Mom Enough

Mamelor, e ok dacă Paştele vostru nu arată ca pe Instagram, bine? E ok ❤️

Astăzi, când sunt sigură că toate ați fost pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Paște, aș vrea să vă arăt un mesaj foarte fain pe care l-am primit acuma câteva zile, de la una dintre voi. Tocmai postasem niște fotografii cu bucătăria noastră explodată și plină-ochi de vase nespălate, pe care nici nu aveam de gând să le spălăm, in all honesty. Așteptam să vină curierul cu pastile pentru Veta, mașina noastră de spălat vase, ca ea să muncească și noi să stăm și să îi cântăm ”Veta, ne-ai golit chiuveta…”

Mai jos este mesajul pe care l-am primit:

„Urmăresc cu interes tot ce postezi și voiam să îți spun că de când ne-ai arătat cum arată chiuveta ta, când nu mai aveați pastile pentru mașină, m-ai cucerit complet. Chiar dacă sunt multe mămici care au conturi populare, simt că parcă toate vor să arate cât de perfectă este viața lor… când noi știm foarte bine că nu este așa, mai ales cu un copil. Pe mine chiar m-a făcut să mă simt bine postarea ta, de asta au mămicile nevoie. Toate ajungem în situația asta și avem nevoie de cineva popular să ne aducă aminte că it’s normal, it’s nothing wrong with it”.

Ce voiam să vă spun: fetelor, doamnelor, mamelor: e ok, bine? E oooo-k.

E ok dacă nu ați pregătit tot ceea ce ați plănuit să pregătiți pentru mâine. E ok dacă vă gândeați la 3 aperitive, o ciorbă, o friptură suculentă, drob ca pe Instagram şi salată de boeuf ca a soacrei, pască şi tort – şi ați ajuns să vopsiți doar ouăle, ba chiar şi ălea cu un toddler plângăcios care vă trăgea de nădragi. E ok chiar şi dacă ați cumpărat ouă deja vopsite.

E ok dacă nu ați făcut cozonac și nici n-ați apucat să dați comandă pentru unul de undeva „trending pe Facebook”, căci mna, nici eu nu mai ştiu bine în ce zi suntem de când cu autoizolarea. De ce să mint, de când s-a născut Mircea eu trăiesc într-o continuă stare de „Ce zi e azi? E octombrie? Cuuuuum, e aprilie?!?!”

E ok dacă locuința nu arată bec, dacă nu ați spălat geamurile, dacă nu ați șters praful peste tot și dacă n-ați făcut veceurile să sclipească la fel ca-n reclama la Cillit Bang. Nu vine nimeni în vizită, sunteți doar voi acasă, mai bine mai stați puțin împreună decât să dați la şmotru.

E ok dacă încă nu a ajuns curierul cu hainele comandate şi dacă n-aveți nimic nou de purtat duminică. Luați ceva vesel din şifonier sau mai bine, puneți-i pe cei mici să aleagă cum vă îmbrăcați de Paşte. They’ll love it.

E ok dacă soțul a uitat să ia flori proaspete de la piață. Dacă cel mic a vărsat vopseaua de ouă pe hainele cele noi. Dacă câinele iar a vomitat pe covor. Dacă friptura v-a ieşit ațoasă. Dacă ați comandat absolut toată mâncarea de la restaurant. Dacă vi s-a tăiat maioneza. Dacă e praf de două degete pe bibliotecă. Dacă n-ați apucat să frecați cada. Dacă cozonacii n-au crescut ca ai Jamilei.

Ştiu că e Instagramul plin de case perfecte, mari şi luminoase, cu mese aranjate la milimetru şi cu şervete de bucătărie care se asortează cu paharele. Cu pâini cu maia crestate artistic şi cozonaci doldora de nuci şi cacao. Cu poze de familie în care toți sunt apretați şi asortați. Dar acestea sunt doar fotografii. Nu spun toată povestea. E perfect dacă la ei este așa! Dar nu-i nicio problemă dacă la voi, Paştele nu arată ca pe Instagram.

Pentru că, până la urmă, toate lucrurile ăstea contează prea puțin. Sunteți bine? Ai voştri sunt sănătoşi? Bebeluşul vă râde ştirb? Prietenii sunt la un apel pe Zoom distanță? Sunteți acasă la voi, şi nu prin spitale? Buuuun. Atunci ați bifat tot ce aveți nevoie Paştele ăsta. Lăsați restul grijilor şi planurilor pentru Paştele viitor.

PS. Și hai să postăm mai des și când avem chiuvetele doldora de vase murdare, ok? Ok. 🙂

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *