La JoacăMom Enough

Prima mea carte cu jocuri și activități pentru copii va vedea curând lumina tiparului, la Curtea Veche Publishing

Astăzi vă dau o veste pe care de-abia am putut s-o țin doar pentru mine și încă alte câteva persoane, timp de niște luni bune. Inimă, stai: eBook-ul meu ”Let’s play, baby!” va vedea, în curând, lumina tiparului la editura Curtea Veche Publishing. În câteva luni, sperăm noi puține, vă voi putea oferi o carte tipărită, ilustrată minunat, completă și diversă, cu mult mai multe idei de joacă, un număr mult mai mare de activități, o structură și mai prietenoasă pentru părinți, ușor de parcurs, cu jocuri și idei pentru toată perioada dintre 0 și 2 ani. 

***

Acum vreo 32 de ani, bunicul meu m-a învățat să citesc. Îmi spunea zeci de povești, mă lua cu el în bibliotecă și îmi citea fragmente din Jules Verne, Karl May, Ionel Teodoreanu, Marin Preda și Eminescu, mâncam împreună pâine cu unt și cu măsline la masa din bucătărie, îmi povestea câte-n lună și-n stele și era în stare, vorba Reginei din ”Alice în Țara Minunilor”, să se gândească la 6 lucruri imposibile înainte de micul dejun. Cam pe atunci am decis: când voi fi mare, o să scriu. O să scriu, așa cum spunea bunicul meu, ”cărți care fac bine”.

Acum vreo 10 ani, eram destul de hotărâtă să nu fac copii. Îmi plăcea să mă joc cu puștii prietenilor mei, dar ideea de a fi responsabilă de viața, creșterea și educația unui pui de om mă panica profund. 

Viața este ironică, spumoasă și cam râde copios de planurile noastre, așa că în cele din urmă prima carte pe care am publicat-o a fost imaginată, construită și ”jucată” pornind de la Mircea, băiețelul meu care avea puțin peste un an în momentul redactării. Care băiețel poartă numele bunicului pasionat de lectură. Astăzi, eBook-ul meu isteț cu idei de jocuri și activități, ”Let’s play, baby!”, este iubit de sute de părinți și ”jucat” de alte sute de bebeluși și toddleri din România și din străinătate – iar fotografiile și clipurile pe care mi le trimit zilnic mamele în Social Media, cu toți acei bebeluși și copii care experimentează veseli câte una dintre activitățile din carte, îmi înseninează instant ziua. Pentru că și eu, și ei, și acele mame aveam nevoie de joacă în viața noastră.

Probabil de asta este și atât de iubit eBook-ul: pentru că îi învață pe copii să se joace, iar pe părinți, să se joace din nou ca niște copii.

Astăzi vă dau o veste pe care de-abia am putut s-o păstrez, în mare taină, doar pentru mine și încă alte câteva persoane, timp de niște luni bune. eBook-ul meu ”Let’s play, baby!” va vedea, în curând, lumina tiparului la Editura Curtea Veche Publishing. În câteva luni, sperăm noi puține, vă voi putea oferi o carte tipărită, ilustrată minunat, completă și diversă, cu mult mai multe idei de joacă, un număr mult mai mare de activități, o structură și mai prietenoasă pentru părinți, ușor de parcurs, cu jocuri și idei pentru toată perioada dintre 0 și 2 ani. 

Am lucrat la ea cu drag și migală, am testat toate jocurile cu ajutorul celui mai simpatic asistent, băiețelul meu Mircea, pentru că am vrut să aduc idei simple, ușor de realizat, care funcționează, pentru părinții care vor să se joace, dar n-au nici timp, nici chef să citească zeci de articole și cărți, să răscolească Internetul după idei și să să plaseze comenzi la trei magazine diferite de accesorii înainte de a se putea apuca de joacă alături de cel mic. Am păstrat lucrurile simple și am propus activități cu ”ingrediente” care se găsesc în orice casă – pentru că un bebeluș nu o să aprecieze niciodată accesoriile complicate și jucăriile costisitoare mai mult decât prezența activă și creativă a părintelui său.

 

Jocurile din această carte sunt menite să le dezvolte copiilor voștri dexteritatea, limbajul, abilitățile cognitive și senzoriale, felul în care percep lumea înconjurătoare și, bineînțeles, atașamentul și încrederea în sine și în voi, părinții. Dar mai ales, sunt menite să vă facă pe toți să vă simțiți bine și să construiți amintiri vesele. Nu sunt expertă în domeniu, nu am atestate sau diplome Montessori, Waldorf, STEM sau RIE, însă o să vedeți că, în paginile cărții, veți găsi elemente din toate aceste stiluri educaționale, din care am preluat cu lejeritate și blândețe ce mi s-a părut că ni se potrivește, mie și familiei mele.  În plus, din dotare am venit proiectată cu două mâini stângi la capitolul arts & crafts și sunt mai degrabă neîndemânatică și un pic grăbită. Pe scurt, sunt doar o mamă creativă și pasionată de joacă, cu un copil vesel, energic și plin de voie bună, căruia vreau să-i ofer experiențe faine și amintiri calde. Sunt un părinte la fel ca voi. Un părinte care, inspirat de un bunic creativ și fascinant, a vrut să scrie ”o carte care face bine”. Sper din tot sufletul că am reușit.

Până la lansarea cărții tipărite, care va avea loc probabil prin aprilie, eBook-ul meu (varianta pe care și până acum o puteați comanda de la mine din shop) va trece sub umbrela celor de la Curtea Veche Publishing, care au făcut ceea ce eu nu am putut, din lipsă de resurse, și anume l-au pus la dispoziția voastră pe cele mai populare platforme pentru cărțile electronice.  ”Let’s play, baby!” poate fi downloadat de pe Google Play și Apple Books, iar voi îl puteți citi apoi de pe telefon, tabletă sau laptop, ușor, rapid și la îndemâna tuturor părinților care nu vor să piardă prea mult timp cu linkuri de download și documente pierdute prin telefon. Aici pe blog și pe conturile mele de Instagram și Facebook veți putea găsi mereu cele două linkuri directe către Google Play și Apple Books, ca să puteți accesa rapid platforma preferată.

Închei mulțumindu-le din inimă celor de la Curtea Veche Publishing, pentru o ocazie la care nu mă așteptam acum vreun an, când i-am scris prietenei mele Andreea ”Ok, hai că scriu o broșurică scurtă cu niște activități, o să aibă vreo 4-5 pagini”. Și nici o lună mai târziu, când i-am dat aceleiași prietene un mesaj rapid, spunându-i: ”Auzi? Am scris 100 de pagini. Cred că nu pot să îi mai spun broșurică, nu?”. Oamenii faini de la Curtea Veche Publishing au avut încredere în mine, răbdare, m-au ghidat și sfătuit, m-au încurajat să nu-mi pierd vocea în timp ce navigam printre paginile manuscrisului pe care îl scriam, și mi-au îndeplinit un vis cam de acum 32 de ani. În cinstea lor, a voastră și a bunicului meu, dar și a băiețelului de la care a pornit totul, mușc acum dintr-o felie de pâine cu unt și măsline, și vă spun un mare ”Mulțumesc!”

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. buy repaglinide no prescription – empagliflozin 25mg cost purchase empagliflozin for sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *