După NaștereMom Enough

Mamelor, e OK dacă realitatea voastră post-partum nu e ca a mămicilor „trending” pe Instagram.

Am tot văzut, în ultimele luni, fotografii cu diverse mame de pe Instagram, făcute la câteva zile post-partum. Păr perfect pieptănat, unghii impecabile, neciobite, o rochie fabuloasă, care venea ca turnată, sau un halat din mătase nonşalant aruncat peste o pijama fină. Case perfecte, cu parchetul sclipind de curățenie şi cu revistele şi suculentele aranjate minuțios pe birouri lună. Canapele fără vomă de bebeluş. Bucătării cu blaturile curate şi chiuvetele goale, cu plite sclipitoare.

Dacă asta, chiar asta este realitatea lor, mă înclin şi le admir, şi vreau şi eu ce au fumat ele.

Dar ce voiam să vă spun, mame dragi, e că de cele mai multe ori, nu asta este realitatea post-partum. Nu, oh nu, realitatea post-partum este cu regurgitare de bebeluş pe bluze şi pe fotoliu, cu bucătării pline de biberoane, sterilizatoare, pompe de sân, SNS-uri şi vase murdare, cu scutece şi fineturi aruncate de-a valma şi cu părinți încercănați, în pijamale şifonate, cu pete de la micul dejun de ieri pe ele. Realitatea post-partum nu prea are vreme de aranjat suculentele şi de asortat bentițele cu brățările. Realitatea post-partum este cu duşuri rapide şi cu sfârcuri care dor ca dracu’ şi cu chestii care se scurg din tine prin cel puțin un orificiu.

Aşa că, mamelor, dacă au trecut 5 zile, 10 zile, 5 săptămâni, 10 săptămâni de la naştere, şi voi stați tot în pijama boțită, cu părul nepieptănat, cu unghiile nefăcute şi ale naibii suculente neudate, e OK. E cât se poate de OK. E normal, e real, e autentic. Luați-vă cât timp aveți nevoie ca să vă reveniți. O să vină, din nou, şi vremea rochiilor frumoase, şi vremea asortărilor, şi vremea în care haosul se calmează şi părul străluceşte din nou. Toate la timpul şi în ritmul lor, autentic, real.

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *