Copilul MeuRecomandări

Copilul tău răcește tot timpul și pare să aibă imunitatea la pământ?

Articolul de față nu își propune să ofere soluții minune împotriva răcelii, nici rețete medicale pentru gripă, nici tratament răceală bebeluși, ci își dorește să clarifice niște detalii despre răcelile și imunitatea celor mici pe care mi-ar fi plăcut și mie să le știu înainte să fiu mamă. Voi răspunde la cele mai frecvente întrebări despre răcelile copiilor, mituri despre răceală, răceli repetate la copii, răceli dese, tratamente alopate pentru răceală sau tratamente naturiste, gripa la copii, vaccinuri la copii, nas înfundat la copii (și cuuuuum îl desfundăm, Dumnezeule, până la capăt, că impresia mea este că în școală nu ar fi trebuit să învăț trigonometrie, ci desfundarea nărilor pline de muci ale unui bebeluș care se zvârcolește ca un crocodil turbat).

Nu sunt medic, nici farmacist, dar sunt jurnalist cu o experiență de aproape 20 de ani în a mă documenta corect, din surse de încredere, și a-mi folosi gândirea critică pentru a separa articolele de tip click-bait de cele care aduc informații corecte.

Am un copil care a răcit prima oară când avea 8 luni și apoi a avut, în primii 3-4 ani de viață, doar răceli rapide, ușoare, viroze rare și în general necomplicate. Hrănit mixt, mai mult lapte praf, nu s-a înțeles cu sânul și nici sânul cu el.

Iar apoi am mai făcut un copil care a răcit cobză la 3 săptămâni de viață, la o lună, la 3 luni, 5 luni și apoi la 6, din nasul căruia am scos mai mulți muci în ultimele 7 luni decât din al lui frati-su în ultimii 4 ani. Alăptat exclusiv, însă bombardat din plin de microbii aduși de cel mare de la grădiniță. Hei, ca să fiu complet sinceră, trebuia să scriu articolul acesta încă de acum o săptămână, dar ambii copii au răcit simultan cu ambii părinți, transformând casa noastră într-o zonă de tranșee plină de șervețele cu muci, siropele și ”Mami, când înghit simt un cactus în gât!”

Acest articol este al doilea din campania Educația Contează lansată de Micostore.ro, o campanie prin intermediul căreia echipa Micostore își dorește să aducă în prim plan necesitatea unei informări corecte în rândul părinților. Citește tot articolul pe blogul Micostore.ro, aici.

Tag-uri:

Un comentariu

  1. Tinand cont de subiectul de fata, cred ca acest articol de blog este extrem de util si informativ pentru toate mamicile si tatii care au intrebari despre cum sa-si ajute bebelusii in lupta cu raceala sau gripa. Felicitari autorului pentru acest articol interesant si informativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *