOACA DE LA 2 LA 4 LUNI
La 2-4 luni, bebelușul este light years away față de cum este nou-născutul! Începe să dea din mâini înspre orice obiect le puneți în față, iar spre 4 luni deja va încerca (și chiar va reuși) să-l apuce, fiind interesat de culoarea, forma, textura sau zgomotul făcut de obiectul din mâna lui. Ce etapă grozavă pentru joc!

JOACA DE LA 4 LA 6 LUNI
Bebelache a crescut, e mult mai flexibil, atent, curios și poate sta treaz ceva mai mult timp decât înainte. Capitolul acesta al cărții vine cu mai multe idei practice de jucării și mici proiecte captivante pe care poți să le construiești singur, din ce ai prin gospodărie.

JOACA DE LA 6 LA 9 LUNI
Perioada de la 6 la 9 luni m-a lăsat mască! Jocurile de la vârsta asta devin și mai captivante, și mai incitante, copilul are mai multă răbdare, așa că îți propun mai multe proiecte care să-i stimuleze dexteritatea, îndemânarea și motricitatea fină. O să te uimească felul în care își exersează răbdarea!

JOACA DE LA 9 LA 12 LUNI
Concentrare și migală! Bebeluşului îi place tot mai mult să pună cuburi unul peste celălalt, să aranjeze pahare de plastic, să pună / scoată lucruri din cutii, să desfacă capace sau piese mari, simple de lego, sau să încerce să le pună la loc. Oferă-i sprijin și încurajare, vei observa imediat expresia satisfacției pe chipul său.

JOACA DE LA 12 LA 18 LUNI
Toddlerul este un munte de energie si dorință de explorare! Te simți pregătită să iei un loc pe parchet, lângă cel mic, și să puneți la cale jocuri și instalații captivante? Dacă răspunsul este DA, atunci pregătește-te să faci minuni cu suluri de hartie, paie, sau cu o cutie de șervețele pe care plănuiai să o arunci la gunoi.

Despre Mine
Sunt o mamă pasionată de joacă, cu un copil vesel, energic și plin de voie bună, căruia vreau să-i ofer experiențe faine și amintiri calde – la fel ca tine.
Dar ca sa pot face asta, am citit zeci de cărți și articole despre joacă, jocuri și activități pentru 0-18 luni, am descărcat și plătit aplicații cu idei pentru dezvoltare motrică, cognitivă și senzorială, am discutat cu educatori Montessori, m-am bucurat când o activitate îl captiva pe băiețelul meu și m-am enervat când găseam proiecte pentru realizarea cărora trebuia să cumpăr un arsenal întreg de ”ingrediente”. Așa că am vrut să dau mai departe o carte cu idei simple, deștepte și care funcționează, pentru părinți care n-au nici timp, nici chef să plaseze comenzi la trei magazine diferite de accesorii înainte de a se putea apuca de joacă cu bebelușul.
Când doarme Mircea, sunt jurnalist și autoarea blogului sunnysideup.ro, prin care vreau să ofer un spațiu sigur și blând pentru mamele care au nevoie de tihnă, relaxare, informații, idei și sprijin. Scriu cu onestitate și blândețe despre ce înseamnă maternitatea pentru mine, despre joacă și despre viața alături de un băiețel chitit să exploreze lumea.
Cătălina Bucur, Sunny Side Up

De ce e important să te joci cu copilul tău?
Niciodată nu e prea devreme să te joci cu copilul tău! Și asta pentru că joaca nu se rezumă la niște cuburi puse unul peste celălalt sau la o piscină cu bile în care îți cufunzi bebelușul. Să te joci alături de copilul tău înseamnă să îl ajuți să exploreze lumea înconjurătoare într-un mod plăcut, care să-i construiască încrederea, autonomia și pofta de viață.

Bebelușul se dezvoltă motric, senzorial și cognitiv

Relația cu bebelușul tău se construiește prin joacă
Copilul mic nu știe că face activități și că învață (deși tot ceea ce face, de când se trezește și până când adoarme, poate fi numit activitate). Pentru ei totul este un joc, iar participarea ta la jocul lui construiește încet o relație profundă de atașament. Cel mic capătă încredere în tine, începe să conteze pe tine, te asociază cu buna-dispoziție, veselie și joc – iar acestea sunt cărămizi de la temelia relației voastre viitoare.

Bebelușul va percepe lumea înconjurătoare pozitiv și optimist
Factorii principali care influențează dezvoltarea creierului în perioada aceasta super importantă sunt: nutriția adecvată, expunerea la mediul înconjurător şi experiențele pe care bebeluşul le are cu oamenii. Aceste experiențe depind de noi, părinții lor. Avem șansa de a-i ajuta să exploreze, de a le satisface curiozitatea, de a-i încuraja – într-un cuvânt, de a-i porni în viață cu încredere în propriile forțe.

BEBELUȘUL SE DEZVOLTĂ MOTRIC, SENZORIAL ȘI COGNITIV
Iar asta îl face din ce în ce mai autonom, mai încrezător în forțele proprii și îi dezvoltă stima de sine. Nu există bebeluși dezinteresați sau plictisiți, dimpotrivă, acesta este momentul din viață în care ei sunt mai curioși și mai dornici de explorare decât vor fi vreodată – trebuie doar să le oferi ocazia.

RELAȚIA CU BEBELUȘUL TĂU SE CONSTRUIEȘTE PRIN JOACĂ
Copilul mic nu știe că face activități și că învață (deși tot ceea ce face, de când se trezește și până când adoarme, poate fi numit activitate). Pentru ei totul este un joc, iar participarea ta la jocul lui construiește încet o relație profundă de atașament. Cel mic capătă încredere în tine, începe să conteze pe tine, te asociază cu buna-dispoziție, veselie și joc – iar acestea sunt cărămizi de la temelia relației voastre viitoare.

BEBELUȘUL VA PERCEPE LUMEA ÎNCONJURĂTOARE POZITIV ȘI OPTIMIST
Factorii principali care influențează dezvoltarea creierului în perioada aceasta super importantă sunt: nutriția adecvată, expunerea la mediul înconjurător şi experiențele pe care bebeluşul le are cu oamenii. Aceste experiențe depind de noi, părinții lor. Avem șansa de a-i ajuta să exploreze, de a le satisface curiozitatea, de a-i încuraja – într-un cuvânt, de a-i porni în viață cu încredere în propriile forțe.

Un eBook citit deja de zeci de mame
și ”jucat” de zeci de bebeluși!
Recomand cu mult drag acest material. Este bine să îl aveți la îndemână încă din primele luni ale bebelușului. Este plin de idei distractive și mici proiecte DIY care pot îmbunătăți mult interacțiunea și conexiunea cu copilul. Tot ce aveți nevoie este chef de distracție. Ideile cele mai bune vin de la Cătălina!
Catrinel R.
Ideile din carte sunt absolut minunate și de ajutor încă din primele luni ale bebelușului! Am citit-o cu drag cap-coadă și mi-am amintit toate etapele, mi-ar fi plăcut să știu toate aceste joculețe cât mai devreme Fetița mea e măricică deja și e o provocare să o țin mereu ocupată, mai ales că de jucăriile clasice se plictisește repede.
Giorgiana C.
Mulțumesc mult pentru carte! Mi-a plăcut foarte mult tot ce ai scris! Am pus în aplicare cu succes ideile tale și a fost mega fun! You are a genius!
Ionela P.
Am pus în practică cele două cutii, ”Ariciul” și „Cutia cu panglici”, și a fost tare încântată! Preferă paiele și de la 11 luni deja se chinuia să le și bage la loc dar nu refuză nici panglicile când dă cu ochii de cutie de asemenea îi place și ‘antrenamentul’ cu Stația de Tobogane, atât de mult încât acum bagă jucării prin tuburile de hârtie igienică cu o mare precizie, chiar și înainte să i le lipesc pe ușă Mulțumesc din suflet! Recomand cu cel mai mare drag!
Giorgiana C.
Un e-book de la o mamă pentru mame. Și asta se vede de la modul în care e scris, relaxat și autentic, din suflet. E bine de avut de la începutul călătoriei cu piticii, sunt activități foarte interesante din primele zile de viață care ajută la o dezvoltare frumoasă. Mulțumim pentru timpul și răbdarea de a pune totul așa frumos pe “hârtie”.
Georgiana D.
Ce mă bucur că există oameni frumoși care scriu și ne inspiră pe noi mamele mai puțin creative dar care vrem să ne jucam cât mai interactiv cu ai noștri îngerași Scrii frumos, te joci frumos! Super idei de joacă!
Alina Florentina S.
Gamechanger. O carte plină de activități simple, care te ajută să te conectezi cu cel mic, scisă cu multă bucurie, un pic și pentru copilul din tine.
Serena R.
Cătălina, mulțumim mult pentru grozăvia de cărticică care pune cap la cap atâtea idei captivante, haioase și stimulatoare pentru bebeluși! Dacă mă gândesc bine, tot materialul ne arată cum putem să facem atâtea lucruri interesante cu puține resurse, toate la la îndemână – hârtie colorată, cutii oarecare, resturi de panglici.
Irina N.
Initial am trecut prin el in diagonala, si m-am oprit la activitatile pentru 4-9 luni, Maia avea 6 luni cand l-am primit. Ma bucur sa descopar in el lucruri facute si de mine in primele luni, unele pt ca asa am simtit, unele pt ca am cautat. Un mare avantaj e ca sunt f multe informatii bune intr-un singur loc, ar ajuta mamele sa il aiba deja din primele zile si asa poate economisesc timpul in care ar cauta informatii pe net: ce sa fac cu copilul meu? Sau de ce sa ii vorbesc, ca oricum nu intelege?
Alexandra D.
Inca o data felicitari pentru carte, este o adevarata inspiratie, mai ales pentru mine, mama pentru prima data si mereu in cautare de jocuri si activitati pentru cel mic. Ma bucur mai ales pentru ca recuzita o construim chiar noi, asta ne face sa ne conectam mai mult cu cei mici. Felicitari inca o data si sper sa mai urmeze si alte serii.
Larisa P.
O urmăresc pe Cătălina pe Facebook și Instagram și, cum copiii noștri au aceeași vârstă, am „profitat” de multe ori de ideile ei privind joaca cu cel mic, de fiecare dată admirându-i inventivitatea și răbdarea. M-am bucurat că s-a hotărât să adune la un loc ideile sale. Așa pot profita mai mulți părinți, spre bucuria copiilor!
Alexandra D.
Pe lângă faptul că are o organizare potrivită etapelor de dezvoltare bebelușești și toate ideile sunt testate și răstestate de voi, îmi place mult și că ai inclus „componenta emoțională” în tot ce ai adunat ca „plan de joacă”. De peste tot răsare ideea că bebelușilor joaca le este indispensabilă, așa cum le sunt somnul și mâncarea”, că au nevoie de ea – făcută cu implicare, prezență și spirit de observație, că așa se dezvoltă. În afară de asta, reacțiile lui Mircea și tot arsenalul de trăiri pe care le lasă le vedere, precum și comentariile voastre meta sunt absolut delicioase.
Irina N.
Sunt mare fan al jucariilor/jocurilor cu obiecte din casa si e-bookul Catalinei este nemaipomenit pentru asta. Este bine documentat si te scapa de mult research, recomand cu mare drag
Alexandra D.
Cărticica ei este foarte veselă (așa cum cred că este și ea), bine structurată și foarte bine explicată. Ideile sunt adaptate vârstei copilului, făcând de fiecare dată legătura cu etapele de dezvoltare ale celui mic. Iar jocurile și jucăriile pe care le propune sunt ingenioase și ușor de realizat chiar și de către o persoană „cu două mâini stângi” ca mine.
Oana P.
Ebookul mi-a deschis noi orizonturi în ceea ce privește interacțiunea cu bebița mea. De fiecare data cand descrie ceva, Cătălina stie sa o faca astfel încât să te binedispuna, chiar dacă este vorba de o situație fie ea cat de dificila. Este foarte bine organizat si contine idei originale, numai bune e pus în aplicare! Felicitări!
Marina A.G.
Este o mică bijuterie cărticica asta și e singura, după știința mea, care adună informația pentru intervalul ăsta de vârstă (până la un jumătate), cu demonstrații, cu explicații și cu mare naturalețe.
Irina N.
Încercând ideile Cătălinei vă veți convinge că nu este neapărat nevoie de jucării scumpe, ci doar de părinți cu chef de joacă. Așadar, „Let’s play baby!”
Oana P.
Peste tot gasim cum sa ne adormim copiii, cum sa i hranim bla bla, bai dar cum sa ne jucam cu ei este o enigma totala, secret de stat n ai vazut asa ceva Insa lucky me am descoperit o pe Catalina, iar acum sunt si cu misterul deslusit si cu o petrecere a timpului muuuult mai placuta si mai pe intelesul micutei mele. Fetele Vlaicu te adora si iti multumesc inzecit, mami ca i ai usurat “munca”, Ilinca pt ca timpul cu mami este fix pe placul ei Let’s play peopleeeee
Narcisa V.
Nu e doar material didactic, ci este o colecție de amintiri despre cum se jucau copiii noștri când erau bebeluși dacă îi lăsam să o facă așa cum știu ei cel mai bine – fără prejudecăți, fără liste și program, ci deplin, curios, cu ochii maaari și cu toate simțurile la vedere (trăiască orezul nostru cel de toate zilele!)
Irina N.

Cumpără “Let’s Play, Baby! - Getting Started”
SC SUNNY SIDE UP PRODUCTION SRL
CUI 36588409
Șos. București-Ploiești, nr. 12, bloc 13/3, sc. A, etaj 4, apt. 14, camera 2, sector 1, Cod Postal 013693, București, România
Telefon Mobil: +40 737 015 300
Adresa de Email: contact@sunnysideup.ro

© Sunny Side Up Production SRL – Toate drepturile rezervate.