La Joacă

Sticker Story: activitate creativă cu abțibilduri, acuarele și multă imaginație (1.5 – 2.5 ani)

Azi avem ceva tare fain în program: Sticker Story, adică o activitate care mi-a trăsnit prin minte când mi-am dat seama că 1. am reușit să terminăm Sticker Book-ul de la Usborne din scoarță în scoarță, ceea ce este o mare problemă și 2. că am cumpărat o mulțime de abțibilduri cu animale, insecte și plante în care încă n-am intrat, ceea ce ne rezolvă problema anterioară. Cu niște pensule și acuarele i-am pictat flăcăului un peisaj cu o pajiște plină de flori într-o zi însorită de vară, un copac, un tufiș cu zmeură, o potecă, și apoi ne-am distrat lipind albine și bondari pe flori, punând în copaci veverițe, frunze și ghinde, melci pe trunchiul copacului, un urs simpatic lângă tufișul de zmeură, fluturi și omide și gândăcei.

Sticker Story asta este de fapt, o poveste simpatic desenată de părinte cu ajutorul acuarelelor, creioanelor colorate sau cariocilor, un context potrivit pentru ca piticii să îi poată adăuga abțibildurile din dotare. Dacă aveți pe acasă abțibilduri cu mașini, camioane, biciclete, tramvaie etc, le puteți desena copiilor o stradă de oraș și apoi să îi îndemnați să lipească pe stradă mijloacele de transport. Sau poate aveți scoici, melci, stele de mare și pescăruși, așa că le puteți desena o plajă însorită pe care să o populeze cu stickere.

Eu am zero talent la desen și am pictat repede peisajul de mai jos în timp ce flăcăul dormea de prânz, iar când s-a trezit ne-am apucat de joacă. Să vă mai spun că partea cu pictatul a fost super relaxantă și pentru mine, mai ales după ce mă chinuisem aproximativ 90 de minute să îl culc de prânz? Dacă mă auziți că mă apuc de mandale, trimiteți întăriri.

Hai să vă arăt mai jos, pas cu pas, cum am făcut acest Sticker Story simpatic.

❗ Ca de fiecare dată, insist să nu lăsați bebelușul sau copilul singur la joacă, să îl supravegheați în permanență și să îl ghidați atunci când nu reușește să facă ce își propune și începe să se frustreze.

Nu uitați să aruncați o privire pe contul meu de Instagram, unde postez în fiecare zi și explic mult mai detaliat, în Stories, cu multe clipuri, cum se fac aceste jucărele senzoriale. Spor la joacă tuturor și aștept imagini de la voi cu toddlerii în acțiune. ?

 

Tag-uri:

Un comentariu

  1. buy generic quetiapine 50mg – order quetiapine 100mg for sale buy eskalith paypal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *