La Joacă

Agățătoare lipicioasă cu scoci și jucării colorate

Ideea asta nu mi-a venit mie, ci unei cititoare de pe Instagram, căreia vreau să îi mulțumesc pentru că agățătoarea l-a distrat pe Mircea teribil vreo jumătate de oră. Nu atât jucăria în sine, deși ohoo, ce succes a avut, cât faptul că după ce a desprins toate jucăriile de pe ea, i s-a părut demențial să tragă de banda de scoci, să o rupă, să o târșâie prin casă, să o lipească de câine și de mine. Vă spun, dați unui toddler niște scoci și o să vă fie etern recunoscător (unde”etern”, știm cu toții, în lumea bebelușilor și toddlerilor înseamnă undeva pe la 20 de minute).

Jucăria se face ușor, se desprinde repede după ce terminați cu ea – dar de fapt, nu o să aveți voi grija asta, căci o va desprinde cel mic negreșit. Mircea a fost foarte încântat de ea (are un an și o lună), dar cred că ideea ar fi fost binevenită pentru când tocmai învăța să stea în fund nesusținut și să își țină bine echilibrul în șezut – cred că pentru zona 6-9 luni agățătoarea asta ar fi și mai bună. Vă arăt mai jos cum să o faceți.

 

Pentru agățătoarea lipicioasă aveți nevoie de:

1. O bandă de scoci ceva mai zdravănă (mai lată).

2. O foarfecă.

3. Câteva jucărele mici.

 

Cum se construiește o agățătoare lipicioasă:

1. Prindeți banda de scoci de două obiecte de mobilă cu aproximativ un metru, un metru şi jumătate între ele, şi lipiți de scoci mai multe jucărele uşoare.

2. Invitați copilul să desprindă jucăriile de pe banda de scoci.

 

☑️ Puteți prinde banda mai jos, pentru bebeluşii care stau doar în fund, sau mai sus, pentru cei care deja se ridică în picioare. Mie una mi se pare că este o instalație perfectă pentru bebelușii care se joacă din fund, aș fi vrut să îmi vină ideea asta pe când Mircea era de 6-9 luni.
☑️ Bebelușul sau toddlerul își exersează felul în care apucă obiecte și se distrează cu faptul că jucărelele, fiind lipite, opun niscaiva rezistență. Plus, își exersează și echilibrul, fie că se joacă din fund sau din picioare.
☑️ Invitați-l să lipească jucăriile la loc după ce le dezlipește, o să aibă o experiență faină tot desprinzându-le și punându-le înapoi, on and on and on.
☑️ În funcție de scociul folosit, de textura jucăriilor pe care le lipiți și de vârsta bebelușului (dacă e la vârsta la care bagă tot în gură și linge orice), poate ar fi o idee bună să spălați puțin jucăriile după ce terminați joaca, pentru a scăpa de orice reziduuri de scoci de pe ele. Eu nu am făcut asta, pentru că Mircea nu bagă deloc în gură jucăriile de pluș, iar pe cele din plastic nu mi se părea că acest scoci lasă vreo urmă – dar dacă aveți impresia că scociul vostru lasă urme lipicioase pe jucării, nu îi lăsați pe cei mici să le lingă până nu le-ați spălat.
Gata, prea multă vorbă pentru o jucărie atât de simplă, spor la joacă!
Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *