După NaștereMom Enough

7 cărți de parenting esențiale pentru proaspeții părinți

”Eu nu-mi cresc copilul din cărți!”

”Nu înțeleg de ce avem nevoie de atâtea cărți de parenting, uite, ai noștri nu au avut așa ceva și am ieșit foarte bine, nu?”

”Și tu cum procedezi, când Mircea urlă te oprești, iei cartea de parenting și vezi repede ce scrie că ar trebui să faci?”

”Cărțile de parenting sunt pentru mamele perfecte de pe Instagram!”

Le-am auzit pe toate de când am început să citesc cărți de parenting și sunt sigură că și voi la fel. Pe undeva am impresia că un părinte care citește cărți de parenting, se documentează, caută cele mai recente studii și cercetări în domeniul educației și psihologiei copilului, se informează, este de multe ori privit cu ironie și chiar luat la bășcălie (”bunica a crescut 15 copii și nu i-au mai trebuit cărți de parenting, mă lași?”). Dar adevărul este că, dacă privim onest în adâncul nostru și descâlcim cu sinceritate amintirile din propria copilărie, ne vom da seama că aproape fiecare dintre noi duce cu el un bagaj greu de frustrări, furie, resentimente, singurătate, rușine și o senzație de multe ori acută de ne-iubire din acele vremuri. Iar relațiile disfuncționale dintre părinți și copii, înăbușite de multe ori și parcate sub preș, încep să clocotească cu furie în momentul în care copilul crește, devine adult și la rândul său părinte.

Am citit atâtea cărți de parenting pentru că, o dată ce am acceptat că părinții mei au greșit și că nu au știut mai mult, la vremea respectivă, am simțit că este responsabilitatea mea să nu trimit mai departe înspre copiii mei toate aceste greșeli. Ci, dimpotrivă, să le recunosc, să le internalizez, să descopăr onest cum m-au influențat, să învăț să gestionez viața alături de ele și, mai departe, să recunosc când sunt pe cale să le transmit la rândul meu lui Mircea. Cărțile de parenting, dacă vreți, mi-au oferit uneltele cu ajutorul cărora am putut să încep să-mi sondez propriul trecut, pentru a-l lăsa acolo unde este, în spate, și pentru a nu-l aduce în prezent, unde este Mircea.

Vă las aici cele 7 cărți de parenting care mie mi se par esențiale când vine vorba de creșterea copilului cu blândețe și respect, de impunerea de limite, de propriii noștri monștri ai trecutului și gestionarea lor, de stadiile firești de dezvoltare ale copiilor și de conflictele care cu siguranță vor apărea în relația cu cei mici.

1. ”Nu există copii răi”, de Janet Lansbury.

Am citit cartea aceasta pe când Mircea era bebeluș și avea 9 luni, apoi am simțit nevoia să o mai citesc odată, cu ochii unui părinte de toddler care, bineînțeles, a început să aibă crize de furie și episoade de plâns cu nervi și necăjeală. Și la fel vă sfătuiesc și pe voi să faceți, să o citiți poate în sarcină, când aveți mintea clară și odihnită, pentru a intra în contact cu principiile educației cu blândețe, fără pedepse sau recompense, dar apoi să o aprofundați când copilul vostru împlinește un an, un an și un pic și începe să vi se împotrivească, să plângă, să vă sfideze, să vă lovească sau muște. O să vedeți că dacă o citiți înainte de copii, o să vă gândiți poate cu un pic de superioritate ”Hei, dar copilul meu nu o să facă niciodată asta!…” iar apoi, dacă o citiți când aveți în casă un toddler, o să vă recalculați puțin atitudinea. E ok, fiți blânzi cu voi, este firesc normal, cred că fiecare persoană a gândit ”Eu niciodată nu o să…”, de cel puțin 37 de ori, pe vremea când nu avea copii.

În ”Nu există copii răi”, Janet Lansbury, care este scriitor și trainer RIE pentru părinți din 1994, explică foarte clar mecanismele din spatele acelor comportamente ale copiilor care îi stresează, enervează sau înnebunesc cel mai adesea pe părinți: refuzul de a asculta de o rugăminte a părinților, lovitul, mușcatul, aruncatul cu lucruri sau cu mâncare, moirlăitul, sfidarea, tantrumurile, crizele de nervi. Pornind de la ideea că toate aceste comportamente fac parte din etapele naturale, firești ale dezvoltării copiilor, Janet Lansbury oferă niște sfaturi foarte pertinente despre ce putem face noi, ca părinți, pentru a gestiona această perioadă tumultuoasă din viața copiilor, cu respect, blândețe, dar cu limite ferme. Pentru mine funcționează foarte bine explicațiile raționale, așa că mi-a fost mult mai ușor să accept ce se întâmplă cu Mircea o dată ce am înțeles mecanismul acestui tip de comportamente.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

2. ”Nu există părinte perfect”, de Isabelle Filliozat.

Aceasta este cartea care, după ce am citit-o în 2-3 zile, în timp ce îl plimbam pe Mircea prin parc (el dormea în cărucior, eu citeam ținând cartea rezemată de mânerul căruțului, din mers), m-a făcut să înțeleg că am nevoie să încep urgent terapia. Așa că prima programare la terapeut am făcut-o tot în timpul plimbărilor cu căruțul, cu cartea în mâna stângă și telefonul în mâna dreaptă.

Isabelle Filliozat, care este psihoterapeut și scriitor care promovează ideea de parenting pozitiv, pornește de la două idei de bază în această carte: 1. Un copil nu este obraznic pentru că așa vrea el, pentru că așa i s-a pus pata și pentru că este un mic manipulator ca vrea să-și supună și controleze părinții. Și 2. Că noi, adulții, ascundem undeva în subconștient un bagaj foarte greu de răni vechi, reprimate, un munte de regrete, rușine și supărare, care ies la suprafață pe neașteptate atunci când devenim părinți. Tot ceea ce am trăit în copilărie – toate rănile, certurile, nedreptatea, suferințele, traumele – și pe care în mod convenabil le-am ascuns sub preș pe măsură ce am crescut, luându-ne cu viața și treburile de adult, toate acestea răbufnesc o dată ce la rândul nostru dăm viață – și răbufnesc tare, dureros și asurzitor, răscolindu-ne și umplându-ne de regrete și furie. E nevoie de multă introspecție, mult lucru cu sinele și multă analiză blândă ca să ne dăm seama că, de fapt, nu copilul este cel care ne enervează prin comportamentul lui, ci noi înșine avem în sine o sursă mare și pulsantă de enervare, care niciodată nu a fost alinată, pansată, tratată. O dată ce reparăm în noi ce este de reparat, relația pe care o avem cu ai noștri copii nu va avea decât de câștigat, pentru că ne vom da seama de ce ne enervăm, de ce țipăm, de ce certăm copiii, de ce îi jignim sau de ce îi lovim.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

3. ”Părinți liniștiți, copii fericiți”, de Laura Markham.

Ok, cartea asta mi-a plăcut foarte mult pentru că a făcut apel la tocilara din mine prin felul în care este scrisă. Dr. Laura Markham, fondator al ahaparenting.com şi doctor în psihologie clinică, ridică o întrebare foarte puternică: Dacă toți părinții își iubesc copiii, atunci de ce ne este atât de greu să îi creștem? – și răspunde la această întrebare pornind de la cele mai recente cercetări din zona dezvoltării creierului uman şi experienţa sa clinică cu părinţii. Citind cartea, eu am început să îmi înțeleg mai bine propriile emoții, din ce răni vin și cum mi le pot gestiona (toată perioada de când Mircea a avut cam 8 luni și până acum, recent, asta am făcut, am sondat trecutul ca să înțeleg de unde venea tot ce simțeam) – pentru ca apoi, cu temele făcute, să pot trece prin momentele tensionate ale puștiului cu blândețe, cu empatie și cu gândul că este treaba mea, ca părinte, să îl ajut să își controleze comportamentul.

De un real ajutor sunt exemplele din carte – dacă sunteți tocilari ca mine clar funcționați pe ideea de exemple clare, soluții pentru fiecare tip de problemă, eventual și fraze  pe care să le memorați și să le folosiți la momentul potrivit. Pentru că da, eu sunt prima care recunoaște, nu vreau să mă prindă tantrumul nepregătită, nu vreau să mă regăsesc într-un moment în care să nu știu prea bine ce să spun. Așa că învăț pe dinafară exprimări pe care eu nu le-am auzit niciodată în copilărie și care, așadar, nu îmi vin firesc, pentru ca repetându-le, la un moment dat, să îmi intre în natural, în normalitate. Cred că ar trebui să acceptăm, majoritatea dintre noi, că exprimare blândă, caldă și respectuoasă nu a făcut pare din stilul educațional al multora dintre părinții noștri, prin urmare noi nu putem automat ști cum să transmitem mai departe ceva ce la rândul nostru nu am primit. Tocmai de aceea cartea aceasta poate să vă ajute să vă gestionați propriile emoții, pentru a reacționa cu empatie la emoțiile celor mici. “Părinţii trebuie să-şi gestioneze propriile emoţii, iar în acest fel îi învaţă pe cei mici să facă acelaşi lucru”, povestește Dr. Laura Markham. ”Consecinţa? O relaţie mai bună cu copiii, depăşirea momentelor dificile fără ca relaţia părinte-copil să fie afectată, copiii care se vor simţi ascultaţi şi acceptaţi. Un copil care se simte astfel va fi mult mai dornic să coopereze, din proprie voinţă. Totul începe prin a te înţelege pe tine însuţi, a conştientiza cum funcţionează emoţiile, a cere ajutor pentru a-ţi rezolva problemele vechi, a învăţa să te opreşti înainte de a acţiona! Cheia succesului fiind dorinţa de schimbare.” (Sursa citatului).

Găsiți cartea pe Libris, aici.

4. ”Parenting necondiționat”, de Alfie Kohn.

Recunosc, până să citesc cartea aceasta aveam o idee foarte greșită despre ce înseamnă parentingul necondiționat, probabil și pentru că am multe cunoștințe care sunt părinți și care, când i-am intrebat care-i faza cu acest termen, mi-au spus destul de puțin impresionați că înseamnă să-l lași pe cel mic să facă ce vrea, fără nicio limită, ca să nu ne supere. Mi s-a părut de atunci că atitudinea asta este una foarte greșită, totuși am citit cartea pe când eram gravidă. Și am înțeles că, de fapt, oamenii din jurul meu care îmi spuseseră că parentingul necondiționat înseamnă să lași copilul să facă ce vrea nu înțeleseseră NIMIC din acest concept lansat de Alfie Kohn.

Multe cărți de parenting și ghiduri pentru părinți pornesc de la întrebarea ”Cum îi convingem pe copii să fie ascultători, să fie maleabil, să asculte ce le spunem și să facă ce îi rugăm?”. Alfie Kohn, un specialist în educație recunoscut la nivel internațional, schimbă perspectiva cu această carte a lui și ridică întrebarea, mai realistă: ”De ce au nevoie, mai exact, copiii, și cum putem noi să le satisfacem acele nevoi?” și oferă o serie de sfaturi despre cum putem face echipă cu cei mici, cum putem acționa laolaltă cu ei, în loc să acționăm asupra lor. Echipă empatică, nu autoritate bățoasă. Cartea (care vine la pachet cu o mulțime de cercetări științifice și studii în domeniu, deci este science-based), susține că una dintre nevoile de bază ale copiilor este cea de iubire necondiționată – gândul cert că va fi iubit, înțeles și apreciat chiar dacă o dă în bară, chiar dacă greșește, chiar dacă încalcă regulile.

În atelierele pentru părinți pe care le conduce, lui Alfie Kohn îi place să înceapă cu întrebarea: ”Care sunt obiectivele pe termen lung pe care le aveți pentru copiii voștri? Ce cuvânt sau frază vă vine în minte pentru a descrie cum vă doriți să evolueze? Cum ați vrea să fie ca adulți?” Invariabil, majoritatea părinților vor spune că își doresc să aibă copii fericiți, echilibrați, independenți, împliniți, productivi, descurcăreți, responsabili, iubitori, curioși, încrezători. ”Interesant la enumerarea adjectivelor de mai sus… este faptul că ne provoacă să reflectăm dacă ceea ce facem este în concordanță cu ceea ce ne dorim cu adevărat. Are comportamentul meu zilnic menirea să îi ajute pe copiii mei să evolueze așa cum mi-aș dori? Oare ceea ce tocmai i-am spus la supermarket îl va ajuta câtuși de puțin să devină un om fericit, echilibrat, împlinit, independent și așa mai departe, sau este posibil ca modul în care tind să gestionez astfel de situații să facă acele obiective mai puțin realizabile? Dacă lucrurile stau așa, ce ar trebui să fac?” (citat chiar din carte, paginile 6-7).

Am găsit cartea tot pe Libris, aici. 

5. ”Crescându-l pe Cain”, de Michael Thompson și Dan Kindlon.

 

Michael Thompson este un terapeut specializat în psihologia băieților. Nu a copiilor în general, ci a băieților, în special – așa că, mame de băieți, cartea aceasta este pentru voi. Deși în ziua de azi ne batem cu pumnul în piept că femeile și bărbații ar trebui să fie egali (ceea ce e fals, egali nu suntem, dar ar trebui să avem drepturi egale), adevărul este că noi adulții suntem încă marcați de educația pe care am primit-o, de părerile preconcepute peste care am dat în copilărie și de stereotipurile de gen cu care am crescut. Bărbații de azi, tații de azi, sunt băieții mici cărora ieri li s-a spus ”Nu mai plânge, băieții mari nu plâng!”, ”Nu îți arăta sentimentele, numai fetele fac asta!”, ”Te-a lovit colegul? Păi și nu ai dat înapoi?” – este nevoie de un mare control și multă introspecție pentru ca ei să nu trimită mai departe toate aceste mesaje, inconștient, copiilor lor. Cartea oferă câteva soluții realiste pentru creșterea și educarea băieților și explică cu multă înțelepciune de ce mulți dintre ei sunt uneori, la maturitate, agresivi, teribiliști, de ce par dezinteresați sau lipsiți de empatie.

Cartea a fost publicată de Editura Herald, o găsiți aici, sau pe Libris.

6. „Educația Montessori pentru copiii mici” de Simone Davies.

Recomand cu dragă inimă această carte, chiar dacă nu vreți neapărat să aplicați toate principiile Montessori în educația celor mici. Și asta pentru că pornește de la niște idei de bază în această pedagogie care mie mi se par de mare bun simț și importante pentru oricine vrea să crească un copil autonom și încrezător: ideea de a ne vedea copiii ca pe niște indivizi independenți, capabili și plini de resurse, importanța de a ne urmări copiii și de a-i lăsa să ne arate ce au nevoie în diversele lor etape de dezvoltare, beneficiile creării unor spații sigure pentru cei mici, în care ei pot avea libertatea de a greși și de a încerca din nou.

Pornind de la principiile Mariei Montessori, Simone Davies ne arată foarte clar și explicit (femeia asta iubește listele) cum să transformi copilăria mică (1–3 ani) a toddlerului tău într-o perioadă plină de experiențe bogate și satisfacții pentru toți membrii familiei, nu doar pentru el. Este o perioadă în care cei mici absorb cu sete lumea și informațiile din jur, așa că în mod cert această vârstă este dedicată cunoașterii, învățării, respectului și descoperirii reciproce. În carte sunt sute de idei practice pentru fiecare aspect al vieții alături de copilul mic, inclusiv: cum să-ți păstrezi cumpătul atunci când copilul reacționează emoțional și să stabilești limite cu dragoste și respect, cum să-ți amenajezi căminul și să scapi de haos și de ”baby-land”, cum să creezi activități Montessori potrivite pentru un copil între 1 și 3 ani (și cum să accepți că, uneori, copilul nu o să le facă așa cum tu te aștepți). Dar cel mai fain mi se pare faptul că Simone Davies explică foarte atent cum să creștem copiii dornici să învețe și să exploreze lumea din jur, cum să vedem lumea prin ochii copiilor noștri și cum să fim surprinși și încântați de perspectiva lui, oricât de diferită ar fi ea de punctul nostru de vedere.

Cartea a fost publicată de Editura Litera, o găsiți aici, dar am găsit-o și pe Libris.

7. ”Diversificara naturală”, de Gil Rapley și Tracey Murkett.

Nu știu dacă tehnic vorbind aceasta este o carte de parenting, dar diversificarea și crearea unei relații sănătoase și eficiente între copii și mâncare sunt laturi atât de importante din viața noastră de proaspeți părinți, încât nu aveam cum să las deoparte o carte care ne învață, cu exemple, liste, rețete și meal plan-uri, cum să facem asta fără stres, fără certuri, fără reproșuri și mese tensionate.

Cartea aduce în față conceptul de autodiversificare, porning de la ideea că de la aproximativ șase luni sau când sunt pregățiti să stea în fund, majoritatea copiilor sunt gata să se alăture familiei la masă și să mănânce exact ceea ce mănâncă și adulții – bineînțeles, într-o variantă adaptată și potrivită vârstei lor, fără prăjeli, sare, zahăr și afumături. Cartea răspunde la întrebări precum: ce să facem ca să construim o relațe sănătoasă dintre cei mici și mâncare, cum să îi formăm bebelușului gustul, cum să îl învățam să mănânce variat, incluzând în dieta lui cât mai multe grupe alimentare, cum să procedăm ca bebe să nu se înece, cum abordăm mofturile la masă, lipsa poftei de mâncare, mâncarea aruncată pe pereți sau refuzurile. Însă, poate mai important decât atât, cartea ne învață cum să respectăm deciziile alimentare ale copiilor și cum să tratăm cu respect și blândețe ritmul natural al acestuia.

Cartea o găsiți pe Libris, aici.

***

Sper că toate aceste idei de cărți vă vor ajuta – sunt foarte multe tilturi bune acum, traduse la noi, lista ar fi cu siguranță mult mai lungă, dar decât o listă cu 25 de titluri din care să nu vă puteți hotărî prea bine pe care le cumpărați, mai bine una scurtă și concisă, cu titluri care să acopere alimentația, joaca, educația, gestionarea crizelor de furie și acceptarea propriilor traume și lipsuri, ca pas esențial în acceptarea emoțiilor mari ale celor mici.

 

Tag-uri:

Câteva comentarii

 1. Understanding the processes and protocols within a Professional Tenure Committee (PTC) is crucial for faculty members. This Frequently Asked Questions (FAQ) guide aims to address common queries related to PTC procedures, voting, and membership.

  1. Why should members of the PTC fill out vote justification forms explaining their votes?
  Vote justification forms provide transparency in decision-making. Members articulate their reasoning, fostering a culture of openness and ensuring that decisions are well-founded and understood by the academic community.

  2. How can absentee ballots be cast?
  To accommodate absentee voting, PTCs may implement secure electronic methods or designated proxy voters. This ensures that faculty members who cannot physically attend meetings can still contribute to decision-making processes.

  3. How will additional members of PTCs be elected in departments with fewer than four tenured faculty members?
  In smaller departments, creative solutions like rotating roles or involving faculty from related disciplines can be explored. Flexibility in election procedures ensures representation even in departments with fewer tenured faculty members.

  4. Can a faculty member on OCSA or FML serve on a PTC?
  Faculty members involved in other committees like the Organization of Committee on Student Affairs (OCSA) or Family and Medical Leave (FML) can serve on a PTC, but potential conflicts of interest should be carefully considered and managed.

  5. Can an abstention vote be cast at a PTC meeting?
  Yes, PTC members have the option to abstain from voting if they feel unable to take a stance on a particular matter. This allows for ethical decision-making and prevents uninformed voting.

  6. What constitutes a positive or negative vote in PTCs?
  A positive vote typically indicates approval or agreement, while a negative vote signifies disapproval or disagreement. Clear definitions and guidelines within each PTC help members interpret and cast their votes accurately.

  7. What constitutes a quorum in a PTC?
  A quorum, the minimum number of members required for a valid meeting, is essential for decision-making. Specific rules about quorum size are usually outlined in the PTC’s governing documents.

  Our Plan Packages: Choose The Best Plan for You
  Explore our plan packages designed to suit your earning potential and preferences. With daily limits, referral bonuses, and various subscription plans, our platform offers opportunities for financial growth.

  Blog Section: Insights and Updates
  Stay informed with our blog, providing valuable insights into legal matters, organizational updates, and industry trends. Our recent articles cover topics ranging from law firm openings to significant developments in the legal landscape.

  Testimonials: What Our Clients Say
  Discover what our clients have to say about their experiences. Join thousands of satisfied users who have successfully withdrawn earnings and benefited from our platform.

  Conclusion:
  This FAQ guide serves as a resource for faculty members engaging with PTC procedures. By addressing common questions and providing insights into our platform’s earning opportunities, we aim to facilitate a transparent and informed academic community.

 2. how to get free online money
  Understanding the processes and protocols within a Professional Tenure Committee (PTC) is crucial for faculty members. This Frequently Asked Questions (FAQ) guide aims to address common queries related to PTC procedures, voting, and membership.

  1. Why should members of the PTC fill out vote justification forms explaining their votes?
  Vote justification forms provide transparency in decision-making. Members articulate their reasoning, fostering a culture of openness and ensuring that decisions are well-founded and understood by the academic community.

  2. How can absentee ballots be cast?
  To accommodate absentee voting, PTCs may implement secure electronic methods or designated proxy voters. This ensures that faculty members who cannot physically attend meetings can still contribute to decision-making processes.

  3. How will additional members of PTCs be elected in departments with fewer than four tenured faculty members?
  In smaller departments, creative solutions like rotating roles or involving faculty from related disciplines can be explored. Flexibility in election procedures ensures representation even in departments with fewer tenured faculty members.

  4. Can a faculty member on OCSA or FML serve on a PTC?
  Faculty members involved in other committees like the Organization of Committee on Student Affairs (OCSA) or Family and Medical Leave (FML) can serve on a PTC, but potential conflicts of interest should be carefully considered and managed.

  5. Can an abstention vote be cast at a PTC meeting?
  Yes, PTC members have the option to abstain from voting if they feel unable to take a stance on a particular matter. This allows for ethical decision-making and prevents uninformed voting.

  6. What constitutes a positive or negative vote in PTCs?
  A positive vote typically indicates approval or agreement, while a negative vote signifies disapproval or disagreement. Clear definitions and guidelines within each PTC help members interpret and cast their votes accurately.

  7. What constitutes a quorum in a PTC?
  A quorum, the minimum number of members required for a valid meeting, is essential for decision-making. Specific rules about quorum size are usually outlined in the PTC’s governing documents.

  Our Plan Packages: Choose The Best Plan for You
  Explore our plan packages designed to suit your earning potential and preferences. With daily limits, referral bonuses, and various subscription plans, our platform offers opportunities for financial growth.

  Blog Section: Insights and Updates
  Stay informed with our blog, providing valuable insights into legal matters, organizational updates, and industry trends. Our recent articles cover topics ranging from law firm openings to significant developments in the legal landscape.

  Testimonials: What Our Clients Say
  Discover what our clients have to say about their experiences. Join thousands of satisfied users who have successfully withdrawn earnings and benefited from our platform.

  Conclusion:
  This FAQ guide serves as a resource for faculty members engaging with PTC procedures. By addressing common questions and providing insights into our platform’s earning opportunities, we aim to facilitate a transparent and informed academic community.

 3. Pingback: side effects to lexapro

 4. cheap vibra-tabs monodox uk order acticlate pills

 5. Watches World
  Watches Universe
  Buyer Reviews Illuminate Timepieces Universe Adventure

  At Our Watch Boutique, customer satisfaction isn’t just a objective; it’s a shining evidence to our loyalty to superiority. Let’s dive into what our cherished patrons have to express about their encounters, revealing on the faultless service and extraordinary timepieces we present.

  O.M.’s Review Testimonial: A Seamless Adventure
  „Very excellent communication and follow along throughout the procession. The watch was impeccably packed and in pristine. I would surely work with this crew again for a wristwatch buy.

  O.M.’s declaration demonstrates our loyalty to comms and precise care in delivering timepieces in impeccable condition. The faith created with O.M. is a foundation of our customer relationships.

  Richard Houtman’s Informative Testimonial: A Individual Connection
  „I dealt with Benny, who was exceptionally assisting and polite at all times, keeping me consistently updated of the procession. Advancing, even though I ended up sourcing the timepiece locally, I would still absolutely recommend Benny and the company moving forward.

  Richard Houtman’s interaction showcases our customized approach. Benny’s assistance and continuous communication display our commitment to ensuring every buyer feels esteemed and informed.

  Customer’s Effective Assistance Review: A Effortless Transaction
  „A very efficient and efficient service. Kept me updated on the order development.

  Our loyalty to streamlining is echoed in this patron’s feedback. Keeping customers informed and the seamless advancement of orders are integral to the Our Watch Boutique experience.

  Investigate Our Newest Selections

  AP Royal Oak Automatic 37mm
  A stunning piece at €45,900, this 2022 release (REF: 15551ST.ZZ.1356ST.05) invites you to add it to your basket and elevate your set.

  Hublot Titanium Green 45mm Chrono
  Priced at €8,590 in 2024 (REF: 521.NX.8970.RX), this Hublot creation is a fusion of styling and novelty, awaiting your request.

 6. オンラインカジノ
  日本にオンラインカジノおすすめランキング2024年最新版

  2024おすすめのオンラインカジノ
  オンラインカジノはパソコンでしか遊べないというのは、もう一昔前の話。現在はスマホやタブレットなどのモバイル端末からも、パソコンと変わらないクオリティでオンラインカジノを当たり前に楽しむことができるようになりました。
  数あるモバイルカジノの中で、当サイトが厳選したトップ5カジノはこちら。

  オンラインカジノおすすめ: コニベット(Konibet)
  コニベットといえば、キャッシュバックや毎日もらえるリベートボーナスなど豪華ボーナスが満載!それに加えて低い出金条件も見どころです。さらにVIPレベルごとの還元率の高さも業界内で突出している点や、出金速度の速さなどトータルバランスの良さからもハイローラーの方にも好まれています。
  カスタマーサポートは365日24時間稼働しているので、初心者の方にも安心してご利用いただけます。
  さらに【業界初のオンラインポーカー】を導入!毎日トーナメントも開催されているので、早速参加しちゃいましょう!

  RTP(還元率)公開や、入出金対応がスムーズで初心者向き
  2000種類以上の豊富なゲーム数を誇り、スロットゲーム多数!
  今なら$20の入金不要ボーナスと最大$650還元ボーナス!
  8種類以上のライブカジノプロバイダー
  業界初オンラインポーカーあり,日本利用者数No.1の安心のオンラインカジノメディア!
  おすすめポイント
  コニベットは、その豊富なボーナスと高還元率、そして安心のキャッシュバック制度で知られています。まず、新規登録者には入金不要の$20ボーナスが提供され、さらに初回入金時には最大$650の還元ボーナスが得られます。これらのキャンペーンはプレイヤーにとって大きな魅力となっています。

  また、コニベットの特徴的な点は、VIP制度です。一度ロイヤルクラブになると、降格がなく、スロットリベートが1.5%という驚異の還元率を享受できます。これは他のオンラインカジノと比較しても非常に高い還元率です。さらに、常時週間損失キャッシュバックも行っているため、不運で負けてしまった場合でも取り返すチャンスがあります。これらの特徴から、コニベットはプレイヤーにとって非常に魅力的なオンラインカジノと言えるでしょう。

  コニベット 無料会員登録をする

  | コニベットのボーナス
  コニベットは、新規登録者向けに20ドルの入金不要ボーナスを用意しています
  コニベットカジノでは、限定で初回入金後に残高が1ドル未満になった場合、入金額の50%(最高500ドル)がキャッシュバックされる。キャッシュバック額に出金条件はないため、獲得後にすぐ出金することも可能です。

  | コニベットの入金方法
  入金方法 最低 / 最高入金
  マスターカード 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  ジェイシービー 最低 : $20/ 最高 : $6,000
  アメックス 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  アイウォレット 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  スティックペイ 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  ヴィーナスポイント 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  仮想通貨 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  銀行送金 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  | コニベット出金方法
  出金方法 最低 |最高出金
  アイウォレット 最低 : $40 / 最高 : なし
  スティックぺイ 最低 : $40 / 最高 : なし
  ヴィーナスポイント 最低 : $40 / 最高 : なし
  仮想通貨 最低 : $40 / 最高 : なし
  銀行送金 最低 : $40 / 最高 : なし

 7. Aviator Spribe казино играть без риска
  Should you tell it — error.
  Добро пожаловать в захватывающий мир авиаторов! Aviator – это увлекательная игра, которая позволит вам окунуться в атмосферу боевых действий на небе. Необычные графика и захватывающий сюжет сделают ваше путешествие по воздуху неповторимым.

  Наслаждайтесь азартом с автоматом Aviator Spribe играть с друзьями онлайн казино уже сегодня!
  Aviator игра позволит вам почувствовать себя настоящим пилотом. Вам предстоит совершить невероятные маневры, выполнять сложные задания и сражаться с противниками. Улучшайте свой самолет, чтобы быть готовым к любым ситуациям и становиться настоящим мастером.
  Основные особенности Aviator краш игры:
  1. Реалистичная графика и физика – благодаря передовой графике и реалистичной физике вы почувствуете себя настоящим пилотом.
  2. Разнообразные режимы игры и миссии – в Aviator краш игре вы сможете выбрать различные режимы игры, такие как гонки, симулятор полетов и захватывающие воздушные бои. Кроме того, каждая миссия будет предлагать свои собственные вызовы и задачи.
  3. Улучшение и модернизация самолетов – в игре доступны различные модели самолетов, которые можно покупать и улучшать. Вы сможете устанавливать новое оборудование, улучшать двигательность и мощность своего самолета, а также выбирать различные варианты окраски и декорации.
  Aviator краш игра – это возможность испытать себя в роли авиатора и преодолеть все сложности и опасности воздушного пространства. Почувствуйте настоящую свободу и адреналин в Aviator краш игре онлайн!
  Играйте в «Авиатор» в онлайн-казино Pin-Up
  Aviator краш игра онлайн предлагает увлекательную и захватывающую игровую атмосферу, где вы становитесь настоящим авиатором и сражаетесь с самыми опасными искусственными интеллектами.
  В этой игре вы должны показать свое мастерство и смекалку, чтобы преодолеть сложности многочисленных локаций и уровней. Вам предстоит собирать бонусы, уклоняться от препятствий и сражаться с врагами, используя свои навыки пилотирования и стрельбы.
  Каждый уровень игры Aviator краш имеет свою уникальную атмосферу и задачи. Будьте готовы к неожиданностям, так как вас ждут захватывающие повороты сюжета и сложные испытания. Найдите все пути к победе и станьте настоящим героем авиатором!
  Авиатор игра является прекрасным способом провести время и испытать настоящий адреналиновый разряд. Готовы ли вы стать лучшим авиатором? Не упустите свой шанс и начните играть в Aviator краш прямо сейчас!
  Aviator – играй, сражайся, побеждай!
  Aviator Pin Up (Авиатор Пин Ап ) – игра на деньги онлайн Казахстан
  Aviator игра предлагает увлекательное и захватывающее разнообразие врагов и уровней, которые не оставят равнодушными даже самых требовательных геймеров.
  Враги в Aviator краш игре онлайн представлены в самых разных формах и размерах. Здесь вы встретите группы из маленьких и быстрых врагов, а также огромных боссов с мощным вооружением. Разнообразие врагов позволяет игрокам использовать разные тактики и стратегии для победы.
  Кроме того, Aviator игра предлагает разнообразие уровней сложности. Выберите легкий уровень, чтобы насладиться игровым процессом, или вызовите себе настоящий вызов, выбрав экспертный уровень. Независимо от выбранного уровня сложности, вы получите максимум удовольствия от игры и окунетесь в захватывающий мир авиаторов.
  Играйте в Aviator и наслаждайтесь разнообразием врагов и уровней, которые позволят вам почувствовать себя настоящим авиатором.

 8. オンラインカジノ
  日本にオンラインカジノおすすめランキング2024年最新版

  2024おすすめのオンラインカジノ
  オンラインカジノはパソコンでしか遊べないというのは、もう一昔前の話。現在はスマホやタブレットなどのモバイル端末からも、パソコンと変わらないクオリティでオンラインカジノを当たり前に楽しむことができるようになりました。
  数あるモバイルカジノの中で、当サイトが厳選したトップ5カジノはこちら。

  オンラインカジノおすすめ: コニベット(Konibet)
  コニベットといえば、キャッシュバックや毎日もらえるリベートボーナスなど豪華ボーナスが満載!それに加えて低い出金条件も見どころです。さらにVIPレベルごとの還元率の高さも業界内で突出している点や、出金速度の速さなどトータルバランスの良さからもハイローラーの方にも好まれています。
  カスタマーサポートは365日24時間稼働しているので、初心者の方にも安心してご利用いただけます。
  さらに【業界初のオンラインポーカー】を導入!毎日トーナメントも開催されているので、早速参加しちゃいましょう!

  RTP(還元率)公開や、入出金対応がスムーズで初心者向き
  2000種類以上の豊富なゲーム数を誇り、スロットゲーム多数!
  今なら$20の入金不要ボーナスと最大$650還元ボーナス!
  8種類以上のライブカジノプロバイダー
  業界初オンラインポーカーあり,日本利用者数No.1の安心のオンラインカジノメディア!
  おすすめポイント
  コニベットは、その豊富なボーナスと高還元率、そして安心のキャッシュバック制度で知られています。まず、新規登録者には入金不要の$20ボーナスが提供され、さらに初回入金時には最大$650の還元ボーナスが得られます。これらのキャンペーンはプレイヤーにとって大きな魅力となっています。

  また、コニベットの特徴的な点は、VIP制度です。一度ロイヤルクラブになると、降格がなく、スロットリベートが1.5%という驚異の還元率を享受できます。これは他のオンラインカジノと比較しても非常に高い還元率です。さらに、常時週間損失キャッシュバックも行っているため、不運で負けてしまった場合でも取り返すチャンスがあります。これらの特徴から、コニベットはプレイヤーにとって非常に魅力的なオンラインカジノと言えるでしょう。

  コニベット 無料会員登録をする

  | コニベットのボーナス
  コニベットは、新規登録者向けに20ドルの入金不要ボーナスを用意しています
  コニベットカジノでは、限定で初回入金後に残高が1ドル未満になった場合、入金額の50%(最高500ドル)がキャッシュバックされる。キャッシュバック額に出金条件はないため、獲得後にすぐ出金することも可能です。

  | コニベットの入金方法
  入金方法 最低 / 最高入金
  マスターカード 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  ジェイシービー 最低 : $20/ 最高 : $6,000
  アメックス 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  アイウォレット 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  スティックペイ 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  ヴィーナスポイント 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  仮想通貨 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  銀行送金 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  | コニベット出金方法
  出金方法 最低 |最高出金
  アイウォレット 最低 : $40 / 最高 : なし
  スティックぺイ 最低 : $40 / 最高 : なし
  ヴィーナスポイント 最低 : $40 / 最高 : なし
  仮想通貨 最低 : $40 / 最高 : なし
  銀行送金 最低 : $40 / 最高 : なし

 9. 日本にオンラインカジノおすすめランキング2024年最新版

  2024おすすめのオンラインカジノ
  オンラインカジノはパソコンでしか遊べないというのは、もう一昔前の話。現在はスマホやタブレットなどのモバイル端末からも、パソコンと変わらないクオリティでオンラインカジノを当たり前に楽しむことができるようになりました。
  数あるモバイルカジノの中で、当サイトが厳選したトップ5カジノはこちら。

  オンラインカジノおすすめ: コニベット(Konibet)
  コニベットといえば、キャッシュバックや毎日もらえるリベートボーナスなど豪華ボーナスが満載!それに加えて低い出金条件も見どころです。さらにVIPレベルごとの還元率の高さも業界内で突出している点や、出金速度の速さなどトータルバランスの良さからもハイローラーの方にも好まれています。
  カスタマーサポートは365日24時間稼働しているので、初心者の方にも安心してご利用いただけます。
  さらに【業界初のオンラインポーカー】を導入!毎日トーナメントも開催されているので、早速参加しちゃいましょう!

  RTP(還元率)公開や、入出金対応がスムーズで初心者向き
  2000種類以上の豊富なゲーム数を誇り、スロットゲーム多数!
  今なら$20の入金不要ボーナスと最大$650還元ボーナス!
  8種類以上のライブカジノプロバイダー
  業界初オンラインポーカーあり,日本利用者数No.1の安心のオンラインカジノメディア!
  おすすめポイント
  コニベットは、その豊富なボーナスと高還元率、そして安心のキャッシュバック制度で知られています。まず、新規登録者には入金不要の$20ボーナスが提供され、さらに初回入金時には最大$650の還元ボーナスが得られます。これらのキャンペーンはプレイヤーにとって大きな魅力となっています。

  また、コニベットの特徴的な点は、VIP制度です。一度ロイヤルクラブになると、降格がなく、スロットリベートが1.5%という驚異の還元率を享受できます。これは他のオンラインカジノと比較しても非常に高い還元率です。さらに、常時週間損失キャッシュバックも行っているため、不運で負けてしまった場合でも取り返すチャンスがあります。これらの特徴から、コニベットはプレイヤーにとって非常に魅力的なオンラインカジノと言えるでしょう。

  コニベット 無料会員登録をする

  | コニベットのボーナス
  コニベットは、新規登録者向けに20ドルの入金不要ボーナスを用意しています
  コニベットカジノでは、限定で初回入金後に残高が1ドル未満になった場合、入金額の50%(最高500ドル)がキャッシュバックされる。キャッシュバック額に出金条件はないため、獲得後にすぐ出金することも可能です。

  | コニベットの入金方法
  入金方法 最低 / 最高入金
  マスターカード 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  ジェイシービー 最低 : $20/ 最高 : $6,000
  アメックス 最低 : $20 / 最高 : $6,000
  アイウォレット 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  スティックペイ 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  ヴィーナスポイント 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  仮想通貨 最低 : $20 / 最高 : $100,000
  銀行送金 最低 : $20 / 最高 : $10,000
  | コニベット出金方法
  出金方法 最低 |最高出金
  アイウォレット 最低 : $40 / 最高 : なし
  スティックぺイ 最低 : $40 / 最高 : なし
  ヴィーナスポイント 最低 : $40 / 最高 : なし
  仮想通貨 最低 : $40 / 最高 : なし
  銀行送金 最低 : $40 / 最高 : なし

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *