Copilul MeuMom Enough

Sunt părinte, iar momentele în care copilul meu aruncă și trântește lucruri mă frustrează peste măsură. Ce-i de făcut?

Adevăr inconfortabil: copiii mici aruncă lucruri, iar asta este o etapă firească și normală din dezvoltarea lor.

(acest articol a fost scris în colaborare cu echipa Mukibooks pentru blogul lor).

Cred că dacă aș face un top al celor mai des rostite fraze în familiile care au copii mici, acolo sus pe podium ar fi frustranta ”Te rog să nu mai arunci cu lucruri!” – bineînțeles, undeva alături de ”Te rog să nu o mai împingi pe sora ta!” și ”Este doar 6 dimineața, e duminică, de ce te-ai treziiiit?!”

Se întâmplă de cele mai multe ori când te aștepți cel mai puțin. Tocmai i-ai oferit o jucărie frumoasă copilului tău, crezi că îi va plăcea negreșit, dar după două minute, cel mic o aruncă cât colo. Sau gătești ceva, încântată că piticul face liniștit un puzzle lângă tine în bucătărie, când deodată aruncă piesele nervos, izbește vreo două caserole de gresie și îl vezi că se întinde și spre o lingură de lemn, cu siguranță ca să o proiecteze și pe aia spre pereți (bonus points pentru copil dacă lingura era deja murdară de sos de roșii). Este un scenariu extrem de des întâlnit (deci nu vă grăbiți să vă puneți cenușă în cap, în stilul caracteristic al mamelor care se învinovățesc pentru orice): 93% dintre părinții pe care i-am întrebat pe Instagram au copii care au trecut sau încă trec prin faza în care aruncă cu diverse obiecte – iar toți au recunoscut că aceste momente sunt foarte enervante, frustrante și obositoare.

Cu un copil acasă care nu mai aruncă și un alt copil care încă aruncă, înțeleg prea bine nivelul de nervi și frustrare pe care îl poate aduce o piesă de lego proiectată înspre geamul de la bucătărie de niște mânuțe nervoase. Așa că astăzi vreau să aflăm împreună de ce aruncă cei mici cu obiecte prin casă, câți dintre ei fac asta, când ies din această fază minunată (hint: stați liniștiți, că imediat după vor intra în alta) și cum ar trebui să reacționăm noi, ca să îi ajutăm să gestioneze furia pe care o resimt.

(Citește tot articolul pe blogul Mukibooks). 

Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. purchase duphaston without prescription jardiance 10mg uk generic jardiance 25mg

  2. order generic fludrocortisone 100 mcg bisacodyl for sale order imodium for sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *