La Joacă

Sulurile Desperecheate – motricitate fină, asocieri, potriviri și sortări (1-3 ani)

Iată o activitate simpatică pentru care, din nou, vă pun să păstrați sulurile de la hârtia igienică sau de la prosoapele de bucătărie, dar vă promit că merită! ? ”Sulurile desperecheate” poate fi ”jucată” de toddleri mai mici, de 1-2 ani, dar poate fi upgradată, astfel încât să fie captivantă și pentru toddlerii mai mari, de peste un an și jumătate-doi, care deja fac asocieri, sortări, învață culori și forme geometrice. Partea grozavă? Se pregătește rapid, în cinci minute, e amuzantă pentru cei mici, iar când se plictisesc de ea puteți pur și simplu să puneți sulurile la reciclat și gata, scăpați de ele din casă.

Hai să vă arăt mai jos cum se face:

✅ Activitatea aceasta e super simpatică pentru toddlerii mici, care o să adore să treacă sulurile prin suportul de șervețele (și apoi să plece cu el prin casă, dar asta e deja partea a doua). Mânuțele lor grăsane vor exersa diverse prize, mișcări, se vor coordona cu ochii – la un an nu e puțin lucru să poți trece bățul de la suportul pentru șervețele prin cilindrul îngust de la sulul de hârtie. Motricitate, coordonare, îndemânare – iată ce urmărim cu acest joc.

✅ Tot pentru toddlerii mici, aceasta este o bună ocazie de a exersa formele geometrice, culorile și de a le îmbunătăți vocabularul. Vorbiți-le la fiecare sul pe care îl aleg: ”Ai luat sulul cu triunghiul verde, acesta, vezi, este un pătrat albastru, iată o inimă roșie” sau rugați-i să aleagă anumite suluri ”Poți, te rog, să îmi dai sulul cu cercul albastru?”

✅ Toddlerii mai mari învață asocieri, potriviri, se gândesc la felul în care sulurile pot fi potrivite pentru a întregi forma geometrică – deja au un mic quest de făcut și cu totul alte provocări față de puștii mai mici.

❗ Ca de fiecare dată, insist să nu lăsați bebelușul sau copilul singur la joacă, să îl supravegheați în permanență și să îl ghidați atunci când nu reușește să facă ce își propune și începe să se frustreze.

❗ Eu nu îl las pe Mircea să ronțăie cartoane, îi spun frumos și calm că nu e voie să îi bage în gură, pentru că se poate îneca cu bucățile mici – e o placă pe care o aude des, asta cu ”te poți îneca cu bucățile mici”, între timp a început să înțeleagă și de cele mai multe ori renunță rapid la idee.

Nu uitați să aruncați o privire pe contul meu de Instagram, unde postez în fiecare zi și explic mult mai detaliat, în Stories, cu multe clipuri, cum se fac aceste jucărele senzoriale. Spor la joacă tuturor și aștept imagini de la voi cu toddlerii în acțiune. ?
Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *