Copilul MeuDin BucătărieLa Joacă

REVIEW Learning Tower Leea – turn de învățare multifuncțional + cupon de reducere

Au trecut două luni de când Mircea folosește zilnic turnul de învățare Leea, așa că pot în sfârșit să îi fac un review complet și onest, așa cum mulți dintre voi mi-au cerut încă de când l-am cumpărat. L-am ales după alte două luni de documentare, research făcut printre producătorii de learning towers din România, sute de review-uri de la mame căutate pe grupurile de suport pentru părinți și niște zeci de emailuri back-and-forth trimise la mai multe firme producătoare, în care le bombardam cu întrebări despre siguranță, controlul calității și rezistență în timp. Din articolul de mai jos veți afla de ce am vrut să cumpăr un turn de învățare, de ce am ales Leea Toys, dacă sunt mulțumită de produs, cât de des îl folosim, cum se înțelege Mircea cu el, cât de sigur este, ce facem cu ajutorul turnului, dacă și-a meritat banii și dacă regret achiziția făcută.

Acest articol nu este unul plătit, turnul nostru Leea a fost cumpărat chiar de noi și pentru că nu ne dau banii afară din casă soluția pe care am găsit-o a fost să organizăm o chetă printre prietenii noștri: de ziua lui Mircea, când a împlinit un an, i-am rugat pe toți să nu îi aducă cadouri, ci mai degrabă să contribuie la achiziția acestui learning tower. Am pus la un loc toți banii de la ei, am mai completat și noi, am folosit un cupon de reducere de pe Instagram și în iunie, turnul era la noi acasă.

Începem rubrica #AmTestat, haideți să vedem un review complet al turnului de învățare Leea!

De ce am vrut să îi iau lui Mircea un turn de învățare?

Mereu am vrut să îi pot oferi lui Mircea ocazia de a-și exersa independența, autonomia, de a explora și de a (se) descoperi. Am vrut să îl las mereu să încerce, să testeze, să facă lucrurile (cât mai) de unul singur, iar eu să îi fiu bineînțeles sprijin și ajutor. Am căutat să nu-i îngrădesc curiozitatea naturală, să nu îi impun limite inutile, să nu-i spun ”nu” doar pentru că mie mi-ar fi mai confortabil decât să-i spun ”da” și, în general, mi-am dorit ca, între limitele clare pe care i le-am setat și care țin de obicei de siguranță, să aibă toată libertatea de a experimenta și de a încerca. Copiii iubesc să imite, sunt interesați de viața noastră de adult și își doresc să fie implicați în activitățile noastre, chit că noi spălăm o roșie, facem o plăcintă, schimbăm un bec sau periem câinele. Paranteză: mai ales asta cu periatul câinelui am observat că este mereu mare hit.

Turnul de învățare exact asta face, îi oferă copilului posibilitatea de a participa la treburile casei și la activitățile zilnice ale părintelui chiar de la nivelul acestuia, dezvoltându-i celui mic încrederea în sine, abilitățile cognitive și practice, implicarea în treburile și rutina gospodărească a familiei.

Recunosc, dincolo de aceste aspecte, am fost recunoscătoare să primesc și eu o mână de ajutor: de pe la 10-11 luni Mircea nu mai voia în ruptul capului să stea în țarcul lui, în scaunul de bebe sau în balansoar atunci când trebuia să gătesc sau să spăl ceva rapid prin bucătărie, nu mai voia nici să se joace pe jos, ci voia doar să vadă ce tot fac eu acolo sus, pe blat, așa că spălam vase cu el supărat și prins de pantalonii mei (mi i-a și dat jos de câteva ori, trăgând cu ardoare ca să se cațere pe mine) sau îl luam în brațe și încercam să gătesc cu 10 kilograme de băiețel smucindu-se în toate direcțiile, către polonic, către cuțit, către unt și către ciorba care bolborosea pe aragaz. Voiam să îl implic în treburile mele astfel încât amândoi să ne simțim bine – dar hei, voiam ca și brațele mele să primească o mică pauză.

De ce un turn de învățare și nu un simplu scaun pe care să urc copilul, sau de ce nu îl urc direct pe blatul de la bucătărie?

Am fost întrebată acest lucru de zeci de ori și o să o spun iar și iar: din motive de siguranță. Nu vreau să aștept 2-3 ani până îl implic pe cel mic în treburile casei, iar la un an și 4 luni, cât avea Mircea când am cumpărat turnul, mi se pare încă prea mic ca să conștientizeze riscurile unei căderi de pe scaun sau de pe blat. În plus, ca orice toddler, este la vârsta la care se foiește, se întoarce, se răsucește, e într-o continuă mișcare și forfotă, și mi se pare de domeniul SF-ului să îi cer să stea cuminte pe scaun, în picioare, și să aibă grijă să nu alunece de pe el. Pe de altă parte, dacă ar sta pe un scaun sau pe blat, eu ar trebui să fiu mereu aproximativ cu o mână pe el, să îl sprijin, să îl țin, iar asta m-ar incomoda și m-ar încetini foarte tare. Un turn de învățare elimină această problemă cu totul, pentru că piticul este în siguranță acolo în turn, nu trebuie să stau cu mâna pe el, nu trebuie să îl țin, și putem amândoi să ne concentrăm pe activitățile noastre: să spălăm sau ștergem vase, să ștergem legume, să le pasăm cu furculița, să pregătim prânzul sau să ne jucăm. Bineînțeles, poate la toddlerii mai mari situația stă altfel și poate ei înțeleg mai bine că trebuie să fie atenți ca să nu cadă, dar eu nu voiam să îmi bat capul cu acest stres. Safety first, așa îmi place mereu să spun.

Pe scurt, după două luni de research, m-am oprit la turnul Leea pentru că sunt prea săracă să cumpăr ieftin și prea responsabilă ca să fac rabat la siguranță și calitate.

Pe scurt, după două luni de research, m-am oprit la turnul Leea pentru că sunt prea săracă să cumpăr ieftin și prea responsabilă ca să fac rabat la siguranță și calitate.

Pe scurt, după două luni de research, m-am oprit la turnul Leea pentru că sunt prea săracă să cumpăr ieftin și prea responsabilă ca să fac rabat la siguranță și calitate.

De ce am cumpărat turnul de învățare Leea și nu alt turn mai ieftin de pe piață? Ce oferă turnul Leea față de altele?

Pe scurt, după două luni de research, m-am oprit la turnul Leea pentru că sunt prea săracă să cumpăr ieftin și prea responsabilă ca să fac rabat la siguranță și calitate.

Pentru că sunt mereu atentă la banii noștri și la obiectele în care investim, am vrut să aleg o singură dată și bine, adică să iau un turn pe care nu va trebui să îl schimb o dată cu trecerea timpului. În plus, aș vrea să mai avem copii și îmi doresc să nu iau câte un turn pentru fiecare nou membru al familiei în parte, așa că trebuia să cumpăr un produs rezistent, durabil, sigur, care să poată fi moștenit de la un copil la altul. Mi-a plăcut că cei de la Leea folosesc placaj din mesteacăn, care am înțeles că este cel mai dens și cel mai potrivit pentru producerea micului mobilier, și că folosesc culori și lacuri pe baza de apă, non-toxice.

Dincolo de asta, m-a impresionat faptul că turnului i se poate adăuga un număr mare de accesorii și poate fi folosit nu doar ca turn, ci și într-o mulțime de scopuri: poate fi utilizat pe post de scaun înalt, i se poate pune măsuță pentru ca bebelușii să mănânce din el, i se pot aplica diverse panouri cu activități (tabla de scris, tabla magnetică, panourile senzoriale), poate fi așezat pe orizontală și folosit ca o măsuță cu scaun pentru când toddlerii vor să deseneze, picteze sau să facă activități, îi poate fi adăugată o placă de tobogan, poate fi folosit pentru a vă juca hockey pe masă, i se poate adăuga o placă lego sau un șevalet, o rolă pentru hârtie de desen sau o placă ce poate transforma turnul într-un standing desk. Aici puteți vedea pe larg mai multe detalii despre funcționalitățile acestui produs.

M-am gândit că e avantajos sau iau o astfel de piesă de mobilier care practic crește cu copilul și se poate adapta vârstei și nivelului său de dezvoltare. În plus, m-am gândit că va fi foarte eficient să pot adăuga diverse accesorii unui singur turn, decât să le cumpăr ca obiecte separate, și să am prin casă și un turn, și un șevalet, și o măsuță, și un tobogan. Totuși, locuim într-un apartament, iar turnul acesta ne oferă ocazia de a avea mai multe activități complexe pornind de la un singur obiect de mobilier compact. Dacă luăm în calcul toate aceste accesorii (pe care nu trebuie să le ia nimeni deodată, pot fi luate câte una la câteva luni, în funcție de etapa prin care trece copilul), turnul devine o piesă de mobilier cu un raport excelent între stilul său compact și activitățile menite să dezvolte diferitele abilități ale copilului – și o piesă de mobilier care, da, face toți banii, pentru că dacă am lua separat o măsută pentru copil, un șevalet, un scaun înalt pentru masă, un tobogan, mai multe plăci senzoriale sau magnetice, am ajunge la o sumă mai mare. Cred că v-ați dat seama deja că îmi place să fac economii.

Mai jos vă las un clip unde puteți vedea diferitele funcționalități ale turnului:

De la ce vârstă este potrivit un turn de învățare?

Eu am cumpărat turnul de învățare atunci când Mircea avea un an și 4 luni, dar asta doar pentru că am stat foarte mult să mă documentez și m-am răzgândit de foarte multe ori din cauza prețului mare. Om sunt și eu. Din punctul meu de vedere, turnul poate fi folosit cu succes din momentul în care bebelușul se ridică și stă bine în picioare, chiar dacă încă nu merge și stă doar sprijinit de mobile, pentru că tot atunci începe și el să fie curios în legătură cu treburile gospodărești, iar voi puteți să îi implicați în activitățile voastre. Turnul Leea poate fi cumpărat încă de la 6 luni, în cazul în care vreți să îl folosiți pe post de scaun înalt pentru diversificarea bebelușului sau în cazul în care vreți ca piticul să se distreze cu panourile senzoriale sau magnetice, sau cu oglinda cu bară. Mie mi se pare că adevărata sa utilitate începe cam de la 10-12 luni încolo, de când bebelușii încep să se țină bine pe picioare.

Ce fel de variantă de turn de învățare Leea avem noi?

Noi avem varianta clasică a turnului de învățare Leea, mărimea Medium, culoarea galbenă, iar când l-am cumpărat am luat un singur accesoriu la el, și anume toboganul cu placă de scris neagră. În aprilie, această formulă m-a costat 1.471,85 lei, dar pentru că aveam un cupon de reducere de 15% de pe Instagram, am scos din buzunar cu totul 1.251 lei. În prezent, modelul meu de turn văd că are 19% reducere pe Leea Toys, costă 1.046,54 lei, iar toboganul cu placă de scris neagră este 186 lei (dacă achiziționați turnul, primiți oricum gratuit o laterală acoperită cu folie neagră pentru cretă). Având în vedere că și eu am pentru voi acum un cod de reducere de 15% (vă povestesc mai jos totul), rezultă că voi ați ieși mai ieftin decât mine la această achiziție. Norocoșilor!

Ulterior, noi am cumpărat și husa din fetru de 71.68 lei, pentru că la vârsta lui Mircea mie mi s-a părut esențială o protecție în plus în partea din spate (revin mai jos cu detalii importante).

Este reglabil pe înălțime?

Da, are trei trepte de înălțime, placa de lemn pe care stă copilul poate fi pusă la trei înălțimi diferite, lucru de apreciat. Pentru că Mircea este foarte înalt pentru vârsta lui, l-am pus din start pe treapta cea mai de jos, de unde se descurcă foarte bine să spele vase, jucării, să paseze cartofii pentru piure cu furculița și să îmi mănânce mie compoziția de banana bread.

Poate Mircea să coboare și să urce singur din turn?

La un an și 4 luni, Mircea s-a urcat cu ușurință în turn (după ce i-am arătat noi o dată cum se face). De altfel, este palpitant și surprinzător să vezi acești toddleri cum învață în doi timpi și trei mișcări să se cocoațe peste tot. Mircea pune piciorul pe treapta turnului, se prinde cu mâinile de lateralele acestuia și se urcă în turn rapid. De coborât, întotdeauna îl ajut eu să coboare sau, dacă încearcă singur, stau mereu la prindere ca să evit accidentele.

Cât de stabil este? Riscă să se răstoarne? Este sigur?

Turnul este FOARTE stabil, asta mi-a și plăcut la el, că am urmărit multe clipuri cu produsul înainte să îl cumpăr și am văzut cât de masiv și trainic este. Din ce am citit la cei de la Leea, ei au proiectat turnul astfel încât punctele de contact cu solul să ofere o bază cât mai largă, iar întreaga greutate a turnului este permanent proiectată în interiorul acestei baze, chiar și la mici înclinări sau acțiuni ale copilului. Și acest lucru se vede, turnul este statornic, ferm, nemișcat – Mircea se mișcă încontinuu în el, se întoarce, se ridică, se așază, se întinde după mine și după Sansa, iar turnul este foarte stabil. Partea excelentă este că roțile sale nu sunt portante decât odată ce turnul este înclinat de un adult în vederea deplasării, adică ele nu ating pământul când turnul stă drept, cu copilul în el. Nu se hâțână nimic, nu se clatină nimic. Nu riscă să se răstoarne, din punctul ăsta de vedere nu am absolut nicio grijă. În plus, materialele din care este făcut sunt non toxice și nu există părți mici care ar putea fi înghițite.

A căzut Mircea din turn?

Nu s-a aruncat din turn niciodată, dar în prima săptămână de utilizare flăcăului i-au alunecat picioarele prin partea din spate a turnului și s-a ”scurs” din turn până jos, ceea ce pe mine m-a speriat enorm și mi-am dat seama că, cel puțin la vârsta și la nivelul lui de atenție, toddlerul meu are nevoie de o protecție suplimentară în partea din spate atunci când folosim turnul de învațare. În mod obișnuit, după cum se vede și în clipul de mai jos, la secunda 00:05, copiii sunt protejați în partea din spate de acea placă de lemn, ceea ce poate fi suficient pentru un toddler mai mare, dar pentru cei mici și mai puțin coordonați, sau pentru toddlerii de tip argint-viu, ca băiețelul meu, care se mișcă încontinuu, tropăie, dansează și se veselește în turn, placa aceea poate să nu fie suficientă – în cazul în care calcă puțin strâmb sau mai în spate, ei pot să alunece din turn și se scurgă până jos, alunecând pe sub placa aceea de protecție.

De aceea le-am scris celor de la Leea pentru un sfat, pentru că voiam ca turnul să fie un instrument 100% safe. Opțiunile au fost fie să închid complet și partea din spate cu o placă precum placa de tobogan sau plăcile senzoriale, ceea ce nu prea aș fi vrut, pentru că voiam să îi las totuși libertatea de a se urca și coborî din turn când vrea, fie să folosesc acea husă din fetru, care închide complet spațiul rezervat copilului – și practic cel mic nu mai are sub nicio formă unde să alunece, indiferent cât de mult dănțuiește și se zbânțuie în turn. Eu las husa din fetru desfăcută în partea din spate, Mircea se urcă în turn, eu o închid în spatele lui, iar când vrea să se dea jos i-o desfac din nou. Recunosc, câteodată îmi este lene să fac aceste manevre, așa că dacă băiețelul îmi cere să se urce în ”Tiuuuun! Tiuuuuun!” îl iau în brațe și îl urc direct.

Mi s-a părut important să vă menționez și acest aspect, pentru că este esențial ca în alegerea măsurilor de protecție în turn să nu se țină cont numai de vârsta copilului, dar și de nivelul lui de dezvoltare, de abilități, de coordonare, de cât de mult știm că se mișcă, se zbânțuie și se foiește. Pentru noi, încă niște luni de acum înainte, cea mai bună și safe variantă va rămâne aceasta cu husa din fetru. La un moment dat o vom da jos, dar nu chiar acum.

Cât de ușor se montează?

Ah, UȘOR! Pe site-ul Leea scrie că montajul se face în 15 minute și nouă fix atât ne-a luat. L-am asamblat cu ușurință, piesele s-au potrivit perfect, nu am avut ezitări, manualul de instrucțiuni este clar și simplu, iar noi de obicei avem două mâini stângi. Pont: asamblați turnul chiar de față cu toddlerul, el o să fie foarte încântat de tot ce se întâmplă, o să vrea să vă ajute și, pentru că o să vadă de la început ce se asamblează, n-o să aibă nicio reținere față de turn, nicio teamă sau ezitare. Al nostru s-a aruncat pe turn de îndată ce l-am ridicat și l-a iubit din prima. Vă las aici un clip cu montarea turnului Leea, ca să vedeți cât de ușor se face:

The Leea learning tower:✅ Easy to assemble✅ Multifunctional✅ Great indoor activityWatch the video for more information! ?

Publicată de Leea Toys pe Joi, 6 august 2020

Cât de greu/ușor este? Îl poate mișca singur copilul?

Nu, copilul nu îl prea poate mișca singur, pentru că turnul este solid și foarte stabil – Mircea îl mai împinge pe gresia din bucătărie puțin, mai degrabă îl hârșâie, dar mai mult nu, adică nu îl poate împinge pe roți. Roțile nu ating pământul decât dacă un adult înclină turnul – doar așa poat fi mutat dintr-o parte în alta, prin înclinare, ceea ce este foarte bine din punctul meu de vedere. Pentru un adult este însă ușor de manevrat și de mutat dintr-o cameră în cealaltă – noi totuși îl cam păstrăm în bucătărie, că acolo ne petrecem o bună parte din timp, iar în sufragerie lucrurile sunt aranjate astfel încât tot ce are Mircea nevoie (jucării, cărți), să fie la nivelul său.

E ușor de curățat?

Foarte. Turnul este realizat din placaj de mesteacăn, de aceea Leea recomandă să fie curățat cu o lavetă umezită cu apă sau cu cu soluții speciale de intretinere a lemnului, de tipul Pronto. Ceea ce vreau să vă spun – pregătiți-vă psihic pentru că turnul o să se murdărească, pentru că așa se întâmplă când un toddler stă în el și pictează, sau când pasează morcovi fierți cu furculița, sau când mănâncă iaurt, sau când aruncă cu numitul iaurt după câine. Asta este și ideea, oameni buni, turnul se va murdări, respirați adânc, puneți mâna pe o lavetă, ștergeți și apoi priviți cum ajunge niște finger paint pe laturile acelea superbe și galbene. Nu luați un turn ca să îl păstrați ca pe bibelou, este în destinul turnului să fie murdărit, curățați-l și bucurați-vă de joacă!

Ce face Mircea în turn și cât de mult stă de fapt în el?

O mulțime de lucruri. În primul rând, trebăluiește prin bucătărie împreună cu mine, pentru că îmi place să-l implic în treburile gospodărești (mai multe despre asta în acest articol pentru care mă vor iubi toate viitoarele lui iubite). Dacă spăl vasele, îi dau și lui niște veselă de plastic să o șteargă cu o cârpă uscată. Dacă pregătesc un chec, îi las și lui niște fructe la pasat sau îi dau să amestece ingredientele. Dacă rad un măr, îl las pe el să pună răzătura în castron (deși de fapt o pune direct în gură). De multe ori facem diverse activități din turn – lipește stickere, pictează, desenează cu creioane sau carioci, se joacă cu puzzle-uri sau cu jucăriile lui de sortare – mai ales dacă eu am niște treabă pe care vreau să o fac prin jurul lui (de exemplu, să pun repede o mașină de spălat vase în funcțiune sau să fac perișoare). Gustarea de dimineață am mutat-o de ceva vreme în turn. Pe suprafața de tablă neagră a turnului desenează cu creioanele de la Carioca Baby, prin găurile din lateralele turnului bagă și scoate diverse jucării, pe tobogan se dă cu chiuituri, iar dacă nu am chef să îi aduc măsuța lui de lucru (care de obicei stă la el în cameră), pun repede turnul pe jos, la orizontală, și gata, are o bancuță unde se poate așeza și de unde poate să deseneze în voie. Efectiv, în turn, stă în jur de 30 de minute înainte să vrea să se dea jos – cam atât are răbdare să stea într-un singur loc, focusat pe o activitate . Noi folosim turnul zilnic, de câte 4-5 ori pe zi – câteodată 5-10 minute, alteori 20-30.

Merită banii?

Da! De trei ori da! Nu am regretat niciun moment decizia pe care am luat-o. Turnul de învățare Leea este trainic, stabil, sigur, durabil și foarte versatil, și mi-a dat ocazia de a-l implica pe Mirc în viața de zi cu zi a familiei, de a-i lărgi limitele, de a-i permite explorarea, testările, încercările, de a-i încuraja independența și autonomia. Mie mi-a adus o gură de aer binemeritată, un pic de respiro de la momentele în care trebuia să fac absolut totul cu el în brațe, un pic de alinare pentru lombara și genunchii mei. Mi-a dat mulțumirea de a știi că am făcut o achiziție cumpătată, că am investit într-o piesă de mobilier care este mai mult decât un simplu turn de învățare, și mi-a dat relaxarea pe care ți-o aduce gândul că bebelușul sau toddlerul tău este în siguranță.

Cupon de reducere special pentru voi!

Mă bucur foarte tare să vă pot oferi un cupon de reducere activat special pentru voi de cei de la Leea Toys pentru tot restul lunii, până pe 31 august. Codul se numește sunny15 și oferă 15% reducere la coșul de cumpărături de pe site-ul românesc Leea Toys (deci este valabil doar pentru cei din România). Discount-ul se aplică la întreg coșul, indiferent ce ați vrea să cumpărați de la ei, mai puțin la Turnul Leea Ediția Glossy.

Grozav este că ei DEJA au pe site o mulțime de reduceri, Turnul Leea clasic pe care l-am cumpărat eu are 19% reducere, ceea ce înseamnă că folosind și cuponul sunny15 veți ajunge la o reducere de 34%, adica O TREIME, adică brusc sunt foarte invidioasă pe voi, pentru că eu am prins doar un cupon de 15% și atât. Glumesc, sunt foarte bucuroasă pentru voi, eu iubesc discount-urile și ofertele mișto.

Ce o să vă rog să rețineți este că oferta este adresată doar cumpărătorilor din România, așa că atunci când aplicați voucherul vă rog să vă asigurați că limba selectată pe site-ul Leea este limba română. După ce adăugați produsul sau produsele în coșul de cumpărături, apăsați pe Vedeți Coșul, iar în partea dreaptă veți vedea opțiunea Coduri Discount – acolo trebuie să introduceți sunny15.

Dacă mai aveți întrebări, le aștept și voi răspunde pe Instagram, în Stories

Știu că e vorba de o achiziție serioasă, care presupune un efort financiar și multă documentare. De aceea, dacă acest articol nu v-a răspuns la o întrebare arzătoare despre turnul de învățare de la Leea, vă rog să îmi scrieți, iar eu voi dedica niște Instagram Stories ca să răspund la toate întrebările voastre. Până atunci, zile frumoase și toddleri cu chef de joacă vă doresc!

 

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. Salut! In urma tuturor cautarilor, m-am convins si eu ca turnul Leea e ceea ce trebuie. Insaaa.. niciunul dintre site-urile care comercializeaza (sau comercializau?) acedt turn nu poate fi accesat. Ai poate datele lor de contact? Mulțumesc

    1. Hei draga mea! Iarta-ma pentru raspunsul intarziat. Ai reusit in cele din urma sa intri in legatura cu oamenii?

  2. Buna, mai este valabil codul de reducere? Nu reușesc sa obțin reducerea. Multumesc!

    1. Salut! Nu, nu mai este din pacate, dar le poti scrie, le poti spune ca ai gasit articolul la mine si ii poti intreba direct pe ei daca mai au cumva un alt cod de reducere valabil. 🙂

  3. order prandin 2mg without prescription – prandin 1mg generic order empagliflozin online

  4. Understanding COSC Accreditation and Its Importance in Watchmaking
    COSC Accreditation and its Strict Standards
    COSC, or the Controle Officiel Suisse des Chronometres, is the authorized Switzerland testing agency that verifies the precision and precision of timepieces. COSC accreditation is a mark of excellent craftsmanship and dependability in chronometry. Not all timepiece brands seek COSC accreditation, such as Hublot, which instead sticks to its proprietary demanding standards with movements like the UNICO, attaining similar precision.

    The Science of Exact Chronometry
    The central system of a mechanical timepiece involves the spring, which provides power as it unwinds. This system, however, can be susceptible to external factors that may influence its accuracy. COSC-validated mechanisms undergo rigorous testing—over 15 days in various circumstances (five positions, three temperatures)—to ensure their durability and reliability. The tests evaluate:

    Average daily rate accuracy between -4 and +6 seconds.
    Mean variation, highest variation levels, and effects of temperature variations.
    Why COSC Accreditation Matters
    For watch aficionados and collectors, a COSC-certified timepiece isn’t just a piece of tech but a demonstration to enduring quality and accuracy. It symbolizes a watch that:

    Provides excellent dependability and accuracy.
    Ensures confidence of quality across the entire construction of the watch.
    Is probable to hold its worth more effectively, making it a sound choice.
    Popular Chronometer Brands
    Several famous manufacturers prioritize COSC validation for their watches, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, offers collections like the Archive and Soul, which feature COSC-validated movements equipped with cutting-edge materials like silicon equilibrium suspensions to improve resilience and performance.

    Historical Background and the Evolution of Timepieces
    The concept of the timepiece dates back to the need for exact timekeeping for navigation at sea, emphasized by John Harrison’s work in the 18th century. Since the formal establishment of Controle Officiel Suisse des Chronometres in 1973, the certification has become a yardstick for judging the precision of high-end timepieces, maintaining a legacy of excellence in horology.

    Conclusion
    Owning a COSC-certified timepiece is more than an aesthetic selection; it’s a commitment to quality and accuracy. For those appreciating precision above all, the COSC certification offers peacefulness of mind, guaranteeing that each certified timepiece will function reliably under various circumstances. Whether for individual contentment or as an investment, COSC-validated timepieces distinguish themselves in the world of horology, maintaining on a legacy of careful timekeeping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *