Am fost la cursuri în cele 9 luni de sarcină, ohooo, dar la câte cursuri n-am fost! Cursuri de puericultură, de diversificare clasică și autodiversificare, de prim ajutor pentru bebeluși, de alăptare și Lamaze, de educație sexuală și de educație cu blândețe, ce să mai, am bifat tot ce era de bifat prin târg cu burta mea mare și curioasă. Mă duceam la toate așa, legănat, pâș-pâș, ca elefantul din cântec, mă așezam icnind pe scaunelele incomode, mângâiam burta, ascundeam un mic râgâit provocat de arsurile groaznice din ultimul trimestru și ascultam ca o tocilară, gândindu-mă că gata, fac ce trebuie, bineînțeles că o sa fiu o mamă genială după cursul respectiv. Pfai de mine, watch out, Super Mom se naște chiar în aceste momente.
Cum să va zic, cursurilor ăstora le lipsește grav, graaav, partea practică realistă. Bineînțeles, am învățat cum se pune un scutec unui bebeluș, cum i se face baiță, cum se șterge la ochi și cum se scot mucii, dar una e sa faci lucrurile ăstea cu un prunc docil de câteva zile, câteva săptămâni, hai, 3-4 luni, și alta e socoteala când ai pe mâini o Bisisică de un an al cărei scop primordial este să se ridice, să alerge, să se târască, să ajungă la câine, la prize, la cabluri și să se arunce în cap cât mai des.
De aceea, propun organizatorilor de astfel de cursuri să ia în considerare și următoarea programă, mult mai potrivită de altfel pentru părinții de bebeluși 6+:
1. „Cum punem un scutec unei caracatițe”, curs practic sponsorizat de Pampers Pants 12, scutecele cu 12 picioare.
2. „Cum tragem un body peste un crocodil înfometat”, varianta cu body-ul intrat la apă, strâmt și cu capsele stricate. Examenul se va da cu proba eliminatorie „Pune ștrampi de lână unei capre”.
3. „Eu și purcelul meu – acceptând viața cu terci și bucăți de sfeclă în cap”. Un curs pentru părinții care au ales autodiversificarea. Bonus pentru cei care trec examenul: un set de trafalet + lavabilă pentru a vopsi bucătăria după ce copilul împlinește un an și jumatate, veți avea nevoie de asta.
4. „Cum să nu ieși pe stradă complet hăulită” – seminar practic pentru mame care ies în parc cu paste în păr, griș pe tricou și bale de bebeluș peste tot.
5. „Prietenul meu, Piranha” – curs de tip yoga pentru sporirea răbdării fizice și a zenului atunci când bebelușul din dotare mușcă cu toți cei 6 dinți fix de una dintre alunițele mamei. Opțional, se poate participa la seminarul „Cum să nu simți durerea atunci când bebelușul te trage tare de un fir de păr de la tâmplă” sau la atelierul „Rezist când îmi iau un pumn în nas”.
6. „Pilates la 90 de grade”, unde 90 de grade reprezintă poziția permanentă a corpului mamei îndoit de mijloc când bebelușul începe să se ridice și să umble.
7. „Negociere blândă”, curs practic despre cum să gestionezi urletele ca din gură de șarpe care se pornesc când celui mic tocmai i-ai luat din mâini un cablu, un carton, o piatră sau orice obiect mic și murdar care prezintă pericol de înecare. Nota bene pentru părinții care au și câini: NU SE PUNE dacă în permanență scoateți patrupedul la înaintare ca să îi distragă atenția bebelușului, chiar dacă funcționează de fiecare dată.
Pentru orice alte sugestii sau propuneri, organizatorii de cursuri mă pot contacta oricând, eu o să le răspund, ca orice mamă, în 5-7 zile lucrătoare. Poate.
Voi ce fel de cursuri ați adăuga pe lista de mai sus? Lăsați-mi un comentariu!
Kelsey JL, Gammon MD and John EM 1993 Reproductive factors and breast cancer buy priligy