Sunt invitată des la interviuri sau podcasturi despre maternitatea autentică, parentingul echilibrat și respectuos sau joaca și activitățile celor mici. Mamele din comunitatea mea vor să evolueze și să crească, iar eu îmi folosesc vocea pentru a împărtăși tot ceea ce știu despre educația cu blândețe, despre dezvoltarea armonioasă a copiilor și despre învățarea prin joc.
”Cum să îți construiești relația cu bebelușul tău”
Interviu pentru Cărți Cheie, aprilie 2021.
”Bucurie. Emoție. Liniște. Creativitate. Joacă. Joc. Jucării. Imaginea copilului tău fericit. Zâmbete multe. Gălăgia bucuriei. Let’s play, baby! Getting started, o carte în format ebook, scrisă de Cătălina Bucur și publicată la editura Curtea Veche Publishing. Dacă ești pe cale să citești acest e-book, înseamnă că ai înțeles cu adevărat ceea ce este important pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Crezi că este prea mic și nu înțelege joaca? Ei bine, Cătălina Bucur îți vorbește din proprie experiență, despre lucruri care fac, atât viața ta, cât și pe cea a copilului tău, una mai amuzantă, mai constructivă, armonioasă și fericită..” (Citește tot articolul).
„Cum am supraviețuit cu copii și job în pandemie. Un 1 iunie despre lockdown-ul mamelor în vremea COVID-19”
Interviu pentru G4 Media, iunie 2021.
”Lăcrămioara Munteanu și Cătălina Bucur sunt două dintre milioanele de mame care au traversat pandemia COVID-19 cu job, deadline-uri, oale pe foc, copii în spate și jucării peste tot, țintuite în casele din care au trebuit să facă și loc de muncă, și de joacă, și de toate celelalte activități pe care, într-o zi, au fost nevoite să le înghesuie între patru pereți.” (Citește tot articolul).
”Depresia nu ține cont de țara în care trăiești”
Interviu pentru Moldova.org, noiembrie 2020.
„Mamele din diasporă simt mulțumirea de a fi integrate într-un sistem sanitar net superior celui din România, și aici nu mă refer neapărat la aptitudinile medicilor, ci la felul decent, blând, respectuos în care sunt tratate de personalul medical în ceea ce este, probabil, cel mai vulnerabil moment din viața lor, adică nașterea. Dar ceea ce tuturor mamelor din diaspora le-a lipsit este comunitatea. Acel sătuc sigur și solidar pe care în România l-ar fi avut, măcar într-o oarecare măsură. Sunt mame care au parte de o naștere blândă și corecta de îngrijire perfectă, de un sistem de suport atent și competent, dar care apoi vin acasă cu un nou-născut și își dau seama că… sunt complet singure cu un pui mic, departe de familie, de prieteni, de amici, de vecini, de toată comunitatea din care făceau parte.” (Citește tot articolul).
Interviu pentru platforma Mama Nouă
Iulie 2020.
”În primă fază, după ce am devenit mamă am simțit acut că în mine nu mai pot găsi nicio super-putere – de la femeia organizată, workaholică, capabilă să mute munții care eram înainte mi se părea că ajunsesem o epavă și că nimic din viața mea de după naștere nu mai semăna cu viața de dinainte de naștere. Apoi, pe măsură ce m-am îndepărtat de lăuzie și am început să accept realitatea noii perioade din viața mea, să stau de vorbă cu alte mame și să le aflu tristețea, speranța, durerea, frustrarea, bucuria, momentele de fericire pură și cele de furie oarbă, mi-am dat seama că super-puterea mea este să normalizez maternitatea pentru această generație nouă de mame care nasc și își cresc copiii departe de celebrul ”sat”, de care cu toții avem nevoie.” (Citește tot interviul).
Podcast Mame Reale, mai 2021.
Ascultă podcastul aici.
Podcast Vocea Mamei, aprilie 2021.
Ascultă podcastul aici.