După NaștereMom Enough

7 cărți de parenting esențiale pentru proaspeții părinți

”Eu nu-mi cresc copilul din cărți!”

”Nu înțeleg de ce avem nevoie de atâtea cărți de parenting, uite, ai noștri nu au avut așa ceva și am ieșit foarte bine, nu?”

”Și tu cum procedezi, când Mircea urlă te oprești, iei cartea de parenting și vezi repede ce scrie că ar trebui să faci?”

”Cărțile de parenting sunt pentru mamele perfecte de pe Instagram!”

Le-am auzit pe toate de când am început să citesc cărți de parenting și sunt sigură că și voi la fel. Pe undeva am impresia că un părinte care citește cărți de parenting, se documentează, caută cele mai recente studii și cercetări în domeniul educației și psihologiei copilului, se informează, este de multe ori privit cu ironie și chiar luat la bășcălie (”bunica a crescut 15 copii și nu i-au mai trebuit cărți de parenting, mă lași?”). Dar adevărul este că, dacă privim onest în adâncul nostru și descâlcim cu sinceritate amintirile din propria copilărie, ne vom da seama că aproape fiecare dintre noi duce cu el un bagaj greu de frustrări, furie, resentimente, singurătate, rușine și o senzație de multe ori acută de ne-iubire din acele vremuri. Iar relațiile disfuncționale dintre părinți și copii, înăbușite de multe ori și parcate sub preș, încep să clocotească cu furie în momentul în care copilul crește, devine adult și la rândul său părinte.

Am citit atâtea cărți de parenting pentru că, o dată ce am acceptat că părinții mei au greșit și că nu au știut mai mult, la vremea respectivă, am simțit că este responsabilitatea mea să nu trimit mai departe înspre copiii mei toate aceste greșeli. Ci, dimpotrivă, să le recunosc, să le internalizez, să descopăr onest cum m-au influențat, să învăț să gestionez viața alături de ele și, mai departe, să recunosc când sunt pe cale să le transmit la rândul meu lui Mircea. Cărțile de parenting, dacă vreți, mi-au oferit uneltele cu ajutorul cărora am putut să încep să-mi sondez propriul trecut, pentru a-l lăsa acolo unde este, în spate, și pentru a nu-l aduce în prezent, unde este Mircea.

Vă las aici cele 7 cărți de parenting care mie mi se par esențiale când vine vorba de creșterea copilului cu blândețe și respect, de impunerea de limite, de propriii noștri monștri ai trecutului și gestionarea lor, de stadiile firești de dezvoltare ale copiilor și de conflictele care cu siguranță vor apărea în relația cu cei mici.

1. ”Nu există copii răi”, de Janet Lansbury.

Am citit cartea aceasta pe când Mircea era bebeluș și avea 9 luni, apoi am simțit nevoia să o mai citesc odată, cu ochii unui părinte de toddler care, bineînțeles, a început să aibă crize de furie și episoade de plâns cu nervi și necăjeală. Și la fel vă sfătuiesc și pe voi să faceți, să o citiți poate în sarcină, când aveți mintea clară și odihnită, pentru a intra în contact cu principiile educației cu blândețe, fără pedepse sau recompense, dar apoi să o aprofundați când copilul vostru împlinește un an, un an și un pic și începe să vi se împotrivească, să plângă, să vă sfideze, să vă lovească sau muște. O să vedeți că dacă o citiți înainte de copii, o să vă gândiți poate cu un pic de superioritate ”Hei, dar copilul meu nu o să facă niciodată asta!…” iar apoi, dacă o citiți când aveți în casă un toddler, o să vă recalculați puțin atitudinea. E ok, fiți blânzi cu voi, este firesc normal, cred că fiecare persoană a gândit ”Eu niciodată nu o să…”, de cel puțin 37 de ori, pe vremea când nu avea copii.

În ”Nu există copii răi”, Janet Lansbury, care este scriitor și trainer RIE pentru părinți din 1994, explică foarte clar mecanismele din spatele acelor comportamente ale copiilor care îi stresează, enervează sau înnebunesc cel mai adesea pe părinți: refuzul de a asculta de o rugăminte a părinților, lovitul, mușcatul, aruncatul cu lucruri sau cu mâncare, moirlăitul, sfidarea, tantrumurile, crizele de nervi. Pornind de la ideea că toate aceste comportamente fac parte din etapele naturale, firești ale dezvoltării copiilor, Janet Lansbury oferă niște sfaturi foarte pertinente despre ce putem face noi, ca părinți, pentru a gestiona această perioadă tumultuoasă din viața copiilor, cu respect, blândețe, dar cu limite ferme. Pentru mine funcționează foarte bine explicațiile raționale, așa că mi-a fost mult mai ușor să accept ce se întâmplă cu Mircea o dată ce am înțeles mecanismul acestui tip de comportamente.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

2. ”Nu există părinte perfect”, de Isabelle Filliozat.

Aceasta este cartea care, după ce am citit-o în 2-3 zile, în timp ce îl plimbam pe Mircea prin parc (el dormea în cărucior, eu citeam ținând cartea rezemată de mânerul căruțului, din mers), m-a făcut să înțeleg că am nevoie să încep urgent terapia. Așa că prima programare la terapeut am făcut-o tot în timpul plimbărilor cu căruțul, cu cartea în mâna stângă și telefonul în mâna dreaptă.

Isabelle Filliozat, care este psihoterapeut și scriitor care promovează ideea de parenting pozitiv, pornește de la două idei de bază în această carte: 1. Un copil nu este obraznic pentru că așa vrea el, pentru că așa i s-a pus pata și pentru că este un mic manipulator ca vrea să-și supună și controleze părinții. Și 2. Că noi, adulții, ascundem undeva în subconștient un bagaj foarte greu de răni vechi, reprimate, un munte de regrete, rușine și supărare, care ies la suprafață pe neașteptate atunci când devenim părinți. Tot ceea ce am trăit în copilărie – toate rănile, certurile, nedreptatea, suferințele, traumele – și pe care în mod convenabil le-am ascuns sub preș pe măsură ce am crescut, luându-ne cu viața și treburile de adult, toate acestea răbufnesc o dată ce la rândul nostru dăm viață – și răbufnesc tare, dureros și asurzitor, răscolindu-ne și umplându-ne de regrete și furie. E nevoie de multă introspecție, mult lucru cu sinele și multă analiză blândă ca să ne dăm seama că, de fapt, nu copilul este cel care ne enervează prin comportamentul lui, ci noi înșine avem în sine o sursă mare și pulsantă de enervare, care niciodată nu a fost alinată, pansată, tratată. O dată ce reparăm în noi ce este de reparat, relația pe care o avem cu ai noștri copii nu va avea decât de câștigat, pentru că ne vom da seama de ce ne enervăm, de ce țipăm, de ce certăm copiii, de ce îi jignim sau de ce îi lovim.

Cartea a fost publicată de Editura Univers, o găsiți aici.

3. ”Părinți liniștiți, copii fericiți”, de Laura Markham.

Ok, cartea asta mi-a plăcut foarte mult pentru că a făcut apel la tocilara din mine prin felul în care este scrisă. Dr. Laura Markham, fondator al ahaparenting.com şi doctor în psihologie clinică, ridică o întrebare foarte puternică: Dacă toți părinții își iubesc copiii, atunci de ce ne este atât de greu să îi creștem? – și răspunde la această întrebare pornind de la cele mai recente cercetări din zona dezvoltării creierului uman şi experienţa sa clinică cu părinţii. Citind cartea, eu am început să îmi înțeleg mai bine propriile emoții, din ce răni vin și cum mi le pot gestiona (toată perioada de când Mircea a avut cam 8 luni și până acum, recent, asta am făcut, am sondat trecutul ca să înțeleg de unde venea tot ce simțeam) – pentru ca apoi, cu temele făcute, să pot trece prin momentele tensionate ale puștiului cu blândețe, cu empatie și cu gândul că este treaba mea, ca părinte, să îl ajut să își controleze comportamentul.

De un real ajutor sunt exemplele din carte – dacă sunteți tocilari ca mine clar funcționați pe ideea de exemple clare, soluții pentru fiecare tip de problemă, eventual și fraze  pe care să le memorați și să le folosiți la momentul potrivit. Pentru că da, eu sunt prima care recunoaște, nu vreau să mă prindă tantrumul nepregătită, nu vreau să mă regăsesc într-un moment în care să nu știu prea bine ce să spun. Așa că învăț pe dinafară exprimări pe care eu nu le-am auzit niciodată în copilărie și care, așadar, nu îmi vin firesc, pentru ca repetându-le, la un moment dat, să îmi intre în natural, în normalitate. Cred că ar trebui să acceptăm, majoritatea dintre noi, că exprimare blândă, caldă și respectuoasă nu a făcut pare din stilul educațional al multora dintre părinții noștri, prin urmare noi nu putem automat ști cum să transmitem mai departe ceva ce la rândul nostru nu am primit. Tocmai de aceea cartea aceasta poate să vă ajute să vă gestionați propriile emoții, pentru a reacționa cu empatie la emoțiile celor mici. “Părinţii trebuie să-şi gestioneze propriile emoţii, iar în acest fel îi învaţă pe cei mici să facă acelaşi lucru”, povestește Dr. Laura Markham. ”Consecinţa? O relaţie mai bună cu copiii, depăşirea momentelor dificile fără ca relaţia părinte-copil să fie afectată, copiii care se vor simţi ascultaţi şi acceptaţi. Un copil care se simte astfel va fi mult mai dornic să coopereze, din proprie voinţă. Totul începe prin a te înţelege pe tine însuţi, a conştientiza cum funcţionează emoţiile, a cere ajutor pentru a-ţi rezolva problemele vechi, a învăţa să te opreşti înainte de a acţiona! Cheia succesului fiind dorinţa de schimbare.” (Sursa citatului).

Găsiți cartea pe Libris, aici.

4. ”Parenting necondiționat”, de Alfie Kohn.

Recunosc, până să citesc cartea aceasta aveam o idee foarte greșită despre ce înseamnă parentingul necondiționat, probabil și pentru că am multe cunoștințe care sunt părinți și care, când i-am intrebat care-i faza cu acest termen, mi-au spus destul de puțin impresionați că înseamnă să-l lași pe cel mic să facă ce vrea, fără nicio limită, ca să nu ne supere. Mi s-a părut de atunci că atitudinea asta este una foarte greșită, totuși am citit cartea pe când eram gravidă. Și am înțeles că, de fapt, oamenii din jurul meu care îmi spuseseră că parentingul necondiționat înseamnă să lași copilul să facă ce vrea nu înțeleseseră NIMIC din acest concept lansat de Alfie Kohn.

Multe cărți de parenting și ghiduri pentru părinți pornesc de la întrebarea ”Cum îi convingem pe copii să fie ascultători, să fie maleabil, să asculte ce le spunem și să facă ce îi rugăm?”. Alfie Kohn, un specialist în educație recunoscut la nivel internațional, schimbă perspectiva cu această carte a lui și ridică întrebarea, mai realistă: ”De ce au nevoie, mai exact, copiii, și cum putem noi să le satisfacem acele nevoi?” și oferă o serie de sfaturi despre cum putem face echipă cu cei mici, cum putem acționa laolaltă cu ei, în loc să acționăm asupra lor. Echipă empatică, nu autoritate bățoasă. Cartea (care vine la pachet cu o mulțime de cercetări științifice și studii în domeniu, deci este science-based), susține că una dintre nevoile de bază ale copiilor este cea de iubire necondiționată – gândul cert că va fi iubit, înțeles și apreciat chiar dacă o dă în bară, chiar dacă greșește, chiar dacă încalcă regulile.

În atelierele pentru părinți pe care le conduce, lui Alfie Kohn îi place să înceapă cu întrebarea: ”Care sunt obiectivele pe termen lung pe care le aveți pentru copiii voștri? Ce cuvânt sau frază vă vine în minte pentru a descrie cum vă doriți să evolueze? Cum ați vrea să fie ca adulți?” Invariabil, majoritatea părinților vor spune că își doresc să aibă copii fericiți, echilibrați, independenți, împliniți, productivi, descurcăreți, responsabili, iubitori, curioși, încrezători. ”Interesant la enumerarea adjectivelor de mai sus… este faptul că ne provoacă să reflectăm dacă ceea ce facem este în concordanță cu ceea ce ne dorim cu adevărat. Are comportamentul meu zilnic menirea să îi ajute pe copiii mei să evolueze așa cum mi-aș dori? Oare ceea ce tocmai i-am spus la supermarket îl va ajuta câtuși de puțin să devină un om fericit, echilibrat, împlinit, independent și așa mai departe, sau este posibil ca modul în care tind să gestionez astfel de situații să facă acele obiective mai puțin realizabile? Dacă lucrurile stau așa, ce ar trebui să fac?” (citat chiar din carte, paginile 6-7).

Am găsit cartea tot pe Libris, aici. 

5. ”Crescându-l pe Cain”, de Michael Thompson și Dan Kindlon.

 

Michael Thompson este un terapeut specializat în psihologia băieților. Nu a copiilor în general, ci a băieților, în special – așa că, mame de băieți, cartea aceasta este pentru voi. Deși în ziua de azi ne batem cu pumnul în piept că femeile și bărbații ar trebui să fie egali (ceea ce e fals, egali nu suntem, dar ar trebui să avem drepturi egale), adevărul este că noi adulții suntem încă marcați de educația pe care am primit-o, de părerile preconcepute peste care am dat în copilărie și de stereotipurile de gen cu care am crescut. Bărbații de azi, tații de azi, sunt băieții mici cărora ieri li s-a spus ”Nu mai plânge, băieții mari nu plâng!”, ”Nu îți arăta sentimentele, numai fetele fac asta!”, ”Te-a lovit colegul? Păi și nu ai dat înapoi?” – este nevoie de un mare control și multă introspecție pentru ca ei să nu trimită mai departe toate aceste mesaje, inconștient, copiilor lor. Cartea oferă câteva soluții realiste pentru creșterea și educarea băieților și explică cu multă înțelepciune de ce mulți dintre ei sunt uneori, la maturitate, agresivi, teribiliști, de ce par dezinteresați sau lipsiți de empatie.

Cartea a fost publicată de Editura Herald, o găsiți aici, sau pe Libris.

6. „Educația Montessori pentru copiii mici” de Simone Davies.

Recomand cu dragă inimă această carte, chiar dacă nu vreți neapărat să aplicați toate principiile Montessori în educația celor mici. Și asta pentru că pornește de la niște idei de bază în această pedagogie care mie mi se par de mare bun simț și importante pentru oricine vrea să crească un copil autonom și încrezător: ideea de a ne vedea copiii ca pe niște indivizi independenți, capabili și plini de resurse, importanța de a ne urmări copiii și de a-i lăsa să ne arate ce au nevoie în diversele lor etape de dezvoltare, beneficiile creării unor spații sigure pentru cei mici, în care ei pot avea libertatea de a greși și de a încerca din nou.

Pornind de la principiile Mariei Montessori, Simone Davies ne arată foarte clar și explicit (femeia asta iubește listele) cum să transformi copilăria mică (1–3 ani) a toddlerului tău într-o perioadă plină de experiențe bogate și satisfacții pentru toți membrii familiei, nu doar pentru el. Este o perioadă în care cei mici absorb cu sete lumea și informațiile din jur, așa că în mod cert această vârstă este dedicată cunoașterii, învățării, respectului și descoperirii reciproce. În carte sunt sute de idei practice pentru fiecare aspect al vieții alături de copilul mic, inclusiv: cum să-ți păstrezi cumpătul atunci când copilul reacționează emoțional și să stabilești limite cu dragoste și respect, cum să-ți amenajezi căminul și să scapi de haos și de ”baby-land”, cum să creezi activități Montessori potrivite pentru un copil între 1 și 3 ani (și cum să accepți că, uneori, copilul nu o să le facă așa cum tu te aștepți). Dar cel mai fain mi se pare faptul că Simone Davies explică foarte atent cum să creștem copiii dornici să învețe și să exploreze lumea din jur, cum să vedem lumea prin ochii copiilor noștri și cum să fim surprinși și încântați de perspectiva lui, oricât de diferită ar fi ea de punctul nostru de vedere.

Cartea a fost publicată de Editura Litera, o găsiți aici, dar am găsit-o și pe Libris.

7. ”Diversificara naturală”, de Gil Rapley și Tracey Murkett.

Nu știu dacă tehnic vorbind aceasta este o carte de parenting, dar diversificarea și crearea unei relații sănătoase și eficiente între copii și mâncare sunt laturi atât de importante din viața noastră de proaspeți părinți, încât nu aveam cum să las deoparte o carte care ne învață, cu exemple, liste, rețete și meal plan-uri, cum să facem asta fără stres, fără certuri, fără reproșuri și mese tensionate.

Cartea aduce în față conceptul de autodiversificare, porning de la ideea că de la aproximativ șase luni sau când sunt pregățiti să stea în fund, majoritatea copiilor sunt gata să se alăture familiei la masă și să mănânce exact ceea ce mănâncă și adulții – bineînțeles, într-o variantă adaptată și potrivită vârstei lor, fără prăjeli, sare, zahăr și afumături. Cartea răspunde la întrebări precum: ce să facem ca să construim o relațe sănătoasă dintre cei mici și mâncare, cum să îi formăm bebelușului gustul, cum să îl învățam să mănânce variat, incluzând în dieta lui cât mai multe grupe alimentare, cum să procedăm ca bebe să nu se înece, cum abordăm mofturile la masă, lipsa poftei de mâncare, mâncarea aruncată pe pereți sau refuzurile. Însă, poate mai important decât atât, cartea ne învață cum să respectăm deciziile alimentare ale copiilor și cum să tratăm cu respect și blândețe ritmul natural al acestuia.

Cartea o găsiți pe Libris, aici.

***

Sper că toate aceste idei de cărți vă vor ajuta – sunt foarte multe tilturi bune acum, traduse la noi, lista ar fi cu siguranță mult mai lungă, dar decât o listă cu 25 de titluri din care să nu vă puteți hotărî prea bine pe care le cumpărați, mai bine una scurtă și concisă, cu titluri care să acopere alimentația, joaca, educația, gestionarea crizelor de furie și acceptarea propriilor traume și lipsuri, ca pas esențial în acceptarea emoțiilor mari ale celor mici.

 

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. generic repaglinide 2mg – jardiance price order jardiance 25mg online cheap

  2. Pingback: prevacid synthroid

  3. Pingback: tamsulosin hcl medicine

  4. Pingback: venlafaxine withdrawal symptoms list

  5. Pingback: what is the maximum dose of sitagliptin

  6. Pingback: quitting spironolactone

  7. The development of lottery, which is growing rapidly, requires a lot of lottery information. Before playing lottery, we need to know how to play lottery correctly first. Togel is a game known as lottery or illegal toto among the public. I really like it, and I look forward to hearing from you next. Thank you for the information about today’s most popular news this year. For more detailed information, please visit our website for further information https://8499225.cc/

  8. buy famvir 500mg online – cheap famciclovir 250mg buy valcivir generic

  9. Hello, im noob 🙂

  10. 로드스탁과의 레버리지 방식의 스탁: 투자의 새로운 분야

    로드스탁을 통해 제공하는 레버리지 스탁은 주식 시장의 투자법의 한 방식으로, 상당한 수익률을 목적으로 하는 투자자들에게 매혹적인 옵션입니다. 레버리지 사용을 이용하는 이 방법은 투자하는 사람들이 자신의 자본을 넘어서는 투자금을 투자할 수 있도록 하여, 증권 장에서 훨씬 큰 힘을 행사할 수 있는 기회를 제공합니다.

    레버리지 스탁의 원리
    레버리지 방식의 스탁은 원칙적으로 자본을 차입하여 투자하는 방식입니다. 예시를 들어, 100만 원의 투자금으로 1,000만 원 상당의 증권을 취득할 수 있는데, 이는 투자자들이 일반적인 자본보다 훨씬 더 많은 증권을 사들여, 증권 가격이 상승할 경우 관련된 훨씬 더 큰 이익을 가져올 수 있게 됩니다. 그렇지만, 증권 가격이 떨어질 경우에는 그 손해 또한 크게 될 수 있으므로, 레버리지를 이용할 때는 신중하게 생각해야 합니다.

    투자 계획과 레버리지
    레버리지 사용은 특히 성장 가능성이 높은 기업에 투입할 때 도움이 됩니다. 이러한 사업체에 높은 비율을 통해 투자하면, 성공적일 경우 상당한 수익을 가져올 수 있지만, 반대의 경우 많은 위험도 짊어져야 합니다. 따라서, 투자자는 자신의 위험 관리 능력을 가진 시장 분석을 통해, 어떤 사업체에 얼마만큼의 자본을 적용할지 결정하게 됩니다 합니다.

    레버리지 사용의 이점과 위험성
    레버리지 방식의 스탁은 상당한 이익을 약속하지만, 그만큼 상당한 위험도 수반합니다. 증권 시장의 변동성은 예상이 어렵기 때문에, 레버리지 사용을 사용할 때는 항상 시장 추세를 면밀히 관찰하고, 손해를 최소화할 수 있는 계획을 마련해야 합니다.

    최종적으로: 신중한 결정이 필수입니다
    로드스탁을 통해 제공된 레버리지 방식의 스탁은 강력한 투자 도구이며, 적당히 사용하면 상당한 이익을 제공할 수 있습니다. 그러나 상당한 리스크도 신경 써야 하며, 투자 선택은 필요한 정보와 세심한 판단 후에 진행되어야 합니다. 투자자 본인의 금융 상황, 리스크 감수 능력, 그리고 시장의 상황을 반영한 조화로운 투자 방법이 중요하며.

  11. 로드스탁과 레버리지 스탁: 투자의 참신한 영역

    로드스탁에서 공급하는 레버리지 방식의 스탁은 주식 투자법의 한 방식으로, 높은 이익율을 목표로 하는 투자자들을 위해 매력적인 옵션입니다. 레버리지를 이용하는 이 전략은 투자하는 사람들이 자신의 자금을 넘어서는 자금을 투입할 수 있도록 하여, 증권 시장에서 더 큰 영향력을 가질 수 있는 방법을 공급합니다.

    레버리지 방식의 스탁의 기본 원칙
    레버리지 스탁은 기본적으로 자본을 빌려 사용하는 방식입니다. 사례를 들어, 100만 원의 자금으로 1,000만 원 상당의 주식을 구매할 수 있는데, 이는 투자자가 기본적인 투자 금액보다 훨씬 훨씬 더 많은 증권을 구매하여, 증권 가격이 상승할 경우 관련된 더욱 큰 수익을 얻을 수 있게 해줍니다. 그러나, 증권 가격이 떨어질 경우에는 그 손실 또한 증가할 수 있으므로, 레버리지를 사용할 때는 신중하게 생각해야 합니다.

    투자 전략과 레버리지
    레버리지 사용은 특히 성장 가능성이 상당한 회사에 적용할 때 도움이 됩니다. 이러한 회사에 높은 비중으로 투자하면, 성공할 경우 상당한 수입을 가져올 수 있지만, 그 반대의 경우 큰 위험성도 짊어져야 합니다. 그러므로, 투자자는 자신의 위험성 관리 능력을 가진 장터 분석을 통해, 일정한 회사에 얼마만큼의 자본을 투자할지 결정하게 됩니다 합니다.

    레버리지 사용의 이점과 위험 요소
    레버리지 스탁은 상당한 이익을 제공하지만, 그만큼 높은 위험도 따릅니다. 주식 장의 변화는 예상이 곤란하기 때문에, 레버리지 사용을 이용할 때는 항상 시장 경향을 정밀하게 주시하고, 손해를 최소화할 수 있는 방법을 세워야 합니다.

    최종적으로: 세심한 결정이 필수입니다
    로드스탁을 통해 제공된 레버리지 스탁은 강력한 투자 수단이며, 잘 활용하면 큰 수입을 제공할 수 있습니다. 그러나 상당한 위험성도 신경 써야 하며, 투자 선택은 충분한 정보와 세심한 판단 후에 실시되어야 합니다. 투자하는 사람의 재정적 상태, 위험 수용 능력, 그리고 시장 상황을 반영한 균형 잡힌 투자 전략이 중요합니다.

  12. 10배레버리지
    로드스탁과의 레버리지 방식의 스탁: 투자 전략의 신규 분야

    로드스탁에서 공급하는 레버리지 방식의 스탁은 증권 투자의 한 방식으로, 상당한 이익율을 목표로 하는 투자자들에게 매혹적인 선택입니다. 레버리지를 이용하는 이 전략은 투자하는 사람들이 자신의 자금을 넘어서는 투자금을 투입할 수 있도록 하여, 증권 장에서 훨씬 큰 영향력을 가질 수 있는 기회를 줍니다.

    레버리지 방식의 스탁의 원리
    레버리지 스탁은 원칙적으로 자금을 대여하여 사용하는 방법입니다. 예시를 들어, 100만 원의 투자금으로 1,000만 원 상당의 증권을 사들일 수 있는데, 이는 투자하는 사람이 기본적인 자본보다 훨씬 더욱 많은 주식을 구매하여, 주식 가격이 증가할 경우 상응하는 훨씬 더 큰 수익을 가져올 수 있게 합니다. 그러나, 증권 가격이 떨어질 경우에는 그 손실 또한 커질 수 있으므로, 레버리지를 사용할 때는 조심해야 합니다.

    투자 계획과 레버리지 사용
    레버리지 사용은 특히 성장 가능성이 높은 사업체에 투자할 때 도움이 됩니다. 이러한 회사에 큰 비율을 통해 적용하면, 성공적일 경우 큰 이익을 얻을 수 있지만, 그 반대의 경우 상당한 리스크도 감수해야. 따라서, 투자자들은 자신의 위험성 관리 능력을 가진 상장 분석을 통해, 어떤 기업에 얼마만큼의 자본을 투입할지 결정하게 됩니다 합니다.

    레버리지의 장점과 위험 요소
    레버리지 방식의 스탁은 높은 수익을 보장하지만, 그만큼 높은 위험도 수반합니다. 주식 장의 변동성은 추정이 어렵기 때문에, 레버리지 사용을 사용할 때는 늘 시장 경향을 면밀히 주시하고, 손실을 최소화하기 위해 수 있는 계획을 마련해야 합니다.

    결론: 신중한 고르기가 필요
    로드스탁을 통해 공급하는 레버리지 방식의 스탁은 강력한 투자 수단이며, 적당히 사용하면 상당한 수익을 벌어들일 수 있습니다. 그러나 큰 위험성도 고려해야 하며, 투자 결정은 충분한 데이터와 신중한 생각 후에 이루어져야 합니다. 투자자 자신의 재정 상황, 위험을 감수하는 능력, 그리고 시장의 상황을 생각한 균형 잡힌 투자 전략이 중요합니다.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *