Copilul MeuLa Joacă

10 idei de cadouri pentru bebeluși între 0-12 luni

Mai sunt 16 zile până la Crăciun și, dacă am avea câte o cameră de filmat microscopică ascunsă prin casele oamenilor, am vedea cum majoritatea mamelor fac un singur lucru la somnul de prânz al copiilor sau după ce îi adorm seara: caută frenetic ultimele cadouri pentru Crăciun, ca să fie sigure că le primesc cât mai grabnic, înainte ca serviciile de curierat să clacheze nervos de la prea multă solicitare. Așa că astăzi vin în ajutorul vostru cu 10 idei de cadouri de Crăciun pentru bebeluși de la 0 la 12 luni – iar peste câteva zile pun pe site și mult-așteptatele 10 idei de cadouri pentru toddleri de la 12 la 24 de luni.

Să alegi un cadou pentru un bebeluș în primul său an nu-i deloc simplu, pe de o parte pentru că puștii de câteva luni încă nu se joacă cu Lego, bucătării de la Lidl sau plastilină (asta a fost un șoc pentru mine, ca să fiu sinceră cu voi), și pe de altă parte pentru că aceștia se dezvoltă atât de mult în primele luni de viață, încât ce este potrivit pentru un bebe de 2 luni nu mai e potrivit pentru unul de 8, iar ce ați cumpăra pentru un pitic de 11 luni nu ar fi deloc util pentru un pui de 4 luni. Mai jos vă las propunerile mele, însoțite și de segmentul de vârstă pentru care ar fi, în teorie, recomandate.

1. Cărticele de pânză, moi, foşnitoare, în culori contrastante – alb, negru, roşu, galben (eventual cu oglindă) – recomandate pentru 0-6 luni.

Bebeluşilor le place să se uite la forme, imagini simple, în culori contrastante – alb, negru, roşu, galben. Eu îi luasem o cărticică textilă numită ”Baby’s Very First Cloth Book (Farm)”, colorată în roşu, alb şi negru, cu oglinjoară pe copertă și pagini extrem de foșnitoare, din care “citeam” împreună. Pe măsură ce creştea, flăcăul era din ce în ce mai interesat de ea. Cărticica aceea a fost mult timp “televizorul” lui – i-o propteam, deschisă, în fața ochilor când făcea Tummy Time, sau undeva deasupra capului când stătea pe spate, îi dădeam paginile, îi povesteam ce vede, o foșneam bine sau îi descriam ce vedea atunci când întorceam spre el pagina cu oglindă. Jucăria asta a avut viață lungă la noi, s-a tot jucat cu ea până spre 10 luni, deși undeva după vârsta de 6-7 luni a început să o ceară și să se joace cu ea din ce în ce mai rar.

Fix cartea noastră costă 29.99 lei acum pe Elefant, este redusă cu 30%, dar am mai găsit niște variante foarte simpatice și pe buku.ro, un Baby’s Very First Cloth Book (Yellow) și încă una foarte festivă, cu modele de Crăciun.

2. Coliere de alăptare / babywearing / dentiție – recomandate pentru 0-12 luni.

Oh, cât am iubit colierul de babywearing, și eu, dar și Mircea! Ne-a prins tare bine pe când făceam plimbări lungi, de câte 2-3 ore, în Manduca, iar mie, ce să vedeți, îmi plăcea mult să-mi păstrez părul ne-tras, ne-smuls, ne-smucit. Colierele de baby-wearing cam asta fac, îi țin ocupați și le dau de lucru celor mici atunci când sunt plimbați în sistemul de purtare și le permit să exploreze în siguranță diferite texturi, forme și materiale. Noi am avut fix, dar fix colierul din imagine, numai ca varianta lui pe turcoaz, și l-am folosit cu drag cam până pe la un an. Medalionul acela cu dinozaur este de fapt un teether, așa că acest colier i-a prins bine flăcăului și în perioadele în care îi ieșeau primii dinți și voia să ronțăie tot, încontinuu, ca un castor. De asemenea, o anumită mamă nedormită – nu vă spun cine – care uitase suzeta acasă într-o zi în care ieșise cu flăcăul la plimbare în parc cu căruciorul, i-a oferit bebelușului acest teether cu dinzaur pe post de suzetă. Îmi amintesc și acum cât de mult îmi doream să NU mă întorc din drum acasă doar ca să iau suzeta (stăm la etajul 4, fără lift, iar drumul cu landoul și bebelușul pe scări era foarte chinuitor), așa că i-am zis cu blândețe puiului, în timp ce îi ofeream coada dinozaurului pe post de suzetă: ”Nu o avem pe Suzi, dar și Dino tot un fel de suzi este, ce părere ai?…”. Mda. Copilul a adormit în 20 de secunde, molfăind la coada dinozaurului, iar eu am aplaudat inventatorul colierelor de baby wearing, că tare înțelept a mai fost.

