Înainte de a fi mamă, plecările în vacanță erau de multe ori spontane, cu bagaj făcut în grabă (câteva lucruri trântite în rucsacuri și gata tevatura, vă amintiți acele vremuri?) și fără griji prea mari. De exemplu, grija mea principală pe care am avut-o ultima oară când am mers în Grecia a fost să fie musai deschisă taverna mea preferată din Sythonia, unde am găsit cea mai bună musaca scăldată în sos bechamel din lume. Fără ”oare bucătarul gătește fără sare, fără prăjeli, fără afumături?”. Fără ”oare am luat la noi și crema cu protecție SPF specială pentru pielea sensibilă a copiilor?”. Fără ”Oare ce haine să luăm la noi pentru o vreme caldă, dar care ar putea fi și răcoroasă, dar poate uneori plouă, alteori va fi noroi, alteori caniculă?”
Astăzi, plecările noastre în vacanță par uneori desprinse dintr-un film SF cu extratereștri teribil de organizați și meticuloși: avem liste, pregătim bagajele în avans, planificăm totul amănunțit, ne asigurăm că locul unde mergem este sigur, că are bucătărie sau măcar chicinetă – și mereu, mereu, mereu avem un rucsac burdușit cu jocuri, jucării, carioci, cărți, mașinute, excavatoare, dinozauri și tot ce ne gândim că ar putea distra un toddler de doi ani și un pic pe drum, la restaurant și la cazare, în cazul în care nimerim niște zile ploioase care să ne blocheze înăuntru. Rucsacul ăla are loc de cinste în mașină. Nu plecăm ni-că-ieri fără el.
Cu experiența ultimelor două vacanțe de vara asta la pachet (spoiler: într-una dintre ele am prins 3 zile consecutive de ploaie mocănească, am apelat cu încredere la celebrul rucsac), am pus cap la cap un top 6 jucării educative pentru copii mici, perfecte de luat în vacanță, care nu ne-ar lipsi niciodată din bagaj. Cele 6 jucării de mai jos sunt toate captivante, ușor de transportat și de folosit, sunt compacte și merg excelent atunci când drumul cu mașina parcă nu se mai termină. Le găsiți pe toate pe Micostore.ro, unde încă este activ cuponul nostru sunny – care vă oferă 10% reducere la întregul coș de cumpărături, orice ați comanda.
1. Cutie pentru insecte, cu lupă, pensetă și riglă.
Vara asta am luat după noi peste tot această cutie pentru insecte de la Micostore, fie că am mers la Cisnădioara, la Avrig, la bunicul la curte sau în parc – și nu am îndrăzni să o uităm acasă nici la toamnă, când ne pregătim să pornim spre Grecia cu cățel și purcel. Numită la noi acasă ”căsuță pentru melci”, această cutie ușoară, din plastic transparent, este ideală pentru micii exploratori, care vor să observe, să cunoască, să descopere. Noi o umplem uneori cu diferite frunze și flori, apoi ne uităm la ele cu ajutorul unei lupe și discutăm despre natură, copaci și plante.
Alteori cutia pentru insecte devine căsuță temporară pentru câte un melc grăsun, un gândăcel sau păianjen, o pleoșniță (scârboasă vietate!), pe care le ținem înăuntru vreo oră-două și apoi le eliberăm înapoi în natură – cutia are un capac rabatabil pentru acces ușor și mai multe fante, astfel încât vietățile să aibă aer suficient chiar dacă capacul stă închis. La Avrig, după câteva zile ploioase, curtea se umpluse de melci, așa că Mircea și-a luat cutia de explorator și am plecat împreună, prin iarba udă, să-i investigăm.
Îmi place mult cutia asta mai ales pentru că oferă un prilej foarte bun pentru ca cei mici să învețe nu doar despre natura din jurul lor, dar și cum să se comporte cu natura din jurul lor – lucru pe care cei mai mulți dintre ei nu îl știu din instinct, ci trebuie să îl deprindă cu ajutorul nostru, părinții lor. Cu ocazia asta Mircea a învățat cum să se comporte cu micile gâze (să nu le calce, să nu le omoare, să nu le chinuie), cum să atingă viețuitoarele cu mâini blânde (să culeagă un melc cu grijă de pe jos și să îl pună la loc în iarbă cu aceeași grijă, să fie atent să nu îi calce) și cum să iasă din zona de confort și să accepte că afară o existe o mulțime de lighioane, gâze și mișunătoare.
2. Carte de colorat cu apă de tip Water Magic.
Ok, cărticica asta nu trebuie să lipsească din niciun bagaj de toddler, mai ales dacă aveți de bifat un drum lung cu mașina sau avionul. Este o carte compactă, care poate fi ușor ținută în mâini de un copil mic, cu patru pagini de planșe pentru colorat îmbrăcate într-un material special, non-toxic, certificat conform reglementărilor EN71, și un pix magic care poate fi umplut cu apă. Tot ce trebuie să facă piticul este să ”deseneze” cu pixul magic pe paginile cărții, iar culorile și imaginile de dedesubt vor începe să apară ca prin magie – acum Mircul s-a obișnuit cu această cărticică, dar e o senzație foarte faină să vezi un copil care interacționează pentru prima oară cu o astfel de carte din categoria Water Magic. Materialul special este foarte bun, nu reține apa, nu se rupe, apa nu se întinde ca pe o hârtie de sugativă, iar în cam 15-20 de minute cartea se usucă singură și poate fi refolosită.
Ce-mi place mult este că paginile cărții acesteia au și imagini educative – unele au litere, altele cifre, altele un ceas, astfel că după ce puștii se satură de desen, puteți exersa în joacă alături de ei alfabetul, numere sau îi puteți învăța pe cei mai mari cum funcționeză ceasul (pentru că tot o să vă întrebe de 1000 de ori ”Când ajungem? Când, când, cât mai e?!”
3. Caiet pentru desen reutilizabil – travel set cu toartă.
Coli A4 și blocuri de desen nu mă gândeam că voi căra după mine în vacanțe, dar până să aflu de acest caiet desen reutilizabil credeți-mă că m-am dus până în Bulgaria cu raftul de birotică după mine – că doar micul artist voia să picteze! Acest caiet de desen FunnyMat de la Micostore este făcut dintr-un material pe care se poate colora cu ajutorul cariocilor pe bază de apă, iar după ce copiii termină de desenat, paginile se pot spăla complet cu apă sau cu șervețele umede. Din proprie experiență, varianta cea mai eficientă este să-l băgați rapid la duș sau în chiuvetă, dar dacă sunteți pe drum și nu aveți acces la o sursă de apă, șervețelele umede din bagaj sau o batistă înmuiată în niște apă o să meargă brici.
Ca să vă faceți o idee despre dimensiuni, caietul are 26 X 20 cm și 12 pagini, dintre care 5 cu diverse desene, iar 7 albe, ca să se poată desena orice pe ele. Noi nu l-am folosit în mașină (pentru drum îmi place mai mult cartea de mai sus, care are coperte și pagini rigide, deci cel mic poate să deseneze pe ea chiar și din scaunul auto), dar este perfect pentru drumurile la terasă, restaurant sau pentru când pe toddler îl apucă creația la cazare și nu vrei să-ți umple agenda de lucru cu desene cu purcei, găini și dinozauri.
Caietul pentru desen reutilizabil îl găsiți tot pe site-ul celor de la Micostore.
4. Carioci lavabile Do a Dot Markers.
N-am înțeles care-i faza cu aceste carioci Do a Dot și de ce sunt copiii atât de înnebuniți după ele până nu le-am avut în casă și oferit toddlerului din dotare. Mircul a fost captivat de cariocile complet diferite de cele pe care le-am avut până acum: nu au un vârf obișuit, de cariocă, ci un fel de burete rotund la capăt care se îmbibă cu vopseaua dinăuntrul cariocii și care lasă urme rotunde pe foaia de hârtie atunci când toddlerul o apasă – ”buline grăsane”, cum le spune Mircea. Ce am observat este că Do a Dot împlinesc foarte bine nevoia celor mici de a împunge, de a înfige, de a bocăni – flăcăul a fost foarte încântat de faptul că nu trebuia să miște, să gliseze carioca pe hârtie pentru a colora, ci să apese, să lovească ușor cu vârful, să îl preseze pe foaie.
Am downloadat de pe site-ul celor de la Micostore și o mulțime de planșe (au o secțiune faină care se numește ”Descarcă gratuit desene de colorat”), iar Mircul îmi cerea de multe ori să deseneze pe ele – este și un bun exercițiu de motricitate fină, de coordonare și de atenție să potrivești vârful cariocii Do a Dot pe bulinele desenate pe planșe și să fii atent să nu depășești conturul acestora.
Pentru că știu că multe dintre voi vor să afle dacă cei mici pot face daună totală cu aceste carioci Do a Dot, vă spun de pe acum: sunt lavabile, se îndepărtează cu ușurință de pe majoritatea suprafețelor și de pe pielea copiilor, se usucă rapid pe foaie și durează minim 4 luni dacă sunt folosite zilnic.
Cariocile lavabile Do a Dot Markers se pot cumpăra de aici.
5. Bandă autocolantă auto pentru trafic.
Când cel mic are o pasiune pentru excavatoare, basculante, buldozere, mașini de gunoi și trenuri, riscul de a avea un bagaj plin de automobile, utilaje, șine de tramvai, străzi, poduri și semafoare este extrem de mare – cu o zi înainte de a pleca la Cisnădioara, Mircea mi-a umplut jumătate din rucsacul de jucării cu niște șine de tren voluminoase din lemn pe care chiar n-aș fi vrut să le luăm cu noi 5 ore până în mijlocul Transilvaniei. Am găsit însă soluția perfectă pentru micii vitezomani în deplasare: benzile autocolante auto.
Benzile pe care le avem noi sunt pe bază de hârtie, deci nu este nevoie de foarfecă sau de cuțite ca să le tăiem, și vin în pachetul pe care l-am comandat de pe Micostore sub formă de role de 5 metri lungime – deci foarte ușor de transportat. Practic, tot ce trebuie să faceți este să alegeți un loc din casa sau camera în care veți fi cazați și să construiți o adevărată intersecție din benzile autocolante pe care le puteți lipi de parchet, gresie sau pardoseală (înțeleg că se desface cu ușurință și fără reziduuri și de pe pereți sau mobilier, dar eu nu am încercat asta încă, le-am testat doar pe gresie și parchet deocamdată – puteți încerca dacă doriți cu o bucățică mică de bandă autocolantă).
Cutia nu conține doar benzile care imită șoselele, ci și o rolă care imită șinele de tren, semafoare, semne de circulație și autocolante pentru parcări sau benzinării, treceri de pietoni, bariere de cale ferată și așa mai departe. Puteți folosi oricât de multe dintre ele vreți sau oricât de puține, noi ne-am făcut un colț mic în sufragerie la Avrig și un colț ceva mai mare aici, la București, pe parchet.
Benzile autocolante auto pentru trafic pot fi cumpărate de aici.
6. Puzzle pentru copii în set pentru călătorii.
Am dat peste aceste cutii de la Mideer pe când căutam cu mult interes (a se citi ”disperare”) niște puzzle-uri care să îl intereseze pe Mircul, care a intrat într-o perioadă lungă în care nici nu vrea să mai audă de așa ceva și își dorește să se concentreze pe alte activități. Sunt mai multe box-uri, organizate pe diverse nivele de dezvoltare, iar în fiecare cutie puteți găsi mai multe tipuri de puzzle-uri – de exemplu eu i-am luat acest puzzle de Nivel 1 (începători), care are înăuntru 2 puzzle-uri de 2 piese, 2 puzzle-uri de 3 piese, 2 puzzle-uri de 4 piese, 2 puzzle-uri de 5 piese și 2 puzzle-uri de 6 piese, toate puse într-un săculeț perfect pentru transport. Eu am luat doar câteva dintre aceste puzzle-uri la mine – cele de 2, 3 și 4 piese, deci 6 puzzle-uri per total – și le-am transportat confortabil în săculețul lor, lăsând cutia cea mare acasă. A fost perfect pentru cât a vrut și a dorit flăcăul să facă.
Ce îmi place mult la aceste puzzle-uri de la Mideer este că piesele sunt mari, groase, frumos colorate (deci pot fi ușor apucate în mâini și prinse unul de celălalt), dar mai ales pentru că vin cu o idee genială pentru cei mici: fiecare puzzle din cutie are și o piesă suplimentară care îi demonstrează celui mic fix cum ar trebui să fie puzzle-ul, în varianta lui finală – de exemplu, pe lângă cele 3 bucăți de puzzle care formează un porcușor roz, cutia conține și un porcușor roz din carton. Treaba asta o văd rar la alte jocuri de tip puzzle și mi se pare că îi ajută pe cei mici faptul că văd deja imaginea la care trebuie să ajungă unind piesele de puzzle. Unde mai pui că acele piese pot fi folosite și într-un mic joc de asociere, la jocuri de rol, pentru dezvoltarea vocabularului – sky is the limit.
Puzzle-urile pentru copii organizate pe vârstă și nivel de dezvoltare pot fi găsite aici.
Confesiune: dintre toate produsele de mai sus, preferata lui Mircea a fost, de departe, cutia pentru insecte cu lupă, pensetă și riglă. Nici nu mă așteptam altfel, toate celelalte produse sunt ge-ni-a-le pentru drumurile cu mașina sau avionul, pentru momentele în care mergeți împreună cu cei mici la restaurant sau terasă (și vă doriți ca restaurantul sau terasa să rămână totuși în picioare după ce treceți voi pe acolo) sau pentru zilele în care ploaia sau frigul vă țin înăutruntru în hotel, pensiune sau autorulotă. Cutia pentru insecte este însă partenerul ideal de explorare, de observații, de descoperiri – și până la urmă, despre asta este vorba în vacanțe. Așa că luați-vă copilul de mână și explorați, explorați, explorați toată vara!
*** Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Micostore.ro, un magazin online de jucării, jocuri, produse de papetărie și cărți pentru copii de unde, știți și voi, îmi fac des cumpărăturile pentru cel mic. Textul de mai sus reprezintă, ca întotdeauna, părerea mea sinceră și autentică despre produsele menționate, pe care le-am primit spre testare și cu care ne-am tot jucat, pentru ca eu să pot scrie despre ele cât mai pertinent pentru voi.
https://footballwhispers.com/blog/22bet-promo-code/ – убить человека
Orgulhamo-nos de servir clientes de diversas origens etnicas e consideramos a nossa missao a promocao da sua integracao na vanguarda dos negocios europeus. Adaptar-se rapidamente as flutuacoes da industria e enfrentar varios desafios sao essenciais para a nossa abordagem. Alem disso, defendemos uma etica profissional rigorosa, acreditando que sao essenciais para uma cooperacao frutifera. Nossos servicos sao adaptados para atender as necessidades especificas de clientes internacionais e podem ser ainda mais personalizados mediante solicitacao individual.
Dinamica
Num cenario global em constante evolucao, a Regulated United Europe permanece agil e reativa. Priorizamos a eficiencia para honrar o tempo de nossos clientes, prestando prontamente servicos corporativos, contabeis e juridicos. Em meio a volatilidade, a agilidade de uma empresa define seu sucesso, e estamos comprometidos em fornecer um servico de qualidade no menor prazo possivel. Assim, nos esforcamos para responder a todas as duvidas dos clientes em poucas horas.
The Czech Republic offers a strong industrial base and excellent logistical opportunities for companies interested in manufacturing and exporting. Important aspects for opening a branch in the Czech Republic include:
• Central European location: Ideal for organising production and distribution of goods throughout Europe.
• Developed infrastructure: High quality roads, railway and air routes.
• Skilled labour force: Availability of technically savvy and multilingual labour.
Conclusion: Estonia, Lithuania, Ireland and the Czech Republic represent attractive options for companies looking to expand their operations in Europe through the opening of branch offices. Each of these countries offers unique advantages that can be utilised depending on the specifics and needs of your business.Choosing the right country and understanding local conditions will be key to successful integration and long-term growth in the European market.