Recomandări

Mini-vacanță de 4 zile la Casa de Mare, Olimp

Am plecat de la mare, dar gândul ne-a rămas acolo – vorba lui Mircea, „Mami, trebuia să rămânem pana în decembrie!”. Pentru că au fost asa de multe întrebări despre cazarea noastră, o să îmi las aici feedback-ul despre Casa de Mare, poate vă ajută în vacanțele din restul acestei veri sau pentru vara viitoare.

Încep prin a preciza că urmează un conținut complet nesponsorizat (motiv pentru care nu găsiți marcajul AD sau P în acest articol). Spun asta pentru că deși întotdeauna fac doar parteneriate în care cred 100%, cu branduri pe care le-am testat și răs-testat pentru voi, o vacanță intră în categoria „investiții mari” pentru mulți dintre noi, așa ca insist pe o transparență completă – a fost un concediu plătit de noi, cu bugetul nostru.

Mai întâi, concluzia: ne-a plăcut mult vacanța asta la Casa de Mare din Olimp, ne-am fi dorit sa fi avut rezervate mai multe nopți și sigur vom reveni și la anul. A fost una dintre cele mai chill, relaxate, calme și liniștite vacanțe de când am devenit părinți de 2 copii – și cu siguranță la asta a contribuit și faptul ca locul este chiar pe plaja, nu ne-am agitat cu drumurile, mutările, dusul dintr-o parte în alta.

Ce ne-a placut:

➡️ Cazarea chiar pe plaja, în căsuțe frumoase din lemn. Casa de Mare are doua zone, cea de camere în casă principala, de lângă piscina, și cea de căsuțe individuale, care au fiecare un pat dublu și un divan extensibil.

➡️ Căsuțele sunt la umbra, așezate intr-o padurice de pini și stejari, atmosfera e foarte relaxata și calmă, este mereu umbra și răcoare.

➡️ Între căsuțe sunt și locuri de joacă pentru copii (leagăne, tobogan, ceva de catarat) și mai multe mese cu bănci, unde poți manca, bea ceva, sta la un pahar de vorba. Noi acolo ne luam 2 mese pe zi și gustările, mergeam doar o data pe zi la restaurant ca să nu risipim prea mulți bani.

➡️ Nu știu dacă asta se întâmplă mereu, dar noi am nimerit intr-o perioada în care aproape în fiecare casuta erau familii cu copii de 0-10 ani. Copiii se jucau între ei printre case, la piscina, Mircea s-a împrietenit cu un baietel și o fetita, vibe-ul e foarte fain, de familii simple și liniștite, ca noi. Am văzut mulți bebeluși de sub un an, era și un bebe de 4 luni pe acolo.


➡️ Casa de Mare are o zonă de piscina cu plaja și șezlonguri unde ne-am petrecut cel mai mult timp. Nu e mare, dar a fost suficienta pentru noi, niciodată nu am prins înghesuială, muzica e chill, un lounge / bossa nova as zice.

➡️ Din curtea cu piscina se ajunge direct pe plaja Olimp, sunt separate de un gardulet mic, noi ne plimbam des între piscina și plaja. Casa de Mare are și o zonă de șezlonguri acolo pe plaja, dar puteți merge și cu cearșaful sau prosopul, exista și spațiu pentru ele.

➡️ Locul este departe de agitația stațiunii Olimp, e mai remote, ceea ce înseamnă că seara nu se aud muzica, discoteci, tiribombe. Noi auzeam doar greierii și ocazional discuții de la celelalte căsuțe, când ieșeau oamenii pe prispa. Am nimerit oameni faini și deloc gălăgioși, acum presupun ca dacă nimerești niște petrecăreți nu mai e la fel de ok, dar ceva îmi spune că petrecăreții nu vin la căsuțele de familiști din Olimp.

➡️ Nu sunt multe opțiuni de mâncare în zona, dar sunt destule. Este restaurantul Hacienda care e delicios, mai este Popasul Pescarilor Olimp, la fel de grozav, și încă 2 cafenele pe care nu le-am incercat. Casa de Mare are și Beach Bar, înțeleg ca și acolo se poate comanda de mâncare (nu am incercat).

➡️ Lângă Casa de Mare mai sunt doua proprietăți ale aceluiasi dezvoltator, Hacienda de Mare și Casa Blanca Olimp. Hacienda este foarte scumpa pentru bugetul nostru, însă Casa Blanca poate fi o alegere buna, sunt tot căsuțe pe plaja, însă un pic mai mari pentru că au și chicineta sau bucătărie.

➡️ Interiorul căsuței este curat, ca multe mame m-au întrebat asta. Cearșafurile, prosoapele, baia, toate au fost curate, impecabile. Am văzut niște review-uri pe Booking care și pe mine m-au speriat puțin, însă experienta noastră a fost complet diferita – n-am ce sa le reproșez pe partea de curățenie.

➡️ Evident, căsuțele sunt intr-o padurice, între ele este nisip, pe prispa mai cad frunze, conuri, mi se pare ca nu poți păștea impecabila o camera în care vii cu tot nisipul de pe plaja – dar de curate, erau curate. Am găsit în ultima zi un miriapod în baie, nu știu pe unde intrase, dar repet – sunt casute intr-o padurice, ma aștept sa mai găsesc un paianjen, un fluture, un melc, nu am așteptări ca de la un hotel ermetic, cu 10 etaje.

➡️ Aer condiționat în fiecare căsuța, wifi bun, plase la fiecare fereastra. Bonus: reducerea prinsă pe Booking.com, am găsit locul cu peste 50% off, altfel nu ar fi fost în bugetul nostru.

Ce as imbunatati:

➡️ Ar fi fost grozav sa fie mai mult spațiu în interiorul căsuței, în camera disponibila. Doi adulți cu 2 copii am fost cam înghesuiți acolo, dar din nou – noi suntem obișnuiți cu cabanele, corturile, înghesuiala, nu am fost asa afectați de asta (mai ales ca stăteam înăuntru doar la somn). Dacă vreți mai mult spațiu, probabil ca e mai potrivit lângă, la Casa Blanca.

➡️ Am dus lipsa unei mese în interior, pe care să ne mai punem din lucruri. Aveam masa și scaune afara pe prispa, dar ar fi mers și una înăuntru.

➡️ Ar fi fost bine primita o piscina mai kid friendly, cu o zonă cu apă mai mica – piscina lor are 1.70 peste tot. Asta nu l-a împiedicat pe Mircea să stea în piscina câte 2-3 ore dimineața și 2-3 ore seara, a învățat rapid sa coboare pe scara, sa sara, a înțeles ca apa e foarte adâncă, a fost minunat. Și cu Zeni am intrat de fiecare dată.

➡️ O piscinuta pentru bebei ar fi o investiție grozavă la Casa de Mare, erau mulți bebe pe acolo. Unul dintre momentele mele preferate a fost cel în care Zeni împărțea o piscina de plastic cu alte doua fetite cărora le era teama de piscina mare, s-au distrat pe cinste acolo toate.

➡️ Ne-ar fi plăcut ca fiecare căsuța sa aibă propria masa + băncuțe în fața, proporția era cam una la fiecare 2-3 case. Pentru noi a fost ok, nu am stat niciodată la coada ca să o folosim, dar ne-ar fi plăcut sa mâncăm în fața casei noastre, nu în fața casei vecinului.

Cam asta ar fi feedback-ul meu complet despre Casa de Mare. Un loc unde sigur o sa ne întoarcem și la anul, căci mult ne-a plăcut vacanta asta.

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *