Mom Enough

Cum am trecut (și încă trec) printr-o sarcină cu risc crescut, cu 3 seturi de teste genetice, o amniocenteză și nenumărate drumuri la camera de gardă? Am găsit echipa de medici potrivită.

Acum 3 ani și jumătate treceam prin prima mea sarcină fluierând: fără riscuri, fără stres, cu drumuri rare la medicul ginecolog și un copil sănătos-tun înăuntrul meu, care mereu a bifat percentila 99. Absolut nimic din prima mea sarcină nu mi-a zdruncinat în vreun fel viața, așa cum era ea pe atunci: cu multă muncă, agitație, vacanțe prin țară și prin străinătate. 

Astăzi scriu acest articol din săptămâna 36 a unei sarcini cu totul și cu totul diferite, în timp ce aștept un bebeluș care acum 10 zile reușise într-un final glorios să ajungă la aproximativ 1700 de grame, în percentila lui proprie și personală, pe undeva sub graficele obișnuite ale bebelușilor de vârsta lui gestațională. În ultimele luni am trecut prin 3 serii de teste genetice costisitoare, o bănuială de diagnostic oribilă (căutați pe Google ”acondroplazie” dacă vreți să știți cam ce-a fost în sufletul meu), o amniocenteză în săptămâna 30 de sarcină, 3 săptămâni de injecții aparent inutile cu Clexane și 7 drumuri la camera de gardă. Am schimbat medicul meu ginecolog de la Regina Maria cu un doctor specializat în sarcini cu risc crescut de la Clinica Nativia și am renunțat la contractul meu de naștere în regim privat pentru o naștere în sistem de stat, la Maternitatea Filantropia, ca să fiu sigură că fetița noastră mică (miiiiiiică) va fi așteptată de o echipă bine-pregătită și obișnuită cu sarcinile riscante și atipice.

Dacă ar fi să încep acest articol direct cu concluzia lui, aceasta ar fi: nu vă fie frică să schimbați TOTUL și TOATE planurile pe care le aveați legate de urmărirea sarcinii voastre sau de nașterea copilului vostru, dacă simțiți că nu sunteți pe mâini bune, că aveți nevoie de un altfel de ghidaj sau de o nouă părere medicală. Sarcinile cu risc se pot întâmpla oricui (indiferent dacă sunteți la primul copil sau la al patrulea, dacă aveți 22 de ani sau 42), genetica este o loterie care ține prea puțin de controlul nostru, de câte sucuri verzi bem la micul dejun și de cât somon cu orez brun mâncăm la cină, iar o primă sarcină fără stres nu garantează că a doua sarcină va fi la fel de ușoară și de lipsită de provocări. 

Asigurați-vă că aveți alături un medic bun și bine pregătit. Asigurați-vă că ați ajuns la o echipă medicală care nu vede cazuri ca ale voastre pentru prima oară și ridică din umeri spunând ”Nu știu ce să îți zic”. Asigurați-vă că ați ajuns la un medic în care aveți încredere oarbă că se poate ocupa de voi și de copilul vostru încă nenăscut.

Vă povestesc mai jos și cum vă pot ajuta în aceste decizii cele 3 noi Pachete de Sarcină și Naștere pe care le-au lansat cei de la Clinica Nativia, care încorporează tot protocolul medical recomandat pentru mame – niște pachete pe care eu le-am ratat evident, pentru că pot naște oricând, dar despre care trebuie să știți dacă vă pregătiți să rămâneți însărcinate pentru prima oară, pentru a doua oară, dacă n-ați avut niciun fel de probleme de sănătate sau, dimpotrivă, dacă vă încadrați dintr-un motiv sau altul la categoria ”sarcină cu risc crescut”.

De asemenea, tot mai jos găsiți și un cod de reducere special pregătit de Clinica Nativia pentru voi, prin care puteți obține oricare din Pachetele de Sarcină și Naștere Nativia cu 10% reducere – vă explic exact ce și cum.

Cum vă pot ajuta cele 3 noi Pachete de Sarcină și Naștere lansate recent de Clinica Nativia?

Cele 3 pachete pe care Clinica Nativia le-a lansat recent sunt Pachetul Înainte de Sarcină, Pachetul Urmărire Sarcină Trimestrul I și Pachetul Urmărire Sarcină și Naștere. Cu discount-uri foarte bune (prețurile de pe site sunt exprimate în lei, nu în euro, că multe mame m-au întrebat asta) și beneficii precum o persoană dedicată nevoilor femeii însărcinate sau acces gratuit la cursurile Nativia, Pachetele de Sarcină și Naștere încorporează tot protocolul medical recomandat viitoarelor mame începând cu momentul în care plănuiesc să rămână însărcinate și până după naștere.

Să vă dau un exemplu. Pachetul Înainte de Sarcină este special creat de Clinica Nativia pentru cuplurile care își doresc un bebeluș, ca înainte de a-l concepe să se asigure că este totul în regulă din punct de vedere medical. Pachetul conține investigații și analize și pentru mamă, și pentru tată, și mi se pare un start foarte potrivit și liniștitor. 

Pachetul Urmărire Sarcină Trimestrul I este dedicat cuplurilor care abia au aflat că vor fi părinți, iar sarcina este incipientă. O serie de investigații sunt recomandate pentru dezvoltarea lui armonioasă, dar și pentru sănătatea mamei, iar pachetul include 2 consultații și ecografii, analizele de sarcină, dozarea bHCG, bitestul și morfologia de trimestrul I.

Pachetul Urmărire Sarcină și Naștere este cel mai stufos și, pe lângă toate analizele, ecografiile, morfologiile și consulturile necesare, conține și un consult cu moașa, dar și acces la toate cursurile de la Clinica Nativia – cel de alăptare, de puericultură, de perineu sau de pregătire pentru naștere. All in one.

Cum m-ar fi ajutat pe mine serviciul lor nou de Patient Advisor?

Poate cea mai faină informație pe care mi-au spus-o însă cei de la Clinica Nativia despre noile lor pachete este următoarea: accesând unul dintre Pachetele de Sarcină și Naștere Nativia veți beneficia de un serviciu unic – o persoană din clinică se va dedica nevoilor voastre, o persoană de tip concierge, pe care o puteți contacta pentru orice informație sau întrebare, pe tot parcursul sarcinii și nașterii voastre. Un fel de pregnancy advisor dacă vreți, un coach, un prieten și povățuitor la care să apelați ORICÂND aveți întrebări sau probleme. Probabil că mi-ar fi prins tare bine genul acesta de serviciu la prima sarcină, când eram foarte newbie și aveam o mulțime de întrebări de tipul: am voie să mă vopsesc în sarcină? Dar să mă epilez? Dar să îmi fac rutina mea obișnuită de skincare? – dar cel mai mult probabil că mi-ar fi servit acum, la a doua sarcină, cea cu risc, pentru că mi-ar fi prins bine o persoană care să mă ghideze prin toate analizele, programările și consultațiile la stat și privat prin care am trecut.

Totuși, de ce avem un bebeluș atââât de mic?

După 3 serii de teste genetice, o amniocenteză și ecografii cât pentru vreo 3 sarcini de acum înainte, putem să respirăm oarecum ușurați și, în cuvintele doamnei doctor Anca Panaitescu de la Clinica Nativia, care îmi urmărește acum sarcina și cu care voi naște în curând la Maternitatea Filantropia, ”putem să sperăm că poate pur și simplu este un copil normal, sănătos, dar pur și simplu mai micuț” – deși adevărul este că 100% vom putea fi liniștiți doar o dată cu nașterea și cu analizele și concluziile pe care medicii le vor trage după venirea pe lumea a lui bebe Z. 

Am trecut cu brio de testele genetice de la începutul sarcinii – având în vedere că am deja 37 de ani, mi-am spus ”paza bună trece primejdia rea”, nu am mai făcut bitestul și am optat pentru un test prenatal non-invaziv cu microdeleții (NIPT), care a ieșit perfect normal. Credeam că am trecut hopul cel mai mare, însă de la morfologia de trimestru II și până acum, bebelușei noastre i-a fost bănuită o restricție de creștere tratată cu Clexane timp de trei săptămâni, apoi un diagnostic oribil de acondroplazie (infirmat de testele genetice, din fericire), pentru că oasele mari ale corpului ei au început să rămână în urma dezvoltării ei craniene cu aproximativ o lună. Am mai bifat între timp, din același lichid amniotic recoltat la amniocenteza din săptămâna 30, și un set nou de teste genetice (cariotip molecular) care au ieșit toate în parametrii normali, dar și o consultație la doamna doctor Ioana Dumitrașcu Biriș, medic specialist cardiologie pediatrică și fetală tot din echipa Nativia, pentru a elimina orice suspiciune de afecțiune cardiacă a bebelușei (un alt diagnostic bănuit și din fericire infirmat). Nu ne-am plictisit lunile acestea, nu nu.

Ce m-a ajutat foarte mult în perioada aceasta tumultuoasă?

Recunosc, după toate aceste teste genetice care, unul câte unul, au confirmat că bebelușa noastră ar putea fi un copil cât se poate de normal și de sănătos, am început să ne liniștim și noi și să așteptăm venirea ei cu încredere, fără panică, fără anxietate. Am început să ne ocupăm de lucruri mărunte și adorabile (cumpărăm cearșafuri cu vulpi și body-uri de foarte mici dimensiuni, alegem culoarea la scoica și scoatem Manduca din fundul șifonierului), în loc să tremurăm în șoșoni pentru că trebuie să mai bifăm încă o serie de teste genetice sau să ascultăm încă o bănuială de diagnostic stresant. 

Vă spun cu mâna pe inimă – n-am fi fost aici, în zona asta de calm și așteptare încrezătoare, dacă n-am fi schimbat TOTUL în ceasul al unsprezecelea și dacă n-am fi cunoscut-o pe doamna doctor Anca Panaitescu de la Clinica Nativia, care să ne îndrume prin panica unei sarcini cu un copil foarte mic, despre care mulți medici ne spuneau că ar trebui ”scos cât mai repede”. Așa că ce aș putea spune că m-a ajutat enorm să trec prin tot acest stres a fost gândul că sarcina mea este în sfârșit urmărită de un medic specializat în sarcini cu risc, cu supraspecializare în medicină fetală, medicină materno-fetală și monitorizarea sarcinii cu risc crescut. Gândul că am ajuns la ea mi-a adus mult calm, multă încredere și multă liniște, iar dacă ar fi să schimb ceva la abordarea mea pentru sarcina a doua – cred că aș apela din start, având în vedere vârsta de 37 de ani, la un medic cu specializare în monitorizarea sarcinii cu risc crescut (din echipa dânsei mai fac parte și dr. Anca Ciobanu și dr. Laura Mustață, dacă aveți nevoie de recomandări în această zonă).

Zilele Consultațiilor GRATUITE la Clinica Nativia.

O altă veste frumoasă este că cei de la Clinica Nativia organizează, pe 18 iunie și pe 2 iulie, Zilele Consultațiilor GRATUITE, adică două zile în care să decideți dacă aceste Pachete de Sarcină și Naștere sunt potrivite pentru voi. Puteți veni în Clinica Nativia pentru o consultație gratuită cu medicul obstetrician Dr. Anca Ciobanu ca să aflați informații despre sarcina voastră (actuală sau viitoare), să discutați detaliile pachetelor (care sunt personalizate pentru fiecare mamă în parte) și să decideți dacă veți apela la echipa Nativia pentru urmărirea sarcinii voastre (ceea ce eu vă sfătuiesc din inimă să faceți, nu degeaba am ajuns la ei în săptămâna 30 de sarcină).

Iar dacă menționați, la telefon, codul SUNNY, vă puteți programa la această consultație gratuită în Zilele Consultațiilor GRATUITE (18 iunie și 2 iulie), dar veți obține și 10% extra discount la achiziționarea unuia dintre Pachetele de Sarcină și Naștere Nativia.

În loc de încheiere.

Articolul acesta n-are o încheiere pentru că și noi, și doamna doctor așteptăm încă să putem pune o dată punct acestei călătorii cu peripeții – adică să o vedem pe Bebe Z. sănătoasă, voinică și în siguranță la noi în brațe. Dar ca o semi-încheiere, aș vrea să vă sfătuiesc pe toate să… îndrăzniți. Să îndrăzniți să vreți pentru copilul vostru cea mai bună îngrijire, cele mai bune servicii medicale (care, după cum am văzut, nu vin neapărat dinspre Stat sau neapărat dinspre Privat, însă neapărat dinspre niște medici profesioniști și înțelepți), cele mai atente minți, cele mai empatice abordări. Iar dacă nu sunteți într-un loc care să vă ofere acest lucru, să aveți curajul de a schimba orice – locul, medicul, clinica, spitalul, sistemul – până când simțiți că sunteți în siguranță.

 

Tag-uri:

Câteva comentarii

 1. ascorbic acid dart – ascorbic acid sorrow ascorbic acid twinkle

 2. promethazine mental – promethazine button promethazine evident

 3. Automated Foreign Exchange System Robots – What Say We They Tasks?
  카지노슬롯사이트 [https://www.google.co.ls/]

 4. How To Explain Online Home Shop Uk Discount Code To Your Boss Vimeo

 5. clarithromycin pills estate – cytotec leather cytotec pills buzz

 6. One Of The Most Innovative Things That Are Happening
  With Online Shopping Sites vimeo

 7. Betting Your Luck With Online Poker 온라인카지노사이트 (http://unit.igaoche.com)

 8. 20 Questions You Must Always Ask About Shopping Online Sites Before Purchasing It post-exercise recovery
  nutrition

 9. Auto Loan Qualifications – What You Have To Know To Get An Loan Fast Ok바로론대부중개; Thelateshow.Biz,

 10. This Week’s Top Stories Concerning Best Online Shopping
  Groceries Uk Dragon Decal For Walls – Vimeo.Com –

 11. Uk Online Shopping Sites For Electronics: What’s The Only Thing Nobody Is Talking About Pump-Bottle Dog Supplement

 12. The Guide To Amazon Uk Online Shopping Clothes In 2023 non-irritant leather care

 13. 10 Simple Steps To Start Your Own Online Clothes Shopping Websites Uk Business Aws Portable Scale

 14. Five Things You’ve Never Learned About Shopping Online Carvapet Fur
  Rug Brown

 15. 10 Strategies To Build Your Online Shopping
  Stores In London Empire vimeo.com

 16. The 10 Most Terrifying Things About Examples
  Of Online Shopping High Pressure Handheld Shower Head

 17. Why Do So Many People Want To Know About What Is
  The Best Online Shopping In Uk? Adventure-Themed Inflatable
  Decorations

 18. Why You Should Focus On Enhancing Online Clothes Shopping Sites Uk Washroom Decor Mirror

 19. Why Trusted Online Shopping Sites For Clothes Is A Must At A Minimum, Once In Your Lifetime Vimeo

 20. 7 Secrets About Shopping Online Uk That Nobody Will Tell You
  Vimeo

 21. 24 Hours For Improving France Online Shopping Sites Clothes
  Vimeo.com

 22. 15 Gifts For The Uk Online Shopping Sites For Electronics Lover In Your Life
  Industrial Clamp Panavise – Kathryn –

 23. 17 Reasons Why You Should Beware Of Online Shopping Top 7 Joyce
  Chen Red Scissors

 24. The Secret Secrets Of Online Shopping Uk Amazon Engineered
  Tape

 25. This Is The Advanced Guide To Shopping Online Sites List Vimeo

 26. 10 Untrue Answers To Common Online Shopping Clothes Uk Cheap Questions: Do You
  Know The Correct Answers? Hdmi Cable With Ethernet

 27. One Online Shopping Sites In United Kingdom Success Story You’ll Never Be Able To Vimeo.Com

 28. Ten Ways To Build Your Best Online Shopping
  Uk Clothes Empire Vimeo.com

 29. The Best Personal Accident Attorney Is Gurus. Three Things Minneapolis Accident Attorney

 30. buy cotrimoxazole 480mg – order tobramycin drops tobramycin order online

 31. The 10 Most Terrifying Things About Best Accident Attorney
  Near Me accident attorney near me

 32. Aw, this was an extremely nice post. Spending some time and actual effort to make a superb article… but what can I say… I put things off a lot and never seem to get anything done.
  http://arusak-attestats24.com

  Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks a lot!

 33. How To Make Money Online Kids Writing Articles And Websites
  echozone (echozone.top)

 34. Top 5 For Successful Blog Marketing peakpulsesite; https://peakpulsesite.top,

 35. 4 Things You Can Do If Your Own Credit Card Application Recently Been Refused 프라그마틱
  슬롯 사이트

 36. The Three Greatest Moments In Bunk Bed Store History Edda Fay

 37. This Is The Intermediate Guide The Steps To Responsible Pet Care https://www.836614.xyz/

 38. 10 Healthy Asbestos Attorneys Habits Angelica

 39. Here’s A Few Facts Regarding Diagnose ADHD http://www.9326527.xyz

 40. 7 Tricks To Help Make The Most Out Of Your Demo Akun oscarreys

 41. What’s The Job Market For Double Glazing Door Repairs Professionals?
  Jere Alas

 42. 10 Real Reasons People Dislike Window Repair Window Repair
  257634

 43. 7 Essential Tips For Making The Best Use Of Your Black
  Sectional Sofa 4452346.xyz

 44. This Is The Advanced Guide To Reprogramming Car Key 5611432.xyz

 45. 5 Arguments Railroad Asbestos Claims Is Actually A Great Thing 9363280.xyz

 46. What Assessment For Mental Health You’ll Use As Your Next Big Obsession abc mental health assessment

 47. How To Nab A Gig In Seo Writing 검색엔진최적화 전문가

 48. $10,000 Loans For Credit Score – On-Line
  Now 디딤돌 대출

 49. ondansetron online buy – purchase ropinirole oral ropinirole 2mg

 50. 10 Roulette Tips To Boost Your Game 프라그마틱 순위 (http://bonzanigo.com)

 51. The 12 Most Popular Spare Van Keys Accounts To Follow On Twitter 99811760

 52. Claim For Asbestos Tips From The Best In The Business 9363280.xyz

 53. 20 Things You Should To Ask About Patio Door Frame Repair
  Prior To Purchasing Patio Door Frame Repair patio Screen door repair near Me

 54. 10 Double Glazing Crawley Tips All Experts Recommend Front door repairs Near me

 55. Is Your Company Responsible For A Patio Door Repairs
  Near Me Budget? 12 Top Ways To Spend Your Money upvc patio door repairs [Normand]

 56. What Is It That Makes Table Top Freezer Frost Free So
  Famous? http://www.3222914.xyz

 57. Search Engine Optimization – What Is The Right Keyword Density?
  검색엔진최적화 방법

 58. 10 Things Everyone Gets Wrong About Car Lock Smith elsycrays

 59. What The 10 Most Stupid Windows Milton Keynes-Related FAILS
  Of All Time Could Have Been Avoided locksmiths milton Keynes

 60. How Adhd Symptoms Test Has Become The Most Sought-After Trend In 2023 young Adults
  with adhd symptoms

 61. Five Approaches To Get Visitors To Your Website
  For Free 백링크 조회

 62. Why Do So Many People Would Like To Learn More About Mesothelioma Asbestosis?
  cassylawn.top

 63. This Is The Intermediate Guide In Get A Spare Car Key Made
  99811760.xyz

 64. The Next Big Event In The Assessing Adhd In Adults Industry
  Adhd Assessment Uk Adults

 65. Why Adding A Bunk Beds For Sale To Your Life’s Routine Will Make The A Difference Silke

 66. You’ll Never Be Able To Figure Out This Upvc Window Repair’s
  Tricks Service

 67. This Is The Advanced Guide To Spare Van Keys 99811760.xyz

 68. 10 Of The Top Mobile Apps To Use For Asbestos Claims Process
  http://www.9363280.xyz

 69. Are Window Replacement Cambridge The Best There Ever Was?
  emergency upvc door Repairs

 70. About Keywords And It Is Very Google Genius

 71. 15 Of The Most Popular Key Reprogramming Bloggers You Need To Follow 5611432

 72. Ten Doctor Windows That Really Change Your Life Doctor Windows (Posteezy.Com)

 73. North Dakota Home Equity Loans – When To Order A
  Home Equity Loan 무직자 3000만원 대출

 74. How Do You Know If You’re Ready To Best Single Travel Stroller http://www.9324874.xyz

 75. 3 For This Best Texas Hold Em Poker Tips And Tricks 프라그마틱 슬롯체험

 76. 20 Insightful Quotes On Car Door Key Lock Repair car door lock repair Cost
  uk

 77. You’ll Never Be Able To Figure Out This Window Repair Near Me’s Secrets Window repair Near me

 78. Ten Doctor Windows That Really Change Your Life Doctor Windows

 79. Why Do So Many People Want To Know About Iphone Headphone?
  3222914

 80. 20 Things Only The Most Devoted Window Repair Near Fans Understand Window
  repair near Me (olderworkers.Com.au)

 81. What Symptoms Of Stress And Anxiety Experts Want You
  To Be Educated 1738077.xyz

 82. What Is The Window Doctor Near Me Term And How To Utilize
  It The Window Doctor Near Me

 83. Nine Things That Your Parent Taught You About Lost Car Keys
  Replacement lost car keys replacement

 84. Why Hoping In Search Traffic Can Doom Little Business 구글상위노출 seo작업

 85. Three Greatest Moments In Mini Key History Replacement Mini Cooper
  Key Fob

 86. Ten The Window Doctors That Really Improve Your Life
  The Window Doctors

 87. You Have No To Pay Huge Fees For Effective Seo 구글지니어스

 88. How Creating Optimized Articles Increases Creating Links And Seo 검색엔진최적화 메타태그

 89. Generating Constant Traffic For Website: Legally! 백링크
  검사

 90. Are You Able To Research Key Fob Repair Online car key fob repair

 91. 7 Useful Tips For Making The Most Of Your Double Glazing Bedford aluminium
  windows bedfordshire, Carlton,

 92. 3 Reasons Targeted Traffic From Backlink Building Is Powerful 백링크
  대행

 93. Direct Payday Loan Lenders Review Seek Certain Qualifications For Loan Approval 대학생 생활비 대출

 94. Pay Attention: Watch Out For How Repair Upvc Windows
  Is Taking Over And What You Can Do About It double Glazed
  window repairs near Me; https://notabug.org/backcold22,

 95. gasex generic – buy diabecon pills purchase diabecon sale

 96. Asbestos victims, and their families, have a variety of options to seek compensation. They may
  file a lawsuit against asbestos companies that are negligent,
  or submit a claim to an asbestos bankruptcy trust.

 97. Why Everyone Is Talking About Glass Repair Luton Right Now window Repairs

 98. You’ll Never Guess This Double Glazing Repairs High Wycombe’s Tricks Double
  Glazing Repairs High Wycombe (Pattern-Wiki.Win)

 99. Second Chance Bank Account 디딤돌 대출

 100. Best Business Bank Account 대학생 생활비
  대출 (https://forums.majorgeeks.com/)

 101. Features Of Some Hard Money Loan 사업자 대출

 102. Who Is The Ideal Loan Lender? 농협 무직자 대출

 103. lasuna sale – oral himcolin himcolin order

 104. The Truth About Card Rewards Programs 디딤돌 대출 (images.google.ms)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *