Copilul MeuLa Joacă

5 cărți pentru copii mici (1-4 ani), toate de la Editura Casa

– plus o listă de cumpărături cu alte 15 cărți de la Editura Casa pe care copiii le vor cere zilnic, până le învățați pe dinafară, și un cupon de reducere de 15% –

Citesc și scriu de când mă știu. Bunicul meu m-a învățat literele pe când aveam vreo patru ani și jumătate, iar toată copilăria mi-am petrecut-o citind frenetic tot ce-mi pica în mână și ce găseam prin biblioteca lui sau prin cea de la școală. Vreo trei decenii mai târziu, băiețelul meu de 2 ani și jumătate (care poartă, de fapt, numele bunicului ce mi-a hrănit dragostea pentru cărți și scris) îmi calcă pe urme și îmi comandă des și autoritar ”Să țitiiiim! Să țitim, să țitim cărți!” – după care se aruncă pe canapea vehement cu o carte sau două pe care le-a ales din bibliotecă, mi le împinge în fața ochilor și mă anunță și ce pagini nu am voie să ratez: ”Începem întâi cu mașinile. Să citim și pagina cu inundația. Și cea cu șantierul. Și aia cu bărcile! Apoi vedem ce a făcut castorul.”

Aș minți dacă aș spune că întotdeauna a fost așa. Unii copii sunt atrași de cărți încă de când sunt bebeluși (dau paginile, le rod, îi calmează să stea în brațele părinților și să asculte povești), însă la Mircea interesul a venit, brusc și puternic, undeva pe la un an și jumătate. Până atunci nu avea răbdare să îi citesc, cobora din brațele mele și voia să se joace sau să exploreze, împingea cartea mai încolo și alegea niște cuburi sau plastilină – însă cărțile au fost mereu în jurul lui, ne-a văzut pe mine și pe Dorin citind, iar în rutina de seară mereu apărea și câte o carte simpatică. La un moment dat, pe la 18 luni, a început să ceară o carte cu excavatoare și buldozere – iar de atunci nu trece nicio zi fără citit, pardon, ”țitit”.

Mai jos vă las 5 cărți pentru copii mici (1-4 ani), toate de la Editura Casa, care sunt foarte iubite de Mircea în perioada asta (una dintre ele, o să vedeți, mi se pare foarte neașteptat că îi place ATÂT de mult). Iar la finalul articolului veți găsi și o listă de cumpărături cu alte 15 cărți pentru copii, tot de la Editura Casa, pe care le recomand din toată inima – pe unele le avem, pe altele le-am descoperit prin vizite la alți părinți sau prin librării și târguri și au intrat pe Wishlist-ul nostru. 

În plus, am pentru voi un cod de reducere la Editura Casa. Codul se numește sunny (scris simplu, fără alte detalii) și oferă un discount de 15% la toate cărțile pentru copii de pe site-ul editurii. Vă vând un pont, în acest moment Editura Casa are mai multe promoții, cărțile pentru copii sunt deja reduse cu 20-30%, iar cuponul meu se cumulează cu reducerea lor și astfel puteți să ajungeți la niște discount-uri de 35-45%. Atenție, el nu se aplică la pachetele de cărți, acelea deja sunt reduse considerabil.

1. Excavatoare, tractoare și alte mașini mari. Cartea mea cu vehicule. 

Încep cu ”creme de la creme”, cea mai grozavă carte cu vehicule și utilaje pe care am ținut-o vreodată în mâini, după care Mircea este leșinat și pe care deja încep să o învăț pe dinafară (dacă îmi dați un test de autodictare prin octombrie, sigur îl trec cu brio). ”Excavatoare, tractoare și alte mașini mari. Cartea mea cu vehicule” de Wolfgang Metzger este o carte super-detaliată pentru copiii care iubesc mașinile mari și impunătoare, pentru că oferă informații despre șantiere și utilajele de construcție întâlnite acolo, despre autostrăzi și felul în care sunt ridicate, despre mașinile care se folosesc de obicei la fermă, despre ce vehicule asigură curățenia orașului sau cum arată și cum funcționează o stație de pompieri și un aeroport.

Cartea este cartonată, groasă și măricică (un pic mai mare decât cărțile clasice din seria Junior ”De ce? De ce? De ce?” de la Editura Casa), ușor de ținut în mâini și cu text puțin pe fiecare pagină – ceea ce mi se pare minunat mai ales pentru copiii mai mici, care nu se pot concentra pe o poveste foarte lungă. Însă ceea ce îmi place mult la această carte sunt ilustrațiile și frumusețea detaliilor – aici îmi aduce aminte de cărțile ”Hoinari prin anotimpuri”, o altă serie-bijuterie de la Editura Casa, foarte iubită de toddleri. Fiecare pagină are zeci de detalii, în fiecare centimetru pătrat se întâmplă ceva, se ascunde o poveste, apare o informație sau un cuvânt nou.

Paginile preferate ale lui Mircea sunt, bineînțeles, cele cu șantiere, cele cu detaliile de la fermă și, mai nou, paginile cu inundația – i se pare fascinant felul în care pompierii vin cu utilajele lor și ajută fermierii și animalele să iasă din zona afectată de viitură. Iar vocabularul celor mici se dezvoltă vizibil după o experiență cu astfel de cărți pline de detalii – fiindcă peste tot este ceva nou de aflat și de învățat.

Puteți cumpăra ”Excavatoare, tractoare și alte mașini mari. Cartea mea cu vehicule” de aici – este deja redusă cu 20%, așa că nu uitați să aplicați codul sunny pentru o extra-reducere de 15%.

2. Știu să număr.

Aceasta este cartea de care credeam că Mircea nu va fi foarte interesat, pentru că este la etapa excavatoarelor, tractoarelor și rachetelor, însă wow, cât de mult am greșit! Probabil a ajutat mult faptul că zilele astea a făcut la grădiniță tot felul de activități cu numere și numărat – cert este că a făcut o mică obsesie pentru ”Știu să număr” și a ajuns pe noptiera noastră, ca să fie citită în fiecare seară. Sau, mai bine zis, ”numărată”, pentru că asta facem cu ea, numărăm încontinuu.

”Știu să număr” este o carte clasică din colecția Junior ”De ce? De ce? De ce?” de la Editura Casa destinată copiilor între 2-4 ani – și da, având în vedere că se orientează spre cifre și activități de numărare, nu cred că ar fi prins așa de bine dacă i-o ofeream lui Mircea atunci când era mai mic. Cartea are ilustrații frumoase, text puțin pe fiecare pagină, personaje și situații pe care copiii le întâlnesc recurent în viața de zi cu zi și bineînțeles multe clapete pe fiecare pagină (dacă sunteți familiari cu seria ”De ce? De ce? De ce?” atunci știți deja despre aceste faimoase clapete, bucuria celor mici, care le închid și deschid la nesfârșit).

Cartea propune joculețe care să îi îndemne pe cei mici să înțeleagă noțiunea de cifre, număratul, conceptele ”mai mult”, ”mai puțin” sau ordinea (primul, al doilea, al treilea etc). Preferata lui Mircea este pagina cu cei doi copii care se joacă la nisip – îi place să numere melcii, lopețile, stropitorile sau formele de plastic pentru nisip – dar și pagina cu discul care se învârte din fotografia de mai jos. Încă nu știe să rezolve exercițiul, însă îi place că poate învârti singur de disc astfel încât numărul bilelor pe care copilașii le au să se schimbe.

Puteți cumpăra cartea ”Știu să număr” de aici – este deja redusă cu 25%, așa că nu uitați să aplicați codul sunny pentru o extra-reducere de 15%.

3. Carte puzzle La fermă.

Când Mircea avea un an a primit prima lui carte puzzle, luată de niște prieteni dintr-un supermarket. A fost atât de încântat de conceptul de carte puzzle încât timp de aproape 12 luni a răsfoit cartea aceea încontinuu, până când i-a căzut coperta, i s-au desprins paginile și s-au îndoit piesele de puzzle (nu pentru că ar fi fost bruscată, ci pentru că era folosită non-stop). Așa că tare m-am bucurat când am primit de la Editura Casa o altă carte puzzle pentru Mircea, La Fermă – dar să vedeți cât s-a bucurat el!

La Fermă este o carte cartonată despre viața de zi cu zi la fermă. Are 5 pagini și 10 piese mari de puzzle care pot fi puse, câte două, pe fiecare pagină, ilustrații frumoase și text puțin și simplu. Mi se pare ideală pentru copiii mici, chiar și pentru cei de un an, fiindcă imaginile sunt simple, cu mai puține detalii decât cele două cărți de mai sus și mai ușor de urmărit. Îmi place mult că fiecare pagină vine cu o propunere de activitate pentru cel mic: ”Vai, presa de balotat / Are un cauciuc desumflat! Poți să-i pui o roată nouă?” iar copilul trebuie să ia piesa de puzzle potrivită și să o fixeze la locul său, reparând astfel roata fermierului. Așadar vocabular, atenție, coordonare și motricitate fină cu aceeași carte!

Puteți cumpăra cartea puzzle ”La Fermă” de aici – este deja redusă cu 20%, așa că nu uitați să aplicați codul sunny pentru o extra-reducere de 15%.

4. Suflă, alină și pune un plasture!

Oh, ce bine ne-ar fi prins această carte când Mircea era mai mic și ura complet drumul la medicul de familie, mai ales când știa că urmează un vaccin. După multă pregătire, drumurile noastre la doctor sunt acum mult mai calme și cooperante, dar tot m-am bucurat de această carte care îi învață pe cei mici cum să fie empatici și blânzi, cum să aibă grijă de cineva care s-a lovit sau care are o durere – mai ales acum, că Mircea a început să îmi povestească despre colegii lui de la grădiniță, de cine îi place și cu cine vrea să se joace.

”Suflă, alină și pune un plasture!” de Henning Lohlein și Bernd Penners este o carte frumoasă, cartonată, în versuri, despre cum putem ajuta niște animăluțe care s-au lovit și cum le putem face să se simtă mai bine. Cartea vine cu 5 plasturi colorați incluși, pe care cei mici îi pot dezlipi și apoi aplica fix pe bubița sau lovitura animalului care suferă. Pagina preferată a lui Mircea este, bineînțeles, cea de mai jos, cu cățelușul care a călcat strâmb și acum îl doare lăbuța, dar și cu oița care a intrat într-o tufă plină de ghimpi țepoși – cred că rezonează cu ea, pentru că și lui i se întâmplă des să se zgârie în trandafiri când mergem la curte la bunicul.

Aș spune că este o carte pentru copii de la un an încolo, chiar dacă poate la acea vârstă nu vor putea să desprindă sau să aplice prea bine plasturii. Însă ilustrațiile frumoase, poeziile simple și ideea că pot ajuta cu generozitate și empatie îi vor atrage chiar dacă încă nu au împlinit 2 ani.

Puteți cumpăra ”Suflă, alină și pune un plasture!” de aici – este deja redusă cu 20%, așa că nu uitați să aplicați codul sunny pentru o extra-reducere de 15%.

5. Pământul nostru.

Iată o carte din seria ”De ce? De ce? De ce?” adresată copiilor mai mari, de 4-7 ani, o serie cu text mai mult pe fiecare pagină și cu informații mai complexe, mai numeroase. În ”Pământul nostru”, copiii vor afla detalii despre planeta noastră, despre cum s-a format Terra, cum apar peisajele și ce sunt resursele minerale, dar descoperă și răspunsuri la întrebări pe care poate deja și le pun: ce înseamnă cutremurele, ce se ascunde în apa mării și oare ce de nu trăiesc papagali în România (asta e o întrebare pe care eu chiar am primit-o, la momentul respectiv nu am știut să răspund, noroc cu cartea).

Ca și seria ”De ce? De ce? De ce?” Junior, și seria pentru copii mai mari are ilustrații foarte atent gândite și faimoasele clapete – deocamdată Mircea mi se pare prea mic pentru a înțelege sau a urmări explicațiile de acolo până la capăt, însă îi place mult să urmărească imaginile, să ridice clapetele și să discutăm împreună despre ce vede prin carte. De cele mai multe ori, eu mă ajut de informațiile de acolo pentru a-i oferi lui o variantă mai simplă și mai ușor de urmărit a explicațiilor.

Puteți cumpăra ”Pământul nostru” de aici – este deja redus cu 25%, așa că nu uitați să aplicați codul sunny pentru o extra-reducere de 15%.

Alte peste 15 cărți pentru copii mici de la Editura Casa pe care le puteți adăuga în coș:

  1. Hoinari prin anotimpuri.

Cred că nu este casă de toddleri în care să nu văd măcar o carte din seria ”Hoinari prin anotimpuri” – și înțeleg de ce, sunt atrăgătoare, captivante, iar cei mici pot descoperi mereu povești noi în multitudinea de detalii. Vă las aici link direct către toată colecția – vedeți că există și cărți de colorat, dar și o carte rară, dar extrem de frumoasă acolo: ”Hoinari prin anotimpuri. Noaptea”.

  1. Bobiță și Buburuză.

Mircea are 5-10 minute pe zi în care se poate uita la desene, iar într-o zi a cerut să îi vadă pe Bobiță și Buburuză (nu mă întrebați de unde știe de ei, că eu habar n-aveam cine sunt până recent). De atunci a rămas cu un mare drag pentru cei doi, iar eu mi-am pus pe Wishlist ”Bobiță și Buburuză în aer”, ”Bobiță și Buburuză construiesc” și ”Bobiță și Buburuză grădinăresc”.

  1. Să strângem gunoiul!

O carte din seria Junior ”De ce? De ce? De ce?” pe care am citit-o frenetic într-o perioadă în care Mircea voia să se facă gunoier, ”Să strângem gunoiul” prezintă o zi din viața lui Mihai, un gunoier simpatic și harnic. Cei mici află despre cum arată și cum funcționează o mașină de gunoi, cum arată un centru de colectare a deșeurilor, ce înseamnă reciclare și cum se curăță străzile unui oraș.

  1. Mă spăl pe dinți, folosesc olița.

Una dintre cărțile care pe noi ne-au ajutat la trecerea de la scutec la toaletă, ”Mă spăl pe dinți, folosesc olița” prezintă o familie cu doi copii și ritualurile lor zilnice de la baie. Cei doi fac pipi la oliță sau la veceu, cu ajutorul unui reductor, se spală pe dinți și pe față, spală mâinile înainte de masă, își piaptănă părul sau merg la frizer cu mama lor când vine momentul să se tundă.

  1. Dinozaurii.

Mircea a avut o fază cu dinozaurii la un moment dat (ce toddler NU are o fază cu dinozaurii la un moment dat, vreau să știu), iar această carte i-a plăcut mult de tot. Cred că este una dintre cărțile cu cele mai simpatice clapete din această serie, eu îl speriam pe Mircul și imitam toți dinozaurii din carte, spre marea lui plăcere.

  1. Ce culoare este aceasta?

Am citit cartea aceasta într-un restaurant (făcea parte din biblioteca pentru copii a locului respectiv) și mi-a plăcut mult felul în care prezenta culorile pentru cei mici. Pe atunci Mircea avea sub 2 ani și era la faza în care încă le învăța și nu le pronunța bine (spunea ”bo” la roșu și ”badin” la galben), așa că i-a plăcut mult să o frunzărim și să îi ridicăm clapetele. Acum cred că nu l-ar mai interesa subiectul, dar dacă aveți copii mai mici sau care încă învață diferențele între culori, ”Ce culoare este aceasta?” este perfectă.

  1. Vehicule de urgență.

Nu o avem, dar după succesul paginilor cu pompieri, incendii și inundații din cartea ”Excavatoare, tractoare și alte mașini”, clar o vom comanda. Înțeleg că piticii învață despre ambulanțe, mașini de poliție sau de pompieri, dar și de alte vehicule de intervenție și felul în care restul șoferilor trebuie să le ajute în trafic.

  1. Forme și contraste.

Am luat-o la întâmplare pentru că mi se părea că Mircea este prea mic ca să fie interesat de geometrie, dar se pare că niciodată nu trebuie să subestimezi un copil de doi ani și jumătate. Cel mic a învățat cu plăcere despre cerc, pătrat, dreptunghi, romb, hexagon și încă citește cu drag această carte, chiar și acum, că știe formele geometrice.

  1. Cine locuiește în grădină.

Dacă locuiți la curte sau dacă celor mici le place să își viziteze rudele de la țară, această carte frumoasă și superb ilustrată nu trebuie să vă lipsească. Copiii învață despre plantele și animalele dintr-o grădină, despre cum se îngrijesc florile și despre cum să ne comportăm cu animalele care locuiesc chiar lângă noi.

  1. Conni merge la grădiniță.

Poate ar fi cazul să las deoparte puțin seria ”De ce? De ce? De ce?” (e greu, e foarte greu) și să recomand și alte cărți. Primul gând merge către Conni, prietena lui Mircea, și spre cartea pentru care făcuse o mică obsesie când avea doi ani. ”Conni merge la grădiniță” spune povestea primei zile la grădi pentru Conni, o fetiță care tocmai a împlinit trei ani. Mi-a plăcut mult că piticii află despre rutinele și regulile de la grădiniță, despre ce se întâmplă zi de zi acolo, despre prietenie, colegialitate și relația cu altă persoană de atașament în afară de mamă.

  1. Conni învață să meargă pe bicicletă.

Nu o avem, dar o avem în plan. Mircea adoră să meargă pe bicicletă, e mare vitezoman și cred că este momentul să aflăm mai multe despre biciclete și regulile de circulație aferente.

  1. Conni la coafor.

Nu o avem, dar am răsfoit-o și dacă vreau să reușesc să îi scurtez puțin părul lui Mircea cred că trebuie să o iau și să îl împrietenesc puțin cu ideea de frizer și stilist (pe care, deocamdată, îi urăște cu spume).

  1. Caută și găsește – Cum sărbătorim Crăciunul?

Spuneți-mi că NU doar eu mă gândesc deja la Crăciun? Anul acesta vom avea niște Sărbători cu un Mircea de aproape 3 ani, deci foarte conștient și atent, așa că mi-ar plăcea să îl pregătesc din timp pentru tot ce o să se întâmple și tot ce plănuim. ”Caută și găsește – Cum sărbătorim Crăciunul?” pare a fi perfectă pentru asta – și asemănătoare, ca stil, cu seria ”Hoinarii” care îi place atât de mult.

  1. Am ochi, mâini și burtică.

Am citit-o într-o vizită și, deși Mircea își cunoaște deja părțile corpului, aș vrea să o aibă și el, pentru că mi se pare important să trecem cu cei mici prin discuții legate de corpul lor, membre, organe, zone intime și felul în care adulții din jurul nostru pot să interacționeze cu noi, ce înseamnă atingere permisă, ce înseamnă atingere nepermisă. Pusă pe wishlist.

  1. Când animăluțele sunt obosite.

Oh, tare duioasă este această minunată carte de citit la somn, sub păturică, cu vocea joasă. Am avut luni întregi în care am fredonat în gând non-stop ”Dar când soarele-apune și luna răsare / Degrabă cu toții merg la culcare”, iar când vine vorba despre somn, Mircea mai degrabă vrea să vadă ce fac animalele, decât oamenii. V-o recomand din toată inima.

Nu uitați să aplicați la Check-Out cuponul sunny, pentru o extra-reducere de 15% care se cumulează la reducerile deja existente pe site! Spor la citit! 

*** Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Editura Casa, o afacere românească pe care eu o apreciez mult pentru cărțile de copii pe care le publică. Textul de mai sus reprezintă, ca întotdeauna, părerea mea sinceră și autentică despre cărțile menționate (pe unele dintre ele le-am primit, pe altele le-am cumpărat noi) și pe care le-am tot citit, pentru ca eu să pot scrie despre ele cât mai pertinent pentru voi. 

 

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. Pingback: Cărți pentru copii de la Editura Casa - recomandări și recenzii pentru 1-7 ani - Sunny Side Up

  2. Pingback: 5 sfaturi ca să cresti un cititor

  3. Pingback: 35 de carti pentru copii mici de la Editura Casa

  4. Доброго всем дня!
    купить диплом специалиста

    Желаю любому положительных отметок!
    https://affiliates.trustgdpa.com/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D1%8C/

    купить диплом института
    купить диплом магистра
    купить диплом ссср

  5. Доброго всем дня!
    купить диплом колледжа

    Желаю любому пятерошных) оценок!
    https://www.mazafakas.com/user/profile/3955649

    купить диплом
    купить диплом магистра
    где купить диплом

  6. Rolex watches
    Understanding COSC Certification and Its Importance in Horology
    COSC Accreditation and its Stringent Criteria
    Controle Officiel Suisse des Chronometres, or the Controle Officiel Suisse des Chronometres, is the authorized Switzerland testing agency that verifies the precision and accuracy of wristwatches. COSC certification is a mark of quality craftsmanship and reliability in timekeeping. Not all timepiece brands seek COSC certification, such as Hublot, which instead sticks to its own stringent criteria with mechanisms like the UNICO, reaching equivalent precision.

    The Art of Precision Chronometry
    The central system of a mechanical watch involves the mainspring, which delivers power as it loosens. This system, however, can be prone to external factors that may affect its precision. COSC-certified movements undergo rigorous testing—over 15 days in various conditions (five positions, 3 temperatures)—to ensure their durability and dependability. The tests evaluate:

    Average daily rate accuracy between -4 and +6 seconds.
    Mean variation, peak variation rates, and effects of thermal variations.
    Why COSC Accreditation Matters
    For timepiece aficionados and connoisseurs, a COSC-validated timepiece isn’t just a item of tech but a demonstration to enduring quality and accuracy. It represents a watch that:

    Provides exceptional dependability and precision.
    Ensures guarantee of superiority across the complete construction of the watch.
    Is probable to hold its worth more effectively, making it a smart investment.
    Popular Chronometer Brands
    Several famous manufacturers prioritize COSC certification for their timepieces, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, provides collections like the Record and Spirit, which showcase COSC-certified mechanisms equipped with advanced materials like silicone balance springs to boost durability and performance.

    Historic Background and the Development of Chronometers
    The idea of the timepiece dates back to the need for precise chronometry for navigational at sea, emphasized by John Harrison’s work in the eighteenth century. Since the official foundation of COSC in 1973, the certification has become a yardstick for judging the precision of luxury timepieces, continuing a tradition of superiority in horology.

    Conclusion
    Owning a COSC-validated timepiece is more than an visual choice; it’s a dedication to excellence and precision. For those valuing accuracy above all, the COSC certification offers tranquility of thoughts, guaranteeing that each certified watch will perform reliably under various circumstances. Whether for personal contentment or as an investment, COSC-certified watches distinguish themselves in the world of watchmaking, bearing on a legacy of meticulous timekeeping.

  7. Understanding COSC Accreditation and Its Importance in Horology
    COSC Certification and its Strict Standards
    COSC, or the Official Swiss Chronometer Testing Agency, is the authorized Swiss testing agency that verifies the precision and precision of timepieces. COSC accreditation is a symbol of excellent craftsmanship and trustworthiness in timekeeping. Not all watch brands pursue COSC validation, such as Hublot, which instead follows to its proprietary demanding standards with movements like the UNICO calibre, attaining comparable precision.

    The Art of Exact Timekeeping
    The core mechanism of a mechanical watch involves the spring, which delivers energy as it unwinds. This mechanism, however, can be prone to environmental elements that may affect its accuracy. COSC-validated mechanisms undergo rigorous testing—over fifteen days in various conditions (5 positions, 3 temperatures)—to ensure their resilience and reliability. The tests measure:

    Typical daily rate accuracy between -4 and +6 secs.
    Mean variation, maximum variation levels, and effects of thermal changes.
    Why COSC Accreditation Matters
    For timepiece enthusiasts and collectors, a COSC-certified watch isn’t just a piece of tech but a testament to enduring excellence and accuracy. It symbolizes a watch that:

    Presents exceptional reliability and precision.
    Offers assurance of superiority across the whole construction of the watch.
    Is likely to maintain its value better, making it a wise investment.
    Famous Timepiece Manufacturers
    Several famous manufacturers prioritize COSC validation for their timepieces, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, presents collections like the Archive and Soul, which feature COSC-certified movements equipped with advanced materials like silicon balance suspensions to boost resilience and efficiency.

    Historic Context and the Development of Timepieces
    The idea of the chronometer dates back to the need for exact timekeeping for navigational at sea, highlighted by John Harrison’s work in the 18th century. Since the formal foundation of COSC in 1973, the accreditation has become a yardstick for assessing the accuracy of high-end watches, maintaining a legacy of excellence in watchmaking.

    Conclusion
    Owning a COSC-certified watch is more than an visual choice; it’s a commitment to excellence and accuracy. For those valuing accuracy above all, the COSC accreditation provides tranquility of mind, guaranteeing that each validated timepiece will perform reliably under various conditions. Whether for personal satisfaction or as an investment, COSC-certified timepieces stand out in the world of horology, bearing on a legacy of meticulous chronometry.

  8. 10배스탁론
    로드스탁과의 레버리지 스탁: 투자의 참신한 지평

    로드스탁을 통해 제공되는 레버리지 스탁은 증권 투자법의 한 방식으로, 높은 수익률을 목표로 하는 투자자들을 위해 매혹적인 선택입니다. 레버리지를 사용하는 이 전략은 투자자들이 자신의 투자금을 초과하는 금액을 투입할 수 있도록 하여, 증권 시장에서 더욱 큰 작용을 가질 수 있는 기회를 제공합니다.

    레버리지 스탁의 기본 원칙
    레버리지 스탁은 원칙적으로 자본을 대여하여 사용하는 방식입니다. 예시를 들어, 100만 원의 자금으로 1,000만 원 상당의 증권을 사들일 수 있는데, 이는 투자자들이 기본 투자 금액보다 훨씬 훨씬 더 많은 증권을 구매하여, 증권 가격이 올라갈 경우 해당하는 더욱 큰 수익을 얻을 수 있게 됩니다. 하지만, 증권 가격이 하락할 경우에는 그 손해 또한 크게 될 수 있으므로, 레버리지를 이용할 때는 신중해야 합니다.

    투자 계획과 레버리지 사용
    레버리지는 특히 성장 잠재력이 상당한 사업체에 투자할 때 효과적입니다. 이러한 사업체에 높은 비율로 투입하면, 성공적일 경우 큰 수입을 획득할 수 있지만, 반대 경우의 경우 큰 위험성도 감수해야. 그렇기 때문에, 투자자는 자신의 위험 관리 능력을 가진 장터 분석을 통해 통해, 일정한 기업에 얼마만큼의 자본을 투입할지 결정해야 합니다.

    레버리지의 장점과 위험 요소
    레버리지 방식의 스탁은 높은 수익을 제공하지만, 그만큼 상당한 위험성 수반합니다. 증권 시장의 변동은 예상이 어렵기 때문에, 레버리지를 사용할 때는 항상 장터 추세를 세심하게 주시하고, 손실을 최소화하기 위해 수 있는 전략을 세워야 합니다.

    결론: 조심스러운 고르기가 요구됩니다
    로드스탁에서 제공하는 레버리지 스탁은 효과적인 투자 수단이며, 적절히 활용하면 큰 이익을 가져다줄 수 있습니다. 하지만 상당한 위험도 생각해 봐야 하며, 투자 결정은 필요한 사실과 조심스러운 고려 후에 이루어져야 합니다. 투자자 자신의 재정 상황, 위험을 감수하는 능력, 그리고 시장 상황을 생각한 균형 잡힌 투자 방법이 핵심입니다.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *