Recomandări

5 idei de cadouri pentru Crăciun, perfecte pentru întreaga familie (bunici, socrii, unchi, nași, cățel și purcel)

Anul trecut am făcut o ședință foto de Crăciun care mi-a plăcut și încă îmi place enorm. Mă uit des printre fotografiile acestea pe telefon și mor de drag să îl văd pe Mircea așa mic, puiuț, cu părul lui lung, dar năstrușnicel ca de obicei. Și pe Zeni acolo, mică, în burtică. Sunt unele dintre cele mai prețioase amintiri pe care le am din perioada în care eram 3 și totuși deja 4, sau 4, dar încă totuși 3.

Pe atunci nu am mai avut timp să printăm fotografiile și să facem un album fizic, pe hârtie, am făcut ședința foto pe ultima sută de metri (și când spun pe ultima sută de metri, mă refer chiar la 22 decembrie, pe la prânz așa) însă anul ăsta m-am apucat din timp de treabă și am testat cu mare succes un serviciu de printare de fotografii, fotocărți și calendare pe care l-am tot văzut pe Instagram – Empik Foto.

Eu am ales să construiesc de la zero o fotocarte pe care să o fac cadou bunicilor lui Mircea și am printat pe hârtie frumoasă niște fotografii dragi mie din ședința foto de anul trecut, pentru unchii lui din Irlanda. Dar mi-a plăcut mult și ideea de a printa câteva fotografii din primele 4 luni cu Zeni, în format retro, 10 x 12, pe care să le lipesc chiar eu într-un album foto de tip lipire / scrapbook. Apoi în câteva zile, comanda a ajuns la mine acasă, gata să fie împachetată și oferită celor dragi. Atât de mult mi-a plăcut cum au ieșit toate (și fotocartea, și fotografiile developate, și albumul) încât am decis să-mi las feedback-ul aici pe blog și să vă inspir și pe voi cu 5 idei de cadouri pentru Crăciun, perfecte pentru întreaga familie (bunici, socrii, unchi, nași, cățel și purcel).

Înainte să încep, vă las chiar aici și cele 3 coduri de reducere pe care echipa Empik Foto le-a activat pentru voi până pe 14 decembrie 2022:

SUNNYFOTO – 50% reducere la minim 50 de poze în orice format.

SUNNYCC – 50% reducere la fotocărți și calendare pe hârtie cretată. 

SUNNYTOT – 25% reducere la orice produs de pe site.

1. Fotocaiete sau fotocărți pe hârtie cretată sau hârtie fotografică.

Nu știu de ce am amânat atâta vreme să fac o fotocarte, când genul acesta de cadouri sunt de atâta vreme la un click distanță, iar editoarele lor foto sunt atât de ușor de folosit. Mi se părea că sunt complicat de făcut, că trebuie multă răbdare (îmi părea genul de activitate pe care o fac, cu siguranță, persoanele fără copii, nu mamele cu doi copii, job și câine tolomac pe cap), că trebuie imaginație multă, talent artistic la aranjat fotografiile în pagină și musai ceva simț estetic (care mie îmi lipsește cu desăvârșire). 

De fapt, procesul mi s-a părut foarte simplu (iar eu n-am prea multă răbdare în perioada asta, cu Zeni mică prinsă de mine non-stop). Am ales fotografiile mele preferate din ședința foto de Crăciun, le-am uploadat la Empik Foto pe site și apoi am putut face, chiar acolo, câteva mici editări la fiecare dintre ele – le-am aranjat puțin, am ales pe ce pagini ale fotocărții pun câte o singură fotografie, mare, în toată splendoarea ei, și pe ce pagini pun mai multe, unde să le așez pe cele în format portrait și unde pe cele în format landscape, am ales fundalurile, micile decorațiuni și gataaa fotocartea!

A fost esențial să am fotografii la calitate bună, ca fotocartea să iasă cât mai frumos – bineînțeles, merge și cu fotografiile făcute cu telefonul mobil, doar să fiți voi atenți la rezoluție și calitatea acestor imagini. De pe Empik Foto puteți alege să le organizați într-un fotocaiet (cu hârtie cretată și copertă moale), într-o fotocarte standard (cu hârtie moale, cretată și copertă groasă, rigidă, care să fie lucioasă sau mată) sau o fotocarte premium (cu hârtie fotografică tare). Fotocartea mea, pe care o vedeți aici în poze, este o fotocarte standard, cu copertă rigidă mată și hârtie moale, cretată.

2. Fotografii developate în diferite formate.

Ahhh, aici m-am distrat, nu glumă! Am printat pe format 10 x 15 pozele de la ședința foto de Crăciun dar găselnița care mi-a plăcut cel mai mult a fost să printez în format retro vreo 50 de poze dragi mie din ultimele aproape 5 luni alături de Zeni. Formatul acesta retro se aseamănă foarte mult cu fotografiile de tip Polaroid din anii 90 (îmi plac la nebunieeee amintirile de atunci pe Polaroid) și sunt numai bune de pus în albumele foto sau de prins prin casă. Eu am pus câteva pe frigider, câteva pe biroul meu și plănuiesc să fac o instalație cu ajutorul lor în camera copiilor, și să le prind cu sfori și cârlige.

Pe Empik Foto puteți printa fotografii standard, acestea retro de care vă povesteam, dar și fotografii mari, panoramice sau pătrate.

3. Albume foto clasice sau de tip scrapbook.

De fapt, am printat cele 50 de fotografii retro pe Empik Foto și cu alt plan în minte – acela de a include câteva dintre ele într-un album de tip scrapbook care să conțină primul an de viață al lui Zeni în imagini. Pe Empik Foto am găsit o mulțime de albume (clasice sau de tip lipire / scrapbook) și am ales deocamdată unul cu pagini groase și negre, care să fie foarte contrastante cu imaginile pe care le voi lipi acolo. Acum îmi mai trebuie doar niște role de scoci creative, înainte de a mă apuca de treabă.

4. Calendare.

Ce ȘTIU clar că va fi mereu un hit printre cadourile pentru cei dragi – calendarele! Fratele meu, care locuiește în Irlanda, obișnuia să vină acasă în fiecare an de Crăciun cu niște calendare personalizate pregătite pentru bunicii, unchii și părinții noștri – și ce bucurie era de fiecare dată să le frunzărim și să descoperim ce fotografie alesese pentru fiecare pagină. Pe Empik Foto exista un model de calendar de birou și vreo 5 calendare de perete, în diverse dimensiuni, iar editorul este foarte ușor de folosit (la fel ca la cel pentru realizarea fotocărților, nu înțeleg de ce mi-a fost atât de teamă să le folosesc, că doar nu îmi trebuia diplomă de Adobe Photoshop pentru asta!).

5. Crafturi și cadouri handmade cu fotografii de familie.

Aici este un bonus așa, cadou de la mine pentru voi și inspirat de crafturile pe care le tot fac în ultima vreme cu Mircea după grădiniță. De când mi-au ajuns, prin curier, fotografiile printate de cei de la Empik Foto, mi-am dat seama că îmi prinde foarte bine să am în casă niște fotografii gata-printate cu cei dragi, pentru că pot să le folosesc în tot felul de crafturi crăciunistice pe care le fac alături de Mircea. De exemplu, aseară am lucrat la aceste globuri-ramă pentru Crăciun, în care am adăugat trei poze cu Mircea și Zeni. În seara aceasta, vom face o ramă din bețe de înghețată, în care vom adăuga o poză cu noi toți, plus Sansa. Iar genul acesta de cadouri, în care fotografiile mult-iubite sunt adăugate în mici obiecte de lucru manual pregătite de copilași, sunt probabil cea mai adorabilă idee de cadou pentru cei dragi. 

Vă mai aici încă o dată cele 3 coduri de reducere pe care echipa Empik Foto le-a activat pentru voi până pe 14 decembrie 2022 și vă îndemn din inimă să vă printați amintirile – eu am decis să-mi printez, încet-încet, fotocărți din toate vacanțele și momentele faine petrecute cu ai mei. Cheesy, știu, dar de-abia aștept să le frunzăresc pe toate!

SUNNYFOTO – 50% reducere la minim 50 de poze în orice format.

SUNNYCC – 50% reducere la fotocărți și calendare pe hârtie cretată. 

SUNNYTOT – 25% reducere la orice produs de pe site.

 

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *