Copilul MeuMom Enough

Cum se manifestă un caz urât de Covid la un copil de un an și 10 luni – povestea unei mame din comunitate

Acest text mi-a fost trimis de Gabriela, o mamă din comunitate a cărei fetiță de un an și 10 luni tocmai a trecut prin Covid, cu internare timp de 6 nopți la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Inițial, mămica a dorit să-și împărtășească povestea doar cu mine, pentru a-mi arăta cum se manifestă un caz urât de Covid la un copil apropiat de vârsta lui Mircea, însă am decis amândouă că experiența ei ar trebui împărtășită aici, cu restul părinților.

 

”Ne-am externat luni dupa 6 nopti de stat in Spitalul Sf. Maria, pe sectia Covid. Fetita a avut o perioada mare de incubatie, cred ca aproape de cele 14 zile. A inceput totul ca o banala viroza, niste mucisori clari, putina tuse seaca apoi plina. Am retras-o de la gradinita cred ca dupa 2 zile de cand a inceput cu mucii, când am vazut ca se intensifica tusea. Am mers la medicul de familie, a verificat-o: viroza, tratament usor, avea si un usor rosu in gat. Avea si scaune proaste, urat mirositoare in timpul acesta si de fapt scaunele proaste au fost primul semn, cu cateva zile inainte de tuse si muci. Dubios.

Mai trec 2 zile, incepuse sa faca febra 38 cu ceva, scadea la antitermic, insa chiar si asa, am mers la pediatra. A verificat-o, avea si burtica foarte umflata, multe gaze, dupa ce i-am spus ca a intrat in contact cu 2 ingrijitoare confirmate pozitiv, ne-a trimis imediat sa ii facem test PCR. Bun, era joi, am mers la Praxis, testul iese NEGATIV. Ziua urmatoare incepe iadul, moleseala, pofta de mancare nu prea, apoi incepe si febra. MARE. 39.7 , 39.6, scadea la antitermic, revenea la maxim 4 ore. Era weekend de acum.

Luni am mers de urgenta la pediatra, i-am facut si analize in regim de urgenta, marti dimineata cand a consultat-o iar, analizele erau proaste, desi joi testul iesise negativ si starea ei doar se inrautatea. Ne-a trimis urgent la Sf. Maria, unde prima data, dupa ce i s-a facut radiografie ni s-a confirmat ca are pneumonie. Dupa 6-7 ore a venit si rezultatul testului Covid, POZITIV, intre timp se activase virusul in corp si facea ravagii. Ne-au internat si i-au administrat urgent antibiotic intravenos cu care a continuat si in plus a avut si tratament pentru coagularea sangelui, virusul lucrase si la acest aspect. Recuperarea ei a fost lenta, pofta de mancare a disparut complet in 2 zile, traia doar prin perfuzii si cu lapte apoi a dormit 3 zile si 3 nopti, se trezea doar pt lapte si dormea la loc. Dupa aceste zile, a inceput usor usor sa isi revina si sa manance si solide.  A avut tratament cu antibiotic si acasa.

Sectia Covid de la Sf. Maria este PLINA!!! Pun mamele sa stea in patut de copil cu copilul, nu mai au efectiv locuri. Nu mai fac fata nici ei.  Cele care nu sunteti vaccinate, va rog vaccinati-va pentru copil macar, daca nu pentru voi. Eu fiind vaccinata am avut simptome usoare si am fost in stare sa am grija de copil. Alte mame erau intr-o stare jalnica, unele tuseau pana nu mai puteau, altele erau late, altele vomitau orice mancau iar acolo NU se ating de mama, NU tu esti pacientul lor, ci copilul. Fiti intelepte pentru copil macar, daca Doamne fereste ajungeti in spital si nu sunteti in stare sa aveti grija de voi?

Am vazut  si bebelusi internati acolo, unii de 2-3 luni, tot cu pneumonie, unii nici nu puteau sa tina in ei laptele, vomitau tot. Ce inseamna la un bebelus sa vomite laptele, singura sursa de hrana?…  Si chiar in salon cu mine a venit un copilas care pe fond de imunitate scazuta contactase meningita. Practic, virusul intra in corp si face cale libera bacteriilor, asa cum si a mea a avut suprainfectare bacteriana ce a dus la pneumonie.  Medicii l-au salvat doar printr-un miracol. In spitale este IAD acum, si la copii. Plin plin plin si de bebelusi.  Fac forme urate de la varianta asta Delta. Iar cand am vazut copilul ala care luase meningita tot asa cu suprainfectare bacteriana… imi venea sa urlu efectiv si sa vomit de nervi si sa-mi fac 3 cruci fiindca apucasem sa ii facem o doza de Bexsero si Nimenrixul.

Ea este bine acum, temperatura normală. Urmează să mergem la pediatrăsă vedem ce este de făcut în continuare: analize, CT, vedem ce ne recomandă. Stăm cu emoții să nu fi rămas cu sechele. La grădiniță nu mai merge de o lună deja și cel puțin încă 3 luni (când mă întorc la serviciu) nu va merge. Și apoi evident că o să îmi stea inima cât un purice dacă o să îi curgă un muc, cine știe cum o fi afectat-o… Eu încă mă lupt cu nenorocitul de virus, sunt la ultimele 2-3 zile.”

(Gabriela Secrieru, o mamă de aici din comunitate).
Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. Добрый день всем!
    купить диплом Гознак

    Желаю каждому отличных отметок!
    https://trueandfalse.info/SMF/index.php?topic=13857.0

    купить диплом о среднем специальном
    купить диплом о среднем образовании
    купить диплом специалиста

  2. Приветики!
    купить диплом о среднем специальном

    Желаю каждому прекрасных оценок!
    http://mail.webco.by/forum/viewtopic.php?f=82&t=27598&view=previous

    купить диплом о высшем образовании
    купить диплом ссср
    купить диплом института

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *