Copilul MeuLa JoacăRecomandări

10 idei de cadouri pentru Paște de la Smyk + concurs cu vouchere!

Am luat în geantă noul catalog Smyk cu oferte pentru Paște și am pornit, cu iubitul și cu băiețelul de 3 ani, în cel mai apropiat magazin Smyk, din Mall Promenada, să căutăm cadouri de Iepuraș. Iată recomandările noastre!

 

Când vine vorba de jocuri, jucării și cadouri, am un băiețel care știe foarte bine ce vrea și care nu pierde timpul: se duce direct la raionul de basculante, betoniere, drujbe, șuruburi și bormașini, în 5 minute a ales și în alte 30 de secunde se prezintă la casă, ”ca să plătim și să fie jucăria noastră” (avem noi o regulă de bază atunci când mergem împreună în orice magazin mare, că niciun obiect de acolo nu este al nostru decât după ce îl plătim, ca să fim siguri că nu desface, rupe sau trântește nicio jucărie înainte de a o achita).

Și totuși, chiar dacă s-a mișcat destul de repede, tot am petrecut cam 45 de minute, ieri după-amiază, în magazinul Smyk din Mall Promenada, ca să alegem un cadou de Paște pentru vărul lui – și bineînțeles, un cadou pentru el, că nu se putea altfel. Eu plecasem de acasă cu temele făcute, după ce am consultat catalogul Smyk ca o tocilară, cu pixul roșu în mână (voiam un Monster Truck pentru verișor și haine de primăvară pentru Mircea, iar Dorin voia să își cumpere al 37-lea Lego, că au reduceri foarte bune în perioada asta și 36 de seturi i se par prea puține), dar na, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din Smyk, așa că au fost cumpărate zero haine și două drujbe, pentru că aparent de asta ai parte când toddlerul casei este obsedat de construcții și reparații.

Vă las mai jos 10 idei de cadouri pentru Paște de la Smyk, care mi s-au părut excelente pentru copiii mici (și foarte variate, veți regăsi în lista de mai jos idei pentru orice copil aveți, fie că este pe stilul constructor, artist, migălos, fie că iubește jocurile de rol sau de exterior, fie că îi plac hainele sau bicicletele). În plus, între 11-25 aprilie, în magazinele Smyk sunt reduceri de până la 50% la haine și încălțăminte pentru copii, jocuri și jucării, seturi LEGO, biciclete, trotinete și jucării de exterior, așa că vă invit să consultați și voi catalogul online Smyk cu oferte pentru Paște ca să vedeți ce vi se potrivește de acolo.

Și ca să vă motivez, să știți că am dat drumul, pe Instagram, unui concurs unde punem la bătaie două vouchere la Smyk în valoare de 200 de lei fiecare – puteți să le câștigați și apoi să le folosiți în orice magazin fizic Smyk, așa că fuga pe Instagram ca să vă înscrieți!

Hai să vedem cele 10 idei de cadouri pentru copii, numai bune de oferit de Paște!

1. Seturi Lego pentru toate vârstele.

În casa noastră, seturile Lego sunt foarte apreciate de latura masculină (latura feminină, reprezentată de mine și de labradorul familiei, le cam urăște pentru că nu e zi să nu călcăm pe câte o piesă, și vă jur că nimic pe lumea asta nu este mai dureros). Mircea a primit primul său set de Lego Duplo la un an și câteva luni (un tren cu litere și cifre), iar de atunci am strâns o ladă întreagă, cu care el își construiește zilnic pupeze, castele, poduri, grajduri pentru cai, drujbe și dispozitive pentru scărpinat câini (pe care încearcă apoi din răsputeri să le folosească pe Sansa, ce nici nu vrea să audă de așa ceva, evident).

La Smyk am găsit și Lego Duplo, cel care este destinat copiilor mici, începând cu un an și jumătate, dar și Lego Friends, Lego City și Lego Tehnic, pentru copiii mai mari sau pentru tăticii acestora – nu pot să vă zic admirația lui Dorin pentru un Lego Friends destinat copiilor peste 6 ani, cu toate ”ingredientele” necesare unei piețe de Street Food, mai că am plecat cu el acasă după noi. Până la urmă am spus ”pas” de data asta seturilor Lego, pentru că, o să vedeți, altceva a fost votat fără drept de apel.

2. Jucării Paw Patrol pentru micii fani care intră în delir când aud de Patrula Cățelușilor.

Mircea nu s-a uitat în viața lui la un episod din Patrula Cățelușilor, dar este înnebunit după Chase, Marshall, Skye și restul ”pupperilor”, cum le zice el – probabil că la pasiunea asta a contribuit și faptul că la grădiniță copiii mai mari vorbesc des despre Paw Patrol. Așa că de ceva vreme, pentru noi este destul de clar: tricoul are un Paw Patrol pe el? Va fi purtat. Ghetele de iarnă sunt oribile, dar sunt branduite Paw Patrol? Vor fi încălțate fără comentarii. Jucăria oferită de musafiri este legată de Paw Patrol? Va fi iubită instant. Nu, pe bune, sunt în stare să ofer mamelor care mă întreabă ”Cum să îl mai conving pe copil să se îmbrace, că alerg după el prin casă câte o oră?” un singur sfat pertinent de parenting: ”Luați-le ceva cu Paw Patrol și ați terminat chinul”.

La Smyk am pus ochii pe un vehicul de pompieri Paw Patrol cu o figurină Marshall și pe un turn cu 3 figurine din patrulă, toate reduse – dar o să găsiți, dacă mergeți într-un magazin fizic, o secțiune întreagă cu mai multe rafturi pline de celebri cățeluși (care își fac prezența inclusiv la raionul de haine și încălțăminte).

3. Seturi de plastilină Play-Doh.

Adică, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai frumoase, viu-colorate și rezistente plastiline pe care le-am testat până acum alături de Mircea. Am avut Play-Doh cam un an de zile – și le-am fi avut mult mai mult timp dacă nu ne-am fi făcut un obicei din a le lăsa desfăcute peste noapte, până s-au uscat. La Smyk am găsit un raion plin de seturi Play-Doh, dintre care mi-a rămas gândul la cel din fotografia de mai sus – un Play-Doh Kitchen (Fabrica de Ciocolată) cu tot felul de forme, un mini-blender, o ”mașină” de făcut bomboane și jeleuri, cu 5 borcănele Play-Doh incluse. Eram destul de aproape de a alege-o pe aceasta, dar pasiunea pentru construcții a fost mult mai mare decât cea pentru modelat plastilină.

4. Jucării de exterior pentru vara care se apropie.

Sunt plasate și strategic, la intrarea în magazin, așa că nu le veți putea ignora prea ușor. Copiii mici vor remarca imediat aparatele pentru făcut baloane (alături de sticlele uriașe, colorate, cu rezervă de lichid pentru baloanele perfecte). Se numesc Bubble Factory și le-am pus pe lista pentru această vară, când vom petrece zile lungi la curte alături de un bebe mic, un toddler mare și un câine leneș – și da, pentru cei care au această curiozitate, aș cumpăra oricând lichidul acela special pentru făcut baloane, fiindcă nu reușesc niciodată să nimeresc proporția potrivită de apă și săpun ca să îl pot face acasă (iar dacă nu ai nimerit raportul ideal, baloanele se sparg imediat, spre disperarea copiilor din dotare – chiar vreți un motiv în plus pentru un tantrum? Aham, mă gândeam eu.)

5. Jocuri de societate.

Mircea a prins gustul boardgame-urilor încă de când era foarte mic – cam pe la 2 ani și 3-4 luni a primit primul lui joc cu planșă și cu zar, un joc de cooperare conceput special pentru vârste mici, iar de atunci am mărit colecția cu încă alte 4-5 seturi. Încă este prea mic, mult prea mic pentru un Monopoly cinstit, dar la Smyk veți avea din ce să alegeți – au un perete întreg cu astfel de jocuri numai bune de scos pe masa din bucătărie, într-o după-amiază ploioasă.

6. Păpuși-Bebeluși.

Mircea n-a fost niciodată atras de păpuși sau plușuri – altele par să îi fie interesele deocamdată – și nici nu l-am văzut interesat de ele prin casele prietenilor noștri care au fetițe, și prin urmare o paletă variată de păpuși mari și mici. Ei, dar fast-forward la ziua de ieri, când Mircea a dat nas în nas cu o păpușă-bebeluș de la Smyk, mare, dolofană și foarte realist realizată și s-a oprit brusc: ”Așa o să arate și surioara?”, a întrebat, arătând spre burta mea foarte însărcinată. ”Da, cam așa o să arate, puiule”. A stat mult să privească păpușa-bebeluș, a atins-o, a mângâiat-o, m-a mai întrebat de câteva ori dacă așa va arăta și Bebe Z. – mi s-a părut foarte interesant felul în care l-a captivat și, chiar dacă nu a ales-o (eram 100% sigură că o va alege, așa de fermecat părea), m-a pus pe gânduri: s-ar putea să fie o idee foarte bună o astfel de păpușă pe care să exersăm luatul în brațe, mângâiatul, hrănitul, purtatul în sistem și îngrijitul bebelușei care este pe drum.

7. Vehicule și Monster Trucks.

 

Ei, dragilor, la rafturile acestea ne-am blocat și cu greu am reușit să le depășim. Și asta pentru că oferta celor de la Smyk pentru copiii înnebuniți după excavatoare, basculante, mașini, Monster Trucks și mașini de pompieri este mai variată decât poate să ducă un copil de 3 ani, care ar vrea să plece acasă cu toate. Mircea a stat mult, mult timp în brațe cu un camion de pompieri roșu aprins, apoi l-a schimbat cu un set de excavator și camion, l-a lăsat și pe acesta jos pentru un vehicul cu figurină Spiderman și până la urmă a clacat și a renunțat la toate pentru un set de scule cu bormașină, drujbă, pistol de capsat și o serie întreagă de șuruburi, piulițe și șurubelnițe. Dar vă spun cu mâna pe inimă: aveți din ce alege dacă v-a ales, la rândul lui, un copil-constructor, pasionat de roți, motoare, inginerii și mecanisme.

8. Biciclete de echilibru, triciclete fără pedale, trotinete și skateboard-uri pentru copii.

Adică tot ce au nevoie atunci când vor să iasă în parc (și tot ce veți căra voi, literalmente, cam jumătate din respectivul parc, atunci când copilul este mic și obosește repede; când copilul este mai mare, nu veți mai căra nimic, dar de-abia vă veți putea ține după el, la cât de rapid va zbura pe aleile parcului pe o bicicletă, trotinetă sau tricicletă).

Mie mi-a plăcut mult bicicleta fără pedale de la Kinderkraft (o găsiți și în catalogul Smyk), iar motocicleta ride-on Nod mi-a adus multe amintiri cu piticul nostru, care a mers pe așa ceva un an întreg, cu mare încântare, străbătând parcurile și micul nostru cartier în lung și-n lat. Pentru părinții de copii care au împlinit deja un an și jumătate, o astfel de motocicletă din plastic mi se pare ideală – pentru că după ce copilul crește, va face foarte frumos și ușor trecerea către o bicicletă de echilibru fără pedale.

 

9. Jucării interactive.

Lui Mircea îi plăceau foarte mult când era mic și învăța să vorbească – noi am avut tot un iepure vorbitor cu care piticul se conversa îndelung pe când avea cam un an și jumătate, așa că iepurașul interactiv Betsy mi-a trezit niște amintiri tare dragi. Dar dacă nu vă plac foarte mult jucăriile interactive (unele sunt realmente enervante, noi nu am putut să-l suportăm pe Cățelul Burtică, de exemplu, și îmi amintesc foarte clar că am ascuns o Rățușcă Dansatoare pentru că ajunsesem să îi visez melodia), am găsit la Smyk o mulțime de plușuri, ursuleți pentru somn sau fotolii de pluș pentru bebeluși.

10. Haine de primăvară.

Vedeți voi, eu de asta plănuisem, inițial, să intrăm în Smyk – pentru haine de primăvară, ca să nu mai mor încet de nervi când văd că flăcăul insistă să poarte aceeași unică pereche de ghete de ploaie cu care intră prin toate nămoalele și bălțile. Am găsit o mulțime de lucruri frumoase la Smyk – hanorace, salopete, pantaloni comozi, papuci de interior, adidași și teniși adorabili, pijamale confortabile. Iar pentru fetițe (o secțiune în care voi intra curând), niște rochițe pastelate foarte frumoase, simple și lejere (urăsc volanele și toate briz-brizurile care încarcă de obicei hainele de fete și le fac atât de greu de îmbrăcat și purtat).

Din nefericire, Mircea învățase atât de bine regula noastră potrivit căreia are voie să aleagă din magazin ”un singur obiect și doar unul”, încât s-a plimbat printre rafturi trăgând după el setul lui uriaș de constructor și spunând ”Nu nu, nu vreau nimic, am ales deja” la tot ce încercam să-i arăt. Degeaba îi spuneam că hainele le luăm extra, în plus față de jucăria pe care a ales-o, cred că în mintea lui avea impresia că orice haină am cumpăra, trebuie să renunțăm la setul cu drujbă – așa că a rămas de nezdruncinat: ”Nu vreau nicio bluză. Niciun adidas. Am ales deja. Știu ce vreau. Hai la casă, mami, să plătim!”.

***

Sper că recomandările de mai sus o să vă ajute să faceți alegeri potrivite pentru cei mici și prietenoase cu bugetul vostru de Paște. Nu uitați că între 11-25 aprilie, în magazinele Smyk sunt reduceri de până la 50% la haine și încălțăminte pentru copii, jocuri și jucării, seturi LEGO, biciclete, trotinete și jucării de exterior, așa că vă las aici încă odată linkul către catalogul online Smyk cu oferte pentru Paște ca să vedeți ce vi se potrivește de acolo.

Și nu uitați de concursul nostru de pe Instagram, unde punem la bătaie două vouchere la Smyk în valoare de 200 de lei fiecare – înscrierile se fac doar pe Instagram, așa că vă aștept acolo cu drag!

 

*** Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Smyk România și reprezintă, ca întotdeauna, părerea mea sinceră și autentică despre experiența de acolo.

 

 

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *