După NaștereMom Enough

7 cărți de parenting esențiale pentru proaspeții părinți

”Eu nu-mi cresc copilul din cărți!”

”Nu înțeleg de ce avem nevoie de atâtea cărți de parenting, uite, ai noștri nu au avut așa ceva și am ieșit foarte bine, nu?”

”Și tu cum procedezi, când Mircea urlă te oprești, iei cartea de parenting și vezi repede ce scrie că ar trebui să faci?”

”Cărțile de parenting sunt pentru mamele perfecte de pe Instagram!”

Le-am auzit pe toate de când am început să citesc cărți de parenting și sunt sigură că și voi la fel. Pe undeva am impresia că un părinte care citește cărți de parenting, se documentează, caută cele mai recente studii și cercetări în domeniul educației și psihologiei copilului, se informează, este de multe ori privit cu ironie și chiar luat la bășcălie (”bunica a crescut 15 copii și nu i-au mai trebuit cărți de parenting, mă lași?”). Dar adevărul este că, dacă privim onest în adâncul nostru și descâlcim cu sinceritate amintirile din propria copilărie, ne vom da seama că aproape fiecare dintre noi duce cu el un bagaj greu de frustrări, furie, resentimente, singurătate, rușine și o senzație de multe ori acută de ne-iubire din acele vremuri. Iar relațiile disfuncționale dintre părinți și copii, înăbușite de multe ori și parcate sub preș, încep să clocotească cu furie în momentul în care copilul crește, devine adult și la rândul său părinte.

Am citit atâtea cărți de parenting pentru că, o dată ce am acceptat că părinții mei au greșit și că nu au știut mai mult, la vremea respectivă, am simțit că este responsabilitatea mea să nu trimit mai departe înspre copiii mei toate aceste greșeli. Ci, dimpotrivă, să le recunosc, să le internalizez, să descopăr onest cum m-au influențat, să învăț să gestionez viața alături de ele și, mai departe, să recunosc când sunt pe cale să le transmit la rândul meu lui Mircea. Cărțile de parenting, dacă vreți, mi-au oferit uneltele cu ajutorul cărora am putut să încep să-mi sondez propriul trecut, pentru a-l lăsa acolo unde este, în spate, și pentru a nu-l aduce în prezent, unde este Mircea.

Vă las aici cele 7 cărți de parenting care mie mi se par esențiale când vine vorba de creșterea copilului cu blândețe și respect, de impunerea de limite, de propriii noștri monștri ai trecutului și gestionarea lor, de stadiile firești de dezvoltare ale copiilor și de conflictele care cu siguranță vor apărea în relația cu cei mici.

1. ”Nu există copii răi”, de Janet Lansbury.

Am citit cartea aceasta pe când Mircea era bebeluș și avea 9 luni, apoi am simțit nevoia să o mai citesc odată, cu ochii unui părinte de toddler care, bineînțeles, a început să aibă crize de furie și episoade de plâns cu nervi și necăjeală. Și la fel vă sfătuiesc și pe voi să faceți, să o citiți poate în sarcină, când aveți mintea clară și odihnită, pentru a intra în contact cu principiile educației cu blândețe, fără pedepse sau recompense, dar apoi să o aprofundați când copilul vostru împlinește un an, un an și un pic și începe să vi se împotrivească, să plângă, să vă sfideze, să vă lovească sau muște. O să vedeți că dacă o citiți înainte de copii, o să vă gândiți poate cu un pic de superioritate ”Hei, dar copilul meu nu o să facă niciodată asta!…” iar apoi, dacă o citiți când aveți în casă un toddler, o să vă recalculați puțin atitudinea. E ok, fiți blânzi cu voi, este firesc normal, cred că fiecare persoană a gândit ”Eu niciodată nu o să…”, de cel puțin 37 de ori, pe vremea când nu avea copii.

În ”Nu există copii răi”, Janet Lansbury, care este scriitor și trainer RIE pentru părinți din 1994, explică foarte clar mecanismele din spatele acelor comportamente ale copiilor care îi stresează, enervează sau înnebunesc cel mai adesea pe părinți: refuzul de a asculta de o rugăminte a părinților, lovitul, mușcatul, aruncatul cu lucruri sau cu mâncare, moirlăitul, sfidarea, tantrumurile, crizele de nervi. Pornind de la ideea că toate aceste comportamente fac parte din etapele naturale, firești ale dezvoltării copiilor, Janet Lansbury oferă niște sfaturi foarte pertinente despre ce putem face noi, ca părinți, pentru a gestiona această perioadă tumultuoasă din viața copiilor, cu respect, blândețe, dar cu limite ferme. Pentru mine funcționează foarte bine explicațiile raționale, așa că mi-a fost mult mai ușor să accept ce se întâmplă cu Mircea o dată ce am înțeles mecanismul acestui tip de comportamente.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

2. ”Nu există părinte perfect”, de Isabelle Filliozat.

Aceasta este cartea care, după ce am citit-o în 2-3 zile, în timp ce îl plimbam pe Mircea prin parc (el dormea în cărucior, eu citeam ținând cartea rezemată de mânerul căruțului, din mers), m-a făcut să înțeleg că am nevoie să încep urgent terapia. Așa că prima programare la terapeut am făcut-o tot în timpul plimbărilor cu căruțul, cu cartea în mâna stângă și telefonul în mâna dreaptă.

Isabelle Filliozat, care este psihoterapeut și scriitor care promovează ideea de parenting pozitiv, pornește de la două idei de bază în această carte: 1. Un copil nu este obraznic pentru că așa vrea el, pentru că așa i s-a pus pata și pentru că este un mic manipulator ca vrea să-și supună și controleze părinții. Și 2. Că noi, adulții, ascundem undeva în subconștient un bagaj foarte greu de răni vechi, reprimate, un munte de regrete, rușine și supărare, care ies la suprafață pe neașteptate atunci când devenim părinți. Tot ceea ce am trăit în copilărie – toate rănile, certurile, nedreptatea, suferințele, traumele – și pe care în mod convenabil le-am ascuns sub preș pe măsură ce am crescut, luându-ne cu viața și treburile de adult, toate acestea răbufnesc o dată ce la rândul nostru dăm viață – și răbufnesc tare, dureros și asurzitor, răscolindu-ne și umplându-ne de regrete și furie. E nevoie de multă introspecție, mult lucru cu sinele și multă analiză blândă ca să ne dăm seama că, de fapt, nu copilul este cel care ne enervează prin comportamentul lui, ci noi înșine avem în sine o sursă mare și pulsantă de enervare, care niciodată nu a fost alinată, pansată, tratată. O dată ce reparăm în noi ce este de reparat, relația pe care o avem cu ai noștri copii nu va avea decât de câștigat, pentru că ne vom da seama de ce ne enervăm, de ce țipăm, de ce certăm copiii, de ce îi jignim sau de ce îi lovim.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

3. ”Părinți liniștiți, copii fericiți”, de Laura Markham.

Ok, cartea asta mi-a plăcut foarte mult pentru că a făcut apel la tocilara din mine prin felul în care este scrisă. Dr. Laura Markham, fondator al ahaparenting.com şi doctor în psihologie clinică, ridică o întrebare foarte puternică: Dacă toți părinții își iubesc copiii, atunci de ce ne este atât de greu să îi creștem? – și răspunde la această întrebare pornind de la cele mai recente cercetări din zona dezvoltării creierului uman şi experienţa sa clinică cu părinţii. Citind cartea, eu am început să îmi înțeleg mai bine propriile emoții, din ce răni vin și cum mi le pot gestiona (toată perioada de când Mircea a avut cam 8 luni și până acum, recent, asta am făcut, am sondat trecutul ca să înțeleg de unde venea tot ce simțeam) – pentru ca apoi, cu temele făcute, să pot trece prin momentele tensionate ale puștiului cu blândețe, cu empatie și cu gândul că este treaba mea, ca părinte, să îl ajut să își controleze comportamentul.

De un real ajutor sunt exemplele din carte – dacă sunteți tocilari ca mine clar funcționați pe ideea de exemple clare, soluții pentru fiecare tip de problemă, eventual și fraze  pe care să le memorați și să le folosiți la momentul potrivit. Pentru că da, eu sunt prima care recunoaște, nu vreau să mă prindă tantrumul nepregătită, nu vreau să mă regăsesc într-un moment în care să nu știu prea bine ce să spun. Așa că învăț pe dinafară exprimări pe care eu nu le-am auzit niciodată în copilărie și care, așadar, nu îmi vin firesc, pentru ca repetându-le, la un moment dat, să îmi intre în natural, în normalitate. Cred că ar trebui să acceptăm, majoritatea dintre noi, că exprimare blândă, caldă și respectuoasă nu a făcut pare din stilul educațional al multora dintre părinții noștri, prin urmare noi nu putem automat ști cum să transmitem mai departe ceva ce la rândul nostru nu am primit. Tocmai de aceea cartea aceasta poate să vă ajute să vă gestionați propriile emoții, pentru a reacționa cu empatie la emoțiile celor mici. “Părinţii trebuie să-şi gestioneze propriile emoţii, iar în acest fel îi învaţă pe cei mici să facă acelaşi lucru”, povestește Dr. Laura Markham. ”Consecinţa? O relaţie mai bună cu copiii, depăşirea momentelor dificile fără ca relaţia părinte-copil să fie afectată, copiii care se vor simţi ascultaţi şi acceptaţi. Un copil care se simte astfel va fi mult mai dornic să coopereze, din proprie voinţă. Totul începe prin a te înţelege pe tine însuţi, a conştientiza cum funcţionează emoţiile, a cere ajutor pentru a-ţi rezolva problemele vechi, a învăţa să te opreşti înainte de a acţiona! Cheia succesului fiind dorinţa de schimbare.” (Sursa citatului).

Găsiți cartea pe Libris, aici.

4. ”Parenting necondiționat”, de Alfie Kohn.

Recunosc, până să citesc cartea aceasta aveam o idee foarte greșită despre ce înseamnă parentingul necondiționat, probabil și pentru că am multe cunoștințe care sunt părinți și care, când i-am intrebat care-i faza cu acest termen, mi-au spus destul de puțin impresionați că înseamnă să-l lași pe cel mic să facă ce vrea, fără nicio limită, ca să nu ne supere. Mi s-a părut de atunci că atitudinea asta este una foarte greșită, totuși am citit cartea pe când eram gravidă. Și am înțeles că, de fapt, oamenii din jurul meu care îmi spuseseră că parentingul necondiționat înseamnă să lași copilul să facă ce vrea nu înțeleseseră NIMIC din acest concept lansat de Alfie Kohn.

Multe cărți de parenting și ghiduri pentru părinți pornesc de la întrebarea ”Cum îi convingem pe copii să fie ascultători, să fie maleabil, să asculte ce le spunem și să facă ce îi rugăm?”. Alfie Kohn, un specialist în educație recunoscut la nivel internațional, schimbă perspectiva cu această carte a lui și ridică întrebarea, mai realistă: ”De ce au nevoie, mai exact, copiii, și cum putem noi să le satisfacem acele nevoi?” și oferă o serie de sfaturi despre cum putem face echipă cu cei mici, cum putem acționa laolaltă cu ei, în loc să acționăm asupra lor. Echipă empatică, nu autoritate bățoasă. Cartea (care vine la pachet cu o mulțime de cercetări științifice și studii în domeniu, deci este science-based), susține că una dintre nevoile de bază ale copiilor este cea de iubire necondiționată – gândul cert că va fi iubit, înțeles și apreciat chiar dacă o dă în bară, chiar dacă greșește, chiar dacă încalcă regulile.

În atelierele pentru părinți pe care le conduce, lui Alfie Kohn îi place să înceapă cu întrebarea: ”Care sunt obiectivele pe termen lung pe care le aveți pentru copiii voștri? Ce cuvânt sau frază vă vine în minte pentru a descrie cum vă doriți să evolueze? Cum ați vrea să fie ca adulți?” Invariabil, majoritatea părinților vor spune că își doresc să aibă copii fericiți, echilibrați, independenți, împliniți, productivi, descurcăreți, responsabili, iubitori, curioși, încrezători. ”Interesant la enumerarea adjectivelor de mai sus… este faptul că ne provoacă să reflectăm dacă ceea ce facem este în concordanță cu ceea ce ne dorim cu adevărat. Are comportamentul meu zilnic menirea să îi ajute pe copiii mei să evolueze așa cum mi-aș dori? Oare ceea ce tocmai i-am spus la supermarket îl va ajuta câtuși de puțin să devină un om fericit, echilibrat, împlinit, independent și așa mai departe, sau este posibil ca modul în care tind să gestionez astfel de situații să facă acele obiective mai puțin realizabile? Dacă lucrurile stau așa, ce ar trebui să fac?” (citat chiar din carte, paginile 6-7).

Am găsit cartea tot pe Libris, aici. 

5. ”Crescându-l pe Cain”, de Michael Thompson și Dan Kindlon.

 

Michael Thompson este un terapeut specializat în psihologia băieților. Nu a copiilor în general, ci a băieților, în special – așa că, mame de băieți, cartea aceasta este pentru voi. Deși în ziua de azi ne batem cu pumnul în piept că femeile și bărbații ar trebui să fie egali (ceea ce e fals, egali nu suntem, dar ar trebui să avem drepturi egale), adevărul este că noi adulții suntem încă marcați de educația pe care am primit-o, de părerile preconcepute peste care am dat în copilărie și de stereotipurile de gen cu care am crescut. Bărbații de azi, tații de azi, sunt băieții mici cărora ieri li s-a spus ”Nu mai plânge, băieții mari nu plâng!”, ”Nu îți arăta sentimentele, numai fetele fac asta!”, ”Te-a lovit colegul? Păi și nu ai dat înapoi?” – este nevoie de un mare control și multă introspecție pentru ca ei să nu trimită mai departe toate aceste mesaje, inconștient, copiilor lor. Cartea oferă câteva soluții realiste pentru creșterea și educarea băieților și explică cu multă înțelepciune de ce mulți dintre ei sunt uneori, la maturitate, agresivi, teribiliști, de ce par dezinteresați sau lipsiți de empatie.

Cartea a fost publicată de Editura Herald, o găsiți aici, sau pe Libris.

6. „Educația Montessori pentru copiii mici” de Simone Davies.

Recomand cu dragă inimă această carte, chiar dacă nu vreți neapărat să aplicați toate principiile Montessori în educația celor mici. Și asta pentru că pornește de la niște idei de bază în această pedagogie care mie mi se par de mare bun simț și importante pentru oricine vrea să crească un copil autonom și încrezător: ideea de a ne vedea copiii ca pe niște indivizi independenți, capabili și plini de resurse, importanța de a ne urmări copiii și de a-i lăsa să ne arate ce au nevoie în diversele lor etape de dezvoltare, beneficiile creării unor spații sigure pentru cei mici, în care ei pot avea libertatea de a greși și de a încerca din nou.

Pornind de la principiile Mariei Montessori, Simone Davies ne arată foarte clar și explicit (femeia asta iubește listele) cum să transformi copilăria mică (1–3 ani) a toddlerului tău într-o perioadă plină de experiențe bogate și satisfacții pentru toți membrii familiei, nu doar pentru el. Este o perioadă în care cei mici absorb cu sete lumea și informațiile din jur, așa că în mod cert această vârstă este dedicată cunoașterii, învățării, respectului și descoperirii reciproce. În carte sunt sute de idei practice pentru fiecare aspect al vieții alături de copilul mic, inclusiv: cum să-ți păstrezi cumpătul atunci când copilul reacționează emoțional și să stabilești limite cu dragoste și respect, cum să-ți amenajezi căminul și să scapi de haos și de ”baby-land”, cum să creezi activități Montessori potrivite pentru un copil între 1 și 3 ani (și cum să accepți că, uneori, copilul nu o să le facă așa cum tu te aștepți). Dar cel mai fain mi se pare faptul că Simone Davies explică foarte atent cum să creștem copiii dornici să învețe și să exploreze lumea din jur, cum să vedem lumea prin ochii copiilor noștri și cum să fim surprinși și încântați de perspectiva lui, oricât de diferită ar fi ea de punctul nostru de vedere.

Cartea a fost publicată de Editura Litera, o găsiți aici, dar am găsit-o și pe Libris.

7. ”Diversificara naturală”, de Gil Rapley și Tracey Murkett.

Nu știu dacă tehnic vorbind aceasta este o carte de parenting, dar diversificarea și crearea unei relații sănătoase și eficiente între copii și mâncare sunt laturi atât de importante din viața noastră de proaspeți părinți, încât nu aveam cum să las deoparte o carte care ne învață, cu exemple, liste, rețete și meal plan-uri, cum să facem asta fără stres, fără certuri, fără reproșuri și mese tensionate.

Cartea aduce în față conceptul de autodiversificare, porning de la ideea că de la aproximativ șase luni sau când sunt pregățiti să stea în fund, majoritatea copiilor sunt gata să se alăture familiei la masă și să mănânce exact ceea ce mănâncă și adulții – bineînțeles, într-o variantă adaptată și potrivită vârstei lor, fără prăjeli, sare, zahăr și afumături. Cartea răspunde la întrebări precum: ce să facem ca să construim o relațe sănătoasă dintre cei mici și mâncare, cum să îi formăm bebelușului gustul, cum să îl învățam să mănânce variat, incluzând în dieta lui cât mai multe grupe alimentare, cum să procedăm ca bebe să nu se înece, cum abordăm mofturile la masă, lipsa poftei de mâncare, mâncarea aruncată pe pereți sau refuzurile. Însă, poate mai important decât atât, cartea ne învață cum să respectăm deciziile alimentare ale copiilor și cum să tratăm cu respect și blândețe ritmul natural al acestuia.

Cartea o găsiți pe Libris, aici.

***

Sper că toate aceste idei de cărți vă vor ajuta – sunt foarte multe tilturi bune acum, traduse la noi, lista ar fi cu siguranță mult mai lungă, dar decât o listă cu 25 de titluri din care să nu vă puteți hotărî prea bine pe care le cumpărați, mai bine una scurtă și concisă, cu titluri care să acopere alimentația, joaca, educația, gestionarea crizelor de furie și acceptarea propriilor traume și lipsuri, ca pas esențial în acceptarea emoțiilor mari ale celor mici.

 

Tag-uri:

  1. Работая в сео, нужно понимать, что не получится одним методом поднять веб-сайт в топ поисковой выдачи поисковых систем, так как системы поиска это как дорожка с финишной прямой, а веб-сайты это гоночные автомобили, которые все стремятся быть первыми.

    Так вот:
    Перечень – Для того чтобы сайт был адаптивен и скоростным, важна

    оптимизирование
    Сайт должен иметь только уникальный контент, это тексты и картинки
    НЕОБХОДИМО ссылочная масса через сайты статейники и на прямую на главную
    Укрепление входящих ссылок с использованием дополнительных сайтов
    Ссылочная структура, эти ссылки первого уровня, Tier-2, Tier-3
    А главное это личная сеть веб-сайтов PBN, которая линкуется на манисайт
    Все сайты PBN должны быть без отпечатков, т.е. поисковые системы не должны осознавать, что это один владелец всех сайтов, поэтому крайне важно придерживаться все эти правила.

  2. promethazine blossom – promethazine limit promethazine anywhere

  3. These tempting bonus features, such as free spins, bonus games and progressive jackpots are available only at WAKTOGEL It is an online gaming site that always gives every player a win

  4. 娛樂城
    在線娛樂城的天地

    隨著互聯網的迅速發展,線上娛樂城(線上賭場)已經成為許多人消遣的新選擇。線上娛樂城不僅提供多樣化的游戲選擇,還能讓玩家在家中就能體驗到賭場的興奮和快感。本文將研究網上娛樂城的特徵、利益以及一些常有的遊戲。

    什麼是網上娛樂城?
    網上娛樂城是一種透過網際網路提供賭錢游戲的平台。玩家可以經由計算機、智能手機或平板進入這些網站,參與各種賭錢活動,如撲克牌、賭盤、黑傑克和吃角子老虎等。這些平台通常由專業的的程序公司開發,確保遊戲的公正性和穩定性。

    在線娛樂城的優勢
    方便性:玩家不需要離開家,就能體驗博彩的樂趣。這對於那些住在在遠離的實體賭場地區的人來說尤其方便。

    多樣化的游戲選擇:在線娛樂城通常提供比實體賭場更豐富的遊戲選擇,並且經常更新游戲內容,保持新穎。

    好處和獎勵計劃:許多線上娛樂城提供多樣的獎勵計劃,包括註冊獎金、存款紅利和忠誠度計劃,引誘新玩家並促使老玩家繼續遊戲。

    安全和隱私:合法的網上娛樂城使用先進的的加密方法來保護玩家的個人信息和金融交易,確保游戲過程的安全和公正性。

    常有的在線娛樂城遊戲
    撲克牌:德州撲克是最受歡迎的賭博游戲之一。網上娛樂城提供多種德州撲克變體,如德州撲克、奧馬哈撲克和七張撲克等。

    輪盤:賭盤是一種古老的賭場遊戲遊戲,玩家可以投注在單數、數字組合上或顏色選擇上,然後看小球落在哪個位置。

    黑傑克:又稱為二十一點,這是一種比拼玩家和莊家點數的游戲,目標是讓手牌點數點數盡可能接近21點但不超過。

    吃角子老虎:吃角子老虎是最簡單也是最流行的賭博游戲之一,玩家只需旋轉捲軸,等待圖案圖案排列出中獎的組合。

    總結
    在線娛樂城為現代賭博愛好者提供了一個方便的、刺激的且多元化的娛樂方式。無論是撲克牌愛好者還是老虎機迷,大家都能在這些平台上找到適合自己的游戲。同時,隨著科技的不斷發展,網上娛樂城的遊戲體驗將變化越來越逼真和引人入勝。然而,玩家在享用遊戲的同時,也應該保持,避免過度沉迷於賭博活動,維持健康的心態。

  5. 在線娛樂城的天地

    隨著網際網路的飛速發展,線上娛樂城(在線賭場)已經成為許多人休閒的新選擇。在線娛樂城不僅提供多樣化的遊戲選擇,還能讓玩家在家中就能體驗到賭場的樂趣和快感。本文將研究網上娛樂城的特點、優勢以及一些常見的的遊戲。

    什麼線上娛樂城?
    在線娛樂城是一種透過網際網路提供博彩遊戲的平台。玩家可以透過電腦、手機或平板設備進入這些網站,參與各種賭博活動,如德州撲克、賭盤、二十一點和老虎機等。這些平台通常由專業的的軟體公司開發,確保遊戲的公正和穩定性。

    線上娛樂城的好處
    方便性:玩家不用離開家,就能體驗賭博的快感。這對於那些住在在偏遠實體賭場區域的人來說尤為方便。

    多元化的遊戲選擇:在線娛樂城通常提供比實體賭場更多樣化的遊戲選擇,並且經常升級游戲內容,保持新鮮。

    好處和獎勵計劃:許多線上娛樂城提供多樣的獎金計劃,包括註冊獎勵、存款紅利和忠誠度計劃,吸引新玩家並促使老玩家持續遊戲。

    安全和保密性:正規的線上娛樂城使用先進的的加密技術來保護玩家的個人資料和金融交易,確保遊戲過程的安全和公正。

    常見的的線上娛樂城游戲
    撲克牌:撲克是最受歡迎的博彩游戲之一。網上娛樂城提供多種德州撲克變體,如德州撲克、奧馬哈和七張撲克等。

    輪盤賭:賭盤是一種古老的賭場遊戲,玩家可以下注在單數、數字組合上或顏色上上,然後看轉球落在哪個位置。

    黑傑克:又稱為二十一點,這是一種對比玩家和莊家點數的遊戲,目標是讓手牌點數點數盡可能接近21點但不超過。

    老虎機:老虎機是最容易並且是最常見的賭博遊戲之一,玩家只需轉捲軸,看圖案排列出中獎的組合。

    總結
    線上娛樂城為當代賭博愛好者提供了一個方便的、刺激的且多元化的娛樂選擇。無論是撲克愛好者還是吃角子老虎迷,大家都能在這些平台上找到適合自己的遊戲。同時,隨著科技的不斷提升,網上娛樂城的游戲體驗將變化越來越現實和有趣。然而,玩家在體驗遊戲的同時,也應該保持,避免沉迷於賭錢活動,維持健康的娛樂心態。

  6. Euro 2024 – Sân chơi bóng đá đỉnh cao Châu Âu

    Euro 2024 (hay Giải vô địch bóng đá Châu Âu 2024) là một sự kiện thể thao lớn tại châu Âu, thu hút sự chú ý của hàng triệu người hâm mộ trên khắp thế giới. Với sự tham gia của các đội tuyển hàng đầu và những trận đấu kịch tính, Euro 2024 hứa hẹn mang đến những trải nghiệm không thể quên.

    Thời gian diễn ra và địa điểm

    Euro 2024 sẽ diễn ra từ giữa tháng 6 đến giữa tháng 7, trong mùa hè của châu Âu. Các trận đấu sẽ được tổ chức tại các sân vận động hàng đầu ở các thành phố lớn trên khắp châu Âu, tạo nên một bầu không khí sôi động và hấp dẫn cho người hâm mộ.

    Lịch thi đấu

    Euro 2024 sẽ bắt đầu với vòng bảng, nơi các đội tuyển sẽ thi đấu để giành quyền vào vòng loại trực tiếp. Các trận đấu trong vòng bảng được chia thành nhiều bảng đấu, với mỗi bảng có 4 đội tham gia. Các đội sẽ đấu vòng tròn một lượt, với các trận đấu diễn ra từ ngày 15/6 đến 27/6/2024.

    Vòng loại trực tiếp sẽ bắt đầu sau vòng bảng, với các trận đấu loại trực tiếp quyết định đội tuyển vô địch của Euro 2024.

    Các tin tức mới nhất

    New Mod for Skyrim Enhances NPC Appearance
    Một mod mới cho trò chơi The Elder Scrolls V: Skyrim đã thu hút sự chú ý của người chơi. Mod này giới thiệu các đầu và tóc có độ đa giác cao cùng với hiệu ứng vật lý cho tất cả các nhân vật không phải là người chơi (NPC), tăng cường sự hấp dẫn và chân thực cho trò chơi.

    Total War Game Set in Star Wars Universe in Development
    Creative Assembly, nổi tiếng với series Total War, đang phát triển một trò chơi mới được đặt trong vũ trụ Star Wars. Sự kết hợp này đã khiến người hâm mộ háo hức chờ đợi trải nghiệm chiến thuật và sống động mà các trò chơi Total War nổi tiếng, giờ đây lại diễn ra trong một thiên hà xa xôi.

    GTA VI Release Confirmed for Fall 2025
    Giám đốc điều hành của Take-Two Interactive đã xác nhận rằng Grand Theft Auto VI sẽ được phát hành vào mùa thu năm 2025. Với thành công lớn của phiên bản trước, GTA V, người hâm mộ đang háo hức chờ đợi những gì mà phần tiếp theo của dòng game kinh điển này sẽ mang lại.

    Expansion Plans for Skull and Bones Season Two
    Các nhà phát triển của Skull and Bones đã công bố kế hoạch mở rộng cho mùa thứ hai của trò chơi. Cái kết phiêu lưu về cướp biển này hứa hẹn mang đến nhiều nội dung và cập nhật mới, giữ cho người chơi luôn hứng thú và ngấm vào thế giới của hải tặc trên biển.

    Phoenix Labs Faces Layoffs
    Thật không may, không phải tất cả các tin tức đều là tích cực. Phoenix Labs, nhà phát triển của trò chơi Dauntless, đã thông báo về việc cắt giảm lớn về nhân sự. Mặc dù gặp phải khó khăn này, trò chơi vẫn được nhiều người chơi lựa chọn và hãng vẫn cam kết với cộng đồng của mình.

    Những trò chơi phổ biến

    The Witcher 3: Wild Hunt
    Với câu chuyện hấp dẫn, thế giới sống động và gameplay cuốn hút, The Witcher 3 vẫn là một trong những tựa game được yêu thích nhất. Câu chuyện phong phú và thế giới mở rộng đã thu hút người chơi.

    Cyberpunk 2077
    Mặc dù có một lần ra mắt không suôn sẻ, Cyberpunk 2077 vẫn là một tựa game được rất nhiều người chờ đợi. Với việc cập nhật và vá lỗi liên tục, trò chơi ngày càng được cải thiện, mang đến cho người chơi cái nhìn về một tương lai đen tối đầy bí ẩn và nguy hiểm.

    Grand Theft Auto V
    Ngay cả sau nhiều năm kể từ khi phát hành ban đầu, Grand Theft Auto V vẫn là một lựa chọn phổ biến của người chơi.

  7. video games guide

    Thrilling Developments and Iconic Games in the Sphere of Digital Entertainment

    In the dynamic landscape of digital entertainment, there’s continuously something new and exciting on the horizon. From customizations improving iconic staples to anticipated arrivals in celebrated series, the interactive entertainment landscape is as vibrant as ever.

    Let’s take a look into the most recent announcements and certain the renowned games captivating audiences globally.

    Up-to-Date News

    1. Groundbreaking Enhancement for Skyrim Enhances Non-Player Character Aesthetics
    A recent enhancement for The Elder Scrolls V: Skyrim has grabbed the interest of gamers. This customization adds lifelike heads and hair physics for all non-player characters, elevating the experience’s visual appeal and immersion.

    2. Total War Series Game Situated in Star Wars Universe World Under Development

    Creative Assembly, acclaimed for their Total War Games lineup, is supposedly creating a upcoming experience situated in the Star Wars Galaxy universe. This thrilling collaboration has gamers awaiting the profound and compelling adventure that Total War Series titles are acclaimed for, at last set in a world remote.

    3. Grand Theft Auto VI Arrival Communicated for Autumn 2025
    Take-Two Interactive’s CEO’s Chief Executive Officer has revealed that Grand Theft Auto VI is planned to debut in Q4 2025. With the massive popularity of its previous installment, Grand Theft Auto V, fans are eager to explore what the upcoming iteration of this renowned brand will deliver.

    4. Growth Strategies for Skull and Bones Sophomore Season
    Creators of Skull & Bones have communicated enhanced initiatives for the game’s next season. This nautical journey promises upcoming features and updates, engaging gamers invested and enthralled in the universe of maritime piracy.

    5. Phoenix Labs Studio Faces Workforce Reductions

    Sadly, not every updates is positive. Phoenix Labs, the studio responsible for Dauntless, has communicated large-scale staff cuts. Notwithstanding this setback, the game keeps to be a renowned choice among fans, and the studio keeps dedicated to its fanbase.

    Popular Experiences

    1. The Witcher 3: Wild Hunt Game
    With its compelling plot, immersive universe, and enthralling journey, Wild Hunt remains a revered release among fans. Its rich narrative and vast free-roaming environment keep to draw enthusiasts in.

    2. Cyberpunk 2077
    In spite of a rocky debut, Cyberpunk stays a eagerly awaited release. With ongoing patches and adjustments, the game keeps evolve, providing fans a glimpse into a futuristic world filled with peril.

    3. GTA V

    Still eras post its first debut, GTA 5 keeps a iconic preference among enthusiasts. Its vast nonlinear world, enthralling experience, and multiplayer experiences sustain fans reengaging for more journeys.

    4. Portal 2 Game
    A renowned analytical title, Portal 2 is praised for its groundbreaking systems and ingenious environmental design. Its intricate puzzles and witty storytelling have cemented it as a remarkable title in the digital entertainment realm.

    5. Far Cry Game
    Far Cry 3 Game is acclaimed as among the finest installments in the franchise, providing players an sandbox experience abundant with adventure. Its compelling story and renowned personalities have confirmed its place as a fan favorite title.

    6. Dishonored Universe
    Dishonored Universe is acclaimed for its covert systems and exceptional environment. Enthusiasts take on the role of a mystical killer, experiencing a metropolitan area rife with societal peril.

    7. Assassin’s Creed Game

    As a member of the acclaimed Assassin’s Creed Series collection, Assassin’s Creed Game is adored for its captivating experience, engaging systems, and period realms. It remains a noteworthy experience in the franchise and a favorite within fans.

    In closing, the realm of interactive entertainment is flourishing and fluid, with new advan

  8. সবচেয়ে জনপ্রিয় খেলা এবং স্বাগত বোনাস

    স্বাগত বোনাস এবং অন্যান্য আকর্ষণীয় বোনাসগুলি পেতে এবং সরাসরি ক্রিকেট এক্সচেঞ্জে অংশগ্রহণ করে আপনি এখনি সহযোগিতা করতে পারেন ক্রিকেট এফিলিয়েট প্রোগ্রামের মাধ্যমে। এই প্রোগ্রামের মাধ্যমে আপনি সাধারণ আয় করতে পারেন এবং সাথেই অন্যান্য সুযোগ পাওয়ার অধিকার দিতে পারেন।

    এই রোমাঞ্চকর বোনাস গুলি যেগুলি আপনি উপভোগ করতে পারেন এবং আরও অনেক কিছুই আপনাকে আকর্ষণ করতে পারে। প্রথম আমানতে 200% বোনাস পান এবং প্রতিদিন ১০০% বোনাস পেতে অংশগ্রহণ করুন। এছাড়াও, সাপ্তাহিক এফবি শেয়ার করে ১০০ টাকা বোনাস পান।

    এই সময়ে ক্রিকেট এক্সচেঞ্জ সরাসরি সরাসরি খেলা এবং জনপ্রিয় খেলা এবং জনপ্রিয় খেলা – ব্যাকারাট, লাইভশো, ফিশিং, এবং স্লট আমাদের নিখুঁতভাবে চেষ্টা করুন। এই সাইটে আপনি 9wicket, crickex affiliate login এবং crickex login সাথে যোগাযোগ করতে পারেন।

    তাহলে, আপনি কি অপেক্ষা করছেন? এখনই যোগ দিন এবং সবচেয়ে জনপ্রিয় খেলা এবং স্বাগত বোনাস পান!
    Welcome to Cricket Affiliate | Kick off with a smashing Welcome Bonus !
    First Deposit Fiesta! | Make your debut at Cricket Exchange with a 200% bonus.
    Daily Doubles! | Keep the scoreboard ticking with a 100% daily bonus at 9wicket!
    #cricketaffiliate
    IPL 2024 Jackpot! | Stand to win ₹50,000 in the mega IPL draw at cricket world!
    Social Sharer Rewards! | Post and earn 100 tk weekly through Crickex affiliate login.
    https://www.cricket-affiliate.com/

    #cricketexchange #9wicket #crickexaffiliatelogin #crickexlogin
    crickex login VIP! | Step up as a VIP and enjoy weekly bonuses!
    Join the Action! | Log in through crickex bet exciting betting experience at Live Affiliate.
    Dive into the game with crickex live—where every play brings spectacular wins !

  9. https://ktm.org.ua/ у нас вы найдете свежие новости, аналитические статьи, эксклюзивные интервью и мнения экспертов. Будьте в курсе событий и тенденций, следите за развитием ситуации в реальном времени. Присоединяйтесь к нашему сообществу читателей!

  10. ANGKOT88: Situs Game Deposit Pulsa Terbaik di Indonesia

    ANGKOT88 adalah situs game deposit pulsa terbaik tahun 2020 di Indonesia. Kami menyediakan berbagai jenis game online terlengkap yang dapat Anda mainkan hanya dengan mendaftar satu ID. Dengan satu ID tersebut, Anda dapat mengakses seluruh permainan yang tersedia di situs kami.

    Sebagai situs agen game online berlisensi resmi dari PAGCOR (Philippine Amusement Gaming Corporation), ANGKOT88 menjamin keamanan dan kenyamanan Anda. Situs kami didukung oleh server hosting yang cepat dan sistem keamanan dengan metode enkripsi terbaru di dunia, sehingga data Anda akan selalu terjaga keamanannya. Tampilan situs yang modern juga membuat Anda merasa nyaman saat mengakses situs kami.

    Keunggulan ANGKOT88

    Selain menjadi situs game online terbaik, ANGKOT88 juga menawarkan layanan praktis untuk melakukan deposit menggunakan pulsa XL ataupun Telkomsel dengan potongan terendah dibandingkan situs lainnya. Ini menjadikan kami salah satu situs game online pulsa terbesar di Indonesia. Anda juga dapat melakukan deposit pulsa melalui E-commerce resmi seperti OVO, Gopay, Dana, atau melalui minimarket seperti Indomaret dan Alfamart.

    Kepercayaan dan Layanan

    Kami di ANGKOT88 sangat menjaga kepercayaan Anda sebagai prioritas utama kami. Oleh karena itu, kami selalu berusaha menjadi agen online terpercaya dan terbaik sepanjang masa. Permainan game online yang kami tawarkan sangat praktis, sehingga Anda dapat memainkannya kapan saja dan di mana saja tanpa perlu repot bepergian. Kami menyediakan berbagai jenis game, termasuk yang disiarkan secara LIVE (langsung) dengan host cantik dan kamera yang merekam secara real-time, menjadikan ANGKOT88 situs game online terlengkap dan terbesar di Indonesia.

    Promo Menarik dan Menguntungkan

    ANGKOT88 juga menawarkan banyak sekali promo menarik dan menguntungkan. Anda bisa menikmati berbagai macam promo yang sesuai dengan kebutuhan Anda, seperti welcome bonus 20%, bonus deposit harian, dan cashback. Semua promo ini tersedia di situs ANGKOT88. Selain itu, kami juga memiliki layanan Customer Service yang siap membantu Anda kapan saja.

    Jadi, tunggu apa lagi? Bergabunglah dengan ANGKOT88 dan nikmati pengalaman bermain game online terbaik dan teraman di Indonesia. Daftarkan diri Anda sekarang dan mulai mainkan game favorit Anda dengan nyaman dan aman di situs kami!

  11. SUPERMONEY88: Situs Game Online Deposit Pulsa Terbaik di Indonesia

    SUPERMONEY88 adalah situs game online deposit pulsa terbaik tahun 2020 di Indonesia. Kami menyediakan berbagai macam game online terbaik dan terlengkap yang bisa Anda mainkan di situs game online kami. Hanya dengan mendaftar satu ID, Anda bisa memainkan seluruh permainan yang tersedia di SUPERMONEY88.

    Keunggulan SUPERMONEY88

    SUPERMONEY88 juga merupakan situs agen game online berlisensi resmi dari PAGCOR (Philippine Amusement Gaming Corporation), yang berarti situs ini sangat aman. Kami didukung dengan server hosting yang cepat dan sistem keamanan dengan metode enkripsi termutakhir di dunia untuk menjaga keamanan database Anda. Selain itu, tampilan situs kami yang sangat modern membuat Anda nyaman mengakses situs kami.

    Layanan Praktis dan Terpercaya

    Selain menjadi game online terbaik, ada alasan mengapa situs SUPERMONEY88 ini sangat spesial. Kami memberikan layanan praktis untuk melakukan deposit yaitu dengan melakukan deposit pulsa XL ataupun Telkomsel dengan potongan terendah dari situs game online lainnya. Ini membuat situs kami menjadi salah satu situs game online pulsa terbesar di Indonesia. Anda bisa melakukan deposit pulsa menggunakan E-commerce resmi seperti OVO, Gopay, Dana, atau melalui minimarket seperti Indomaret dan Alfamart.

    Kami juga terkenal sebagai agen game online terpercaya. Kepercayaan Anda adalah prioritas kami, dan itulah yang membuat kami menjadi agen game online terbaik sepanjang masa.

    Kemudahan Bermain Game Online

    Permainan game online di SUPERMONEY88 memudahkan Anda untuk memainkannya dari mana saja dan kapan saja. Anda tidak perlu repot bepergian lagi, karena SUPERMONEY88 menyediakan beragam jenis game online. Kami juga memiliki jenis game online yang dipandu oleh host cantik, sehingga Anda tidak akan merasa bosan.

  12. sapporo88
    SUPERMONEY88: Situs Game Online Deposit Pulsa Terbaik di Indonesia

    SUPERMONEY88 adalah situs game online deposit pulsa terbaik tahun 2020 di Indonesia. Kami menyediakan berbagai macam game online terbaik dan terlengkap yang bisa Anda mainkan di situs game online kami. Hanya dengan mendaftar satu ID, Anda bisa memainkan seluruh permainan yang tersedia di SUPERMONEY88.

    Keunggulan SUPERMONEY88

    SUPERMONEY88 juga merupakan situs agen game online berlisensi resmi dari PAGCOR (Philippine Amusement Gaming Corporation), yang berarti situs ini sangat aman. Kami didukung dengan server hosting yang cepat dan sistem keamanan dengan metode enkripsi termutakhir di dunia untuk menjaga keamanan database Anda. Selain itu, tampilan situs kami yang sangat modern membuat Anda nyaman mengakses situs kami.

    Layanan Praktis dan Terpercaya

    Selain menjadi game online terbaik, ada alasan mengapa situs SUPERMONEY88 ini sangat spesial. Kami memberikan layanan praktis untuk melakukan deposit yaitu dengan melakukan deposit pulsa XL ataupun Telkomsel dengan potongan terendah dari situs game online lainnya. Ini membuat situs kami menjadi salah satu situs game online pulsa terbesar di Indonesia. Anda bisa melakukan deposit pulsa menggunakan E-commerce resmi seperti OVO, Gopay, Dana, atau melalui minimarket seperti Indomaret dan Alfamart.

    Kami juga terkenal sebagai agen game online terpercaya. Kepercayaan Anda adalah prioritas kami, dan itulah yang membuat kami menjadi agen game online terbaik sepanjang masa.

    Kemudahan Bermain Game Online

    Permainan game online di SUPERMONEY88 memudahkan Anda untuk memainkannya dari mana saja dan kapan saja. Anda tidak perlu repot bepergian lagi, karena SUPERMONEY88 menyediakan beragam jenis game online. Kami juga memiliki jenis game online yang dipandu oleh host cantik, sehingga Anda tidak akan merasa bosan.

  13. https://7krasotok.com здесь вы найдете статьи о моде, красоте, здоровье, отношениях и карьере. Читайте советы экспертов, участвуйте в обсуждениях и вдохновляйтесь новыми идеями. Присоединяйтесь к нашему сообществу женщин, стремящихся к совершенству!

  14. https://bestwoman.kyiv.ua узнайте всё о моде, красоте, здоровье и личностном росте. Читайте вдохновляющие истории, экспертные советы и актуальные новости. Присоединяйтесь к нашему сообществу женщин, живущих яркой и насыщенной жизнью!

  15. https://prowoman.kyiv.ua на нашем сайте вы найдете полезные советы по моде, красоте, здоровью и отношениям. Читайте вдохновляющие статьи, участвуйте в обсуждениях и обменивайтесь идеями. Присоединяйтесь к нашему сообществу современных женщин!

  16. https://superwoman.kyiv.ua вы на нашем надежном гиде в мире женской красоты и стиля жизни! У нас вы найдете актуальные статьи о моде, красоте, здоровье, а также советы по саморазвитию и карьерному росту. Присоединяйтесь к нам и обретайте новые знания и вдохновение каждый день!

  17. сео консультация
    Советы по SEO продвижению.

    Информация о том как работать с низкочастотными ключевыми словами и как их подбирать

    Стратегия по деятельности в конкурентоспособной нише.

    Имею постоянных сотрудничаю с несколькими фирмами, есть что поделиться.

    Изучите мой аккаунт, на 31 мая 2024г

    число успешных проектов 2181 только на этом сайте.

    Консультация проходит устно, никаких скриншотов и документов.

    Время консультации указано 2 ч, но по сути всегда на связи без твердой фиксации времени.

    Как управлять с ПО это уже отдельная история, консультация по работе с софтом обсуждаем отдельно в отдельном услуге, выясняем что требуется при общении.

    Всё спокойно на расслабленно не торопясь

    To get started, the seller needs:
    Мне нужны контакты от Telegram каналов для коммуникации.

    разговор только вербально, общаться письменно не хватает времени.

    Суббота и воскресенья выходные

  18. Сайт https://zhenskiy.kyiv.ua – це онлайн-ресурс, який присвячений жіночим темам та інтересам. Тут зібрана інформація про моду, красу, здоров’я, відносини, кулінарію та багато іншого, що може бути корисним та цікавим для сучасних жінок.

  19. 娛樂城
    在線娛樂城的天地

    隨著互聯網的迅速發展,網上娛樂城(在線賭場)已經成為許多人消遣的新選擇。網上娛樂城不僅提供多元化的游戲選擇,還能讓玩家在家中就能體驗到賭場的刺激和快感。本文將討論在線娛樂城的特點、利益以及一些常見的的游戲。

    什麼網上娛樂城?
    網上娛樂城是一種透過網際網路提供博彩遊戲的平台。玩家可以透過電腦設備、手機或平板電腦進入這些網站,參與各種賭博活動,如撲克牌、輪盤、二十一點和老虎機等。這些平台通常由專業的軟體公司開發,確保游戲的公平性和穩定性。

    線上娛樂城的優勢
    便利性:玩家不需要離開家,就能體驗賭錢的興奮。這對於那些住在在偏遠實體賭場地區的人來說尤為方便。

    多種的游戲選擇:線上娛樂城通常提供比實體賭場更多樣化的游戲選擇,並且經常升級遊戲內容,保持新鮮感。

    好處和獎勵:許多在線娛樂城提供豐富的獎勵計劃,包括註冊紅利、存款紅利和忠誠度計劃,吸引新玩家並激勵老玩家持續遊戲。

    安全性和隱私:合法的在線娛樂城使用高端的加密技術來保護玩家的個人資料和財務交易,確保游戲過程的安全和公正性。

    常有的網上娛樂城遊戲
    德州撲克:德州撲克是最受歡迎的賭錢遊戲之一。網上娛樂城提供多種德州撲克變體,如德州撲克、奧馬哈撲克和七張牌撲克等。

    輪盤賭:輪盤是一種古老的賭博遊戲,玩家可以投注在單個數字、數字排列或顏色上上,然後看小球落在哪個位置。

    二十一點:又稱為21點,這是一種對比玩家和莊家點數的游戲,目標是讓手牌點數點數盡可能接近21點但不超過。

    老虎機:吃角子老虎是最簡單且是最流行的賭博游戲之一,玩家只需轉動捲軸,等待圖案排列出獲勝的組合。

    總結
    在線娛樂城為當代賭博愛好者提供了一個便捷、刺激的且多樣化的娛樂方式。無論是撲克牌愛好者還是吃角子老虎迷,大家都能在這些平台上找到適合自己的遊戲。同時,隨著科技的不斷進步,在線娛樂城的游戲體驗將變得越來越逼真和吸引人。然而,玩家在體驗遊戲的同時,也應該保持,避免沉迷於賭博活動,維持健康的遊戲心態。

  20. 線上娛樂城的天地

    隨著網際網路的飛速發展,線上娛樂城(線上賭場)已經成為許多人消遣的新選擇。線上娛樂城不僅提供多元化的遊戲選擇,還能讓玩家在家中就能體驗到賭場的興奮和樂趣。本文將討論在線娛樂城的特點、好處以及一些常有的遊戲。

    什麼線上娛樂城?
    在線娛樂城是一種經由互聯網提供賭博游戲的平台。玩家可以通過電腦、智慧型手機或平板電腦進入這些網站,參與各種賭錢活動,如撲克、輪盤、21點和吃角子老虎等。這些平台通常由專家的軟件公司開發,確保遊戲的公平性和穩定性。

    網上娛樂城的好處
    方便性:玩家不需要離開家,就能享用賭博的興奮。這對於那些生活在遠離的實體賭場地方的人來說特別方便。

    多元化的游戲選擇:網上娛樂城通常提供比實體賭場更多樣化的遊戲選擇,並且經常更新遊戲內容,保持新鮮。

    好處和獎勵:許多線上娛樂城提供豐厚的獎勵計劃,包括註冊紅利、存款獎金和忠誠度計劃,吸引新玩家並促使老玩家持續遊戲。

    安全和隱私性:合法的網上娛樂城使用先進的的加密方法來保護玩家的個人信息和財務交易,確保游戲過程的公平和公正。

    常見的線上娛樂城遊戲
    德州撲克:德州撲克是最受歡迎的賭錢游戲之一。線上娛樂城提供多種德州撲克變體,如德州撲克、奧馬哈撲克和七張牌等。

    賭盤:輪盤是一種經典的賭場遊戲遊戲,玩家可以投注在數字、數字排列或顏色上,然後看轉球落在哪個地方。

    黑傑克:又稱為黑傑克,這是一種比拼玩家和莊家點數點數的游戲,目標是讓手牌點數點數儘量接近21點但不超過。

    老虎機:老虎机是最受歡迎並且是最流行的賭博游戲之一,玩家只需轉動捲軸,等待圖案圖案排列出獲勝的組合。

    結尾
    網上娛樂城為現代的賭博愛好者提供了一個方便的、刺激且豐富的娛樂活動。無論是撲克牌愛好者還是老虎機迷,大家都能在這些平台上找到適合自己的遊戲。同時,隨著技術的的不斷發展,線上娛樂城的游戲體驗將變化越來越真實和吸引人。然而,玩家在享受遊戲的同時,也應該保持自律,避免沉迷於賭錢活動,保持健康的心態。

  21. Консультация по стратегии продвижения сайтов продвижению.

    Информация о том как работать с низкочастотными запросами и как их подбирать

    Тактика по работе в конкурентной нише.

    Имею постоянных взаимодействую с 3 организациями, есть что поделиться.

    Посмотрите мой досье, на 31 мая 2024г

    общий объём завершённых задач 2181 только здесь.

    Консультация проходит в устной форме, без снимков с экрана и документов.

    Продолжительность консультации указано 2 часа, и сути всегда на доступен без жёсткой привязки ко времени.

    Как взаимодействовать с программным обеспечением это уже другая история, консультация по использованию ПО договариваемся отдельно в специальном разделе, определяем что необходимо при разговоре.

    Всё спокойно на расслабоне не спеша

    To get started, the seller needs:
    Мне нужны данные от телеграмм каналов для контакта.

    разговор только устно, общаться письменно не хватает времени.

    субботы и Вс выходной

  22. как продвинуть сайт
    Советы по сео продвижению.

    Информация о том как работать с низкочастотными запросами запросами и как их определять

    Подход по деятельности в конкурентоспособной нише.

    У меня есть регулярных взаимодействую с 3 организациями, есть что рассказать.

    Изучите мой досье, на 31 мая 2024г

    количество завершённых задач 2181 только здесь.

    Консультация проходит в устной форме, без снимков с экрана и документов.

    Продолжительность консультации указано 2 часа, но по факту всегда на доступен без жёсткой привязки ко времени.

    Как управлять с программным обеспечением это уже иначе история, консультация по работе с софтом обсуждаем отдельно в отдельном разделе, определяем что нужно при общении.

    Всё спокойно на расслабленно не в спешке

    To get started, the seller needs:
    Мне нужны сведения от Telegram каналов для коммуникации.

    коммуникация только в устной форме, общаться письменно недостаточно времени.

    Сб и Вс нерабочие дни

  23. Great work on this post! Do you want to find a specific spot by using the postal code? If yes, use the find a postal code area tool to represent specific geographic regions. Check out the zip code article for additional information.

  24. If you want to find big wins when playing games, you can play this game because this game can provide big profits with only very small capital. For further information, please visit this website https://inyourclosetnyc.com

  25. купить диплом в хабаровске https://6landik-diploms.com

  26. Get this interesting and fun bonus for free, lots of bonuses have been prepared for players who want to play, from the bonuses you can make big profits, for further information please visit this website https://canariassevacuna.com/

  27. Ищете способ расслабиться и получить незабываемые впечатления? Мы https://t.me/intim_tmn72 предлагаем эксклюзивные встречи с привлекательными и профессиональными компаньонками. Конфиденциальность, комфорт и безопасность гарантированы. Позвольте себе наслаждение и отдых в приятной компании.

  28. Online lottery is a type of betting game that is very interesting and popular among online betting fans. In this game, players can feel extraordinary sensation and excitement when guessing the numbers that will come out. Online lottery offers a variety of interesting markets, from local to international markets, so players have many choices for placing bets. For further information, you can visit our website https://suzhoubolan.com/

  29. The lottery market is one of the interesting features in online lottery games. With the most complete lottery market, players have many choices to place bets and achieve profitable wins. The most complete lottery market includes various markets, from local to international markets, so players can choose the market that best suits their preferences. For further information, you can visit our website https://anyfad.com/

  30. In the biggest jackpot lottery market, players can place bets on various types of games, such as 2D, 3D, 4D, free plugs, accurate plugs, and many more. This adds variety and uniqueness to online lottery games, so players will not feel bored or monotonous. With the most complete lottery market, players can explore various types of bets and increase their chances of winning. For further information, you can visit our website https://dviance.net

  31. The most complete online lottery market also offers various other interesting features. Players can use number predictions, statistics and data analysis to increase their chances of winning. With these features, players can make smarter and more strategic betting decisions. The most complete lottery market also often offers attractive bonuses and promotions, such as betting discounts, cashback and other prizes. This makes online lottery games even more profitable and exciting for players. For further information, you can visit our website https://gmpguide.com

  32. Recommendations for favorite games that are liked by everyone, this game is very exciting, lots of bonuses have been provided and also gives big jackpot prizes, for further information please visit this website https://suntrips.info/

  33. This game is extraordinary with big jackpot prizes, various types of games which are very complete and very interesting bonuses. This is a very popular game which is liked by many people, for further information please visit this website https://cohenandcohenreviews.com/

  34. This online game is the number 1 trending game in Indonesia because it is so exciting that it makes everyone play it, there are lots of big prizes that can be won, apart from that there are also lots of interesting bonuses, for further information please visit this website https://085457.com/

  35. play this exciting game to get attractive prizes, there are also lots of bonuses that you can take here, various exciting and interesting games are available for all of you, start this fun adventure now, for further information please visit this website https://dorahoki88.land/

  36. You can find interesting information about lottery games here, there is a lot you can find about online lottery games, for those who are less fortunate in online lottery games, please visit this website https://herbaldietnow.com

  37. The game is truly extraordinary because you can get huge profits, play now and get these big profits, enjoy playing, for further information please visit this website https://anyfad.com/

  38. https://aisory.tech – платформа для создания AI Telegram-ботов. Наделяйте своих ботов способностями к естественному диалогу, генерации уникального контента и решению аналитических задач. Простой конструктор платформы делает создание умных чат-ботов доступным для любой компании.

  39. a really profitable game with lots of interesting bonuses and various types of very exciting games and not only that, if you win this game you will get a really fantastic jackpot prize, for further information please visit this website https://akuhoki.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *