Copilul MeuRecomandări

Am testat bonapp.eco, prima aplicație românească anti-risipă alimentară, și-ți povestesc exact cum a fost toată experiența

Am economisit 62.5 lei: am plătit 26.5 lei în loc de 53 de lei pe o pastă tartinabilă de la Bio Up și 36 de lei în loc de 72 de lei pe niște checuri vegane de la Prăjitură din Natură. Cum? Pe platforma bonapp.eco, o aplicație românească lansată anul trecut prin care utilizatorii pot să cumpere produse alimentare de la restaurante, cafenele, cofetării, brutării sau chiar hypermarketuri, cu discounturi pornind de la 50% și până la 80%.

Mâncarea s-a scumpit exagerat în ultimele luni, și totuși se cumpără și apoi se aruncă la fel de exagerat. În perioada în care locuiam în Statele Unite ale Americii și lucram într-un restaurant mare, dintr-un hotel-resort de 5 stele, am fost șocată să descopăr câtă mâncare ajunge la gunoi la finalul unei zile: aruncam, fără să exagerez, lăzi întregi de fructe și legume, adevărate movile de piure, orez sau paste și suficientă friptură încât să hrănim câte 10-20 de familii înfometate pe zi. Trist, dar adevărat.

Recent am descoperit o aplicație anti-risipă alimentară care a preluat un model utilizat des în alte țări (mamele din comunitate mi-au scris că folosesc app-uri similare în Austria, Germania, Olanda și Franța) și l-a implementat deja la București și Cluj. Este vorba despre bonapp.eco, o aplicație care listează zilnic acele produse alimentare care ar fi fost aruncate de comercianți, ar fi fost irosite, deși ele încă sunt în stare foarte bună – iar utilizatorii ca mine și ca voi pot să le cumpere cu discount-uri pornind de la 50% și până la 80%. Aceeași calitate, dar preț de două ori mai bun! Dacă sună bine, vă invit să citiți experiența noastră de mai jos!

Cum funcționeză bonapp.eco?

Aplicația se downloadează simplu, din Goole Play sau App Store, iar interfața este foarte prietenoasă. Pe pagina principală apar, în fiecare zi, produsele alimentare listate de partenerii Bonapp (am găsit niște branduri foarte faine, de la care noi comandăm sau la care mergem des, cum ar fi Sara Green, Bread and Spices, Starbucks, La Pescaderia by Alioli, La Mama, Ana Baking, Tucano Coffee sau Atelierul de Tarte), iar utilizatorii pot să vadă, direct în aplicație, care este reducerea oferită de partener, câte porții sunt disponibile la preț redus, de unde și când se pot ridica. Tot în aplicație se poate efectua și plata – apoi gata! Produsele sunt gata să fie ridicate!

Cum de pot cumpăra mâncare cu 50% mai ieftină? Care-i faza?

Sunt sigură că vă întrebați care-i de fapt treaba și cum de putem cumpăra ciorbe, burgeri, banana bread și produse premium de băcănie la jumătate de preț. Lucrurile stau așa: produsele alimentare care ajung la voi după ce sunt listate de bonapp.eco sunt cele nevândute până la final de zi, sau care urmează să expire în curând – practic ce face această aplicație este să salveze de la risipă și să trimită spre consumatorii pofticioși acele produse care ar fi fost aruncate la gunoi de comercianți la fel cum managerii restaurantului din State la care lucram ne obligau să aruncăm munți de mâncare în fiecare seară, la ora închiderii. Produsele din bonapp.eco nu sunt stricate, nu sunt expirate, nu sunt alterate – și atunci de ce să ajungă la gunoi când pot ajunge… la noi, la un preț foarte bun?

Mâncarea vine la mine prin curier sau trebuie să o ridic din locație?

Probabil întrebarea care mi-a fost pusă cel mai des când am povestit despre bonapp.eco pe Instagram a fost… ”Ok, cât costă livrarea?”. Aplicațiile de acest gen trebuie să fie cât mai sustenabile (altfel nu ar mai putea oferi reduceri de 50% și chiar mai mult), așa că după ce plasați și achitați comanda, trebuie să mergeți singuri în locația parteneră și să ridicați produsele cumpărate. Eu, de exemplu, mi-am trecut la Categoria Favorite locațiile din apropierea apartamentului nostru sau din apropiere grădiniței lui Mircea și verific zilnic ce oferte interesante au listat în bonapp.eco – evident, n-ar fi rentabil să ridic o comandă din Berceni, în timp ce eu locuiesc în Băneasa, însă dacă de dimineață văd niște oferte delicioase la restaurantele, cafenelele sau brutăriile de lângă casa mea, mi-e foarte confortabil să le rezerv în aplicație, să le plătesc cu cardul, să mă opresc când mă întorc acasă de la grădiniță, să le ridic și apoi… să mă bucur de ele!

De unde știu eu că mâncarea pe care o cumpăr prin Bonapp.eco nu este stricată? Dacă restaurantele o să ne trimită ciorbă veche, de exemplu?

Produsele pe care le găsiți în bonapp au fie termen limitat de valabilitate (veți găsi acolo ori preparate proaspete care nu au termen lung la raft, ori produse care au intrat la categoria ”vânzare accelerată”). Am întrebat explicit echipa de Client Support bonapp și am înțeles de la ei că dacă produsele sunt perisabile și pot fi dăunătoare, acestea nu vor fi luate în considerare pentru pachetele care ajung la clienți. 

Până acum nu a existat niciun caz în care utilizatorii bonapp.eco să semnaleze vreo toxinfecție alimentară sau vreun aliment stricat / alterat în pachetele lor. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, responsabil ar fi, bineînțeles, restaurantul partener, care este obligat să furnizeze clienților mâncare bună și nealterată – indiferent că o oferă în spațiul lor fizic, prin aplicații de livrare ca Tazz sau Glovo, sau prin aplicații anti-risipă ca bonapp.eco – iar echipa de Client Support a aplicației se va ocupa de toată partea de refund și feedback. Principiul este același. ”bonapp.eco instruiește mereu partenerii și una dintre condițiile pentru ca mâncarea să fie pusă în aplicație este să nu fie expirată, alterată și să fi fost depozitată în condiții optime. Niciun produs listat pe bonapp.eco nu este vechi sau depozitat necorespunzător”, mi-au transmis cei de la bonapp.eco, care mi-au spus că pot liniștită să comand și sushi prin aplicația loc.

 

Ce este Surprise Box de la bonapp.eco?

Ce vrea Dorin să testeze neapărat – deși eu nu vreau, pentru că urăsc surprizele – este Surprise Box de la bonapp.eco. Surprise Box este un pachet listat de partenerii aplicației al cărui conținut nu este detaliat, cu alte cuvinte afli ce e înăuntru… când ajungi în posesia cutiei. Eu nu m-aș băga la așa ceva, dar Dorin e foarte curios, așa că probabil vom lua și un Surprise Box de undeva, să vedem ce ne pică – am ochit unele de la Starbucks și mi-ar plăcea la nebunie să descopăr în ele niște felii uriașe de cheesecake sau carrot cake.

Cum a fost experiența noastră cu bonapp.eco?

Rapidă, fără hârtoape și delicioasă! În plus, am economisit 62.5 lei și am primit produse gustoase și proaspete care la raft ar fi costat 125 de lei. De dimineață am căutat în aplicația bonapp.eco ce bunătăți sunt disponibile în locațiile din apropierea mea și am ales o pastă tartinabilă din plante fermentate de la Bio Up, de care auzisem de mult de la Taste Bazaar, și niște banana bread și brownie vegane de la Prăjitură din Natură.

În aplicație am văzut exact câte porții sunt disponibile, cât mă costă, unde și până la ce oră le pot ridica – și tot în aplicație am făcut și plata. Adică o reducere de 36 de lei pentru banana bread și brownie-urile vegane de la Prăjitură din Natură, și un discount de 26.5 lei pentru pasta tartinabilă de la Bio Up, al cărei preț de raft era 53 de lei. A fost o zi mai complicată, a trebuit să merg cu ambii copii la doctor și n-am avut timp de gătit, dar în drum spre casă ne-am oprit cu toții să ridicăm bunătățile. Iar acasă am descoperit că arătau impecabil! Perfect ambalate, delicioase și la fel de gustoase ca și atunci când le cumpărăm direct din restaurant sau magazin, la preț întreg. De ce să fi ajuns la gunoi când puteau fi salvate? Mai ales cu așa o reducere!

În loc de încheiere.

40% din cantitatea de alimente produsă la nivel global este pierdută sau irosită. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente – ceea ce înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an. Cu alte cuvinte, cumpărăm mâncare ca să o trimitem la pubelă – un gest care ne plaseză cam la jumătatea clasamentului european al țărilor, din punctul de vedere al risipei alimentare. Însă gesturile mici duc la schimbările cele mai mari – așa că vă invit să cumpărați responsabil, să nu faceți risipă și să irosiți cât mai puțin. Dar și să dați o șansă aplicațiilor cum este bonapp.eco – veți economisi bani, veți testa tot felul de mâncăruri delicioase la prețuri super reduse, dar mai ales veți avea un impact pozitiv asupra lumii în care trăim.

*** Acest articol a fost realizat în parteneriat cu bonapp.eco, o aplicație românească împotriva risipei alimentare pe care o apreciez mult pentru că deschide drumuri în acest domeniu. Textul de mai sus reprezintă, ca întotdeauna, părerea mea sinceră și autentică despre această aplicație, pe care am testat-o ca să pot scrie despre ea cât mai pertinent pentru voi. 

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. buy duphalac online – order duphalac bottles betahistine 16mg for sale

  2. 什麼是娛樂城體驗金?
    體驗金是娛樂城提供給玩家,特別是新會員的一種獎勵方式。這筆體驗金允許玩家在還未使用自己的資金進行遊戲前,先行體驗富遊娛樂城的各類遊戲。利用這筆體驗金,玩家可以熟悉遊戲規則,或嘗試新策略。

    領取娛樂城體驗金常見問答FAQ

    問:新註冊的玩家怎麼獲得娛樂城體驗金?

    答:只需要在富遊娛樂城完成註冊,加入富遊客服,告知【我要領取體驗金】並提供【帳號】【手機號】,就可以在賬戶中獲得高達$168元的體驗金。

    問:領取娛樂城體驗金有哪些限制?

    答:參加資格只有新會員,每位新會員只限領一次。

    問:我可以使用體驗金進行任何遊戲嗎?

    答:是的,你可以使用體驗金參與富遊娛樂城的所有線上賭場遊戲。

    問:娛樂城體驗金是可以提款的嗎?

    答:可以的,只需完成活動流水即可進行提款。( 詳細教學 : 富遊娛樂城如何出金/提款? )

    問:我在領取娛樂城優惠時遇到問題怎麼辦?

    答:如果你在遊戲中遇到任何問題或困難,可以隨時聯繫富遊娛樂城的客戶服務,我們將隨時為你提供協助。

  3. קפריסין
    קפריסין
    למה ישראלים אוהבים את קפריסין?

    זה לא במקרה.

    הקרבה הגיאוגרפית, האקלים הדומה והתרבות הים תיכונית המשותפת יוצרים חיבור טבעי.

    הטיסות הקצרות מישראל לקפריסין מקלות על הנגישות. שנית, היחסים הטובים בין המדינות מוסיפים לתחושת הביטחון והנוחות. כתוצאה מכך, קפריסין הפכה ליעד מזמין במיוחד עבור ישראלים. שילוב גורמים אלה תורם

  4. 娛樂城推薦
    10 大線上娛樂城推薦排行|線上賭場評價實測一次看!

    對於一般的玩家來說,選擇一家可靠的線上賭場可說是至關重要的。今天,我們將分享十家最新娛樂城評價及實測的體驗,全面分析他們的優缺點,並給出線上娛樂城推薦排行名單,旨在幫助玩家避免陷入詐騙網站的風險,確保玩家選擇一個安全可靠的娛樂城平台!

    1. 富遊娛樂城
    評分:★★★★★/5.0分

    富遊娛樂城在所有評分裡的綜合評分是最高的,不僅遊戲豐富多元,而且優惠好禮也一直不斷的再推出,深獲許多玩家的喜愛,是一間值得推薦的線上娛樂城。

    2. 九州娛樂城
    評分:★★★★☆/4.7分

    九州娛樂城在綜合評分上也獲得了不錯的表現,遊戲豐富、系統多元讓玩有玩不完的遊戲選擇,但是唯一扣分的地方在於九州娛樂城曾被踢爆在遊玩後收到傳票,但總體來看還是一間不錯的娛樂城。

    3. LEO 娛樂城
    評分:★★★★☆/4.3分

    LEO 娛樂城是九州娛樂城旗下的子品牌,其中的系統與遊戲可以說與九州娛樂城一模一樣,但是還是一樣的老問題,希望遊玩後不要收到傳票,不然真的是一間不錯的娛樂城品牌。

  5. 10 大線上娛樂城推薦排行|線上賭場評價實測一次看!

    對於一般的玩家來說,選擇一家可靠的線上賭場可說是至關重要的。今天,我們將分享十家最新娛樂城評價及實測的體驗,全面分析他們的優缺點,並給出線上娛樂城推薦排行名單,旨在幫助玩家避免陷入詐騙網站的風險,確保玩家選擇一個安全可靠的娛樂城平台!

    1. 富遊娛樂城
    評分:★★★★★/5.0分

    富遊娛樂城在所有評分裡的綜合評分是最高的,不僅遊戲豐富多元,而且優惠好禮也一直不斷的再推出,深獲許多玩家的喜愛,是一間值得推薦的線上娛樂城。

    2. 九州娛樂城
    評分:★★★★☆/4.7分

    九州娛樂城在綜合評分上也獲得了不錯的表現,遊戲豐富、系統多元讓玩有玩不完的遊戲選擇,但是唯一扣分的地方在於九州娛樂城曾被踢爆在遊玩後收到傳票,但總體來看還是一間不錯的娛樂城。

    3. LEO 娛樂城
    評分:★★★★☆/4.3分

    LEO 娛樂城是九州娛樂城旗下的子品牌,其中的系統與遊戲可以說與九州娛樂城一模一樣,但是還是一樣的老問題,希望遊玩後不要收到傳票,不然真的是一間不錯的娛樂城品牌。

  6. 娛樂城體驗金
    什麼是娛樂城體驗金?
    體驗金是娛樂城提供給玩家,特別是新會員的一種獎勵方式。這筆體驗金允許玩家在還未使用自己的資金進行遊戲前,先行體驗富遊娛樂城的各類遊戲。利用這筆體驗金,玩家可以熟悉遊戲規則,或嘗試新策略。

    領取娛樂城體驗金常見問答FAQ

    問:新註冊的玩家怎麼獲得娛樂城體驗金?

    答:只需要在富遊娛樂城完成註冊,加入富遊客服,告知【我要領取體驗金】並提供【帳號】【手機號】,就可以在賬戶中獲得高達$168元的體驗金。

    問:領取娛樂城體驗金有哪些限制?

    答:參加資格只有新會員,每位新會員只限領一次。

    問:我可以使用體驗金進行任何遊戲嗎?

    答:是的,你可以使用體驗金參與富遊娛樂城的所有線上賭場遊戲。

    問:娛樂城體驗金是可以提款的嗎?

    答:可以的,只需完成活動流水即可進行提款。( 詳細教學 : 富遊娛樂城如何出金/提款? )

    問:我在領取娛樂城優惠時遇到問題怎麼辦?

    答:如果你在遊戲中遇到任何問題或困難,可以隨時聯繫富遊娛樂城的客戶服務,我們將隨時為你提供協助。

  7. Balanset-1A
    The Balanset-1A is equipped with 2 channels and is designed for dynamic balancing in two planes. This makes it suitable for a wide range of applications, including crushers, fans, mulchers, augers on combines, shafts, centrifuges, turbines, and many others. Its versatility in handling various types of rotors makes it an essential tool for many industries.
    Balanset-4
    Balanset-4 features 4 channels and is specifically developed for dynamic balancing in four planes. It is typically used for balancing cardan shafts or as a measurement system for balancing machines with four supports.

  8. 什麼是娛樂城體驗金?
    體驗金是娛樂城提供給玩家,特別是新會員的一種獎勵方式。這筆體驗金允許玩家在還未使用自己的資金進行遊戲前,先行體驗富遊娛樂城的各類遊戲。利用這筆體驗金,玩家可以熟悉遊戲規則,或嘗試新策略。

    領取娛樂城體驗金常見問答FAQ

    問:新註冊的玩家怎麼獲得娛樂城體驗金?

    答:只需要在富遊娛樂城完成註冊,加入富遊客服,告知【我要領取體驗金】並提供【帳號】【手機號】,就可以在賬戶中獲得高達$168元的體驗金。

    問:領取娛樂城體驗金有哪些限制?

    答:參加資格只有新會員,每位新會員只限領一次。

    問:我可以使用體驗金進行任何遊戲嗎?

    答:是的,你可以使用體驗金參與富遊娛樂城的所有線上賭場遊戲。

    問:娛樂城體驗金是可以提款的嗎?

    答:可以的,只需完成活動流水即可進行提款。( 詳細教學 : 富遊娛樂城如何出金/提款? )

    問:我在領取娛樂城優惠時遇到問題怎麼辦?

    答:如果你在遊戲中遇到任何問題或困難,可以隨時聯繫富遊娛樂城的客戶服務,我們將隨時為你提供協助。

  9. 娛樂城推薦
    10 大線上娛樂城推薦排行|線上賭場評價實測一次看!

    對於一般的玩家來說,選擇一家可靠的線上賭場可說是至關重要的。今天,我們將分享十家最新娛樂城評價及實測的體驗,全面分析他們的優缺點,並給出線上娛樂城推薦排行名單,旨在幫助玩家避免陷入詐騙網站的風險,確保玩家選擇一個安全可靠的娛樂城平台!

    1. 富遊娛樂城
    評分:★★★★★/5.0分

    富遊娛樂城在所有評分裡的綜合評分是最高的,不僅遊戲豐富多元,而且優惠好禮也一直不斷的再推出,深獲許多玩家的喜愛,是一間值得推薦的線上娛樂城。

    2. 九州娛樂城
    評分:★★★★☆/4.7分

    九州娛樂城在綜合評分上也獲得了不錯的表現,遊戲豐富、系統多元讓玩有玩不完的遊戲選擇,但是唯一扣分的地方在於九州娛樂城曾被踢爆在遊玩後收到傳票,但總體來看還是一間不錯的娛樂城。

    3. LEO 娛樂城
    評分:★★★★☆/4.3分

    LEO 娛樂城是九州娛樂城旗下的子品牌,其中的系統與遊戲可以說與九州娛樂城一模一樣,但是還是一樣的老問題,希望遊玩後不要收到傳票,不然真的是一間不錯的娛樂城品牌。

  10. https://www.outlookindia.com/betting/fr-int/code-promo-1win/ – Пробить человека по ФССП

  11. cheap besifloxacin – cheap sildamax buy sildamax paypal

  12. cheap calcort online – purchase deflazacort without prescription brimonidine where to buy

  13. 娛樂城
    娛樂城推薦與優惠詳解

    在現今的娛樂世界中,線上娛樂城已成為眾多玩家的首選。無論是喜歡真人遊戲、老虎機還是體育賽事,每個玩家都能在娛樂城中找到自己的樂趣。以下是一些熱門的娛樂城及其優惠活動,幫助您在選擇娛樂平台時做出明智的決定。

    各大熱門娛樂城介紹
    1. 富遊娛樂城
    富遊娛樂城以其豐富的遊戲選擇和慷慨的優惠活動吸引了大量玩家。新會員只需註冊即可免費獲得體驗金 $168,無需儲值即可輕鬆試玩。此外,富遊娛樂城還提供首存禮金 100% 獎勵,最高可領取 $1000。

    2. AT99娛樂城
    AT99娛樂城以高品質的遊戲體驗和優秀的客戶服務聞名。該平台提供各種老虎機和真人遊戲,並定期推出新遊戲,讓玩家保持新鮮感。

    3. BCR娛樂城
    BCR娛樂城是一個新興的平台,專注於提供豐富的體育賽事投注選項。無論是足球、籃球還是其他體育賽事,BCR都能為玩家提供即時的投注體驗。

    熱門遊戲推薦
    WM真人視訊百家樂
    WM真人視訊百家樂是許多玩家的首選,該遊戲提供了真實的賭場體驗,並且玩法簡單,容易上手。

    戰神賽特老虎機
    戰神賽特老虎機以其獨特的主題和豐富的獎勵機制,成為老虎機愛好者的最愛。該遊戲結合了古代戰神的故事背景,讓玩家在遊戲過程中感受到無窮的樂趣。

    最新優惠活動
    富遊娛樂城註冊送體驗金
    富遊娛樂城新會員獨享 $168 體驗金,無需儲值即可享受全場遊戲,讓您無壓力地體驗不同遊戲的魅力。

    VIP 日日返水無上限
    富遊娛樂城為 VIP 會員提供無上限的返水優惠,最高可達 0.7%。此活動讓玩家在遊戲的同時,還能享受額外的回饋。

    結論
    選擇合適的娛樂城不僅能為您的遊戲體驗增色不少,還能通過各種優惠活動獲得更多的利益。無論是新會員還是資深玩家,都能在這些推薦的娛樂城中找到適合自己的遊戲和活動。立即註冊並體驗這些優質娛樂平台,享受無限的遊戲樂趣!

  14. 娛樂城推薦與優惠詳解

    在現今的娛樂世界中,線上娛樂城已成為眾多玩家的首選。無論是喜歡真人遊戲、老虎機還是體育賽事,每個玩家都能在娛樂城中找到自己的樂趣。以下是一些熱門的娛樂城及其優惠活動,幫助您在選擇娛樂平台時做出明智的決定。

    各大熱門娛樂城介紹
    1. 富遊娛樂城
    富遊娛樂城以其豐富的遊戲選擇和慷慨的優惠活動吸引了大量玩家。新會員只需註冊即可免費獲得體驗金 $168,無需儲值即可輕鬆試玩。此外,富遊娛樂城還提供首存禮金 100% 獎勵,最高可領取 $1000。

    2. AT99娛樂城
    AT99娛樂城以高品質的遊戲體驗和優秀的客戶服務聞名。該平台提供各種老虎機和真人遊戲,並定期推出新遊戲,讓玩家保持新鮮感。

    3. BCR娛樂城
    BCR娛樂城是一個新興的平台,專注於提供豐富的體育賽事投注選項。無論是足球、籃球還是其他體育賽事,BCR都能為玩家提供即時的投注體驗。

    熱門遊戲推薦
    WM真人視訊百家樂
    WM真人視訊百家樂是許多玩家的首選,該遊戲提供了真實的賭場體驗,並且玩法簡單,容易上手。

    戰神賽特老虎機
    戰神賽特老虎機以其獨特的主題和豐富的獎勵機制,成為老虎機愛好者的最愛。該遊戲結合了古代戰神的故事背景,讓玩家在遊戲過程中感受到無窮的樂趣。

    最新優惠活動
    富遊娛樂城註冊送體驗金
    富遊娛樂城新會員獨享 $168 體驗金,無需儲值即可享受全場遊戲,讓您無壓力地體驗不同遊戲的魅力。

    VIP 日日返水無上限
    富遊娛樂城為 VIP 會員提供無上限的返水優惠,最高可達 0.7%。此活動讓玩家在遊戲的同時,還能享受額外的回饋。

    結論
    選擇合適的娛樂城不僅能為您的遊戲體驗增色不少,還能通過各種優惠活動獲得更多的利益。無論是新會員還是資深玩家,都能在這些推薦的娛樂城中找到適合自己的遊戲和活動。立即註冊並體驗這些優質娛樂平台,享受無限的遊戲樂趣!

  15. buy baclofen 10mg sale – where can i buy baclofen buy generic piroxicam for sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *