Bine ai venit pe blogul meu! Eu sunt Cătălina Bucur, fost jurnalist de televiziune și blogger culinar, actualmente freelancer în domeniul marketing / e-commerce. Sunt mama lui Mircea, un băiețel zâmbitor de un an, și a Sansei, un labrador galben și pitic de patru ani. Locuiesc în nordul Bucureștiului cu iubitul meu care este freelance graphic designer și care lucrează de acasă cu mine, cu fii-su și un câine în permanență pe cap. Mda, a tras lozul căștigător, nu? *facepalm

Am (re)pornit acest blog în luna martie 2020 pentru că am vrut să creez un spațiu sigur și blând pentru mamele care au nevoie de tihnă, relaxare, informații, idei și sprijin. Pentru cele la început de drum care se simt copleșite, greșite și singure, dar și pentru cele care ”mămicesc” de ceva vreme.

E ok. E normal. Am trecut și eu prin asta.
Faci o treabă bună. Faci tot ce poți. You’re mom enough, așa imperfectă cum ești.

Cel mai greu lucru pe care l-am simțit în primele săptămâni și luni după nașterea lui Mircea a fost… lipsa unui sat. Vedeam pentru prima oară cât de adevărată este vorba aceea care spune că ”E nevoie de un sat întreg ca să crești un copil” și resimțeam lipsa unor mame care să fie lângă mine și să îmi spună ”E ok. E normal. Am trecut și eu prin asta. Faci o treabă bună. Faci tot ce poți. You’re mom enough, așa imperfectă cum ești”. Cel mai mult m-a ajutat să găsesc alte mame cu experiențe și convingeri asemănătoare cu ale mele și să vorbesc mult cu ele despre ce se întâmplă, ce simt, ce vreau, ce temeri am, ce nesiguranțe. Cred ca multe mame simt la fel la început de drum. Sau poate toate mamele simt așa tot drumul.

Când am întrebat-o pe una dintre aceste mame care m-au ajutat cum aș putea să o răsplătesc, mi-a zis doar atât: ”Pay it forward. Ajută și tu la rândul tău”.

Așa că asta fac chiar acum. I’m paying it forward. Scriu cu onestitate, blândețe și (sper!) umor despre ce înseamnă maternitatea pentru mine. Dacă un singur articol de aici ajută o singură mamă într-un moment dificil, mă declar mulțumită.

You’re mom enough, mămico.