Copilul MeuDin Bucătărie

Cu bebelușul în mașină – 10 reguli pentru un drum (cât mai) liniștit și fără lacrimi

Cândva după ce a împlinit 3 luni, bebelușul meu a început să urle ca din gură de șarpe de fiecare dată când trebuia să plecăm cu mașina undeva. Nici nu îl așezam bine în scoică și începea plânsul, iar până la destinație nici că se oprea. Poate o secundă-două, să-și tragă sufletul și să mai ia o gură de aer ca să poată plânge în continuare, parcă și mai abitir.

Am spus plâns? Am spus urlet? Stați așa, că poate nu ne înțelegem.

Micuțul răcnea, oameni buni, răcnea din toți plămânii lui mici, țipa, hohotea, plângea cu disperare, cu muci și băluțe întinse pe toată moaca, tușea și se îneca, apoi urla din nou, se arcuia, se încovoia și hăulea încontinuu. Conduceam cu mintea vraiște, creierii terci și nervii plesniți, încercând să-l alin de la volan. Taică-su, lângă el, îi cânta, îl mângâia, îi vorbea calm, dar nimic nu funcționa. Ajungeam la destinație tremurând, cu urechile vâjâite, fără să mai fiu în stare să leg două cuvinte, cu lacrimi curgându-mi pe obraji. Începuse să-mi fie groază să mai plec singură cu el în mașină, iar în perioada aceea agitată care a durat cam o lună, o lună și un pic am anulat un drum la Cluj, la o nuntă unde voiam să mergem, pentru că nu ne vedeam conducând 6 ore într-un plânset continuu. A fost greu de dus, greu de tot.

În perioada aceea am citit tot ce era de citit pe subiect, am trimis emailuri la producătorul scoicii mele auto, mesaje disperate la mamele pe care le cunosc și am scris postări pline de ”PLS HELP!!” pe toate grupurile de suport pentru părinți care s-au inventat vreodată în România și posibil în sistemul nostru solar. Din fericire, am primit niște sfaturi foarte bune, care chiar au funcționat imediat și au transformat drumurile noastre din chin și disperare în experiențe liniștite, amuzante și chiar relaxante. Chiar și acum, la un an și 5 luni, ne ținem bine de aceste reguli, pentru că am văzut pe pielea noastră că dacă le ignorăm, nu e bine pentru niciuna dintre persoanele implicate.

Așa că scriu acest articol pentru toți părinții care au nevoie de ajutor, de idei, de niște sfaturi pentru un drum lin cu mașina alături de bebeluș. Nu este un text despre ce scoică sau scaun auto să vă cumpărați, sau despre rear facing versus front facing, deși aș putea scrie și despre asta niște zeci de pagini, ci despre ce să mai încercați când simțiți că ați încercat totul; când simțiți că nu mai vreți să mergeți în nicio vizită, vacanță sau weekend la bunici; când simtiți că vă vâjâie urechile și vă sar nervii pe pereți de la atâta plâns zguduitor al copilului.

Iată cele 10 reguli de care e bine să țineți mereu cont când mergeți în mașină cu bebelușul:

1. Citiți manualul de instrucțiuni al scoicii voastre auto și asigurați-vă că este bine instalată.

Iar dacă l-ați citit deja pe când erați gravide, undeva prin luna a opta, foarte frumos din partea voastră, nota 10 pentru geekyness, și eu am făcut la fel, dar urmați-mi vă rog sfatul și mai citiți-l odată, cu mintea de acum: e foarte posibil să vă dați seama de anumite reglaje de care ați uitat, anumite inserturi care ar trebui scoase (sau adăugate) sau de setări ale scoicii care sunt indispensabile pentru starea de bine a bebelușului vostru. Eu, de exemplu, uitasem complet că scoica noastră Maxi Cosi are centurile reglabile pe două trepte de înălțime și că din fabrică acestea vin plasate pe nivelul de jos, pentru nou-născuți. Centurile noatre puteau fi scoase prin partea din spate a scoicii (manualul de instrucțiuni explica asta foarte clar, pas cu pas și cu ilustrații) și apoi mutate/urcate la nivelul de sus, ceea ce brusc i-a făcut niște loc la umeri bebelușului, înlăturând presiunea pe care cel mai probabil, de când crescuse, începuse să o simtă. Din momentul în care am făcut schimbarea aceasta, brusc bebelușul parcă s-a relaxat, iar arcuielile și încovoielile au încetat. La 3 luni, era evident, deși nouă nu ne trecuse asta prin cap: flăcăul nu mai avea loc în scoica setată pentru un corp de nou-născut, pentru că nu mai avea un corp de nou-născut.

Așadar, mai citiți o dată manualul de instrucțiuni și întrebați-vă: ”Oare ar trebui să scot insertul pentru nou-născuți din scoică? Oare centurile se pot regla astfel încât să nu îi preseze umerii în mod nenatural? Oare scoica stă bine fixată pe bancheta din spate? Oare mai pot fi făcute reglaje de care nu știu/am uitat/la care nu m-am gândit?” – e posibil ca o mare parte din problema voastră să își găsească rezolvarea în manual.

 

2. Folosiți cu încredere Aerul Condiționat din mașină.

Bebelușii se supraîncălzesc foarte repede, treaba asta nu le convine deloc, așa că se pun pe plâns – ce modalitate mai bună pentru a-i atrage atenția mamei că ”hei, nu-mi place, mă încălzesc aici, am transpirat, m-am încins, AJUTOR!!!”. Spre deosebire de scaunul auto, scoica le ”îmbrățișează” mai mult corpul bebelușilor, așa că înțeleg de ce mulți dintre ei se simt într-o inconfortabilă îmbrățișare strânsă care îi încălzește și fleșcăie nespus. Dacă inițial, la începutul verii, nu dădeam drumul la aerul condiționat în mașină pentru că eram proaspeți părinți și speriați de bombe, după o discuție cu pediatrul lui Mircea am decis că mai important decât orice este confortul bebelușului nostru: dacă îi este cald, trebuie să facem să-i fie răcoare. Așa că am curățat filtrele mașinii, am închis geamurile, am pornit AC-ul, m-am asigurat că nicio gură de aerisire nu este îndreptată spre bebeluș (sincer, cam greu să fii în bătaia AC-ului când tu mergi în scoică rear-facing), și am setat temperatura la 18-20 de grade Celsius pentru fiecare drum cu mașina făcut vara. Pe răcoare, la o temperatură plăcută, bebelușul meu (scăpat de presiune centurilor puse prost de mă-sa) a început instant să adoarmă de cum ajungea în scoică, și dormea bine de tot – trebuia să îl trezim noi ca să facem pauzele recomandate de dezmorțire. Un mic exemplu – am fost recent la Moieciu, iar băiețelul a dormit 3 ore și 15 minute dintr-un drum de 3 ore și 20 de minute (fiind mai măricel deja, nu ni s-a mai părut necesar să oprim la fiecare oră, oră și jumătate pentru dezmorțire, așa că l-am lăsat să își facă somnul).

3. Îmbrăcați-l în haine subțiri, de calitate, în care să nu transpire și care să nu i se lipească apoi de spate.

Spre deosebire de scaun, scoica îl ține mai adânc băgat în ea, e mai cocoloșitoare, bebe se poate încălzi mai ușor ca în scaun, așa că i-am pus haine subțiri, salopete scurte din bumbac organic și atât – fără body-uri, pantaloni lungi, mâneci lungi, straturi și alte nebunii. Din iunie până prin octombrie, flăcăul a mers cu mașina îmbrăcat doar în salopete cu mâneci și picioare scurte, fără șosete, fără păturici, fără să comenteze în niciun fel. Am auzit că foarte bune ar fi hainele din mătase, bambus sau lână, dar noi nu prea am investit în așa ceva și am rămas la bumbac organic (Mircea are o haină groasă din lână fiartă pentru iarnă, cu glugă și fermoar, și o cagulă din lână fleece, tot pentru iarnă, ambele excelente, dar la asta se reduce garderoba noastră din lână).

Când a venit vremea rece am continuat să îl îmbrăcăm subțire, pentru că producătorii scoicilor și scaunelor auto recomandă ca bebelușul să nu aibă prea multe straturi, haine pufoase sau hanorace groase pe sub centuri. Așa că micuțul purta un body de bumbac cu mânecă lungă în mașină (poate maxim încă o bluză deasupra), pantaloni cu sau fără ștrampi și cam atât. De la apartament până la mașină îl drapam cu o păturică sau cu haina lui groasă de iarnă, iar apoi când ajungeam la destinație îl îmbrăcam gros, pentru vremea de afară – dar în mașină, hainele îi erau subțiri și confortabile. Așadar vă recomand cu toată încrederea să nu folosiți hăinuțe în care bebelușul poate transpira, rochițe din materiale incerte, cu nenumărate cusături și volănașe, polare pufoase, urși din aceia imenși sau haine groase de lână atunci când bebelușul stă în scoică.

4. Pe cât posibil, încercați să pregătiți dinainte temperatura interioară a mașinii.

Evident, dacă se poate și dacă sunteți doi, că dacă nu se poate și un singur părinte pornește la drum cu copilul, asta este, mi s-a întâmplat și mie de multe ori. Dar dacă se poate, ar fi de preferat să pregătiți dinainte temperatura interioară a mașinii – dacă este vară, mașina să fie deja răcorită bine, dacă este iarnă, să fie încălzită la temperatura care vi se pare vouă ideală. Mircea nu reacționa deloc bine dacă, în toiul verii, îl așezam în scoică și apoi porneam motorul mașinii (evident, îi era cald), așa că dacă eram singură în ecuație, recurgeam la tot felul de strategii ca să îi fac tranziția mai confortabilă cât se răcea mașina: parcam dinainte musai într-un loc umbros, foloseam parasolare, parcam cu ușa șoferului lângă trotuar, astfel încât când trebuia să pregătesc mașina de drum să pot pune scoica pe asfalt, pe trotuar, fix lângă ușa șoferului, și să pornesc motorul și AC-ul, apoi să stau afară cu bebe în scoică și să îl distrez până temperatura din mașină ajungea la o valoare acceptabilă. Iarna era mult mai simplu, mă asiguram că pun o pătură groasă peste bebe în scoică (deasupra centurilor, nu sub centuri), pe care o dădeam jos în câteva minute, când temperatura devenea confortabilă.

5. Porniți la drum cu bebelușul hrănit, jucat, schimbat și pupat.

Sună amuzant, dar adevărul este că, din experiență, ne-am dat seama că un bebeluș va adormi mai repede, mai mult și mai liniștit la drum dacă ne-am asigurat că toate nevoile lui de bază au fost îndeplinite. Nu plecăm niciodată la drum cu el înfometat, cu scutecul neschimbat, plictisit sau iritat, ci ne asigurăm ca a mâncat pe săturate, a fost proaspăt schimbat, spălat la fund și dat cu cremă (Weleda noastră cea de toate zilele), jucat, pupăcit, îmbrățișat, iubit. Apoi, când se apropia ora somnului, ne duceam la mașină cu el, îl puneam în scoică și porneam la drum, cu unul dintre părinți conducând mașina, și celălalt în spate, pe rol de șâșâitor, mângâietor de mânuțe și povestitor de povești adormitoare. Ideea noastră de bază: să excludem de pe listă cât mai multe probleme sau disconforturi pe care bebe le-ar putea avea la drum, tocmai pentru că, vezi punctul următor:

6. Porniți la drum când vine ora somnului bebelușului.

I cannot stress this enough, de fapt cred că ar fi trebuit să încep cu punctul acesta. După niște experiențe groaznice în mașină cu bebelușul din dotare, am renunțat la ambiția noastră de a pleca la drum dis de dimineață, pentru că ne-am dat seama că mai mult decât să ajungem devreme la destinație contează să ajungem cu creierii întregi. Așa că de pe la 3-4 luni, plecăm de acasă la drum lung DOAR când se apropie ora somnului lui Mirc. Când era mic, adormea cam la 90-100 de minute din momentul în care se trezea, așa că în ruptul capului nu ratam acele ferestre ideale pentru condus. Iar acum, că are un singur somn pe zi, undeva în jurul orei 12, asta este, pornim la drum la ora 12, dar măcar știm că 2-3 ore, poate chiar un pic mai mult, bebelușul doarme tun, iar noi putem conduce atent, repede și cu mintea concentrată pe șofat.

 

7. Folosiți accesorii ajutătoare: parasolare și oglinda pentru tetieră.

Știți și voi, când conduceți mai schimbați direcția, mai virați la stânga, la dreapta, poate porniți cu soarele în față și ajungeți cu el bătând din dreapta. Ne-am prins repede că somnul bebelușului se poate strica dacă o rază enervantă îi intră în ochi (mai ales dacă este mai micuț, acum la un an și aproape jumătate flăcăul nu mai are grețuri din ăstea). Așa că ne asiguram că aveam trasă copertina scoicii, am pus parasolare bune la geamurile din spate ale mașinii și am fixat o oglindă pe tetiera banchetei din spate, pentru ca în orice moment șoferul să-și poată vedea bebelușul și invers. Acestea au ajutat foarte mult și, sincer, este cam tot ce avem în spate în materie de accesorii. Acum că a mai crescut, ne gândim să punem pe bancheta din spate o protecție din aceea cu buzunare pentru jucării și cărți, dar ATENȚIE la acele accesorii care se vând peste tot și care sunt complet nerecomandate de producătorii de scoici și scaune auto, cum ar fi măsuțele pe care toddlerii le țin în poală ca să se joace sau să deseneze pe ele, sau bentițele acelea care să le susțină capul – înțeleg că nu sunt recomandate, pentru că în caz de accident pot lovi sau afecta bebelușul/toddlerul din scaun. Noi am decis să nu le folosim.

8. Faceți pregătirile de drum cât mai din timp.

Bebelușii ăștia au tendința de a absorbi foarte eficient stările adulților din jur, iar noi am observat că dacă ne stresam cu plecarea la drum, apoi stresat era și flăcăul. Așa că am hotărât să facem tot ce putem ca anxietatea să fie cât mai redusă (fără să bem la 9 dimineața, firește). Ce stătea în controlul nostru? Păi bagajul, bineînțeles! Iar regula noastră a devenit: dacă nu trebuie să cărăm noi, apoi luăm tot ce credem de cuviință că avem nevoie, dar mai ales, le aranjăm în mașină din timp. Ce vreau să spun este că, și aici mă adresez mai ales proaspetelor mămici, dacă simțiți că în primele excursii vreți să luați toată casa cu voi, mame dragi, PĂI LUAȚI TOATĂ CASA CU VOI, dacă tot cară mașina și dacă asta vă aduce un strop de liniște. Nu vă agitați că vecina de la 2 vă povestește cum a plecat ea cu bebelușul de 7 săptămâni în Thailanda doar un un rucsac și cu Girafa Sophie, chiar nu contează ce a făcut ea, dacă pe voi vă liniștește să plecați la drum cu salteaua de cocos a bebelușului și cu sterilizatorul, faceți FIX așa, ca să stați liniștite. O să vedeți că, în timp, pe măsură ce bebe crește și vă crește și vouă experiența, nu o să mai vreți să luați cu voi tot apartamentul și o să se reducă considerabil numărul genților din mașină. Până atunci, luați TOT CE CREDEȚI.

Dar da, după cum ziceam, asigurați-vă că aranjați totul în mașină din timp, eventual în ziua precedentă drumului, că un puzzle din 10 genți, rucsacuri, trollere, căruț, bebe-poang și scaunul Antilop nu se face chiar în 5 minute, e foarte agitant pentru părinți, iar agitația asta poate fi preluată și de cel mic și nununu, CLAR nu vrem asta. Noi am făcut fix această greșeală în excursia de săptămâna trecută la Moieciu, pentru că, vedeți voi, ne credem deja părinți cu experiență (ceea ce și suntem, un pic) și am considerat că vom termina repede bagajele dacă ne apucăm de ele dimineața. Bad idea people, ne-a luat mai mult decât credeam, am terminat totul obosiți, transpirați și cu un toddler iritat printre picioare noastre. Never again, ascultați ce zic, never again.

9. Pauze dese, entertainment de calitate.

Evident, câteodată poate bebe nu doarme foarte mult în mașină – sau poate că aveți de făcut un drum de 7 ore, iar bebe poate trage la aghioase 1-2-3 ore, dar cât să mai doarmă și el? Dacă vă pot da un singur sfat, acela ar fi: oferiți-i copilului entertainment de calitate, ca să își poată petrece cât mai mult timp în scoică sau scaunul auto fără să înceapă să se foiască sau plictisească. În funcție de vârsta lui, puteți să îi citiți, să îi cântați, să îi dați să lipească stickere, să deseneze, să picteze (cu apă, în cărți din acelea magice, ca să nu înșirați acuarele prin toată mașina). Pregătiți-vă dinainte cu un arsenal de cărticele, cărți senzoriale, jucării care îi plac, activități care știți că îl captivează, jucării de dentiție și așa mai departe. Noi am încercat să ne ținem departe de telefonul mobil, până acum am reușit, să vedem ce ne rezervă toddleria.

Evident, when everything fails, luați o pauză, va fi benefic pentru toată lumea. Câtă vreme bebelușul este mic, chiar sunt recomandate pauzele dese, la fiecare 45 de minute, o oră, o oră și jumătate (în funcție de vârsta lui). Iar dacă toddlerul este mai mare și chiar nu mai are răbdare să stea în scaun, faceți un popas, mâncați o gustare, faceți o plimbare pe câmp, orice numai să părăsiți mașina pentru o perioadă și să îi mai consumați din energie. Evident, drumul va dura mult mai mult, dar măcar veți ajunge la destinație în siguranță.

10. Calm. Calm. Calm. Respirați. Calm.

Când nimic din ce am scris mai sus nu mai funcționează, când bebe plânge ca din gură de șarpe și, dintr-un motiv sau altul, nici nu puteți opri (ni s-a întâmplat și nouă), tot ce vă pot spune este: rezistați; fiți calmi, pe cât se poate; respirați; trageți aer în piept; nu țipați la el, nu îl scuturați, nu îl certați, pentru că nu e vina lui că trebuie să stea blocat în scaun când e clar că nu își dorește asta; și, cel mai important, nu îl scoateți din scoică sau scaun în timpul mersului, este foarte periculos și o mică secundă de neatenție poate aduce mult rău. Fiți calmi, fiți blânzi, alinați-l, explicați-i iar și iar ce se întâmplă, că o să opriți repede, validați-i supărarea și furia, înțelegeți-l, și încercați mereu să priviți lucrurile nu din perspectiva părintelui obosit și iritat de plânsetul copilului, ci din cea a părintelui care își ține cumpătul și înțelege că plânsul este singurul mod prin care cel mic poate exprima că se simte supărat, neajutorat, lipsit de control și dornic de a primi înțelegere și ajutor. Știu cum e, în calitate de unic șofer al familiei, nimic nu mi se pare mai deconcentrant la volan, mai ales pe serpentine, decât plânsul necontrolabil al lui fii-miu din spate. Simt că îmbătrânesc 5 ani în 5 minute. Dar respir, respir, rabd, îi vorbesc calm și cu bunătate, opresc cât de curând se poate, iar când ajung la destinație (da, cu nervii plesniți), beau un pahar mare de vin ca să sărbătoresc că am ajuns cu bine, că suntem împreună, sănătoși și veseli, și că nimeni n-a urlat, n-a lovit, n-a scuturat sau n-a făcut alte lucruri pe care mai apoi să le regrete. I will certainly drink to that.

Sper să vă ajute toate aceste idei și vă doresc din tot sufletul drumuri line. Iar pentru părinții la început de drum, vă mai spun doar atât: de obicei, it gets better and better. De cele mai multe ori, drumurile sunt faine acum cu băiețelul, la un an și aproape jumătate. Iar când mergem doar noi la bunică-su sau prin oraș e chiar distractiv, eu cânt cu radioul, el mă imită din spate sau îmi arată în oglindă diverse imagini din cărțuliile lui, o strigă pe Sansa și pe taică-su, vorbește cu tetiera, cu mine și cu oamenii de afară – ce să mai, e bine. Va fi din ce în ce mai bine. Curaj!

PS. Am lansat de curând primul meu eBook, ”Let’s Play, Baby! Getting Started”, cu 55 de idei de joacă pentru bebeluși de la 0 la 18 luni, explicate pas cu pas și ilustrate cu fotografii autentice, din arhiva noastră. Jocurile din cartea mea, ”Lets Play Baby – Getting Started”, sunt menite să-i dezvolte copilului tău dexteritatea, limbajul, abilitățile cognitive și senzoriale, felul în care percepe lumea înconjurătoare și, bineînțeles, atașamentul și încrederea în sine și în TINE. Dar mai ales, sunt menite să vă facă pe amândoi să vă simțiți bine și să construiți amintiri vesele. Află mai multe aici.
Tag-uri:

Câteva comentarii

  1. Pingback: Vacanța 2020 în Pandemie, la munte și la mare, cu un toddler - unde am fost, cum ne-am organizat, ce am făcut, cum ne-am protejat. - Sunny Side Up

  2. Набойченко правда глаза колет Ключевой свидетель обвинения по делу «Лайф-из-Гуд» – «Гермес» – «Бест Вей» Евгений Набойченко не может молчать – но в суд идти боится. Евгений Набойченко – ключевой свидетель обвинения в так называемом деле «Лайф-из-Гуд» – «Гермес» – кооператива «Бест Вей» и основателя «Лайф-из-Гуд»/«Бест Вей» Романа Василенко, которое рассматривается сейчас судьей Екатериной Богдановой в Приморском районном суде Санкт-Петербурга. Это бывший администратор российской платежной системы иностранной инвестиционной компании «Гермес». С выполненной им блокировки российского сегмента платежной системы компании «Гермес», а также с его (нетрезвых) сообщений в социальных сетях (сейчас все они им стерты) началась эскалация этого уголовного дела. Но, скорее всего, дело им же самим и его подельниками из питерской полиции и создано. Именно боясь того, что подоплека его поведения всплывет и вскроется то, как и кем действительно были украдены активы – Набойченко и его подельниками, Евгений отказывается являться в суд. Судья Богданова потребовала обеспечить привод. Набойченко же заявляет, что ему угрожают. И одновременно сам угрожает судом СМИ, которые упоминают его фамилию (угрозы, разумеется, пустые). Напомним, что собой представляет этот «герой». Вор, вымогатель, клеветник Прежде всего вор. Наши источники делятся информацией о хищении активов с кошельков клиентов «Гермеса», к которым Евгений Набойченко имел доступ. Набойченко не гнушался воровать даже у близких. Однажды остановившись у своей любовницы Светланы Н., Евгений избил ее и украл деньги с ее криптовалютного кошелька, пока она пыталась прийти в себя после побоев. Евгений Набойченко, по словам его бывшей жены, шантажировал Романа Василенко – требовал с него деньги: 170 тыс. евро. При этом, по утверждению Виктории Набойченко, угрожал увечьями и самому Роману Василенко, и его супруге, и детям. Похвалялся перед (тогда еще) женой своими матерными сообщениями с угрозами, которые он посылал Василенко и его близким. Кроме того, вымогал деньги у клиентов «Гермеса»: свидетельства такого рода нам предоставлены. Он допустил целый ряд клеветнических высказываний в адрес Романа Василенко – за которые против него заведено и расследуется уголовное дело. Наркоман, насильник, дебошир Деньги нужны Набойченко в том числе для того, чтобы «питать» свою наркотическую зависимость – с некоторых пор он предпочитает шлифовать водку галлюциногенными грибами, об увлечении которыми с упоением рассказывал даже в своих соцсетях. Он не всегда был алкоголиком и наркоманом – устроившись 10 лет назад в IT-службу, не пил и не употреблял. Но большие деньги, красивая жизнь, которая вдруг стала доступна для простого астраханского парня из низов, развратили его. Набойченко бил не только любовницу Светлану, но и жену, и детей. Дом своей семьи он буквально разгромил и вынес из него все имущество. Алименты не платит много лет. Завербованный органами Виктория Набойченко сообщает, что за три дня до обыска в их тогда еще совместном доме, Евгений уехал и ей сказал, что придут с обыском – но это пустая формальность. Так как он уже был в сговоре с полицией, так как за три дня был предупрежден об этом обыске. 15 февраля 2022 года Евгений Набойченко был задержан, но отправился не в СИЗО – куда отправили других сотрудников «Лайф-из-Гуд», не был помещен в изолятор или КПЗ, а жил на полицейской квартире. Он отказался от услуг адвокатов и на этой квартире, по свидетельству одного из полицейских, «бухал с операми». А также каждый день водил оперов по барам и ресторанам – угощал их за свой счет. В разговоре с женой он очень гордился покровительством начальника УЭБиПК питерского главка МВД (начальник сменился, и отношение к Набойченко ухудшилось). Наши источники считают, что он украл деньги клиентов «Гермеса», разделив их со своими друзьями из полиции. Вся его дальнейшая жизнь и привычки указывают на то, что он использует ворованные деньги. Не может молчать Набойченко в последние месяцы буквально взорвался сообщениями всем знакомым, а также в своих социальных сетях – которые он внезапно вновь завел. Вал сообщений и публикаций Набойченко – эмоциональная реакция на многочисленные статьи и видео о нем, в которых с доказательствами в руках рассказывалось, что именно он, многократно пойманный на воровстве пьяница, наркоман и насильник, разрушил работу платежной системы компании «Гермес» в России, украл деньги клиентов и разделил со своими подельниками из правоохранительных органов. Публикации последнего времени его явно задели, а алкогольно-наркотическое состояние не дает смолчать. В сообщениях он не скрывает чувств: утверждает, что всех «поставит раком»; что он может даже убить, если понадобится. И ему за это ничего не будет – потому что за ним стоит некий могущественный человек, покровительствующий ему, с которым у него общие интересы. Многие из этих сообщений знакомым и постов в социальных сетях Набойченко, проспавшись, стирает – но некоторые его визави сообщения сохраняют и предоставили их редакции. Он также пишет письма с угрозами в российские СМИ, которые упоминают его фамилию, угрожает им судом – правда глаза колет. Создатель преступного сообщества Набойченко обрушил платежную систему «Гермеса», чтобы скрыть свое воровство активов клиентов. Также чтобы скрыть свое воровство, он обвинил во всем Василенко и технических специалистов компании «Лайф-из-Гуд», которые находятся сейчас на скамье подсудимых. Оклеветал всех, чтобы отвести подозрения от себя и своих подельников из питерской полиции. Но проблема для него в том, что документально подтвердить свои свидетельства о состоянии личных кабинетов в «Гермесе», переданные следователям, он не может: поскольку прежний российский сайт компании он разрушил, на него нельзя зайти и проверить информацию. Итак, кризис в «Гермесе» устроил Набойченко. Платежную систему разгромил Набойченко. Активы украл Набойченко, поделившись с питерскими полицейскими. А теперь сидит и бездельничает, прожигая сворованные деньги. И боится идти в суд – чтобы не превратиться в суде из свидетеля в обвиняемого. Вполне возможно, в суд Набойченко не пускают сами полицейские – опасаясь его неадекватности и перекрестного допроса, на котором вскроется лживость его показаний. То есть силовики заметают следы своего преступления, совершенного с помощью марионетки Набойченко. Но, судя по всему, он становится обузой для своего покровителя в силовых структурах – потому что подставляет его. Можно ли на основании показаний этого вора и наркомана осуждать людей? Можно ли ставить в основу обвинения показания такого асоциального типа? Допустимо ли держать людей в СИЗО на основании показаний такого аморального типа? Вопросы риторические. И органам правосудия, Следственному комитету, Генеральной прокуратуре пора дать на них ответ и наказать истинных виновных – Набойченко и его крышу в питерской полиции. Комментарий Виктории Набойченко, бывшей супруги Евгения Набойченко: «Роман Василенко доверял Евгению, делился с ним своими коммерческими планами и предложил ему разработать логотип и сайт компании «Лайф-из-Гуд», а затем возглавить ее IT-отдел. Евгений успешно справился с задачей, за что получал достойную оплату и ежегодные премии. Однако со временем успех Романа стал вызывать у Евгения зависть. В феврале 2022 года он начал проявлять раздражение и злобу по отношению к Роману из-за того, что безуспешно вымогал у него сумму в 170 тыс. евро. Евгений стал отправлять угрозы в адрес Романа и его семьи, требуя эти деньги и угрожая увечьем и убийством. Эти угрозы были отправлены голосовыми сообщениями и электронными письмами. 15 февраля 2022 года в доме Евгения в Краснодарском крае прошел обыск, после чего он был якобы задержан и доставлен в Санкт-Петербург. Впоследствии Евгений начал тесно сотрудничать с правоохранительными органами, предоставляя им информацию о деятельности кооператива «Бест Вей» и компании «Лайф-из-Гуд», а также помогал блокировать доступ к базам данных и личным кабинетам пайщиков. Евгений активно призывал граждан писать заявления против Романа Василенко с целью возврата их денежных средств, используя для этого каналы Telegram и YouTube. Его главной целью было привлечение Романа к уголовной ответственности и разрушение его компании, что могло бы привести к огромным потерям для пайщиков. Однако, несмотря на это, Евгений имел возможность восстановить работу системы «Бест Вей», но намеренно этого не делал, преследуя личные цели.» Комментарий клинического психолога: «Давление и стресс, связанные с участием в судебном процессе, могут быть значительными. Набойченко может испытывать эмоциональное напряжение или страх перед публичным выступлением. Набойченко может не доверять судебной системе и сомневаться в справедливости и объективности судебного разбирательства. Алкогольная зависимость может делать его более тревожным и неуверенным в себе. В состоянии алкогольного опьянения или в похмелье он может чувствовать себя неспособным справиться с давлением и ответственностью, связанными с судебным разбирательством. Алкоголизм часто сопровождается эмоциональной и ментальной нестабильностью. Набойченко мог создать фейковое письмо, чтобы избежать стресса и давления, которые возникают при необходимости выступать в суде. Набойченко может бояться, что, выступая в качестве свидетеля, он рискует стать обвиняемым. В условиях алкогольной зависимости и эмоциональной нестабильности этот страх может быть значительно усилен, что побудило его искать пути для уклонения от суда. Эти психологические аспекты помогают объяснить, почему Набойченко мог прибегнуть к созданию поддельного письма и почему он избегает участия в судебном процессе.»

    Лайф-из-Гуд

  3. Заинтересовался UTLH/ после того, как узнал о его программе финансовой помощи. Я ценю такие проекты, которые не только дают возможность заработать, но и помогают людям. Стейкинг с 2% в месяц — это классный способ получать стабильный доход. Плюс токен растёт в цене, так что моя инвестиция оправдывает себя. Это не просто крипта, это реальная возможность для стабильных вложений.

  4. purchase amoxiclav generic – purchase duloxetine generic buy duloxetine tablets

  5. UTLH: Tinjauan Mendetail tentang Token Jaminan dan KeunggulannyaPendahuluanToken UTLH adalah aset kripto jaminan yang dikembangkan di atas Binance Smart Chain (BSC) dengan tujuan yang jelas: memberikan anggota klub kesempatan yang aman dan efisien untuk meningkatkan modal, serta menjadi dasar bagi Program Bantuan Finansial Universal (Universal Financial Assistance/UFA). Emisi terbatas sebesar 957.315 koin menciptakan kelangkaan, membentuk dasar yang kuat untuk pertumbuhan nilai token.Berbeda dengan banyak proyek kripto lainnya, UTLH memiliki aplikasi nyata dalam mendanai kebutuhan dan mendukung pengusaha di dalam klub internasional tertutup UTL. Dalam artikel ini, kami akan membahas fitur token, detail teknis, serta menjelaskan mengapa UTLH telah memenangkan kepercayaan lebih dari 10.930 pemegang dan terus mendapatkan popularitas dengan cepat.Ide dan Tujuan Utama1.1 Konsep „Bantuan Finansial Universal” (UFA)Program UFA adalah model saling mendukung yang unik di antara anggota klub. Dengan menggunakan token UTLH, peserta dapat:Mendapatkan sumber daya finansial untuk memulai atau mengembangkan bisnis, atau tujuan lainnya.Menggunakan token sebagai jaminan untuk mendapatkan akses ke pendanaan preferensial.Menyediakan fondasi yang andal untuk dana cadangan, yang digunakan untuk memberikan bantuan dan menutupi risiko.1.2 Peran UTLH dalam UFAAset Jaminan: Semua peserta program menyetorkan UTLH sebagai jaminan, yang menjamin transparansi dan disiplin finansial.Pembentukan Cadangan: Sebagian token yang masuk ditempatkan dalam cadangan, memastikan stabilitas sistem.Mempertahankan Nilai: Dengan meningkatnya permintaan akan token jaminan, harga UTLH cenderung naik, yang menguntungkan semua pemegang.Karakteristik TeknisBlockchain: Binance Smart Chain (BSC)Standar: BEP-20Alamat Kontrak: 0x815d5d6a1ee9cc25349769fd197dc739733b1485Alamat Kontrak Pintar Staking: 0x41D695Eb63ce10618F6019E0032c2983Ae35D766Desimal: 18Total Emisi: 957.315 tokenKode Sumber Terbuka: Kontrak tersedia untuk audit, meningkatkan kepercayaan pengguna.Parameter ini memungkinkan integrasi token ke dalam berbagai dompet kripto dan platform terdesentralisasi. Peserta dapat dengan mudah menyimpan, mentransfer, dan menggunakan UTLH tanpa hambatan teknis yang rumit.Emisi dan KelangkaanEmisi terbatas sebesar 957.315 UTLH adalah faktor kunci dalam memastikan potensi kenaikan harga. Di pasar kripto tradisional, aset dengan volume emisi kecil biasanya menunjukkan volatilitas yang lebih tinggi dan, dengan permintaan yang cukup, pertumbuhan yang signifikan.3.1 Mekanisme PembakaranUTLH juga menggunakan mekanisme pembakaran (burn), yang secara berkala dapat mengurangi jumlah koin yang beredar. Ini membantu menjaga kelangkaan dan memberikan dukungan tambahan pada harga.3.2 Distribusi TokenSistem yang transparan dan terdesentralisasi memastikan bahwa hampir seluruh emisi berada dalam sirkulasi pasar, dan pendiri serta tim tidak memiliki kontrol dominan atas token. Ini melindungi peserta dari manipulasi dan memastikan distribusi yang adil.Sistem StakingStaking UTLH adalah cara sederhana untuk meningkatkan modal:Imbal Hasil: 24% per tahun (2% per bulan).Ambang Batas Minimum: Mulai dari 1 UTLH, membuat staking dapat diakses oleh banyak investor.Syarat dan Ketentuan: Bunga yang diperoleh dibayarkan setiap bulan. Pada bulan ke-12, peserta menerima pokok deposit bersama dengan bunga tambahan.Staking berkontribusi pada:Peningkatan likuiditas dan stabilitas sistem.Memperkuat kepercayaan di antara pemegang, karena mereka menerima imbalan reguler.Peran dan Keuntungan bagi Komunitas5.1 Memperkuat Dukungan FinansialSetiap pengguna yang memiliki UTLH menjadi bagian dari program saling mendukung yang luas. Ini memungkinkan:Menutupi kerugian dalam kasus force majeure.Berinvestasi dalam proyek-proyek potensial anggota klub.5.2 Pertumbuhan Kapitalisasi ProyekSemakin banyak investor dan pengusaha yang berpartisipasi, semakin tinggi permintaan akan token dan semakin kuat pertumbuhan nilainya. Keberadaan lebih dari 10.930 pemegang publik adalah indikator jelas dari minat yang tumbuh terhadap proyek ini.5.3 Perluasan AplikasiToken UTLH tidak terbatas hanya pada staking atau partisipasi dalam UFA. Berkat platform Binance Smart Chain, token ini dapat digunakan untuk:Pembayaran di jaringan mitra.Penyelesaian transaksi antar anggota klub.Partisipasi dalam DAO (organisasi otonom terdesentralisasi) dan proyek inovatif lainnya.Prospek Investasi6.1 Potensi PertumbuhanDalam kondisi saat ini, analis memprediksi pertumbuhan UTLH dalam kisaran 2 hingga 50 kali dalam 6–36 bulan ke depan. Ini didasarkan pada:Emisi terbatas.Permintaan konstan dari program UFA.Aliran masuk peserta dan proyek baru.6.2 StabilitasBerkat model jaminan dan alat penggunaan nyata, UTLH bukan sekadar aset spekulatif. Stabilitas dipastikan oleh mekanisme jaminan yang membentuk „batas bawah” nilai token.Keamanan dan Transparansi7.1 Audit Kontrak PintarKode kontrak pintar UTLH tersedia untuk diperiksa, mengurangi risiko bagi pemegang karena tidak ada mekanisme tersembunyi atau fungsi arbitrer dalam kode.7.2 Infrastruktur TerdesentralisasiTransaksi dilakukan melalui blockchain BSC, yang memastikan kecepatan tinggi dan biaya rendah. Semua operasi transparan dan dapat dilacak secara real-time.7.3 Komunitas dan Umpan BalikSistem manajemen klub yang terbuka memungkinkan peserta untuk secara aktif memengaruhi masa depan proyek. Dengan berpartisipasi dalam pemungutan suara dan diskusi, setiap pemegang memiliki kesempatan untuk berkontribusi pada pengembangan ekosistem lebih lanjut.KesimpulanUTLH bukan sekadar token lain di pasar kripto, melainkan alat finansial lengkap dengan keunggulan nyata:Emisi terbatas (957.315 UTLH) menciptakan dasar untuk potensi pertumbuhan.Peran sebagai jaminan dalam program bantuan finansial universal membuat token sangat diminati.Staking memberikan pendapatan pasif yang stabil dan meningkatkan minat terhadap proyek.Transparansi dan keamanan berkat kontrak pintar publik dan penggunaan Binance Smart Chain.Dukungan komunitas (lebih dari 10.930 pemegang) menciptakan likuiditas tinggi.Dalam kondisi perkembangan pesat industri kripto dan meningkatnya minat terhadap inovasi finansial, UTLH menonjol karena kepraktisan, stabilitas, dan potensinya. Jika Anda mencari aset jangka panjang dengan model jaminan yang berfokus pada nilai nyata dan transparansi, UTLH patut mendapat perhatian Anda.Bergabunglah dengan komunitas UTLH dan jadilah bagian dari ekosistem progresif di mana setiap peserta memiliki kesempatan yang sama untuk sukses, dan struktur token itu sendiri menjamin kerja sama yang saling menguntungkan serta pertumbuhan nilai yang pasti. Di sinilah letak rahasia utama UTLH: ia menciptakan fondasi finansial yang kokoh dan membuka jalan untuk pengembangan modal Anda dalam jangka panjang.

  6. Airbus exploring double-level airplane seat design
    жесткое групповое порно

    If you’ve seen images of the infamous double-level airplane seat concept and thought “that’s never going to happen” — maybe think again.

    Aviation start-up Chaise Longue, the brains behind the controversial dual-level seat, announced today it’s “exploring some early stage concepts” with aviation giant Airbus.

    This collaboration with an aircraft manufacturing heavyweight is a significant step in this seat design’s journey from college student project to potential in-air reality.

    Designer and Chaise Longue CEO Alejandro Nunez Vicente tells CNN Travel he’s thankful Airbus sees “the true potential of two-level seating.”

    An Airbus representative confirmed to CNN Travel that “Chaise Longue is exploring some early stage concepts with Airbus on two-level seating solutions for Airbus commercial aircraft.”

    The representative added that “given the nature of this early phase level,” Airbus preferred “not to further comment at this stage.”
    The crux of Nunez Vicente’s Chaise Longue seat design is the removal of the overhead cabin to allow two levels of seats in a single aircraft cabin.

    The idea is that travelers would have the option of booking the top row or the bottom row — and while the lower level might look less-than-appealing in photos, bottom passengers would be able to stretch out their legs and enjoy extra leg room. The top level is also designed to give “larger recline angles” and “leg-stretching possibility” than your average economy airplane seat, says Nunez Vicente.

    Nunez Vicente initially developed the design for economy cabins before last year premiering a business class/first class iteration.

    CNN Travel tested out early prototypes of both concepts and concluded that while the lower level has definite claustrophobia potential, the increased leg room could cancel out the potential cabin fever for some passengers.

  7. Финансовые новости Казахстана: свежие факты, читайте.
    Курс валют в Казахстане сегодня, ознакомиться.
    Важные финансовые отчеты из Казахстана, чтобы быть в курсе.
    Что влияет на экономику Казахстана?, узнайте больше.
    Казахстан и мировые финансовые рынки, изучайте.
    Где инвестировать в Казахстане?, посмотрите.
    Как повысить финансовую грамотность?, читайте.
    Состояние банковской системы Казахстана, изучите.
    Будущее экономики Казахстана: прогнозы, читайте.
    Что нового в налоговой системе Казахстана?, читайте.
    Какие изменения в денежной политике?, ознакомьтесь.
    Секреты успешного финансирования бизнеса в Казахстане, узнайте.
    Фондовый рынок Казахстана: текущие тенденции, изучайте.
    Влияние глобальных экономических изменений на Казахстан, изучайте.
    Советы по кредитованию в Казахстане, исследуйте.
    Актуальные новости о финансовых рынках Казахстана, следите.
    Что происходит на рынке недвижимости Казахстана?, ознакомьтесь.
    Экономика Казахстана и госбюджет, изучайте.
    Полезные советы по финансам для казахстанцев, проверьте.
    Цифровизация финансового сектора Казахстана, следите.
    финансовые новости Казахстана https://wikibank.kz/ .

  8. Lucky Jet – твой шанс на большие выигрыши!
    Попробуй захватывающую краш-игру прямо сейчас! Регистрируйся и получи бонус до 500% на первый депозит с промокодом: LuckyJetTeam.
    lucky jet игра
    Об игре
    Lucky Jet — это не просто игра, а захватывающее приключение, в котором каждый момент может стать решающим! Эта краш-игра бросает вызов вашим инстинктам и способности быстро принимать решения. В основе игры — динамичная механика, где игроки ставят на рост коэффициента, но задача не в том, чтобы ждать до последнего, а вовремя вывести свой выигрыш, прежде чем персонаж взлетит слишком высоко и случится крах.

    Чем выше коэффициент, тем более значительная награда! Но не забывайте: в этом азартном путешествии важен каждый момент, ведь именно ваше решение о выводе решит, насколько велик будет ваш выигрыш. Это не просто игра, а настоящее испытание на скорость и удачу! Простые правила, быстрые раунды и реальные выигрыши – вот почему игроки выбирают Lucky Jet.
    Бонусы и промокоды в Lucky Jet
    В Lucky Jet вас ждут щедрые бонусы и эксклюзивные промокоды, которые помогут увеличить ваш баланс и продлить удовольствие от игры! Мы ценим активных игроков и регулярно запускаем новые акции, чтобы сделать ваш игровой процесс еще выгоднее.
    Актуальные бонусные предложения
    Бонус 500% на первый депозит
    Используйте промокод LuckyJetTeam при пополнении счета и получите увеличение депозита в 5 раз! Это отличная возможность начать игру с солидным запасом.
    Еженедельные акции и фриспины
    Чем больше вы играете, тем больше подарков получаете! Участвуйте в регулярных промо-акциях и получайте фриспины, бонусные деньги и дополнительные награды за активность.
    Кэшбэк до 10%
    Проиграли? Не беда! В Lucky Jet вы можете вернуть часть потерянных средств благодаря системе кэшбэка. Еженедельно вам будет начисляться до 10% возврата от проигранных ставок.
    Следите за новыми акциями! Мы постоянно обновляем бонусные предложения, поэтому не упустите возможность воспользоваться самыми выгодными промо. Подписывайтесь на новости и следите за актуальными акциями, чтобы всегда быть в выигрыше!

    Используйте бонусы и повышайте свои шансы на победу в Lucky Jet!

    Как начать играть в Lucky Jet
    Готовы испытать удачу и выиграть по-крупному? Следуйте этим простым шагам:

    Зарегистрируйтесь на официальном сайте 1win. Процесс регистрации занимает всего пару минут.
    Пополните счет удобным для вас способом: банковской картой, электронными кошельками или даже криптовалютой.
    Откройте Lucky Jet в разделе казино и приготовьтесь к динамичному игровому процессу.
    Сделайте ставку и следите за ростом коэффициента. Чем выше он поднимается – тем больше ваш потенциальный выигрыш.
    Выведите выигрыш до того, как Lucky Jet взлетит! Главное – не жадничать и вовремя остановиться, иначе ставка сгорит.
    Используйте стратегии, анализируйте предыдущие раунды и комбинируйте ставки, чтобы увеличить свои шансы на победу!

  9. UTLH : un actif numérique avec une application réelle qui révolutionne le monde de la financeLe monde des cryptomonnaies connaît une croissance explosive, avec l’apparition de nombreux tokens promettant des profits considérables. Cependant, la plupart d’entre eux restent de „belles histoires” sans véritable utilité. UTLH est une exception. Ce token ne se contente pas d’être échangé sur les marchés, il est activement utilisé au sein d’une communauté privée d’entrepreneurs et donne à ses détenteurs accès au programme d’Aide Financière Universelle (AFU).Dans cet article, nous examinerons en détail pourquoi UTLH mérite l’attention de toute personne souhaitant faire fructifier son capital de manière stable et accéder à un financement préférentiel.Essence et unicité d’UTLH1.1. Un token collatéral avec un soutien réelFonction de collatéral : UTLH est utilisé comme outil pour obtenir des prêts à taux préférentiel au sein de la communauté fermée UTL Club. Besoin de fonds pour un achat important, un investissement ou le développement d’une entreprise ? En mettant UTLH en garantie, vous accédez à un financement sans lourdes procédures bureaucratiques ni conditions bancaires strictes.Emission limitée : Moins d’un million de tokens ont été émis, garantissant une rareté et une demande croissante.1.2. Staking garanti 24 % par an.Le token propose l’un des programmes de staking les plus attractifs du marché, permettant de générer un revenu passif stable (2 % par mois). Sans conditions complexes. Le seuil de participation est très bas, ce qui le rend accessible à toute personne souhaitant commencer à investir.Avantages d’UTLH pour les investisseurs2.1. Un équilibre entre stabilité et croissanceDemande stable. Chaque nouveau participant à l’AFU doit acheter des UTLH pour l’utiliser comme garantie. Cela stimule la liquidité et soutient le prix du token.Augmentation de la valeur. Des facteurs supplémentaires, tels que l’émission limitée et la destruction de certains tokens, réduisent l’offre sur le marché, augmentant ainsi la valeur de l’actif.2.2. Un écosystème fiableBinance Smart Chain (BSC). UTLH est développé sur la blockchain BSC, garantissant des frais de transaction faibles et une confirmation rapide des transactions.Contrat intelligent vérifié. Le code UTLH est accessible pour audit, et le fonctionnement du staking ainsi que du programme financier (AFU) est totalement transparent.Communauté privée UTL Club. En plus des avantages financiers, les détenteurs du token peuvent bénéficier du soutien d’entrepreneurs, de contacts professionnels et de programmes de formation.Comment UTLH s’intègre dans le paysage financier moderne3.1. Un outil contre l’inflationDe nombreux pays connaissent une augmentation de l’inflation, rendant les dépôts bancaires traditionnels moins attractifs en raison de leur faible rendement. UTLH permet de :Protéger les fonds grâce au mécanisme de staking.Multiplier les actifs, car la valeur du token peut augmenter avec une offre limitée et une demande croissante.3.2. Une solution de créditation libéraleLes banques exigent souvent de nombreux documents et garanties, ce qui peut être contraignant pour l’emprunteur. Dans le cadre de l’AFU, où UTLH est un actif collatéral clé, le processus est beaucoup plus simple. Et ce n’est pas qu’un concept théorique : le programme fonctionne déjà avec succès, aidant les membres de la communauté à résoudre des problèmes financiers liés au logement, aux entreprises et autres besoins.Mécanismes de promotion et potentiel de développement4.1. Expansion de la base de résidents du clubNouveaux marchés. UTL Club s’ouvre progressivement à d’autres pays, attirant des entrepreneurs et des investisseurs d’Europe, d’Asie et d’autres régions. Chaque nouveau partenariat apporte de nouveaux utilisateurs qui achèteront UTLH.Projets éducatifs. Le club propose des formations sur les cryptomonnaies et les investissements, popularisant davantage UTLH comme un outil fiable.4.2. Partenariats avec des plateformes externesListing sur les grandes bourses. L’expansion sur les places de marché mondiales rendra UTLH accessible à un plus grand nombre d’investisseurs.Solutions décentralisées. Grâce à BSC, UTLH s’intègre facilement aux protocoles DeFi et peut être utilisé dans des contrats intelligents sur des plateformes tierces.Conseils pour les nouveaux investisseursAchetez et stakez régulièrement. Même de petites sommes investies chaque mois peuvent croître significativement grâce aux intérêts composés et à l’appréciation du prix.Explorez l’écosystème. Avant d’investir des montants importants, familiarisez-vous avec UTL Club, le programme AFU, les mécanismes de destruction de tokens et la demande.Diversifiez. Malgré un potentiel de profit élevé, il est important de répartir ses investissements entre plusieurs actifs. Cependant, dans une stratégie à long terme, UTLH peut occuper une part significative du portefeuille.ConclusionUTLH n’est pas simplement une „monnaie blockchain de plus”, mais un véritable outil financier offrant aux détenteurs un accès concret au crédit et au staking. Sa combinaison unique de :Emission limitéeRendement élevéApplication réelle dans le programme AFUSoutien actif de la communauté et des développeursfait de ce projet l’un des plus prometteurs du marché des cryptomonnaies.Si vous souhaitez protéger vos économies de l’inflation tout en les faisant fructifier, UTLH est un token à considérer. Des milliers de personnes l’ont déjà choisi comme actif collatéral fiable et bénéficient de revenus stables via le staking. Rejoignez la communauté, achetez et conservez UTLH pour faire partie de l’avenir des technologies financières dès aujourd’hui ! 

  10. where to buy lipitor without a prescription – purchase prinivil generic brand prinivil

  11. The crypto industry is advancing. (Just don’t ask it where it’s going.)
    trust wallet
    After a dramatic start to the year, the crypto industry is settling into a new reality — one in which the White House is laying out the red carpet and promising an unprecedented level of support.

    Crypto, a roughly 15-year-old industry that’s largely operated on the fringes of finance, is at a crossroads. For years, it has blamed a hostile regulatory environment for not allowing it to unleash its supposedly revolutionary technology on Americans. Now, though, their favorite bogeyman, Gary Gensler, the Securities and Exchange Commission chief under President Joe Biden, is gone. Crypto cheerleaders have been installed throughout the government.

    The SEC has dropped several enforcement cases against crypto companies and, starting Friday, is hosting a series of public roundtables “to discuss key areas of interest in the regulation of crypto assets.”

    Under President Donald Trump, there’s virtually nothing stopping crypto companies from creating and selling their products.

    At the same time, the same White House’s chaotic trade policy is undermining financial markets’ appetite for risk, leaving bitcoin in limbo, more than 20% off from its record high in January. And while the industry is grateful for all the attention, the White House’s embrace of some of crypto’s less savory aspects, like meme coins, has given serious investors pause.

    Given the enormous potential for the $3 trillion industry in this moment, I checked in with Eswar Prasad, a Cornell University professor of international trade and the author of the 2021 book “The Future of Money,” about the forces disrupting financial technologies.

    Fundamentally, Prasad brings a pragmatist’s view of crypto that is as refreshing as it is rare in a subject area that tends to attract zealots and loudmouths. We spoke over the phone shortly after the first-of-its-kind White House crypto summit earlier this month.

    The following interview has been edited for length and clarity.

    Nightcap: We just saw a pretty wild thing happen with the crypto summit — hard to imagine a scenario like that taking place under any previous administration. What were your takeaways?

    Eswar Prasad: The crypto industry is kissing the ring, and I think it’s getting exactly what it wants from the Trump administration, which is the legitimacy provided by government oversight, coupled with what is almost certain to be quite light touch and non-inclusive regulation.

    And I think we saw many of the major players in the crypto industry essentially using the opportunity to not just thank Trump, but try to make the point, which seemed to resonate with Trump, that this industry can power, in some sense, a resurgence of a certain part of the US economy.

  12. The world’s largest architectural model captures New York City in the ’90s
    aerodrome finance
    The Empire State building stands approximately 15 inches tall, whereas the Statue of Liberty measures at just under two inches without its base. At this scale, even ants would be too big to represent people in the streets below.

    These lifelike miniatures of iconic landmarks can be found on the Panorama — which, at 9,335 square feet, is the largest model of New York City, meticulously hand-built at a scale of 1:1,200. The sprawling model sits in its own room at the Queens Museum, where it was first installed in the 1960s, softly rotating between day and night lighting as visitors on glass walkways are given a bird’s eye view of all five boroughs of the city.

    To mark the model’s 60th anniversary, which was celebrated last year, the museum has published a new book offering a behind-the-scenes look at how the Panorama was made. Original footage of the last major update to the model, completed in 1992, has also gone on show at the museum as part of a 12-minute video that features interviews with some of the renovators.

    The Queens Museum’s assistant director of archives and collections, Lynn Maliszewski, who took CNN on a visit of the Panorama in early March, said she hopes the book and video will help to draw more visitors and attention to the copious amount of labor — over 100 full-time workers, from July 1961 to April 1964 — that went into building the model.

    “Sometimes when I walk in here, I get goosebumps, because this is so representative of dreams and hopes and family and struggle and despair and excitement… every piece of the spectrum of human emotion is here (in New York) happening at the same time,” said Maliszewski. “It shows us things that you can’t get when you’re on the ground.”
    Original purpose
    The Panorama was originally built for the 1964 New York World’s Fair, then the largest international exhibition in the US, aimed at spotlighting the city’s innovation. The fair was overseen by Robert Moses, the influential and notorious urban planner whose highway projects displaced hundreds of thousands New Yorkers. When Moses commissioned the Panorama, which had parts that could be removed and redesigned to determine new traffic patterns and neighborhood designs, he saw an opportunity to use it as a city planning tool.

    Originally built and revised with a margin of error under 1%, the model was updated multiple times before the 1990s, though it is now frozen in time. According to Maliszewski, it cost over $672,000 to make in 1964 ($6.8 million in today’s money) and nearly $2 million (about $4.5 million today) was spent when it was last revised in 1992.

  13. The fish collectors hoping to save rare species from extinction
    phantom wallet
    In the rural town of Petersham, Massachusetts, 78-year-old Peter George keeps 1,000 fish in his basement.

    “Baseball, sex, fish,” he says, listing his life’s great loves. “My single greatest attribute is that I am passionate about things. That sort of defines me.”

    All of George’s fish are endangered Rift Lake cichlids: colorful, freshwater fish native to the Great Lakes of East Africa. Inside his 42 tanks, expertly squeezed into a single subterranean room, the fish shimmer under artificial lights, knowing nothing of the expansive waters in which their ancestors once swam, thousands of miles away.

    Due to pollution, climate change and overfishing, freshwater fish are thought to be the second most endangered vertebrates in the world. In Lake Victoria, a giant lake shared between Kenya, Uganda and Tanzania, over a quarter of endemic species, including countless cichlids, are either critically endangered or extinct.

    But for some species, there is still hope. A community of rare fish enthusiasts collect endangered species of freshwater fish from the lakes and springs of East Africa, Mexico and elsewhere, and preserve them in their personal fish tanks in the hope that they might one day be reintroduced in the wild.

    “I’m a hard ass,” George says. “There is hope.”
    Insurance
    George has been collecting fish since 1948 when, as a four-year-old in the Bronx, he would look after his grandmother’s rainbow fish. He soon developed “multiple tank syndrome” – a colloquial term used by fish collectors to denote the spiral commonly experienced after acquiring one’s first tank, which involves the sufferer buying many more tanks within a short space of time. He has not stopped collecting since.

    Now, George sees himself as a conservationist; his tanks contain what is known as “insurance populations” – populations of endangered fish that are likely to go extinct in their natural habitats. He believes that when the time is right, they can be taken from his collection and returned to their homes. “I would never accept the fact that they couldn’t be reintroduced,” he says.

  14. A librarian ran off with a yacht captain in the summer of 1968. It was the start of an incredible love story
    metamask wallet
    The first time Beverly Carriveau saw Bob Parsons, she felt like a “thunderbolt” passed between them.

    “This man stepped out of a taxi, and we both just stared at each other,” Beverly tells CNN Travel today. “You have to remember, this is the ‘60s. Girls didn’t stare at men. But it was a thunderbolt.”

    It was June 1968. Beverly was a 23-year-old Canadian university librarian on vacation in Mazatlan, Mexico, with a good friend in tow.

    Beverly had arrived in Mazatlan that morning. She’d been blown away by the Pacific Ocean views, the colorful 19th-century buildings, the palm trees.

    Now, Beverly was browsing the hotel gift store, admiring a pair of earrings, when she looked up and spotted the man getting out of the taxi. The gift shop was facing the parking lot, and there he was.

    “I was riveted,” says Beverly. “He was tall, handsome…”

    Eventually, Beverly tore away her gaze, bought the earrings and dashed out of the store.

    “We locked eyes so long, I was embarrassed,” she says.

    No words had passed between them. They hadn’t even smiled at each other. But Beverly felt like she’d revealed something of herself. She felt like something had happened, but she couldn’t describe it.
    Beverly rushed to meet her friend, still feeling flustered. Over dinner in the hotel restaurant, Beverly confided in her friend about the “thunderbolt” moment.

    “I told my girlfriend, ‘Something just happened to me. I stared at this man, and I couldn’t help myself.’”

    Then, the server approached Beverly’s table.

    “He said, ‘I have some wine for you, from a man over there.’”

    The waiter was holding a bottle of white wine, indicating at the bar, which was packed with people.

    As a rule, Beverly avoided accepting drinks from men in bars. She never felt especially comfortable with the power dynamic — plus, she had a long-term partner back in Canada.

    “I had a serious boyfriend at home and thought my life was on course,” she says.

  15. Xavier completes thrilling comeback, Mount St. Mary’s advances as men’s First Four comes to a close
    changenow exchange
    Wednesday saw the men’s First Four come to a close which means only one thing: the 64-team bracket is officially set following No. 11 Xavier’s thrilling come from behind win over No. 11 Texas and No. 16 Mount St. Mary’s victory over No. 16 American in Dayton, Ohio.

    The Musketeers trailed by as many as 13 points, but their offense came alive in the second half behind guard Marcus Foster and forward Zach Freemantle to down the Longhorns 86-80.

    The senior Foster scored a team-high 22 points while Freemantle, on his way to 15 points, threw down a dunk with a second left to seal the comeback win and ignite the fans at UD Arena, which is just over 50 miles away from campus in Cincinnati, Ohio.

    With just under four minutes remaining, Xavier went on an 8-2 run to take a 78-74 lead, their first since the early going of the first half.

    Musketeers head coach Sean Miller crowned Wednesday’s game as “one of the best” he’s been a part of.

    “I thought we were dead in the water two different times,” Miller told the truTV broadcast after the game. “But that’s the one thing about our team — the resiliency of our group has always won out for us. Just when you thought we weren’t gonna make the tournament, we kept winning. Even in this game, just when you’re like, ‘It’s not gonna work out,’ we have a funny way of staying with it.”

    The Longhorns did not go down without a fight as guard Tre Johnson scored a game-high 23 points in the loss.

    Xavier will face No. 6 Illinois in the first round on Friday at the Fiserv Forum in Milwaukee.

  16. order clarinex 5mg without prescription – purchase desloratadine generic buy priligy 60mg online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *