Ideea asta nu mi-a venit mie, ci unei cititoare de pe Instagram, căreia vreau să îi mulțumesc pentru că agățătoarea l-a distrat pe Mircea teribil vreo jumătate de oră. Nu atât jucăria în sine, deși ohoo, ce succes a avut, cât faptul că după ce a desprins toate jucăriile de pe ea, i s-a părut demențial să tragă de banda de scoci, să o rupă, să o târșâie prin casă, să o lipească de câine și de mine. Vă spun, dați unui toddler niște scoci și o să vă fie etern recunoscător (unde”etern”, știm cu toții, în lumea bebelușilor și toddlerilor înseamnă undeva pe la 20 de minute).
Jucăria se face ușor, se desprinde repede după ce terminați cu ea – dar de fapt, nu o să aveți voi grija asta, căci o va desprinde cel mic negreșit. Mircea a fost foarte încântat de ea (are un an și o lună), dar cred că ideea ar fi fost binevenită pentru când tocmai învăța să stea în fund nesusținut și să își țină bine echilibrul în șezut – cred că pentru zona 6-9 luni agățătoarea asta ar fi și mai bună. Vă arăt mai jos cum să o faceți.
Pentru agățătoarea lipicioasă aveți nevoie de:
1. O bandă de scoci ceva mai zdravănă (mai lată).
2. O foarfecă.
3. Câteva jucărele mici.
Cum se construiește o agățătoare lipicioasă:
1. Prindeți banda de scoci de două obiecte de mobilă cu aproximativ un metru, un metru şi jumătate între ele, şi lipiți de scoci mai multe jucărele uşoare.
2. Invitați copilul să desprindă jucăriile de pe banda de scoci.