Noi am cumpărat colierul de pe Iaia și Grăunța, dar văd că acum nu mai au astfel de coliere în stoc – nu-i nimic, am găsit o paletă mare de opțiuni foarte simpatice la Scutecilă.ro, vi le las aici să vă uitați pe ele.

3. Cuburi moi pentru construit și păhărele colorate pentru sortare – recomandate pentru 6-12 luni.

I-am luat cuburile moi din poză pe la vreo 4 luni, dar adevărul este că de-abia pe la vreo 9 luni a început cu adevărat să se joace cu ele – până atunci dărâma cu entuziasm tot ceea ce-i construiam eu, dar cam atât. După vârsta de 9 luni, deși dărâmatul construcțiilor mele era în continuare super amuzant pentru el (iar pe mine mă băga masiv în Sindromul Meșterului Manole de Băneasa), flăcăul a început să fie interesat de animalele de pe cuburi, de zgomotul făcut de acestea atunci când sunt strânse și de alergatul după ele, de-a bușilea, prin apartament (da, eu i le aruncam în partea cealaltă a sufrageriei, iar el pornea în patru labe după ele și mi le aducea înapoi. Aș minți dacă aș spune că acest joculeț nu a fost inspirat de viața alături de labradorul nostru).

O altă joacă simpatică pe care o făceam cu aceste cuburi era ”Hopa Sus!”, un joc care la noi a fost mare hit cam până când Mircea a început să meargă – și încă puțin după aceea. Luam aceste cuburi și le puneam în șir pe un obiect un pic mai înalt ca bebelușul, astfel încât ca să le dea jos, Mircea trebuia să se ridice în picioare și să se întindă puțin după ele – de exemplu, un calorifer. După ce puneam cuburile pe calorifer, invitam bebelușul să le dea jos pe fiecare în parte, iar cel mic fix asta făcea, mergând de la un cub la altul în picioare pe lângă calorifer. După ce le dădea pe toate jos, o luam de la capăt – iar micuțul, neobosit, nu se lăsa mai prejos. De pe la 12 luni a început să fie interesat și de construcții și s-a apucat serios să plaseze cuburile unul peste altul.

Păhărelele colorate pentru sortare i-au satisfăcut aceeași dorință extaziată de a le dărâma după ce eu le făceam turnuleț, dar pe la 11-12 luni a început și el să le pună, cu mânuțe tremurânde și un pic necoordonate, unul peste celălalt. Până atunci, cea mai mare plăcere a lui era să se tot joace cu ele și să încerce să le înfigă unul în celălalt – rămânea blocat minute în șir încercând să bage paharul galben în cel portocaliu și pe cel mov în cel albastru. Evident, de multe ori se chinuia să bage un pahar foarte mare într-unul foarte mic, dar îl lăsam să își dea singur seama de legile fizicii. Partea faină la aceste pahare? Pe fund au găurele de diferite mărimi, așezate în feluri variate, așa că sunt numai bune de luat în baie. Noi i le umpleam cu apă și îl lăsam să descopere cum se scurge apa prin găurelele din pahare, sau turnam apă dintr-un pahar în altul. Toată treaba asta îl fascina pe Mirc pe când era bebeluș – chiar și acum, la un an și zece luni, nu e chip să intrăm în cadă fără 2-3 pahare din acestea.

Noi am luat acest set de păhărele pentru sortare de la Ikea, se numește Mula – Joc Asamblare, iar cuburile moi le-am cumpărat de pe BebeTei.

4. Seturi simpatice de veselă din bambus – recomandate o dată cu începerea diversificării

Dacă la începutul diversificării Mircea mânca direct de pe tăvița scaunului său de masă Antilop de la Ikea, o lună-două mai târziu am început să introducem vesela în peisaj. Am ales din prima vesela de bambus de la Dodoli, pentru că mi-a plăcut faptul că farfuriile, bolurile și cănile erau făcute din materiale naturale, durabile și ecologice, și că se lăudau cu o ventuză trainică – dacă încă nu ați început diversificarea, credeți-mă pe cuvânt, VREȚI o ventuză trainică, rezistentă, care să mai oprească puțin din elanul bebelușului care vrea să vă pună să văruiți din nou toată bucătăria; iar ventuza vaselor de la Dodoli este, până acum, cea mai rezistentă pe care am găsit-o pe piață. Pe lângă asta, vasele de la Dodoli sunt atât de drăguțe, încât cu greu m-am putut hotărî la ceva.

Noi am avut niște luni bune această farfurie iepuraș, căreia Mircea îi spunea ”Iepu” și care și-a găsit obștescul sfâșit într-o zi în care flăcăului i-a trecut prin cap să i-o ofere câinelui. Sansa a mușcat din ea și a reușit să o spargă într-un colț, așa că de atunci am investit într-un Dodoli mașinuță și într-un bol văcuță de bambus pe care le folosim și astăzi.

Aruncați o privire la ei pe site, au reduceri în perioada aceasta și au pregătit și niște seturi faine, numai bune de făcut cadou.

5. Cărți Usborne – recomandate începând cu 0-2 luni.

Credeți că bebe este prea mic ca să-i citiți povești? Ei bine, nu este, iar vârsta aceasta este perfectă pentru niște bonding deasupra unei cărți – ceva mai târziu, când începe să se poată deplasa de-a bușilea sau în picioare, s-ar putea să nu mai aibă răbdare pentru așa ceva și să vrea să exploreze toată casa. Mircea, de exemplu, a fost foarte interesat de cărți până pe la 7-8 luni, când nici nu a mai vrut să audă de ele, pentru că devenise foarte mobil și dădea ture de-a bușilea prin tot apartamentul. S-a mai întors asupra cărților de-abia pe la un an și 3-4 luni, deși i le puneam mereu la dispoziție și îl îmbiam cu ele. Așa că profitați de imobilitatea lui bebe și citiți, pe un ton blând, expresiv, prostiți-vă, arătați-i imagini și poze, descrieți-i desenele pe care le vede, etc. Cititul împreună îl ajută pe cel mic la dezvoltarea vocabularului și, în plus, este un foarte simpatic ”bonding time” pentru amândoi.

Am un articol întreg dedicat cărților Usborne pe care vi le recomand pentru 0-12 luni, aruncați o privire pentru că am lăsat mai multe titluri, cu fotografii, explicații și clipuri detaliate, ca să puteți vedea fiecare carte în parte și să alegeți în cunoștință de cauză. Dacă doriți ceva festiv, în ton cu Crăciunul, pentru bebeluși un pic mai mari (peste 6 luni), vă recomand cartea din fotografia de mai jos, ”Santa’s Workshop”, care nu este de la Usborne, ci de la DK Pub. Eu tocmai am comandat-o de la Ioana (Învățăm și ne distrăm) pentru că mi-a plăcut forma ei de căsuță – este o bijuterie de cărticică, simpatică foc, cu clapete și sunete.

6. Jucării din lemn potrivite pentru vârsta lor.

Oricât de multe bătăi de cap v-ar da Crăciunul și alegerea cadourilor, cu o jucărie din lemn frumoasă, calitativă, simplă și potrivit aleasă pentru vârsta celui mic nu veți da greș. Chiar ieri am scris un articol despre jucăriile educative Montessori, iar luna trecută un articol despre 10 motive pentru care ar fi indicat să oferiți copiilor jocuri de tip puzzle – la finalul fiecărui articol veți găsi o listă de recomandări de jocuri și jucării pe categorii de vârstă, majoritatea din lemn, de la Micostore.ro. Foarte frumoase și recomandate pentru 6-12 luni ar fi Cutia Permanenței, Cilindrii Montessori (sau varianta lor de o singură culoare, natur, aici), genul aceasta de puzzle-uri simple, din lemn (modelul acesta sau acesta), Circuitul din Lemn și acest set de percuție.

Dacă vă hotărâți să achiziționați ceva de la Micostore.ro, nu uitați că am pentru voi un cod de reducere, sunny, care vă oferă 10% discount la întregul coș de cumpărături, orice ați alege de pe site, indiferent dacă este deja redus sau nu.

7. Haine de calitate, de preferat un pic mai mari decât măsura lor.

Bebelușii cresc atât de repede, încât nici n-apucă bine să poarte o haină de 2-3 ori și gata, este deja prea mică. Noi am fost foarte norocoși pentru că, fiind ultimii din gașca noastră care au făcut copii, am primit din toate părțile saci de haine – nu ne interesa prea mult faptul că toate fuseseră purtate de câte 2-3 sau 4 bebeluși înainte de Mircea, eram mult prea recunoscători că nu mai trebuie să aruncăm cu prea mulți bani pe îmbrăcăminte.

Așa că orice cadou care să includă haine de calitate pentru bebeluș (eventual chiar cu o măsură mai mari) va fi foarte bine primit – iar dacă vă gândiți să investiți în niște haine de lână, cu atât mai bine. Sunt o mulțime de magazine online de unde pot fi cumpărate haine de lână (hiphip.ro, scutecila.ropufushop.ro, littlebandit.ro, woolver.ro) și de multe ori puteți găsi haine de lâna calitative pentru copii și la H&M, Zara Kids sau alte magazine de lanț. Ca branduri foarte cunoscute de lână, extrem de recomandate pe grupurile de profil, avem Disana, Cosilana, ManyMonths, Mikkline. Noi i-am luat lui Mircea, deocamdată, doar o cagulă de lână fleece la Joha și o haină de lână fiartă de la Iobio, dar suntem foarte mulțumiți de ele.

8. Salopete cozy și adorabile.

Am zis, am promis, am jurat că eu nu o să-mi îmbrac copilul în dovleac, leuț sau iepuraș, dar retorica asta m-a ținut doar până când am văzut salopetele cu urechi de Iepurilă lucrate manual de Kraftelier, o afacere locală a unei mame ambițioase și creative. Produsele celor de la Kraftelier sunt adorabile, frumos și atent lucrate, din materiale de calitate, iar cei din atelier vor croi exact produsul pe care ți-l dorești pentru bebelușul tău. Materialele folosite de Kraftelier sunt special concepute pentru copii, sunt certificate OEKO Tex Standard 100 sau GOTS și sunt testate împotriva substanțelor nocive, fiind produse în diverse fabrici din Europa specializate în producția textilelor pentru copii. Aruncați o privire pe site-ul lor, eu nu pot să stau prea mult acolo pentru că îmi vine să cumpăr tot. Ah, iar salopetele la care mă refeream, cele din lână și cu urechi, sunt acestea.

9. Girafa Sophie sau maimuțica Matchstick – recomandate începând cu 3-4 luni

Ah, de pe la 3-4 luni și până spre un an, aceste două animăluțe simpatice au fost distracția și salvarea noastră. Mă refer la două jucării pentru dentiție clasice, și anume Girafa Sophie și maimuțica Matchstick – care au fost ronțăite, molfăite și adorate de Mircea cu frenezia cu care eu ador înghețata de caramel sărat. Maimuțica Matchstick este moale, flexibilă, fabricată din silicon de calitate alimentară aprobat de FDA, nu contine BPA, este non toxică și prietenoasă cu mediul. Poate fi pusă la congelator sau curățată la mașina de spălat vase – în plus, primește extra puncte pentru că este ermetică, deci poate fi spălată fără grijă pentru că apa nu poate intra în interiorul său.

Girafa Sophie, adică alinarea atâtor generații de bebeluși cu gingiile îndurerate, este perfectă pentru calmarea celor mici în perioada erupțiilor dentare. Poate fi mestecată fără griji, pentru că este făcută din cauciuc 100% natural și este pictată cu coloranți alimentari. Partea care nu mi-a plăcut a fost că trebuia să fiu foarte atentă ca să nu intre apă înăuntru atunci când o spălam. Ce mi-a plăcut mult a fost că era ușor de apucat de mânuțele mici și era foare fină și catifelată la atingere, ca pielea.

Ambele le-am luat de pe eMag, aici găsiți Maimuțica Matchstick și aici pe Sophie.

10. Centru de activități pentru bebeluș – recomandat între 2-6 luni.

Aceasta este perioada în care începe supremația Centrului de Activități –  cunoscut și sub numele de Baby Gym sau păturică de activități. Centrul de activități intră în scenă pe la două luni și cel puțin în cazul nostru a dominat TOT până spre 5-6 luni. Am avut unul simplu, de la Bright Starts, luat de pe eMag, cu o păturică colorată și două arcade intersectate de care puteam agăța mai multe jucării de diverse materiale, cu texturi variate, mai mari, mai mici, alb-negru sau colorate. După ce Mircea se trezea, îl schimbam, îl hrăneam și apoi îl așezam sub arcade, pe spate, cu fața în sus, mă întindeam și eu lângă el – și începea distracția. La început îi mai mișcam eu din jucării, povestindu-i despre fiecare în parte (”Uite, aici avem pisica, are dungi albe și negre, hai să vedem cum face”), sau chiar luam o jucărie în mână și îi atingeam mâna cu ea sau i-o așezam în palmă (”Uite, ți-am pus în palmă frunzele din plastic, sunt reci și moi la atingere”). În scurt timp, nu mai trebuia să fac mare lucru, cum așezam bebelușul în Baby Gym, cum începea să fluture din palme către jucăriile agățate și să încerce să le înhațe. De multe ori stăteam lângă el, în liniște, urmărindu-l, alteori îi povesteam despre jucăriile pe care încerca să le apuce (”tocmai ai lovit albina, albina face bâzzzz!”). Îi schimbam jucăriile agățate destul de des cât să păstrez lucrurile interesante.

Centrul nostru de activități era luat tot de pe eMag, vă las aici linkul pentru că am fost foarte mulțumiți de el, însă pe Google găsiți o mulțime de alte variante simpatice.

***

Sper că v-a ajutat această mică listă pe care am pus-o cap la cap cu multă nostalgie față de perioada în care flăcăul era bebeluș. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, știți unde să mă găsiți – iar pentru părinții care deja au toddleri acasă, vine repede repede și articolul cu recomandările de cadouri pentru 12-24 de luni.

 

Tag-uri:

 1. Melhor casa de apostas legal 1win

 2. Привет всем!
  где купить диплом

  Желаю всем пятерошных) оценок!
  https://www.deadbeathomeowner.com/community/profile/arlettepalmore/

  купить диплом университета
  купить диплом
  купить диплом техникума

 3. You have observed very interesting details! ps nice internet site.

 4. Melhor escritorio de apostas legal 1win

 5. Respect to article author, some superb information.

 6. WOW just what I was searching for. Came here by searching for gold ira kit

 7. Medicine information leaflet. What side effects can this medication cause?
  how can i get promethazine
  Everything what you want to know about medicine. Get here.

 8. Hi, I do think your website could possibly be
  having web browser compatibility issues. Whenever I take a look
  at your site in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up! Besides that, fantastic website!

 9. Wow, awesome blog structure! How long have you been blogging for?
  you made blogging glance easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!

 10. A melhor casa de apostas legal, eu a recomendo 1win

 11. A melhor casa de apostas do mundo 1win

 12. Respect to website author, some excellent entropy.

 13. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you can do with some pics to drive the message home
  a bit, but other than that, this is magnificent
  blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

 14. prandin cost – order repaglinide for sale buy empagliflozin pills

 15. Actually when someone doesn’t know then its up to other visitors that they
  will assist, so here it takes place.

 16. Aconselho voce a usar os servicos dessa empresa de apostas 1win

 17. Thanks for a marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you
  could be a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable
  future. I want to encourage you continue your great work, have a nice afternoon!

 18. Prefiro essa empresa de apostas 1win

 19. Pills information leaflet. Cautions.
  order lexapro
  Some news about medicines. Read information here.

 20. It’s remarkagle in support of me to have a web page, which
  is beneficial designed for my knowledge. thanks admin

 21. Pingback: copenhagen jobs

 22. you’re in reality a good webmaster. The website loading pace is incredible.
  It kind of feels that you’re doing any distinctive
  trick. Also, The contents are masterpiece.
  you have done a fantastic activity on this subject!

 23. magnificent issues altogether, you just won a new reader.
  What would you suggest about your publish that you simply made some days in the past?
  Any positive?

 24. Vale a pena prestar atencao a essa empresa de apostas 1win

 25. That is a larger percentage raise soon after 3 years than beneath Clinton, Bush or Trump.

 26. Considero esta casa de apostas a melhor 1win

 27. Промокод 1xBet на сегодня и бесплатно. Промокоды 1хбет 2024 требуется использовать те, которые предоставят игрокам самые лучшие бонусы. Каждый из них позволяет увеличить первый депозит в 2 раза, максимальная сумма увеличения – 100 долларов. Большое количество промокодов — одна из причин того, что на сайте регистрируется огромное количество новых игроков каждый день. На данный момент их количество превышает пятьсот тысяч уникальных пользователей каждый день. Действующие промокоды позволяют увеличить размер приветственных баллов до 32 500 рублей. Для этого нужно лишь активировать при регистрации имеющийся код, скопировав его в соответствующее поле. Букмекерская контора 1ХБет является одной из самых влиятельных на рынке игорного бизнеса в России и не нуждается в особом представлении. Впрочем, букмекер продолжает держать статус одного из самых щедрых и предлагает своим клиентам воспользоваться промокодами для халявы, – более подробно в этом материале https://novatec.ua/wp-includes/pages/promokod_283.html.

 28. Нарко сериал смотреть онлайн https://narko-tv.com

 29. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that
  would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look
  forward to new posts.

 30. Eu recomendo esta casa de apostas 1win

 31. Eu confio nessa empresa de apostas 1win

 32. you are actually a just right webmaster. The website loading pace is
  amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterpiece.

  you’ve performed a great process in this topic!

 33. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements would
  really make my blog shine. Please let me know where
  you got your design. Thanks

 34. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to generate a good article?
  but what can I say? I hesitate a lot and never manage to
  get nearly anything done.

 35. This piece of writing is actually a nice one it assists new web viewers, who are wishing for
  blogging.

 36. I read this post completely about the comparison of
  hottest and previous technologies, it’s awesome article.

 37. An interesting discussion is definitely worth comment.
  I do think that you should write more about this issue, it might not be a taboo matter but typically people do not talk about these issues.

  To the next! Kind regards!!

 38. Хотите улучшить свои языковые навыки? Погрузитесь в увлекательный мир английского языка с помощью наших фильмов и сериалов на английском и британском языках. Насладитесь процессом изучения, погружаясь в занимательные сюжеты и диалоги на языке оригинала. Наши фильмы и сериалы на английском не только помогут вам расширить словарный запас, но и улучшат понимание английской речи и культуры. Используйте просмотры сериалов на английском в качестве эффективного метода обучения. Подробнее на сайте https://serialy-na-angliiskom.pp.ua

 39. Aconselho um escritorio de apostas confiavel 1win

 40. I need to to thank you for this excellent read!!
  I absolutely enjoyed every little bit of it. I have
  you saved as a favorite to look at new stuff you post?

 41. Hmm is anyone else having problems witgh the images on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any responsess would be greatly appreciated.

 42. women from Newcastle upon Tyne escorts, ask is they share your likes and sexual preferences. It might happen that you are time, give a piece of advice how to treat women. In a company of a lovely naked open-minded woman you will forget about the oriental escort manchester

 43. Confio na melhor casa de apostas – 1win

 44. I visit every day a few blogs and sites to read
  articles, but this weblog offers quality based content.

 45. Conselho da melhor casa de apostas 1win

 46. each time i used to read smaller posts which also clear their
  motive, and that is also happening with this post which I am reading now.

 47. If some one desires expert view on the topic of running a blog then i
  propose him/her to pay a visit this webpage, Keep up
  the nice job.

 48. You are so interesting! I don’t think I have read something like this before.
  So great to find somebody with a few genuine thoughts on this
  issue. Really.. thanks for starting this up.

  This website is something that is needed on the web, someone with some originality!

 49. Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a
  few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to
  prevent hackers?

 50. Do you have any video of that? I’d want to find ouut some additional information.

 51. Confio na casa de apostas mais confiavel do mundo [url=https://1win-11.xyz/]1win[/url]

 52. Os melhores servicos dessa casa de apostas 1win

 53. I like what you guys are up too. This kind of clever work and exposure!
  Keep up the awesome works guys I’ve included you guys to
  my blogroll.

 54. Its superb as your other posts :D, thanks for posting.

 55. Spot on with this write-up, I truly believe this amazing site needs a great deal more attention.
  I?ll probably be back again to see more, thanks for the info!

 56. Confio na melhor casa de apostas do mundo 1win

 57. O escritorio da casa de apostas mais confiavel 1win

 58. You will be accountable for funding the distinction in the added expense of your tuition charges.

 59. Greetings! Very helpful advice in this particular
  article! It is the little changes that produce the largest changes.
  Thanks a lot for sharing!

 60. Meds information sheet. What side effects can this medication cause?
  maxalt
  Best what you want to know about medicine. Get information now.

 61. You actually revealed this very well.

 62. Esta e a melhor casa de apostas 1win

 63. Escorts will allow you to relax and dive into the world of unforgettable fun and enjoyment. These delightful women help men to you The old English town of Gloucester, located in the south-west of the country, near the border with Wales, was founded in 97 teesside escorts

 64. For the bilingual position, candidates must be capable to read, write and speak English and Spanish.

  Also visit my blog post :: http://xn--vb0bk3rb6kwzi7ofba482b.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=25025

 65. Выискиваете способ сделать лучше личное владение английским. Погрузитесь в мир кино с нашей коллекцией кинофильмов на британском и британском языках. Кинофильмы на английском, особенно с британским акцентом, помогают окунуться в языковую среду. Для наилучшего понимания можно использовать субтитры на английском. Делайте лучше свой инглиш, блаженствуя излюбленными фильмами. Подробнее здесь https://english-films.pp.ua/

 66. XXth century Croydon was a city close to London, but today it is a part of the capital. The southern part of the modern seducing, even deviant girls are ready to make love with all clients. In case their clients are too old to make classic sex, mckenzies escort

 67. The cost of each and every click will be based on your https://x3.wiki/wiki/User:ValliePreston place and competition.

 68. Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 69. Medicament information for patients. Brand names.
  motrin
  Actual information about meds. Get information here.

 70. Very interesting details you have noted, thank you for posting.

 71. Whoa many of beneficial facts!

  Feel free to surf to my website … https://tierkoenig.ch/author/margretmcea/

 72. I am actually thankful to the owner of this web page who hhas
  shared this impressive paragraph att at this time.

 73. I for all time emailed this website post page to all my friends, for the reason that if like to read
  it after that my links will too.

 74. cheap lamisil – griseofulvin 250 mg generic purchase griseofulvin pill

 75. Wonderful website. Lots of helpful information here.

  I am sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious.
  And naturally, thanks on your sweat!

 76. خدمات پاراکلینیکی در منزل با درمان نو
  ارائه خدمات پاراکلینیکی در منزل از سوی مرکز درمان نو قابل انجام است، این خدمات به موارد زیر تقسیم بندی می شوند:

  خدمات آزمایش در منزل که خدمتتان توضیح داده شد
  نوار قلب در منزل
  نوار مغز در منزل
  اکوکاردیوگرافی در منزل
  فیزیوتراپی در منزل
  این خدمات نیز به صورت 24 ساعته و شبانه روزی از سوی این مرکز می تواند اجرا گردد، در صورتی که درخواست این خدمات در منزل را دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.
  کلیک نمایید

 77. According to the Bureau of Labor Statistics, about 65 % of women with young children under six participate in the labor force.

  My web blog: https://onsco.co.kr/%EC%9C%A0%ED%9D%A5%EC%97%85%EC%86%8C%EC%97%90%EC%84%9C%EC%9D%98-%EA%B0%88%EB%93%B1-%ED%95%B4%EA%B2%B0-%EB%B0%A9%EB%B2%95/

 78. Желаете улучшить свои языковые навыки? Погрузитесь в увлекательный мир английского языка с помощью наших фильмов и сериалов на английском и британском языках. Насладитесь процессом освоения, погружаясь в интригующие сюжеты и диалоги на языке оригинала. Наши фильмы и сериалы на английском не только помогут вам расширить словарный запас, но и сделают лучше понимание английской речи и культуры. Используйте просмотры сериалов на английском в качестве занимательного метода освоения. Подробнее на сайте https://serialy-na-angliiskom.pp.ua

 79. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.

  Thank you!

 80. Hello there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I?m going to watch out for brussels.
  I?ll be grateful if you continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 81. What’s up, after reading this awesome piece of writing i
  am also cheerful to share my knowledge here with mates.

 82. Откройте мир английского языка с лучшими учебниками! На нашем сайте вы найдете лучшие учебники для всех целей: аудирования, расширения словарного запаса, изучения фонетики, идиом, фразовых глаголов, грамматики и многого другого. Переходите на https://uchebniki-anglijskogo-yazyka.pp.ua/ и начинайте учиться уже сегодня!

 83. צפוי להיות מדובר בדירות מפוארות ומרשימות מאוד לעתים, דבר אשר יוכל להבטיח לכם שתוכלו ליהנות מחוויה מינית אשר תתקיים במקום בו תוכלו להגשים את כל הפנטזיות שלכם ובנוחות הרבה ביותר שרק ניתן להעלות על הדעת. לפיכך יהיה מומלץ לכל אחד מכם לחפש בהקדם אחר דירות נערת ליווי פרטית – הסיפור המקראי על בחורה מינית הראשונה

 84. מחכות כדי להעביר את ערב, יום או כל זמן שבו החברה שלהן תספק אותך. ניתן להצטייד בנערת ליווי יפיפייה באירועים משפחתיים או עסקיים או לחלוק איתה ערב אינטימי בו כל הפנטזיות שלך יהפכו למציאות. לצד המודעות באתר מצורפות תמונות של נערות הליווי, פירוט של השירותים דירות דיסקרטיות באשדוד

 85. Hi there outstanding website! Does running a blog such as this take a
  great deal of work? I have very little understanding of coding however I was hoping to
  start my own blog soon. Anyhow, if you have any recommendations or tips for new
  blog owners please share. I understand this is off subject but I
  simply had to ask. Thanks a lot!

 86. מדברים על מין משום שהאתר יד 69 אינו עוסק בשירותי מין וכל כוונתו לספק שירותי עיסוי מושלם חפים מסקס. תחושה עילאית, כיף ממכר, ידיים שנוגעות ומעסות את כל הגוף, אין יותר מחשבות שליליות. זה קורה כבר להמון אנשים שמחפשים לצאת מהשגרה המאיימת על חייהם. באמצעות עיסוי נערת ליווי בבאר שבע

 87. Thanks for finally writing about >10 idei de cadouri pentru bebeluși între 0-12 luni – Sunny Side Up <Liked it!

 88. I have been exploring for a bit for any high quality articles or
  blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website.
  Reading this information So i am happy to show that I have a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I such a lot no doubt will make certain to don?t forget this website and provides it
  a look regularly.

 89. Understanding COSC Accreditation and Its Importance in Horology
  COSC Validation and its Stringent Criteria
  Controle Officiel Suisse des Chronometres, or the Controle Officiel Suisse des Chronometres, is the authorized Swiss testing agency that certifies the precision and accuracy of timepieces. COSC validation is a sign of quality craftsmanship and dependability in timekeeping. Not all watch brands seek COSC accreditation, such as Hublot, which instead follows to its proprietary strict standards with movements like the UNICO calibre, achieving equivalent accuracy.

  The Science of Exact Timekeeping
  The central system of a mechanized watch involves the spring, which supplies energy as it loosens. This mechanism, however, can be susceptible to external factors that may impact its accuracy. COSC-validated mechanisms undergo strict testing—over fifteen days in various circumstances (5 positions, 3 temperatures)—to ensure their resilience and dependability. The tests evaluate:

  Average daily rate precision between -4 and +6 secs.
  Mean variation, highest variation levels, and effects of temperature variations.
  Why COSC Validation Matters
  For timepiece aficionados and connoisseurs, a COSC-certified timepiece isn’t just a piece of tech but a testament to lasting quality and precision. It represents a watch that:

  Provides exceptional reliability and precision.
  Ensures guarantee of quality across the entire construction of the timepiece.
  Is likely to retain its worth better, making it a smart choice.
  Famous Chronometer Manufacturers
  Several renowned manufacturers prioritize COSC accreditation for their watches, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, provides collections like the Record and Spirit, which showcase COSC-validated movements equipped with advanced substances like silicon equilibrium springs to enhance resilience and performance.

  Historical Context and the Evolution of Timepieces
  The idea of the timepiece dates back to the need for accurate timekeeping for navigational at sea, highlighted by John Harrison’s work in the eighteenth cent. Since the formal establishment of Controle Officiel Suisse des Chronometres in 1973, the validation has become a benchmark for evaluating the accuracy of high-end timepieces, continuing a legacy of superiority in horology.

  Conclusion
  Owning a COSC-accredited timepiece is more than an visual selection; it’s a dedication to excellence and precision. For those appreciating accuracy above all, the COSC validation provides peacefulness of thoughts, guaranteeing that each validated watch will function dependably under various circumstances. Whether for personal satisfaction or as an investment decision, COSC-validated timepieces distinguish themselves in the world of watchmaking, maintaining on a legacy of meticulous timekeeping.

 90. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily
  basis. It’s always exciting too read articles frpm other writers and practice a little something from their websites.

 91. Grandes vitorias podem ser encontradas no jogo Fortune Tiger

 92. At this time I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming
  over again to read additional news.

 93. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing
  around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 94. Выискиваете способ сделать лучше личное владение английским. Погрузитесь в мир кино с нашей коллекцией кинофильмов на английском а также английском языках. Фильмы на английском, особенно с британским акцентом, помогают погрузиться в языковую среду. Для наилучшего понимания можно использовать субтитры на английском. Делайте лучше свой английский, наслаждаясь излюбленными фильмами. Подробнее тут https://english-films.pp.ua/

 95. Good material, Regards!

 96. Wonderful post however I was wanting to know if you
  could write a litte more on this topic? I’d be very grateful
  if you could elaborate a little bit more.
  Thank you!

 97. I’m no longer positive where you are getting your info, but good
  topic. I must spend a while learning more or working out more.
  Thank you for fantastic information I used to be looking for this information for my mission.

 98. לבחור, לתאם ישירות מול בעל הדירה ולסגור את הדלת מאחורייך חדרים לפי שעה – בדיוק בזמן כאשר יש לך שעה או שעתיים פנויות שעומדות להיות מרגשות ומסעירות במיוחד, שינוי אווירה לחדר מאובזר יכול לתת לך את החופש להשתחרר ולחוות באמת את הפנטזיה שלך. בניגוד לבתי מלון שירות ליווי בתל אביב – כל מה שרצית לדעת

 99. Nice post. I was checking constantly this blog and
  I am inspired! Very helpful information specially the final phase 🙂
  I take care of such info much. I was looking for this certain information for a
  long time. Thanks and good luck.

 100. בשקיפות מלאה. הבחורות אותן תראו קיימות גם מחוץ לעולם הווירטואלי. במרחק נגיעה, במרחק שיחה אחת והנה זה קורה, החיים ממשיכים ויוצרים משהו אחר עבורכם והכול בזכות העיסוי הזה שאתם בוחרים הרחק מכל הקשיים של חייכם. לא צריך להיות אובדי עצות, צריך רק להשיג נערת ליווי יוקרתית, פרטית או עצמאית

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *