La JoacăMom Enough

GIVEAWAY Sunny Side Up + PlayHut ❤️

Când Mircea a împlinit un an, n-am făcut ședință foto și nici trash the cake. Nu i-am tăiat moțul și nici n-a avut tăviță de pe care să își aleagă stilou, stetoscop sau bani. N-a avut nași, ursitoare, photo booth, nu i-am luat tort baby friendly raw-vegan cu figurine din Frozen și n-am avut nici DJ. Pe unele nu le-am vrut, că nu ni se părea că ne reprezintă, de altele n-am avut bani, iar pentru altele ne-am trezit cam târziu (aparent, nowadays multe petreceri de copii se plănuiesc cu luni de zile înainte, ceea ce subsemnata habar n-avea, obișnuită cu propriile ei zile de naștere, unde organizarea se rezuma la un ”Băgăm niște bere și clătite la mine? Fac cheesecake, veniți!”).

Dar pentru Mirc am găsit un loc fermecător, care mi-a căzut cu tronc imediat ce am văzut fotografiile din interior și exterior, unde am reușit să adun aproape toți oamenii noștri preferați la un loc. Mirc a patrulat de-a bușilea prin toate camerele, a ros și a lins toate jucăriile de acolo, a avut în jur bunicii, vreo 15 prieteni, dintre care unii o știu pe mă-sa de când avea 14 ani, și o ceată de copii, copiii noștri, care s-au fugărit prin jurul lui până au căzut lați. A primit trei lingurițe de frișcă de pe tortul lui cu iaurt, căpșuni și, șoc-și-groază, zahăr, a făcut primii lui pași înspre un prieten (fun fact, prima oară l-am simțit mișcând în burtă când eram gravidă și vorbeam la telefon cu același prieten), a molfăit o cariocă și a fugărit un balon albastru. Noi, adulții, am băut cafea bună, am mâncat pizza delicioasă, am ronțăit sărățele și ne-am mirat cât de mult timp a trecut de la petrecerile noastre din liceu. A fost o zi minunată, am simțit că nimic, nimic nu am fi schimbat la ea. Se întâmpla în februarie, înainte ca pandemia să modifice complet cursul zilelor, weekendurilor, ieșirilor și petrecerilor copiilor noștri.

Am făcut petrecerea la PlayHut, un loc de joacă și petreceri pentru cei mici, un spațiu primitor, cald și atent gândit pentru bebeluși și toddleri, dar hei, și pentru părinții lor. PlayHut este o mică afacere de familie pusă pe picioare de Carmen Grigore, o mamă de doi care și-a dorit, încă de la început, să construiască un altfel de loc de joacă, luminos, curat, aerisit, cu jucării de calitate și o cafenea cu cafea de specialitate pentru părinți integrată în spațiul de joacă. ”Am constatat când am stat acasă cu copiii cât este de greu pentru mame să socializeze, cât de ușor se instalează izolarea și singurătatea. De aceea am gândit PlayHut, ca un loc plăcut, unde părinții să poată respira câteva minute la o cafea sau un ceai. De asemenea, pot citi o carte așezați comod pe un puf. Da, avem și cărți de parenting sau dezvoltare personală pentru adulți. Știm, din experiență, că cei mici nu vor să stea undeva izolați de părinți, de aceea, la noi zona de cafenea se îmbină natural cu spațiul de joacă”, spune Carmen despre PlayHut.

PlayHut a fost deschis în luna decembrie 2019, așa că eu am organizat întâmplător una dintre primele petreceri de acolo, dar de asemenea, asta înseamnă că pandemia a venit peste ei când nici nu se așezaseră bine lucrurile și programările. Mica afacere a trebuit să se reorganizeze, replieze, să aplice reguli stricte și de neîncălcat. ”În această primăvară, după lockdown, a fost nevoie să ne mișcăm repede cu amenajarea unei terase, deoarece planurile pe care ni le făcusem înainte de pandemie se bazau mult pe zona din interior. După redeschiderea post-Covid am pregătit o zonă exterioară, cu activități senzoriale pentru copii (joaca cu apă și nisip), tobogan și balansoar, și câteva canapele comode pentru părinți. Am elaborat un set de reguli de prevenire a Covid-19 pentru personalul PlayHut și respectăm normele impuse teraselor. Avem spații generoase între mese, dezinfectăm mesele și scaunele după fiecare folosire, dezinfectăm jucăriile de afară de cel puțin 2 ori pe zi, la fel procedăm și cu grupul sanitar sau clanțele. Preferăm plata cu cardul și dezinfectam POS-ul după fiecare folosire. Oferim dezinfectant în mai multe puncte (pe teresă, la baie, la bar). Pentru petreceri private cu mai puțin de 20 de participanți oferim și interiorul, iar după fiecare petrecere dezinfectam toate suprafețele care pot fi șterse și folosim lampa UV pentru restul. E de la sine înțeles că masca a devenit accesoriu nelipsit, purtată corect, iar toți cei care lucrează la PlayHut sunt deosebit de atenți la igienă.”

Mie tocmai aceste replieri ale micilor afaceri mi se par foarte importante și de lăudat în perioda asta. Pentru că ceea ce mi-ar plăcea să înțelegem cu toții este că există totuși opțiuni în jurul nostru la care putem apela fără să ne punem în pericol, pe noi și pe cei dragi nouă. Există variante, există soluții, există locuri în care putem merge și în care să bem o cafea, să ni se joace copiii, să mănânce o felie de tort și să se fugărească alături de prietenii lor. Există antreprenori care încă pun preț pe siguranță, protecție, grijă. ”Noi încurajăm purtarea măștii inclusiv la exterior, dacă nu se poate menține distanța de 1.5-2m față de persoane necunoscute. Avem și oferim clienților, dacă au nevoie, măști chirurgicale pentru copii sau adulți. De aceea chiar ne-am modificat și sigla și le-am pus mască copiilor”, mi-a mai spus Carmen. 

Puteți vedea mai multe imagini din PlayHut aici, în galeria lor.

Giveaway Sunny Side Up + PlayHut ❤️

Mă bucur mult să pot oferi, și comunității de pe Facebook, și celei de pe Instagram, un voucher de 250 de lei care poate fi folosit în PlayHut la ce vreți voi – petrecere, consumație, achiziții de abonamente. Puteți participa la Giveaway pe Facebook, pe Instagram sau pe ambele platforme, dacă vreți mai multe șanse de câștig. Ce trebuie să faceți:

Dacă vreți să participați pe Facebook, trebuie să dați like paginilor de Facebook Sunny Side Up și PlayHut, să dați LIKE acestei postări și să dați tag într-un comentariu la încă doi prieteni care ar putea fi interesați de acest concurs.

Dacă vreți să participați pe Instagram, trebuie să dați like conturilor SunnySideUp.ro și PlayHut, să dați LIKE acestei postări și să dați tag într-un comentariu la încă doi prieteni care ar putea fi interesați de acest concurs.

Mai multe comentarii (cu tags diferite, bineînțeles), mai multe șanse de câștig, eu le voi contabiliza pe toate, dar le voi lua în considerare doar pe cele care respectă regulile de mai sus ale Giveaway-ului. Concursul pornește astăzi, 22 iulie, și va dura până sâmbătă, pe 1 august, la miezul nopții, iar eu voi anunța câștigătorul luni, pe 3 august, printr-o aplicație de tip Random. Voucherul va fi valabil 1 an, cu posibilitate de prelungire dacă lucrurile nu revin cât de cât la normal (dar să sperăm că nu va fi cazul).

Share-urile pe Facebook și Instagram vor fi tare, tare apreciate.❤️

 Vă țin pumnii și vă doresc zile frumoase, însorite, cu alegeri înțelepte și responsabile pentru voi și cei pe care îi iubiți.

 

 

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *