Copilul MeuMom Enough

Sunați-vă părinții și bunicii și spuneți-le să STEA ACASĂ!

Dacă vreți să faceți un lucru bun în perioada asta neagră, în care așteptăm cifrele de seară ale Italiei cu panică și transpirație rece, în care ne gândim cu nod în gât și anxietatea bubuind în timpane că e posibil să avem și noi cifre asemănătoare peste vreo două săptămâni (vă spun eu dacă nu știați, azi au fost raportate în Italia 627 de decese în 24 de ore).

Dacă simțiți că vreți să ajutați într-un fel, dar nu știți cum și nici nu prea găsiți timp, căci acum trebuie să lucrați de acasă vreo 8-9 ore pe zi, iar copiii sunt cu voi în sufragerie și chiuie, rufele murdare sunt peste tot, vasele nu se spală singure, mâncarea trebuie făcută și câinele plimbat de două ori, părinții ajutați și bunicii îngrijiți.

Dacă vă emoționează tot acest #tăvălugdeomenie și gesturile pline de empatie ale unor firme mari și persoane publice – și ați vrea să vă implicați și voi, dar nu știți ce puteți să oferiți, din puținul vostru, ca să le fie și altora un pic mai bine.

Dacă ați vrea să donați, dar vă e greu să vă lipsiți zilele ăstea chiar și de o sumă mică, pentru că parcă s-au scumpit toate, economii nu aveți și poate unii dintre voi au intrat brusc în șomaj tehnic sau li s-au înjumătățit salariile.

Dacă simțiți că vreți și voi să ajutați medicii care își lasă felii de viață și de sănătate în spitale.

Dacă vreți să puneți umărul ca peste un timp să ne fie bine, chiar dacă acuma ne e rău.

Dacă vreți să ne recăpătăm cât mai curând lumea înapoi.

Există un lucru pe care puteți să îl faceți chiar azi, chiar acum, fără amânare. Nu costă nimic, nu vă ia mult timp și va face toată diferența.

Puneți mâna pe telefon, sunați-vă părinții și bunicii și convingeți-i să stea acasă!

Nu de săptămâna viitoare, nu de luni, nu de mâine, ci să stea acasă chiar de acum.

Dacă au treburi urgente, explicați-le că nimic nu este mai urgent decât să fim cu toții sănătoși. Dacă au programări la medic, explicați-le că dacă nu este ceva grav sau care nu poate suferi amânare, se pot reprograma peste câteva săptămâni. Dacă trebuie să plătească facturi, plătiți-le voi online. Dacă trebuie să ajungă la poștă, la piață, la vecina de la cealaltă scară, la notar, la croitor, explicați-le că toate aceste drumuri se pot face și ceva mai încolo. Dacă nu au provizii în casă, oferiți-vă să le faceți voi cumpărături pentru jumătate de lună, ca să nu mai fie nevoie să iasă. Au trăit în comunism, știu foarte bine cum să tragă de niște ingrediente ca să le ajungă cât mai mult timp.

Sunt pline autobuzele și tramvaiele de oameni în vârstă care fix acum au treabă prin oraș. Sunt pline parcurile de bătrâni care se plimbă inconștienți sau dezbat subiectele zilei pe bancă, câte 3-4. Sunt pline Mega-urile de cartier de pensionari care stau la coadă pentru o pâine, niște Sana și o punga de clementine. E coadă la poștă cu câte 8-10 bătrânei care fix atunci trebuie să trimită un plic, să plătească ENEL-ul sau să primească o recomandată.

Sunați-i, explicați-le cu frumosul, iar dacă nu înțeleg, explicați-le cu urâtul. Explicați-le că dacă se îmbolnăvesc, o să fie internați singuri, fără vizite, fără stat la taclale, fără discuții interesante cu colegii de salon. Explicați-le că dacă starea lor se va înrăutăți, România are doar 900 de aparate de ventilație mecanică, și s-ar putea ca ei să nu prindă unul. Explicați-le că dacă vor muri, o vor face singuri, singuri-cuc într-o cameră de spital, în cel mai bun caz cu familia pe Skype, asta dacă wi-fi-ul este bun.

Explicați-le că toți cei 627 de oameni care au murit astăzi în Italia, au murit singuri.

Spuneți-le părinților și bunicilor voștri să stea acasă! Este cel mai bun și mai important lucru pe care puteți să îl faceți acum. 

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *